מכבי נתניה 2017/18: למה שהפעם נאמין לך?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏30/6/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה מדברים על שינויים בליגת העל בשנים האחרונות, שינויים גדולים באיכות בליגה הישראלית, אבל זה לא באמת נכון. אותם דיע סבע וערן לוי שהיו אמורים להיות דומיננטיים לפני שנתיים ושהפציעה שלהם הייתה לטעמי המכה המקצועית הכי קשה שהונחתה על מכבי נתניה בזמנו, הם גם אלה שהשנה יקבעו האם נתניה תלחם על חייה או שאולי תהיה הפתעת העונה.
    עמוס, הויבך, ורגוץ', מוחמד, אברהם, הם יהיו שחקנים חשובים לטעמי במכבי נתניה השנה, יכולים להיות אחלה שחקנים משלימים/הבסיס להרכב, אבל סבע ולוי הם כרגע שני השחקנים היחידים בסגל (את קייטה צריך לראות לאורך זמן), לטעמי לפחות, שיכולים לתת מספרים קבועים וטובים, וזה משהו שעושה את ההבדל בליגה שלנו.
    השאלה היחידה היא האם סבע ולוי יכולים לשמור על כשירות לאורך זמן...

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/17
    Maccabi Diamond אוהב/ת את זה.
  2. עידן444 Member

אתה חושב שצחקתי שכתבתי את זה אז בדיון הנבחרת?
    איך שהנבחרת נראית, שים את ערן לוי עם כמה שחקנים צעירים מהירים למעלה(לא נאדים נפוחים כמו טל בן חיים... כאלה בלי אגו שידעו לתת לו את הכדור ולרוץ לעומק...) ויותר רע ממה שיש כרגע לא יכול להיות- בטח נגד נבחרות בינוניות\חלשות כמו אלה שבכל זאת מצליחות לנצח אותנו לאחרונה...
    זה מעיד על מצב הנבחרת בעיקר...
    ערן לוי זה ערן לוי כבר שנים... אם הוא יגיע לנבחרת דווקא בגיל 32 זה בהחלט מעיד משהו על מצב הנבחרת... וזה לא טוב...

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה נקודות שאני רוצה להתייחס אליהן לאחר המשחק נגד הפועל רעננה:

א. ניצחון חשוב מאין כמוהו, שהופך את התיקו המאכזב נגד הפועל עכו מספק התחלה של משבר לזיכרון לא נעים שצריך ללמוד ממנו. הפתיע אותי שמכבי נתניה כבשה את השלישי וניצחה בתוצאה משכנעת של 3:0. אני כבר רגיל שהקבוצה סופגת שער מצמק סביבות הדקה ה-90 ואז לקרוא באייסוקר על ה"דפיקות לב" שזה עשה לאוהדים שפעילים באשכול.

ב. לא מעט אנשים הטילו ספק ביכולתם של ערן לוי ודיא סבע לנפק מספרים בליגת העל ואני כתבתי (בין היתר כאן באייסוקר) שאני דווקא סומך עליהם. עד כה עברו 3 מחזורי ליגה ואלו הם המספרים: ערן לוי עם 1 שערים ו-2 בישולים, דיא סבע עם 3 שערים ו-1 בישולים.

ג. עדן שרם עושה הכל נכון, חוץ מלסיים כמו שצריך ובכוונה בחרתי הניסוח הזה ולא ב"חוץ מלהבקיע", כי מילא הוא היה בועט כמו שצריך וסובל מחוסר מזל או מיום טוב של השוער שמולו, אבל הסיומת שלו עלובה וכאן לא הצלחתי לחשוב על ניסוח אחר. התנועה שלו טובה, הלחץ שהוא מפעיל על הגנת היריבה טוב, המיקום שלו אפילו יותר מטוב, אבל הוא נכשל בקביעות בשלב שבו הוא צריך לאיים על השער. לעומתו, אלחסן קייטה (נראה חתיכת שחקן. אם ימשיך כך גם במחזור הבא אולי יהיה שווה סעיף נפרד) הצליח לשחרר בעיטה חזקה מאוד עם לחץ של שחקן יריב עליו, תוך כדי סיבוב ומקצה הרחבה.

