מכבי נתניה 2017/18: למה שהפעם נאמין לך?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏30/6/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oFiRzZz Member

קשה לי לנתח נורמלי כי אני באמת עדיין באטרף מהמשחק, אבל אלוהים, בבקשה שדיא ועלי מוחמד ישחקו
    אצלנו גם בעונה הבאה. בקשה קטנה, לא יותר מדי ..

2. yakov_y YNWA

יציע העיתונות, יום חמישי, מדברים כל כך הרבה על הפועל ב״ש וחצי דקה על התיקו הנהדר של מכבי ת״א נגד ויאריאל.
    הלילה, מדברים בלי סוף על בית״ר י-ם, חצי דקה בדיוק על מכבי נתניה ואפס מילים על מכבי פ״ת.
    מרגיז.

גלץ, oFiRzZz ו-Drama2 אוהבים את זה.
  3. oFiRzZz Member

נו זה חדש לך? ערוץ עלוב ובזוי, ובלי קשר, עדיף לנו להשאר מתחת לראדר.

* אני רק חושב על טדי ויש לי צמרמורת. הקהל באטרף.

4. henry1 Member

מה אומרים על קבוצה שכבר משחק שני לא משחקת טוב, אבל מביסה את היריבות שלה? המילה הראשונה שעולה לי בראש היא עוצמה, אבל כל כך מוזר להגיד את זה בהקשר של נתניה. לא רגילים לזה. נכון שבתקופת יאמר היינו קבוצה חזקה (בעיקר הגנתית) ונכון שכבר היינו במקום השני, אבל זה לא אותו הדבר.

קצת על חלק מהשחקנים:

ורגוץ' - תותח.

גולדנברג - נותן יותר מידי מרווח לשחקן שמולו לבצע את הפעולות, חייב לדעת ללחוץ קרוב יותר. התקפית כמעט ולא קיים.
    בכל מקרה, כנראה שויקי חוזר למשחק הבא.

מור - מאוד בינוני.

דודו תירם - הציל אותנו מספיגה עם גליץ' גדול במחצית הראשונה. מי יודע איך היה מתפתח המשחק אם היינו בפיגור. בכלל, עשה את עבדותו על הצד הטוב ביותר. טוב לדעת שיש על מי לסמוך גם אחרי פציעתו של הבלם המוביל. ועדיין, מקווה שהויבך יחזור בעוד שבועיים.

עלי - תותח.

ערן לוי - אלמלא הבישול והשער זה היה אחד המשחקים הכי חלשים שלו במדים הצהובים. לא מרוכז, לא מדויק, היה באאוט.
    אבל אז בא הבישול הגאוני והשער שנתן לנו שקט. שחקן נמדד במספרים ובזה ערן מצטיין.

סבע - בתחילת השנה כתבתי כאן, שהשחקן שאני הכי מצפה לראות השנה הוא דיא. אני זוכר את הפציעה שלו לפני שנתיים, אחרי שהוא נראה כאחד שמוכן להוביל את הקבוצה ההיא שהתבזתה ואת האכזבה מהבשורה על חומרת הפציעה. זה הדיא שציפיתי לראות אז.

קייטה - אז קאיודה הוא לא. יש לו יתרונות אחרים, ובינתיים, בשלושה וחצי משחקים, הוא השפיע על שלושה. כמו ערן, גם כאן המספרים מדברים. עדיין אני חושב שיש בו יותר ממה שאנחנו רואים.

עוד שבועיים ביתר, נצטרך להיות דרוכים כמו במחזור הראשון. הדריכות שהייתה מול ב"ש + ההרתעה, הביטחון והיכולת של המשך העונה ונשיג תוצאה טובה.

Maccabi Diamond ו-עידן444 אוהבים את זה.
  5. oFiRzZz Member

וזה ערן לוי על רגל אחת.. אם הייתי צריך לתאר אותו בציטוט זה כנראה היה זה. משפט לפנתאון.

חבר שהיה לידי צרח שסלובורדה יעשו חילוף איתו מהמחצית, כל מי שהיה סביבו
    אמר לו שאין להם ספק שערן ישתיק אותו. השתיק גם השתיק.. מי יודע איך היה ממשיך
    המשחק עם 1-0 שברירי.

henry1 אוהב/ת את זה.
  6. Bilev Member

אם אני לא טועה, בעונת 12/13 כשירדנו ליגה, אשדוד רצה בצמרת והיתה מרשימה (אפילו מקום ראשון במשך כמה מחזורים) בסיבוב הראשון.
    בסיבוב השני או שקבוצות למדו אותם או שהיתה ירידת מתח, והיה להם סיבוב שני גרוע והם מצאו את עצמם בפליאוף התחתון (שגם בו הם לא הרשימו)

מקווה שלא יקרה לנו את אותו הסיפור.. מקסימום להפועל חיפה ;]

7. עידן444 Member

הוא מוסיף לנו מימד.
    לדעתי כל מי שרואה את המשחקים שלנו מבין את זה.
    אני כבר הצמדתי לו את הכינוי קיויו משודרג.

