מכבי נתניה 2017/18: למה שהפעם נאמין לך?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏30/6/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

אתה לגמרי מבלבל את מה שאני מדבר עליו.
    אני הגבתי למה שאני ראיתי בחלק מהתגובות כאן בפורום ולא למה שכתוב בתקשורת, ואני דיברתי ספציפית על לוי וסבע.

כשאני קורא משהו כמו " לנתניה אולי עדיף בלי שניהם"(לדוגמא), זה מדהים אותי עד כמה כפוי טובה ויהיר אפשר להיות רק בגלל עונה אחת טובה שבעיקר בנויה על השניים הללו.
    אני לא אומר שזו לא סיטואציה שיכולה לקרות, אבל לא הגיוני שמישהו יחשוב ש"עדיף" בלי. אתה רוצה לדמיין איך הקבוצה שלך תיראה אם תצטרך למצוא מחליפים לשניים משחקני ההתקפה המשמעותיים בליגה?
    כמה ישראלים כבר יש ברמות האלו? כמה צעירים מוכשרים כמוהם יש שאתה יכולים להמר עליהם? 0.
    עזיבה של סבע ולוי תהיה בגדר קטסטרופה לנתניה.

2. עידן444 Member

אני לא יודע אם קטסטרופה.
    אולי כן.
    זה מה שקרה לפני שנתיים.
    אבל איפה ראית שמישהו כתב שעדיף בלי שניהם?

הלואי וכל הסגל ישאר ונתחזק נקודתית בעמדת המגן השמאלי והחלוץ. יש יותר טוב מזה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. abcd Member

הייתי בטיסה אז למזלי נמנע ממני להיות ולראות את המשחק.
    ברמה העקרונית מכבי נתניה יכולה להחליט שכל הסגל נשאר לעונה הבאה כאשר רק במקרה של גלזר הכדור לא בידיים שלנו.
    כמובן שזה לא יקרה. דיא סבע לא יישאר כי נתניה לא עומדת בדרכם של שחקנים להתקדמות מקצועית(מעבר לים) וכלכלית. סגל כבר אמר כמה פעמים שהוא נתן לדיא מילה שכשיגיע הרגע הוא יקבל את ברכת הדרך. מה שמוביל אותי לשני השחקנים האחרים.

בסדר עולה של חוצפנים, נתחיל בערן. רק לפני כמה חודשים חתם על הארכת חוזה. רק לפני כמה שבועות בראיון לאחד ממוספי סוף השבוע של ידיעות אמר שנתניה זה הבית ומה פתאום שהוא יבוא לבית עם סוכן. אז מה קרה הצעה אחת מהפועל חדרה והשתבשת? עם כל הכבוד (ויש המון) יש דברים שלא עושים ולתאם עם פשכצקי שאלה בהזמנה בסוף משחק זה אחד מהם. למה אחרי ההופעה אתמול לא שמעתי שום דבר על חוסר הערכה?
    להתקפל זאת לא אופציה מבחינת סגל וזה ברור, זה יהיה פתח לכל שחקן לנהוג באותה דרך. הקבוצה צריכה להבהיר לו שהיא מתכוונת לעמוד בחוזה שנחתם בין הצדדים רק לא מזמן ושחרור שלו בכלל לא על הפרק.
    לטוב ולרע מכבי נתניה פיתחה תלות בערן לוי וההיפרדות ממנו לא יכולה להתבצע ככה. אני מפחד שסגל יהיה גאה מדי בשביל להשאיר שחקן בכח ו/או יהיה עצבני מדי על כל ההתנהלות של ערן ויגיד לו שהוא חופשי ללכת.

