מה הוא צריך את זה? אי אפשר להיגמל בגילו. גם ניתוח מעקפים לא קל שהוא עבר לא עצר אותו. מוני? הוא כבר שחוק, ושילם ביוקר בחיי המשפחה שלו - אני במקומו הייתי פורש. לך תדע: אולי כץ ינהל יותר טוב ממזרחי? עם ההיט הוא הצליח בגדול.
מכבי של שנה שעברה הייתה הרבה יותר טובה ממכבי של השנה. אל תשכח ששנה שעברה לא רק שחקן אחד סחב את מכבי על גבו. היה את פארקר, באסטון, ניקולה וכמובן את פיני גרשון שידע מה הוא עושה, לא כמו היום עם נבן. העונה, וויציץ סוחב את כל הקבוצה על גבו, אבל כבר כמה אפשר? ניקולה נפצע נגד אורטז ומאז הוא לא אותו ניוקלה שרגילים לראות. אם מכבי רוצה להיראות יותר טוב, היא חייבת את וויצית בחזרה.
השינוי הזה בהחלט מתבקש. צביקה שרף, ארז אדלשטיין, אפי בירנבוים. כל אחד מהם יתאים הרבה יותר למכבי תל אביב מאשר נבן ספאחיה. נכון שהוא עשה את המקסימום עם חומר השחקנים שיש לו, אבל הדרך ממש לא שכנעה ולא נראה שנבנה שם משהו.
הוא לא עשה את המקסימום. עם כל הכבוד לנוון ספאחיה, חבורת השחקנים של מכבי יכולה להראות הרבה יותר טוב. ואני לא מדבר על ניצחון, קודם כל על יכולת.
זה בדיוק מה שאמרתי. מבחינת מבחן התוצאה, הבן אדם הגיע ביורוליג להצלבה וזה לא עניין של מה בכך, אם מסתכלים על הסגל של מכבי תל אביב השנה. אבל מבחינת הדרך, הוא לא בנה שום דבר שיהיה אפשר לחזק אותו בשנה הבאה ולהתקדם והוא בזבז את העונה הזאת. מילא זה, הוא הביא את הקבוצה למצב שהיא הפסידה את הגביע ושהיא קרובה מתמיד להפסיד את האליפות בליגה.
להמשך הליגה. ראינו איך ספאחיה הפסיד את הגביע וגם האליפות לא בטוחה כמו בשנים האחרונות. אם ספאחיה יעלה לפיינל פור, ישאירו אותו גם בעונה הבאה, תהיה בטוח. אבל עד יום חמישי בלילה, אלוהים גדול.
צביקה שרף מועמד למשרת מנג'ר-על במכבי : צביקה שרף, מאמן הנבחרת, מועמד לשמש מנג'ר-על במכבי ת"א בעונה הבאה. עדיין לא ברור מי יהיה המאמן שיעבוד תחת שרף אך ידוע כי המאמן הבכיר ירצה להביא את אנשיו שלו לעבוד מתחתיו. מיותר לציין שזה לקוח מוואן, אך בכל זאת מהי דעתכם במידה ואכן הצעד הזה יתבצע?
אם הצעד הזה יתבצע עכשיו, זה אחד המהלכים היותר תמוהים שמכבי תל אביב עשתה ותעשה. נבן ספאחיה הצליח לייצב את הקבוצה, בנה כאן משהו ובעונה הבאה, עם חיזוקים מתאימים, הקבוצה הזאת יכולה לקרוא תיגר מחדש על הפיינל פור. אני מתאר לעצמי שהרצון לראות את צביקה שרף בקבוצה לא החל מהיום. אם כבר, למה לא לעשות את זה בתחילת העונה? הרי העונה הזאת הייתה עונת בנייה, בעונה הבאה להתחיל עוד עונה שכזאת?
אבירם הכתבה מתייחסת לעונה הבאה, פיטורי ספאחיה יבוצעו רק בקיץ, ביינתיים רק נבדקות האופציות ואחת מהן היא צביקה שרף.