Sent from my iPhone using Tapatalk

henry1 אוהב/ת את זה.
  8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי כבר אחרי המחזור הראשון מולכם, שאני חושב שאתם הולכים להיות הפתעת העונה.
    עם חלק אחורי טוב יותר (שני המגינים שלכם חלשים מאוד לדעתי, עמדת השוער בינונית והקישור האחורי סימן שאלה גדול מבחינתי), הייתם גם יכולים להתמודד על כרטיס לאירופה, אבל אני מניח שאתם קונים עכשיו מקום בפלייאוף העליון...

9. Raulito Madridista

פתיחת העונה הטובה בכל הזמנים - 6 מחזורים.

https://img.wcdn.co.il/f_auto,w_300,t_54/2/4/8/5/2485463-46.Xxx

1. דיא סבע - מכבי נתניה - 9 שערים ב-2017/18
    2. אברם לוי - בית"ר ת"א - 9 שערים ב-1955/56
    3. טב"ח - מכבי ת"א - 8 שערים ב-206/17
    4. ערן זהבי - מכבי ת"א - 8 שערים ב-2014/15
    5. ראובן עטר - הפועל חיפה - 8 שערים בעונת 1995/96
    6. אבי נמני - מכבי ת"א - 8 שערים בעונת 1991/92
    7. יוסף מרימוביץ' - 8 שערים במכבי ת"א בעונת 1951/52
    8. אליעזר שפיגל - 8 שערים במכבי פ"ת בעונת 1949/50
    9. דניאל ילובסקי - 8 שערים בבית"ר ת"א בעונת 1949/50

הפתיחה הכי טובה של שחקן מכבי נתניה בכל הזמנים - 6 מחזורים
    1. דיא סבע 2017/18 - 9 שערים
    2.שלום תקווה 1987/88 - 7 שערים
    - מוטלה שפיגלר - 1965/66, 1966/67, 1971/72 - 7 שערים
    3. עודד מכנס - 1981/82 - 6 שערים
    מוטלה שפיגלר - 1968/69 - 6 שערים

henry1, yakov_y ו-עידן444 אוהבים את זה.
  10. עידן444 Member

עכשיו נראה אותו מתמיד עונה שלמה כמו מכנס ומטלה:)

11. עידן444 Member

Maccabi Diamond ו-henry1 אוהבים את זה.
  12. DRORIKO Member

מאד אוהב את השינוי שערן לוי עבר עם השנים. מפרחח לא קטן הוא הפך למנהיג ודוגמא לצעירים שמשחקים איתו. צריך לתת גם קרדיט ליוסי מזרחי שיישר לו את הראש ועשה ממנו בן אדם. במידה מסויימת הוא הציל לו את הקריירה.

13. עידן444 Member

יוסי מזרחי עשה מהלך גאוני שמינה אותו כקפטן.
    הוא ספג על כך לא מעט ביקורת בזמנו, בעיקר משלמה שרף.
    מגיע ליוסי מזרחי הרבה קרדיט בנושא ערן לוי.

14. henry1 Member

באמת ראיון מרתק וגם מעורר תקווה. באופן אישי אני חושב שאין תחליף לכסף גדול בכדי לבנות מועדון גדול (לא קבוצה), אבל אם הבעלים, שלכל הדעות מראה לנו ניהול שלא ראינו אצלנו, רואה בחזונו שזה כן אפשרי, אז יש לי תקווה שכך יהיה.

הרבה אמירות מעניינות בראיון:

1. הוא מקווה ששחקנים יצאו מכאן רק לאירופה. כמובן שאי אפשר להתחייב, כי יש לא מעט גורמים שמעורבים, אבל אם זה יקרה, אז בהחלט נעשה התקדמות אדירה ממועדון שמגדל שחקנים כבר למעלה מ - 20 שנה לקבוצות אחרות, למועדון שמשדר עוצמה כלפי מועדונים אחרים בנושא הזה.
    הנושא הזה מאוד חשוב לאוהדים כיום, יותר מבעבר, כיוון שמרגישים שיש רוח חדשה במועדון והפעם זה יהיה אחרת. אם אייל סגל אומר שהוא יעשה את המקסימום בנושא הזה, לנו זה צריך להספיק.
    אם יקרה אחרת, למרות ההבנה, זה יהיה מאכזב.
    מובן, אבל מאכזב.

2. חריגה מהתקציב (שלבסוף די אוזן עם השאלות) - אני זוכר שהוא רשם שאצלו זה לא יקרה, אבל כשמערבים רגש בניהול, אין מנוס מלתת לזה לקרות. מבחינת המועדון, לא מדובר בגרעון מתגלל, כי זה יוצא מכיס הבעלים, אבל אני מקווה בשבילו שיידע לשים את הגבולות כי בקלות אפשר להתבלבל.

3. ערן לוי - אז כשיראו את נפנופי הידיים, ויכוחים, דחיפות ואולי גם מעט קללות, שיזכרו מה עוד יש בקפטן ובבן- אדם הזה מעבר ליכולת המקצועית.