ד. טים הויבך בלם נפלא. יצאנו נשכרים מכך שתומס נילסן לא השתלב בקבוצה.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  4. עידן444 Member

כולם כאן יודעים מדיוני הלאומית שיש לנו שחקנים שאני באופן אישי האמנתי שיכולים להשתלב גם בליגת העל.
    שמח שחלקם קיבלו ויקבלו את הבמה.
    השדרוג לקבוצה כמונו במציאות הנוכחית של הכדורגל הישראלי יכול לבוא בשני דרכים- לטווח הארוך השקעה בנוער ושילוב מתמיד של בוגרים בקבוצה הבוגרת- כתפיסת עולם- ובטווח המיידי עם פגיעה בזרים.
    האמנתי בשלושת הזרים שלנו מהעונה שעברה. בינתיים אחד מהם נדחק לספסל... עלה אתמול מחליף ובישל- אני מקווה שזה יכניס אותו לעניינים- הוא שחקן שאני אישית מאוד אוהב- דידייה קוגבנייה.
    אם הצלחנו עם שני הזרים שסגל "התאבד עליהם"- הוייבך, וקייטה- זה לדעתי מה שיקבע את היעד של הקבוצה הזו.
    בואו ניקח משחק כמו אתמול שנראה נצחון מוחץ, ובאמת זה היה סוג של מטווח במחצית השניה- הרי חוסר ניצול המצבים במחצית הראשונה- גם של שרם, גם של סבע וגם של לוי, מצד שני בא אבוחצירה, במצב אחד מבקיע(הצלה גדול של עמוס)- ואנחנו נשארים עם ה - *** ביד...
    לכן המפתח הוא ייצוב ההגנה- בינתיים הוייבך נראה שדרוג טוב, ומצד שני- קייטה...
    אם קייטה ישדרג לנו את החלק קדמי- לוי וסבע יהיה חלק משמעותי בתזמורת... לא התזמורת כולה- אלא חלק משמעותי בה- כפי שקורה בכל קבוצה בארץ ובעולם- כולל הגדולות ביותר. הכוכבים מייצרים תחושה של תלות בהם וברור שהקבוצה תהיה פחות טובה בלעדיהם- אבל הם לא הקבוצה. הם חלק משמעותי בה.

Sir Alex Ferguson ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש אופנה בכדורגל הישראלי שמיד לאחר פרסום הסגל אנחנו שומעים שבקבוצה X כועסים/זועמים/מאוכזבים מכך ששחקן כלשהו לא זומן לסגל.
    ככה זה שהנבחרת היא בדיחה, המאמן לחיץ ופופוליסט ואין מחשבה קדימה. עם קצת יח"צ ולחץ אפשר לסדר לכל שחקן בליגה מקום בסגל, תשאלו את לירוי צעירי.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  6. abcd Member

אם היינו מגיעים למחזור הרביעי למשחק נגד מכבי ת"א ללא ניצחון זה היה אסון ויכל להתחיל כדור שלג מיותר וטוב שנמנענו מזה.
    לא חשבתי שנראה כזאת עליונות, בעיקר לא אחרי המשחק החלש מול עכו והזכרונות הלא נעימים מהמפגש מולם בגביע הטוטו.

גם במחצית הראשונה הפחות טובה היינו צריכים לרדת לפחות ביתרון של שער אחד. לדעתי השינוי במחצית השניה הוא רק עלי מוחמד.
    אין לי את הסטטיסטיקה אבל לדעתי הוא השחקן שנוגע אצלנו הכי הרבה בכדור וטוב שכך. במחצית הראשונה הוא היה פחות מעורב וגם השטף של המשחק שלנו נפגע בהתאם אבל אחרי ההפסקה זה כבר היה סיפור אחר.

