בלות'נטל חוזר לתמונת המועמדים למכבי ת"א: עזיבתו של ג'יימי ארנולד את הצהובים לטובת דינמו מוסקבה האזורית, עשויה להחזיר את בלות'נטל לסגל, אחרי שלוש שנים בהן ניסה קצת NBA, שיחק ברוסיה אצל דייויד בלאט בסנט פטרסבורג ובהמשך בבנטון טרוויזו, ובשתי הקבוצות של בולוניה. החלטתו של ארנולד לעזוב, משאירה את מכבי נכון לעכשיו, עם גבוה ישראלי אחד, ליאור אליהו. במכבי ינסו כעת לשכנע את יניב גרין לחתום וגם בלות'נטל זו אופציה ריאלית, מה גם שהוא נמצא לאורך כל השנים בהן הוא לא משחק במכבי, בקשר עם כמה גורמים בקבוצה, ותמיד אמר שישמח לחזור לנוקיה.
וויל ביינום סיכם לשנתיים במכבי ת"א. לא ידוע בדיוק על איזה סכום כרגע אבל ידוע שמכבי רצתה אותו לשלוש שנים והוא היה מוכן לחתום רק לשנתיים. בסוף הושגה פשרה.
סוף סוף אתה חזר לכתוב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx בכל מקרה לדעתי זאת טעות שגרין עוזב כי בחוק הישראלי/רוסי הוא יכול לתרום הרבה,אני כן מחזיק ממנו כסנטר טוב מאוד לליגה וכאחד שיכול לתרום דקות באירופה מול קבוצות חלשות וכמובן לתרום עבירות מול קבוצות גדולות יותר. בקשר לבלוטנטאל,אני זוכר שהוא היה שחקן בעמדה 3[סמול] ולא פאוור אז איך הוא יכול להחליף את ארנולד?
בלותי בליגה שלנו יכול להיות 4, בכל זאת, ליגה ישראלית. הוא גם בתור ישראלי ככה שהוא יכול להיות טוב שם ולסתום הרבה חורים. מבחינת יכולת אישית הוא באמת לא הכי מתאים, הוא יותר קלעי מבחוץ מאשר ריבאונד ושחקן פוסט-אפ, אבל הוא בהחלט אופצייה טובה. ואני לא חושב שגרין עושה טעות. השנה בחוק הרוסי הוא בקושי קיבל דקות, ואני חושב שהוא כבר מיצה את הקריירה שלו במכבי ת''א. היה שחקן בעלייה גדולה, היה יכול לעשות הרבה דברים אבל בגלל שהוא עבר לשבת שם בספסל הוא הרג את עצמו. הוא בהחלט שחקן מוכשר ואין הרבה ישראלים כמוהו, אבל שיעשה משהו עם עצמו, שיעבור קבוצה.
הפורוורד מרקוס פייזר בדרך למכבי תל אביב: מרקוס פייזר, פורוורד בן 29 בגובה 2.03 מ', הוא המועמד המוביל להצטרף בעונה הבאה למכבי ת"א. פייזר, בוגר מכללת איווה סטייט, נבחר בדראפט 2000 במקום הרביעי הגבוה ע"י שיקגו, במדיה שיחק 4 עונות. ב-2001/02 רשם 76 משחקים עם הבולס וקלע 12.6 נק' למשחק. הוא כבר הוזכר בעונה שעברה כמועמד לקבוצה. אחרי התקופה בשיקגו שיחק פייזר גם במילווקי (6.2 נק' למשחק ב-54 משחקים) ובניו אורלינס, שם מיעט לראות מגרש. ב-2006 הוא נבחר לשחקן השנה בליגת ה-NBDL. את העונה האחרונה הוא העביר במדי מורסיה הספרדית, והחזיק בממוצעים נאים של 18.5 נק' ו-5.4 ריב' למשחק. למרות רצונה של מכבי ת"א להחזיר לשורותיה את דייויד בלות'נטאל, נראה כי המהלך לא ייצא אל הפועל, ממספר סיבות. הראשונה - כספית. הפורוורד מעוניין בחוזה גדול, שספק אם מכבי ת"א תוכל לעמוד בו בשל העלויות הנוספות שנובעות מהמיסוי על שחקנים ישראלים.