ונעבור לאחד האפסים הגדולים בתולדות המועדון מר ניקולס אולסק. שחקן ליגה א'/תחתית ליגה לאומית שקיבל את מתנת חייו בדמות ההגעה למכבי נתניה בעונה שעברה שבלעדיה איש לא היה שומע עליו עד היום. בניגוד לסבע וערן, אין פה שום הדדיות, היינו עולים גם בלעדיו.
    שחקן ליגה סביר, שבקבוצה אחרת ספק אם מישהו היה שם לב אליו. שחקן שקיבל הצעה עם שדרוג של 100 אחוז לשכר ועדיין מכר את נשמתו לשטן ובא למו"מ כשהוא למעשה מייצג קבוצה אחרת. קודם כתבתי שסגל נתן מילה לסבע שהוא יעזור לו לצאת לאירופה ואני מקווה שהוא זוכר שהוא גם נתן מילה לקהל. מילה שהוא לא משחרר שחקנים לקבוצות בארץ. להכניס עכשיו כוכבית ולהגיד שאולסק לא רוצה להישאר זה הכי קל אבל תבטל את ההכרזה של סגל לחלוטין. לא צריך גם לתת לו פרס על ההתנהגות המלוכלכת שלו ושל מי ששלח אותו.
    לדעתי יש פה רק פתרון אחד. להודיע לשחקן שההצעה המשודרגת ירדה מהפרק ושהוא יישאר בקבוצה עד תום החוזה בסיום העונה הבאה. כמו כן, לגרום לו להבין שהסיכוי שהוא יראה מגרש מעתה והלאה הוא אפסי. אם הוא חושב שהוא כזה כוכב שאחרי שנה בלי כדורגל מישהו במכבי חיפה יגע בו אז לבריאות.

הכי חשוב להפסיק להיות נחמדים.

נערך לאחרונה ב: ‏9/5/18
    oFiRzZz ו-עידן444 אוהבים את זה.
  4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים שאני רוצה לדבר עליהם אחרי המשחק נגד מכבי ת"א:

א. העובדה שניקולס אולסק שותף במשחק היא אבדן דרך מבחינתה של מכבי נתניה. הרי רק מחזור קודם לכן הוא לא שותף נגד ביתר ירושלים והנסיבות מאז לא השתנו, אז למה פתאום כן? לא מפליא שהוא לא תרם לקבוצה מהרגע שהוא נכנס. אין קסמים בכל מה שקשור לכדורגל ועוד יותר אין קסמים בכל הקשור לבני אדם.

ב. החיסור של דיא סבע השפיע על משחק ההתקפה, אבל היו דברים נוספים שלא עבדו, כמו הקישור של הקבוצה. אביב אברהם בצד ימין של הקישור לעומת אביב אברהם בצד שמאל של הקישור הם שני שחקנים שיש ביניהם פער מסוים וחבל שהצוות המקצועי של מכבי נתניה לא מבין את זה.

ג. עוד משחק שהצוות המקצועי של מכבי נתניה לא מצליח להשפיע באמצעות שינויים או חילופים על מה שמתנהל על כר הדשא. זה חיסרון בולט מאוד שלהם, שכנראה נצטרך לחיות אתו, כי צוותי אימון אחרים לא מצליחים לעשות את מה שהם כן.

5. Drama2 הסמל מעל הכל

@abcd
    מסכים עם דברייך למעט אחד - הגזמת בענק עם ניקו אולסק.

קודם כל כמה אי דיוקים שלך:
    1. " שחקן ליגה א'/תחתית ליגה לאומית שקיבל את מתנת חייו בדמות ההגעה למכבי נתניה בעונה שעברה שבלעדיה איש לא היה שומע עליו עד היום" - כשהוא חתם אצלכם בלאומית, הוא ויתר על הצעה מליגת העל. סכנין אם זה מעניין.
    2. "שחקן שקיבל הצעה עם שדרוג של 100 אחוז לשכר ועדיין מכר את נשמתו לשטן ובא למו"מ כשהוא למעשה מייצג קבוצה אחרת." - אם היית מתמחה (בעריכת דין) אצלי, והרווחת שכר מינימום. היום אני מציע לך שידרוג של למעלה מ100%, תקבל 60 ש"ח ברוטו לשעה!
    האם תישאר לעבוד אצלי או תעבור לאחד ממתחריי שישלם לך 100ש"ח ברוטו לשעה (לכל הפחות) ?
    אחרי משרת סטודנט בפיתוח, בה הרווחת 50 שקלים לשעה, תרצה לעבוד אצלי במשרה מלאה עבור 12K ברוטו או אצל כל אחד מהמתחרים שלי בעבור 15K ברוטו ?