שמח שדני עמוס הוכיח שהוא גם יכול להביא נקודות ולא רק לקחת, הצלה גדולה ב-0-0 ועוד אחת שמנעה התקפות לב ב-15 דקות האחרונות.

קייטה. וואו, מה זה היה?
    ב-15 שניות הראשונות על המגרש הראה איזה שוני זה כשיש לך חלוץ שאשכרה מפריע להגנת היריב. חזק אבל גם טכני מאוד, נתן כמה כדורים בנגיעה שאולי נראים פשוטים אבל במדינות אחרות. השאיר את סבע לבד מול שוער, איים על השער וגם פרץ חצי מגרש בכמעט סלואו מושן ועדיין הגיע לאחד על אחד. רק שיהיה בריא ולא יריב מכות עם ערן לוי ואנחנו מסודרים.
    עדיין עושה רושם אבל שהוא לא בכושר משחק ולכן הייתי שומר אותו על הספסל לפחות עוד שבוע וממשיך עם שרם (מה יהיה?!) או אולי אפילו קוגבניה.

יהיה מעניין יום שני וגם אוירה חשמל, אולי אפילו כזאת שלא היתה לנו במשחק בית מאז אותו 3-3 נגדם.

7. yakov_y YNWA

מי מכיר את איילון ירושלמי ועמאר מסראוה ויכול לספק פרטים ?
    איזה סוג קשר ירושלמי, יכול לשחק בשלישית הקישור ? מסראווה עבר הסבת תפקיד ממגן לחלק הקדמי יותר ?

8. עידן444 Member

אילון ירושלמי קשר עם אוריינטציה התקפית שיכול לשחק גם באגף וגם מאחורי החלוץ.
    לטעמי צריך להתחזק מעט ואז יכול גם לשחק בשלישית קישור כפי שקרה עם אביב שבנוער גם הוא היה קשר התקפי שנותן מספרים.

עאמר מסראווה למיטב ידיעתי היה אולי ההבטחה הכי גדולה שלנו בתחום המגינים אבל פציעות לקחו אותו אחורה.
    לא ידוע לי על הסבה. מניח שאתה שואל את זה בגלל המספרים שלו. אולי מישהו בדיון הליגות הנמוכות ידע לענות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

yakov_y אוהב/ת את זה.
  9. yakov_y YNWA

הרגע הזה שאתה מבין שגיא גרוס ודן גלזר (היה נהדר) פצועים אבל לא ייחסרו בזכות העומק הנהדר שיש לנו.

אני באמת מאמין לדראפיץ׳ ברגע שהוא אומר שיש סגל עמוק ואיכותי עם 2 שחקנים כמעט על כל עמדה.
    עמוס - אלקסלסי בשער באותה רמה, הבלם הרביעי שלנו נהדר, גלזר/מוחמד/אולסק בקישור, החלק הקדמי בכלל מטורף, רייבירו/קוגבנייה/שרם מהספסל זה איכות נהדרת, תוסיפו את קבוצת הנוער הנהדרת עם שוער, בלם, מגן שמאלי וחלק התקפי ברמה גבוהה וכמובן שהמושאלים עם עתיד גדול, יש לחלקם מקום כבר היום ב-22.
    23 שחקנים ישנם בסגל, כמו שצריך, לא ארוך מידי, השחקן ה-23 זהו ברק בדש, השאלנו ביום האחרון 6 שחקנים ושיחרננו במהלך מצוין את טגה, דין גל יכול להיות משוחרר כבר היום מבחינתי.
    מקווה שהרכש הבא שלנו יהיה איכותי ולא לעומק, מקווה שדראפיץ׳ ימשיך להביא שחקנים צעירים מהלאומית, יש שם סוללת שחקנים יוצאת דופן.

10. עידן444 Member

האם יכול להיות שאכלנו לקרדה בעניין גיא גרוס?
    איך כתבו כאן על הספרדי של ב״ש? עד שאני לא רואה בעיניים מבחינתי אין שחקן כזה גיא גרוס...
    בריאות לצמד הבלמים הזר, לדודי, ובמקרה קיצוני כפי שראינו בגביע הטוטו- יש גם את חגי ואפילו לני אהרון וגל בר(שגם הוא נראה לי יותר פצוע מבריא בשנה האחרונה...)