מי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx מכבי נפלו על הראש עם כל ההחתמות המוזרות שלהם בשנה האחרונה, וזה ממשיך. עוד עונה דומה לזו הנוכחית?
להזכירך ידידי מכבי ידועה דווקא החתמת שחקנים לא בעלי שם והופכת אותם לכאלה. אראיל מקדונלד היה שחקן מוביל בלובליאנה אבל ראינו שזה לא תמיד מספיק (אהמ הלפרין) נייט האפמן הגיע מליגה שנייה בספרד. גם פארקר הגדול למי שלא יודע אמנם הגיע מהאן בי איי אבל בקושי שיחק והגיע פצוע- וזה היה אחד ההימורים. אגב בדצמבר בתקשורת ובתגובות של אנשים כבר עלו הצעות להחליף אותו כי כשהוא היה טוב מכבי הייתה רעה. בלות'נטל תומאס גם הם לא היו כוכבים לפניכן, אבל הם שחקנים משלימים זה סביר. שאראס היחידי שהגיע לחמכבי על תקן של כוכב. וגם באסטון שאמנם הגיע היישר ממכנה אימונים בטורנטו נאמר עליו שהוא לא שווה יותר מדי ואני זוכר את ה- ג'י אם של טורונטו דאז, "לבחור יש הגנה אבל חוץ מזה כלום, לא התקפה ולא סגירה לריבאונד", ראינו מה קורה כאשר לא מזינים אותו בהתקפה הוא ציפור, אז את התחום הזה הוא עדיין לא שיפר אבל בהחלט התגלה ככוב אמיתי. אני מקווה שעשו עבודת סקאוטינג ראויה לפני שמחתימים שחקן ושהוא יתאיםץ אחרי הכל אפשר להביא שחקן בינוני אם רק תדע לשלב אותו בתוך הקבוצה זה יספיק. (קומג'יס הגיע עד הגמר).
אותי האמת דווקא מטריד דבר אחר, המשך הכתבה מההודעה שפירסמתי: "לאורך הקריירה היו לפייזר לא מעט בעיות התנהגות. באחד המקרים ב-2002 הוא נעצר ע"י משטרת אילינוי, אחרי שנתפס נוהג במכונית ללא רשיון כשברשותו אקדח טעון. ב-NBA זוכרים אותו בעיקר כאחד השחקנים המקועקעים בהיסטוריה, כשאת גופו מעטרות למעלה מ-30 כתובות קעקע." עוד ביופורד אחד?
ההימורים הדי זולים האלו גם שווים דור טוב של מכבי אחת לנגיד 10 שנים. (גם זה כאשר דיויד בלאט הוא הסקאוטר)
שמע זה דור שהחזיק 10 שנים , לגבי זה שבלאט הוא הסקאוטר תיהיה בטוח שלקטש יש תביעת עיין טובה. בראטיץק וסימונס הם שחקני יורוליג לכל דדבר לדעתי (בטח לא ברמה של מכבי אבל מבחינת תקציב אז אם נעשה התאמות יש מצב שיש פה איזה בינגו). חוץ מזה אם פייזר יהיה סביר+ ויתאים בתוך השיטה ובטוח רוטציה מסודרת אתה תוכל להנות גם מאליהו בנוסף אליו כגיבוי שמשחק לא מעט. לא קראתי את הכתבה. אני אומר שלמכבי החדשה בגלל חילופי הדורות והכל צריך לתת זמן. והרבה זמן בייחוד שעכשיו תיהיה לבטח הכנה יותר טובה מזו של ספאחיה העונה אני חושב שיהיה בסדר. אולי לא פיינל פור אבל בעונת בנייה נורמאלית שבה הקבוצה תציג גם כדורסל זה יפה . בשנה שאחרי יוכלו לעשות את התוספות המיוחלות. לגבי הבעיות של הפייזר הזה אני באמת מקווה שזה לא עוד שחקן סגנון ביופורד שהיה בעל רקורד מוכח באן בי איי וגם לא רע באירופה אבל פשוט איך נומר לא כל כך התאים (האמת כי הוא אידיוט שחקן שאחרי 20 שניות במגרש לוקח שלשה לאיירבול הוא באמת לא איזה מוצר משובח).
