מכבי "עלית" ת"א 2006/7 - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏8/9/06.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

פרסום בספרד: אריאל מקדונלד מועמד לחזור למכבי :
    פרסומים בספרד טענו היום שהרכז שכיכב במדים הצהובים מועמד לחזור לשחק בקבוצה.
    ע"פ הפרסום, מקדונלד מועמד גם לז'לגיריס קובנה.
    מקדונלד, ששיחק העונה בג'ירונה הספרדית, הוביל אותה לזכיה ביורוקאפ ולא נראה שהגיל שלו (35) משפיע עליו. היתרון של מקדונלד נובע גם מעצם היותו אזרח סלובני וכך הוא לא מוגדר זר עבור הסגל של הצהובים.

2. samoel Member

אני לא בטוח שזא אופצייה זולה שתחסוך כסף בהבאת שחקנים. ברור שהיא יותר זולה מהבאת בלאט + פיצוי לספאחיה. אבל יחד עם הפיצוי ומשכורתיהן של עודד ושרף מגיעים לבערך חצי מיליון דולק -600 אלף דולר וזה משהו כמו 300-400 אלף דולר הפרש מהדרישות של בלאט. לכן בכזה סכום זה לא חסכון למטרת הבאת שחקן טוב יותר כי ברמה האירופאית שחקנים מקבלים בערך פי שנייהם זה חיסכון כספי וברור שהוא אחד השיקולים כי כל שקל חשוב.(יש פה מידה מסוימת של סתירה אבל בוא נגידשזאת לא מטרת החיסכון- הבאת שחקנים)

Royrubi מאיפה כל הידע הזה על מה שהולך מאחורי הקלעים?. שזה אגב אופצייה סבירה ואני לא ממהר לשלול אותה. אבל הייתי מצפה שתסביר מעט יותר .

אני לא חושב שבשביל לתת לשחקן הישראלי יותר דקות מכבי היו צריכים להביא את עודד ושרף. הרי ספאחיה עשה זאת מצויין. אלמלא ייבש את ליאור אליהו בסיבוב השלישי היינו יכולים לשבח אותו עוד יותר. דווקא זאת הפעולה החיובית היחידה של נבן (או אחת מהבודדות). שים לב שמכבי שיחקה מדי פעם עם חמישה ישראלים (כשאני מכליל את ארנולד ושארפ, אבל לא תמיד עם שניהם יחד). שים לב שלמכבי בפיינל פור היו בסה"כ שני זרים משמעותיים. ולאורך כל העונה היא שיחקה עם זר וחצי. (ניקולה וסימאס בהתחלה, ביינום בהמשך במקומו של סימאס עד שניקולה בעצמו כבר לא סחב והיה זה ביינום שהיה מעורב והיהלו חלק גדול בתואר). דווקה השנה היה קידום והוחזר הצביון אבל מה לעשות שמכבי רוצה יורוליג ובשביל זה צריך לתת לזרים יותר דקות (אם הם איכותיים כמובן).

אין כבר חשיבות לאזרחות שכן בישראל מותר לך לשתף 3 זרים לכל היותר בכל רגע נתון מבלי להתייחס לאזרחותם כך שזה לא משנה. מכבי רוצה להצעיר את הסגל. רוצה לבנות עם שחקן כמו אריאל שהוא מצויין אבל בטח כבר לא ברמה מספקת ליורוליג מדי שבוע . וגם מבוגר. היא לא תוכל להשיג את המטרות הללו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/07
  3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ספאחיה לא נתן דקות לצעירים משום שהוא רצה לקדם אותם, אלא משום שלא היו שחקנים זרים טובים יותר מהם. כולם מדברים על דוגמאת אליהו שהתקדם העונה, אך בואו לא נשכח שהוא התקדם כי לא היה אף שחקן טוב יותר בעמדה שלו. כך נכון הדבר גם לגבי שארפ וארנולד. בעונה הבאה, כאשר באסטון יחזור במכבי ברור לכולם שזה יבוא על חשבון אליהו, וגם צביקה וקטש לא ישנו זאת.
    בקיצור, הנקודה שלי היא שסאפחיה לא קידם את הצעירים מתוך רצון, אלא בעיקר מחוסר ברירה.

4. Number 8 Member

צביקה שרף הובא למכבי ת"א כדי להיות מנג'ר(מנהל מקצועי, איך שתרצו). השאלה כאן היא איך הם הסתדרו בדיוק. אני לא רואה את צביקה יושב במהלך משחק ביציע ומדבר שטלפון באימון בזמן שעודד קטש מעביר אותו.
    הקהל של מכבי אוהב אותו, ראינו זאת בפייל פור הישראלי שבסיום המשחק בין מכבי לגליל, קטש הלך לחלק כאפות לאוהדים. הקהל יקבל אותו בהמון חום ואהבה, אבל ברגע שהעניינים השתבשו וששוב נראה מכבי ת"א משחקת רע, הקהל לא יהיה סלחני אליו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/6/07
  5. ברברה Member

אם דיוויד בלאט ביקש את קטש או דרוקר כעוזרים זה כאילו הוא אמר שהוא לא רוצה להיות במכבי.
    מאמנים ברמתם (אצל דרוקר זאת בכלל היסחפות) לא יגיע להיות עוזרי מאמן, גם לא במכבי.