ואם נתייחס למשפט שלך לגבי שחקנים מהלאומית- זה מאוד בולט אצלנו ועל כך היתה הביקורת וסימני השאלה במהלך הקיץ אבל בהחלט אפשר להצביע על מגמה.
    אני חושב שיש לפחות 20 שחקנים שקפצו מהלאומית לליגת העל כאשר אלה שעשו את הדרך ההפוכה מרוכזים בהפועל ת״א- מה שיעזור לה לטייל בחזרה לליגת העל למרות שהיא לא קבוצה כזו גדולה... מספיק ברשצקי בכושר טוב מקדימה והגנת ליגת על מאחורה כדי לבצע שחיטה...

בהחלט מגמה מבורכת כי השחקנים האלה מהלאומית ממש לא שחקני חילוש... להפך!

נעזוב רגע את נתניה-
    אלקרנאווי בינתיים מתבלט בליגת העל יותר מאשר בלאומית בעונה שעברה.
    גם קניקובסקי על הכיפאק.
    וראן בבית״ר.
    ברסקי בהפועל חיפה.
    בכלל נראה שבית״ר ת״א רמלה מאוד נחלשה...
    מניח שמי שיבלוט שם העונה(דור זאן, סוהיל ארמלי) ימצא את עצמו גם כן בליגת העל בקרוב...
    נפתלי שלנו בינתיים מקבל בעכו יותר דקות משקיבל אצלנו.
    טל איילה כבר לא שנה ראשונה בליגת העל אבל אפשר להגיד בפה מלא שהוא הצליח לעשות את הקפיצה משחקן לאומית טוב לשחקן ליגת על טוב.
    ויש את פושה שאני לא יודע כמה רעננה תכבוש- אבל לי די ברור שחלק משמעותי מהשערים יכבשו על ידו...

הכי קל לבוא ולהגיד... לאאאאא זה ליגה לאומית... זה לא חוכמה... וליפול עוד פעם עם כל מיני שחקנים שכל שנה משחקים בליגת העל בקבוצות שנלחמות על חייהם... ולהביא עוד ועוד זרים זולים שעל כל 10 מוצאים אחד טוב...

בקבוצת הנוער עושה רושם שמתחיל משהו טוב. לא רוצה להיכנס לעניין הפרטני.
    בעניין היותר כללי הרשמים שאני מקבל מאנשים שעוקבים זה שסגנון הכדורגל מתחיל להשתנות לטובה. לא עוד לחפש תוצאות(שגם הן לבסוף די עגומות) אלא להתרכז באיך מלמדים לשחק כדורגל יותר טוב, יותר מהנה, יותר נכון כהכנה לדבר האמיתי. מניח שלרונן גבאי יש יד בכך ואולי הפרידה מבני לם, שלמחלקה באופן כללי זו אבידה- לקבוצת הנוער תעשה רק טוב.

מקווה שבביה״ס לכדורגל- בגילאים האלה בני אחד מאנשי המקצוע הטובים בארץ (ובשל כך לשם סגל ייעד אותו)- ידעו למלא את החלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

yakov_y ו-Drama2 אוהבים את זה.
  11. yakov_y YNWA

אם כבר מדברים על שחקנים בלאומית, הלוואי דור ז׳אן, השחקן שאני הכי רוצה, אנס דאבור שחקן הרכב ליגת העל, כל בית״ר תל אביב זאת קבוצה סופר מוכשרת.