4. הסכום על דיא סבע צריך להיות בין הנמוכים ששילמו על שחקן בבוררות. שחקן שעבר פציעה קשה, היה בהרבה קבוצות, לא מצא את מקומו ולא הוכיח את עצמו בליגת העל כפקטור משמעותי.
    כל זאת עד שהגיע לנתניה.
    כל מה שקורה השנה לא צריך בכלל להיות קשור לסכום שישולם. נראה אם יהיה צדק.

15. עידן444 Member

הנכס הכי גדול של המועדון כרגע הוא הצוות המקצועי. הוא לא חף מטעויות וניהול המשחק שלו לפעמים לא טוב אבל הוא צוות עם המון הבנה בכדורגל, מקצוענות, השקעה, חריצות, התאמה לרוח הבעלים ורוח המועדון- הלואי ויהיה כאן כמה שיותר זמן.

בעניין שמירת שחקנים- אני יודע שאייל עשה מעל ומעבר בקיץ למנוע מעבר של ילד בן 15 למכבי חיפה(המועדון שתפס את מקומנו בצמרת הכדורגל הישראלי ובמודע או שלא במודע רוצה כל דבר טוב שיש לנו כמו איזה ילד בריון בן 4 שלוקח כל מה שהוא רוצה מילד בן שנתיים).
    בסופו של דבר הוא לא הצליח למנוע את המעבר של השחקן הטוב בארץ בשנתון שלו(האמת שעדיין לא מרמז כלום על העתיד... ימים יגידו...) אבל זה שהוא לא ויתר עד הרגע האחרון וגם שכנע את המשפחה להישאר(את הילד לא היה צריך לשכנע- הילד התחנן להישאר בנתניה) ורק הצעה מטורפת של הטינופות בדקה ה 90 גרמה בכל זאת למעבר- מראה שאכן יש נכונות ורצון גדול לשמור על נכסים. ברור שלא תמיד הוא יצליח וזה גם תלוי בשחקן(ובמקרה של ילד בן 15- במשפחה שלו) אבל המדיניות ברורה.

הופתעתי שההשאלות איזנו את התקציב. לדעתי זה פשוט נהדר. השאלות זה מצב של WIN WIN. לא תיארתי לי שזה גם יכול להיות כלכלי כל כך.
    אייל אמר שאם ימצאו שחקנים כאלה שישדרגו את הסגל באופן ברור- השכר לא יהיה המכשול והוא עמד במילה והחתים את הויבך וקייטה שבינתיים אני באופן אישי ויודע שכולם- מאוד נהנים מהם. בכלל נושא הבלמים שלנו דורש התייחסות רחבה יותר בזמן שכולם מדברים על ההתקפה- אבל בהזדמנות אחרת.

מי שהשביח את דיא סבע יותר מכל מועדון אחר בארץ זו מכבי נתניה. בטח יותר מטוברוק אותה הוא עזב בגיל 17 ורק חוזה דרקוני, כזה שמנצל את תמימות ההורים כשהילד עוד קטין, גורם לסיטואציה ההזויה בה שחקן בן 25 עדיין עבד של מועדון הנוער שלו.
    דיא סבע הגיע למכבי נתניה כשחקן סגל לאחר העליה הקודמת. היה עולה פה ושם כמחליף ולמעשה קיבל קצת יותר קרדיט מרוני לוי והצליח להראות ניצוצות יחד עם ערן לוי וקאיודה שהיו כמובן השחקנים הראשיים בהצגה. עונה אחר כך כבר היתה תחושה שדיא, בטח אחרי הפציעה של ערן, הולך להפוך לכוכב הראשי. שלומי דורה נתן לו את המושכות ודיא נראה היה מצויין במשחקי הטרום עונה עד לרגע העצוב בו נפצע במחנה האימון באופן קשה- קרע 2 רצועות בברך. שנה שלמה וקשה של החלמה, המועדון התרסק כלכלית ומקצועית, ובכל זאת דיא קיבל את כל התמיכה והגב כדי להשתקם ולחזור- ואת התוצאות אנחנו רואים בשנה האחרונה. על כל התהליך וההתקדמות מסתם עוד שחקן שלא מוצא את עצמו בקבוצות כמו מכבי פ"ת והפועל ב"ש(שלא דומה להפועל ב"ש של היום) לאחד השחקנים הטובים בליגה- אחראית מכבי נתניה. זה יהיה מגוחך אם מכבי נתניה תצטרך לשלם לטוברוק סכום מנופח על השבחה שהיא עצמה אחראית לה. אבל בכדורגל הישראלי לא יפתיע אותי כלום...

בנוסף, יש תהליך במחלקת הנוער שהמטרה היא להחזיר אותה לקדמת הבמה ולחזור לייצר שחקנים בקצב קצת יותר טוב עבור הקבוצה הבוגרת. זו כמובן פלטפורמה מאוד חשובה כדי להחזיר את המועדון לקדמת הבמה- וזה גם כל השנים היה הבייבי של אייל.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/17
מצב נושא:
הנושא נעול.