דווקא עם החוק הרוסי יש יותר חשיבות לאזרחות, פעם היה מותר לשתף 4 זרים, היום זה יותר משמעותי ויותר משפיע.

6. samoel Member

מכבי זה מועדון גדול ואם בלאט ירד מעמדת מאמן ראשי לעמדת עוזר מאמן (ובלאט בשעתו היה בעל שם גדול משל השניים שנקבת גם יחד) אז בטח שעודד ודדורקר היו יכולים להשתלב ואפילו אדלשטיין בתור עוזרי מאמן. דבר נוסף, גיא גודס אחרי שנתיים מוצלחות בראשון לציון הגיע לעמדת עוזר המאמן שמעליו מאמן נחות בהרבה מבלאט כך שאני לא רואה שום סיבה שזה לא היה קורה עם דרוקר אדלשטיין או קטש.

שדיברתי על אזרחות התכוונתי לאזרחות הזרים לא משנה אם הוא אירופאי או אמריקאי (פעם זה היה משנה כי היה מותר לשתף 2 +2 -זה הבוסמן מה שנקרא היום אין דבר כזה בוסמן).

shay
    אתה צודק זה גם היה מחוסר ברירה אבל אתה שוכח שספאחיה הביא את ביינום בשביל להיות רכז ליד הלפרין והוא זה שאיכזב. ותאמין לי שליאור ישחק 20 דקות גם כשבאסטון אם וכאשר יגיע למכבי. באסטון הרי ידוע לכולם בתור אחד שמרבה לעשות עבירות. בנוסף לכך הוא יצטרך לנוח וגם ניקו בטח אחרי עונה כזאת לא יסחטו אותו ליותר מ- 30 דקות (שזה עדיין המון) לערב.
    איך שדלא תסתכל על זה בשורה התחתונה ספאחיה נתן במה לישראלים והחזיר למכבי את הציביון הישראלי שדיברו עליו. גם אם זה מחוסר ברירה.

7. Dimitar Berbatov Member

החלטה טובה מאוד לטעמי של מכבי ת"א. אין ספק שהיה עדיף מבחינת מכבי את דייויד בלאט או פיני גרשון אבל זה היה ברור ששניהם לא יבואו למכבי, הראשון ישאר באיטליה והשני עד שסדרת הגמר ביוון תגמר עתידו לא ברור ובמכבי לא רצו לחכות יותר מידי.
    השילוב של צביקה שרף את עודד קטש זה שילוב מצוין. שרף מכיר את מכבי מצוין, עבד שם כמה שנים טובות, יש לו את הניסיון והוא לדעתי גם המאמן הישראלי הטוב ביותר מלבד פיני. מנגד קטש משלים לחלוטין את שרף. הוא צעיר, שואף לתארים, יש לו ידע גדול בכדורסל והקהל התל-אביבי מת עליו עוד מהימים שהוא ושפר התרוצצו על הפרקט ביד-אליהו.

אין ספק שאם זאת זה גם הימור גדול אבל תמיד צריך להמר. אבל לטעמי זה מהלך מצוין שגם חסך למכבי הרבה כסף שהיה אפשר להוציא על בלאט או פיני גרשון, ובכסף הזה יבואו למכבי זרים איכותים הרבה יותר.

כאוהד הפועל ירושלים זה נראה לא טוב...

8. samoel Member

אגב למי שלא יודע קטש חתם ל-3 שנים. עולה בתקשורת הערכה שמכבי הולכת על מודל אוברדוביץ'. שנים ארוכות, אני מקווה מאוד ואני מאוד אשמח אם זה יקרה. אגב אורן עמיאל בדרך לדעתי כעוזר שלישי לצידו של גוט או גודס קטש רוצה איתו אדם שהוא מכיר אבל להערכתי מכבי לא יתפשרו על עוזר שני ברמתו של עמיאל (גם אם זה אומר שגוט יועבר לעמדת העוזר השני כי הוא היה במערכת ועליו סומכים). ואני לא חושב שאני מביע פה זלזול בעמיאל אבל העובדה שהוא לא כל כך הצליח בתור מאמן ומכבי אוהבת מאמן בתור עוזר שני(חוץ משמיר מעולם זה לא היה כך ) מה שטוב לקטש יהיה טוב לי תאמינו לי (בתור אוהד מכבי).

עוד בקשר למודל אוברדוביץ': מכבי אולי הולכת פה על הימור אבל כבנייה לטווח הארוך ולתת גיבוי איתן לאורך שנים למאמן. לכן החוזה הוא ל-3 שנים ובניגוד לפעמים רבות לדעתי צריך לקרוא ממש זעזוע כדי שהחוזה יופר ע"י אחד הצדדים.