נפלת עם גרוס ? יש לך גולדנברג.
    נפלת עם ורגוץ׳ ? יש לך תירם.
    נפלת עם אולסק ? יש לך גלזר.
    נפלת עם קוגבנייה ? יש לך קייטה/רייבירו.
    ערן וסבע פצועים, שלושת הזרים שכל אחד מהם בינגו בהרכב, רייבירו פוטנציאל הכי גדול בקבוצה, בינגו לא נורמלי אם כי לא חלוץ, קייטה זה שחקן שצריך לראות אבל גםכן בינגו לא נורמלי נראה לפי הרזומה.
    לא דימיינתי את עמדת הבלמים וההתקפה ככה בחלומות הכי טובים שלי.
    הסגל כל כך רחב ומוכשר, החלק הקדמי מטורף, הציפיות שלי היו הישארות בליגה, לא אתפלא אם נשנה מטרות תוך כדי עונה.
    הבעיה היא עמדת השוער והמגנים, בעיה קשה מאוד בעמדת המגנים לדעתי, 3 מגנים שטובים רק בצד אחד במגרש.

קבוצת הנוער כמובן נהדרת, המושאלים גם כן, שחקנים כמו קוסטה, בדש, ירושלמי, לני אהרון שחקני סגל ראויים בלי מקום במכבי נתניה הנוכחית.

נערך לאחרונה ב: ‏17/9/17
  12. abcd Member

אגיב רק לחלק הזה.
    לא חושב שיש לנו בעיה בשער. לא כי הוא כזה גדול אלא בגלל שאני חושב ש"בעיה" זה כשיש לך נחיתות מול רוב הקבוצות שאתה מתמודד מולן. דני עמוס אולי לא נותן לי המון רוגע אבל כמה שוערים בליגה כן נותנים?

בקשר למגנים, ויקי כבר היום מגן ממוצע בליגה. לוקה בקבלת החלטות ונדיר שמסיים משחק בלי להיפצע אבל כבר עברנו עונות יפות עם מגנים פחות טובים ממנו (כמו ליאור ראובן למשל). אני מקווה שהוא יעשה התקדמות בעיקר בחכמת משחק וחוץ מזה יש גם את גולדנברג כמחליף ככה שאנחנו סבירים באגף הזה.

בצד השני אנחנו פחות טובים ובאמת אם היו נותנים לי לבחור עמדה אחת לשינוי זו היתה העמדה הזאת. אגב, הרבה אצלנו פינטזו על שון גולדברג ואולי בצדק אבל מעניין אותי מה היו עושים לצעירי אם היה מחרב לנו משחק כמו שגולדברג עשה לבית"ר אתמול וכמעט לפני שבוע (רק שאז ארבייטמן "הציל" אותו).

yakov_y אוהב/ת את זה.
  13. Drama2 הסמל מעל הכל

אני מצטרף כאן לברכות לדור ג'אן וסוהיל ארמלי, וגם תוסיפו את אריאל אדר שהוא חילוף ראשון אימתני.

אבל בנוגע לגיא גרוס - הוא שיחק משחק אחד או שניים לא ? הוא נפצע וזה חלק מהמשחק, אבל לא צריך להתרגש מזה אלא להיות מודעים מי שחקן יותר פציע ומי פחות.

yakov_y אוהב/ת את זה.
  14. yakov_y YNWA

גרוס נפצע במשחקי האימון, תירם הגיע בעקבות פציעתו ובגלל זה כל העומס החיובי בעמדת הבלמים.

נניח וגרוס כשיר, מתי ייקבל את הצ׳אנס שלו ? דודי תירם היה נהדר בזמן ששיחק, כרגע רביעי בהיררכיה וזה כשלני אהרון וגולדברג שיחקו שם והרשימו.
    במידה ולא תהיה מכת פציעות או ו-ורגוץ׳/תירם ייפשלו, קשה לי לראות את גרוס מקבל יותר מפירורי דקות.

נ.ב:
    לא קשור למכבי נתניה אבל הוזכר כאן, גולדברג שיחק כבלם וכקשר אחורי, לא העמדה שלו.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  15. עידן444 Member

לפני שנתיים ראית הכל שחור מידי ובסוף הכל היה אפילו עוד יותר שחור...
    עכשיו אתה רואה הכל ורוד מידי, ואני מקווה שגם כאן זה יהיה אותו דבר... :)

yakov_y אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.