שורה תחתונה, השכר הראשוני של ניקו אולסק היה נמוך, שידרוג של מעל 100% זה רק דרך, (שלא הוגנת כלפי השחקן), להציג את הנתונים. לא צריך לזלזל בו, כי ההתנהגות שלו לא מוצאת חן בעיני חלק מהקהל.

כפי שאמרתי בהתחלה, עם שאר הדברים אני מסכים. דווקא במקרה של סבע הייתי עושה עסקה עם אלונה בה היא תעביר מיליוני אירו. דיע לא יתן רבע (מבחינת מספרים) ממה שנתן אצלכם.

6. עידן444 Member

יש דרך לעשות את הדברים.
    רוצה ללכת?
    חיפה רוצה אותך?
    שיבואו וישלמו בלי ניסיונות עקיצה.
    שחר מכיר מצויין את הפעולה הזו.

Sir Alex Ferguson ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  7. עידן444 Member

אולסק לא משחק בגלל ירידה ביכולת.
    למה הירידה ביכולת?
    אולי כי הראש לא במקום.
    כבר נגד בני יהודה לא פתח, נכנס, ולא היה טוב. זה טושטש בגלל השער היפה. זה הכל.
    נגד בית״ר היה 0-3 במחצית. הקישור היה נהדר.
    לא ראו לנכון להכניס אותו.
    נגד מכבי תא התבקש להכניס אותו אז הוא נכנס.

8. קשר שמאלי Member

לגמרי. מבאר שבע אפשר להוציא 2 מיליון יורו על סבע. לא רואה קבוצה באירופה שתשלם עליו מעל למיליון יורו.

9. Drama2 הסמל מעל הכל

@עידן444
    לא ראית מה קרה עם ב"ש בשנים האחרונות ?
    זה החוק והוא מטיב עם העשירים, ודווקא אני כן הייתי רוצה לראות את שחר עושה לכם מערוף,
    כי אז אולי אולי אייל סגל יחליט לפעול בנידון (למרות שהסיכויים הם בערך 1%)

זה מה שהיה קורה אם לא הייתה את כל העקשנות הזאת מצד סגל+האוהדים.
    אבל אולי זה משתלם בטווח הרחוק.
    בטווח הקרוב הם רק מפסידים הרבה כסף קל.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גם אני רואה את אלונה מוכנה לשים עליו 2 מיליון.

Sent from my Redmi 4A using Tapatalk

11. עידן444 Member

איזה חוק?
    לאולסק יש חוזה לעוד עונה.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  12. Drama2 הסמל מעל הכל

הוא חתם לשנתיים+1

של מי ה+1 ?

13. עידן444 Member

מהבדיקה שאני עשיתי הוא חתום לעונה הבאה.
    המו״מ התקוע הוא על הארכה מעבר.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  14. Drama2 הסמל מעל הכל

אם זה ככה אז למה לא לתבוע את מ.חיפה ?
    הרי כאן זה לא NBA היכן שיו"ר המנהלת או ההתאחדות מנחית קנסות כבדים על מי שפונה לשחקן תחת חוזה. אז צריך לפעול בעצמך.

15. עידן444 Member

בכל מקרה האופציה היא של המועדון.
    אייל סגל רמז שיש מקרים שבהם צריך להיות חכם ולא צודק.
    לדעתי ינסו להגיע איתם למתווה כלשהו.
    מניח שיש למכבי חיפה שחקנים שסלובו וברדה חושבים שאצלם הם יפרחו.

מצב נושא:
הנושא נעול.