פייזר לא מתאים למכבי ת''א מסיבה אחת: אין לו הגנה. מכבי ת''א צריכה גבוה ליד וויצ'יץ' שיודע לחסום, מטריה אווירית, כמו באסטון. פייזר שחקן הגנה רך מאוד ובכלל לא חוסם. בכל הדברים האחרים הוא שחקן טוב, הוא יודע לעשות נקודות, הוא מצויין מבפנים, ריבאונדר טוב מאוד, בהתקפה הוא ו-וויצ'יץ' באמת יכולים לעשות דברים יפים, אבל ההגנה... ההגנה...
פיזר הוא שחקן חיה, פשוט חייה רעה, בעיקר בחלק ההתקפי של המגרש. הוא לא חוסם ושומר טוב, ולא ישלים טוב את וויצ'יץ' כמו שצריך שיהיה במכבי, אולי רק בעניין הריב' יש לו איך 'להשלים' את וויצ'יץ'.
אבל הרי זה אופייני לו לקטש לבחור שחקנים שמשחקים התקפי תראו למה לגליל הייתה העונה הגנה? בשביל זה שרף שמה ואם צביקה יתן מילה שאפשר לקחת אותו תאמינו לי כבר יידעו מה לעשות איתו. בשביל זה צביקה הובא לתפקיד להיות מנכ"ל שיודע גם כדורסל בצורה מקצועית וייסודית. לתת את הגב לקטש כשצריך הנה אם כבר כאן מתחילים לדבר על זה כהחתמה תמוהה אז מה יהיה במדיה הרצינית?
אין צורך להתרגש מכל פירסום ולו הקטן ביותר. להיפך, אני יכול להבטיח לך כמעט בוודאות שסינגלטון ופיזר ל-א יהיו במכבי בעונה הקרובה. עונת המלפפונים שכזאת, YOU KNOW.
:aa1: ביינום חתם לשנתיים במכבי. במסגרת ההסכם בין הצדדים, ביינום לא יוכל לצאת ל-NBA בתקופה זו. מכבי מצידה הסכימה להתפשר על חוזה לשנתיים במקום שלוש, כפי שרצתה בתחילה. :aa1: ניו יורק ניקס הודיעה היום (שלישי) שתקיים משחק ראווה מול מכבי תל אביב ב-11 באוקטובר, לפני פתיחת העונה הבאה. במסיבת העיתונאים היום ישתתפו אייזיאה תומאס, נשיא ומאמן הניקס, ושחקן העבר של מכבי, טל ברודי. מלבד המשחק בניו יורק, מכבי תל אביב צפויה להשתתף גם בטורניר הכנה באירופה. היורוליג הודיע היום (שני) רשמית על פתיחת ליגת הקיץ שלה. בין ה-28 ליוני ל-1 ביולי תפתח הליגה בג'סולו, איטליה בהשתתפות קבוצות מהיורוליג ומהיול"ב. מכבי תל אביב צפויה להשתתף בטורניר, לצדן של ז'לגיריס קובנה, בנטון טרביזו, אולימפיה לובליאנה ולוטומטיקה רומא. מי שידריך את הצהובים במהלך הטורניר הוא עוזר המאמן גיא גודס, שיצטרך לתמרן בסגל חסר. הפועל ירושלים הודיעה כי לא תיקח חלק בטורניר.