9. ברברה Member

מה שקרה עם בלאט זה מקרה מיוחד מה גם שאם אני זוכר נכון הוא נהיה עוזר כחלק מכך שהוא ידע שהוא יתמנה למאמן לאחר מכן.
    אני אישית, לא רואה ולא ראיתי לפני ההחתמה שום סרט שבו דרוקר או קטש יהיו עוזרים (המקרה של גודס הוא שונה, הוא לא במעמד של אף אחד מהם, לפחות לדעתי), אני לא חושב שזה נכון להם.
    אוקיי, לא הבנתי את זה ככה.

10. hod Member

החלום הכי גדול של עודד ושל הקהל הצהוב כאחד הוא לראות את קטש על הקווים במכבי. כולנו שמחים שהחלום הזה התגשם, ומקווים שיצליח.
    עמיאל לא ראוי אפילו לאמן ליגה ג', אסור לתת לו עוזר, פשוט אסור!!!

11. דנידין Member

אז מזרחי קנה את לב האוהדים והוסיף עוד כמה שקלים לקופת הקבוצה במכירת מנויים.
    אבל בכל הענות קטש צעיר מידי כדי לאמן את מכבי בלחץ היורוליג והמיליונים שרצים על המגרש.

12. Number 8 Member

עודד קטש נפגש שלשום עם גיא גודס והודיע לו שהוא מעדיף את אורן עמיאל, שהיה עוזרו בגליל עליון. גודס ביקש להישאר בתפקידו, מה גם שהקבוצה, לפני הגעתו של עודד קטש, רצתה לשדרג אותו מקצועית וכלכלית. במכבי רוצים לשמר את המצב ששחקני עבר של הקבוצה נושאים בתפקידים מקצועיים , ולכן העדיפו את גודס. נכון לעכשיו, מסתמן שגודס ישאר עוזר מאמן ואליו יצטרף אורן עמיאל.
    היום תתקיים פגישה נוספת בין הצדדים ואז יוגדרו סמכויות כל אחד מהם. סיכוי קלוש יש לדי גוט, עוזר המאמן השני בעונה הבאה, להמשיך בתפקידו.

בקשר לבואם של שחקנים, עלתה מועמדותו של לי ניילון, שנבחר כשחקן השנה של מינהלת הליגה. כזכור, ניילון הוצע למכבי לפני שהגיע לבני השרון אך הקבוצה דחתה את ההצעה.
    בנוסף, שחקן אולימפיאקוס, אלכס אייקר מועמד להגיע לקבוצה. אייקר, שנמצא בסכסוך עם הנהלת אולימפיאקוס, עשוי לרצות להגיע לקבוצה אבל במכבי הדגישו כי הם לא ישלמו את סכום הפיצוי לאולימפיאקוס על מנת לצרפו.

וויל ביינום, שמעמדו השתפר מאוד בחודשים האחרונים, קרוב לסיכום על חוזה לשנתיים נוספות בקבוצה. דיוויד פדרמן הודיע שביינום וניקולה וויציץ יהיו הבסיס של הקבוצה בזרים.
    קטש נפגש עם יניב גרין שסיים את חוזהו בקבוצה, והודיע לו כי הוא מאמין בו ורוצה שימשיך. בתגובה, גרין אמר שהוא רוצה לשחק עונה אחת באירופה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/6/07
  13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מסתמן: באסטון לא יגיע למכבי תל אביב:
    המאמן החדש של הקבוצה עודד קטש לא בונה על הפורוורד של אינדיאנה ובשיחות פנימיות מעונינים במועדון להביא שחקנים צעירים ורעבים ולא כאלה שיבואו לסיים את הקריירה בארץ. כמו כן, עלותו של באסטון גבוהה יחסית. הפורוורד קיבל הצעה של 1.5 מיליון דולר לעונה מטאו ויטוריה ו-1.4 מיליון מריאל מדריד. בכל מקרה הוא יצטרך לחכות עד ה-1 ביולי, לפי חוקי ה-NBA.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/6/07
  14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדיין לא ברור את מי קטש רוצה,את מי שרף רוצה ואת מי מכבי רוצים-הם צריכים לשבת כולם וליישר קו
    כמו מה המטרות שנה הבאה[חוץ מהליכה על כל התארים האם רוצים גם לבנות סגל לשנים הבאות או שזה
    פחות חשוב] וכו...

15. Number 8 Member

שחקנה של מכבי ת"א, ג'יימי ארנולד, עוזב את מכבי ת"א והוא בדרך לחתום בקבוצה רוסית.

ארנולד הודיע הערב לראשי מכבי ת"א שהוא עוזב לדינמו מוסקבה מחוזית.
    כזכור, ארנולד הביא למכבי ת"א אליפות במו ידיו לאחר שקלע סל 2 שניות לסיום משחק גמר הפיינל פור נגד הפועל ירושלים. המתאזרח היה בטוח שלאחר אותו סל, יישבו עמו ראשי הקבוצה ויציעו לו הצעה שתשאיר אותו בשורות האלופה.

ארנולד הודיע הערב כאמור לראשי מכבי ת"א על החלטתו והותיר אותם קצת המומים. הצהובים היו בטוחים שארנולד יישאר עוד עונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/07