מכבי נתניה 2014/5: בעיות כלכליות, ערן לוי נפצע ולא ידוע אם ישוב לשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעלים לא יכול להרוויח, לפחות לא באופן חוקי. קבוצת כדורגל היא מלכ"ר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. henry1 Member

אני לא יודע מה אתה יודע או לא, אני מסתכל על העובדות עד עכשיו. העובדות הן שבבניית התקציב לעונה הנוכחית יוסי מאור זז הצידה והשאיר את שגב למעשה לבד (אולי חוץ מעזרה כספית קטנה לגבי שחקן כלשהו). אפשר לפרש זאת משתי סיבות: הראשונה, שיוסי מאור "ראה את הנולד" כפי שרוב האנשים נוטים לחשוב, מבחינת כמות יועצים סתמית וכל השכונה שהייתה במתחם האימונים ובמחנה אימון בחו"ל והחליט שזה לא בשבילו. הסיבה השנייה יכולה להיות שפשוט יוסי מאור חשב שכדאי להשקיע פחות, לא לזרוק כספים מיותרים והתקציב צריך להיות נמוך יותר.

אם הסיבה השנייה אכן נכונה, אז אנחנו בבעיה רצינית אפילו אם ננקה את כל האוכלי חינם שיש בהנהלה. אחרי העונה שעברה, שגם יוסי מאור ראה את ההתקרבות המחודשת של הקהל לאורך כל העונה גם כאשר סבלנו ממשחקים נוראים, והשיא היה בגמר הגביע עם למעלה מ- 24,000 אוהדים (אגב, נתון רשמי מההתאחדות. אלי שגב באחד הראיונות ב- 90fm ציין זאת), כמות שרק קבוצות כמו מכבי ת"א, מכבי חיפה וביתר ירושלים הביאו למעמד שכזה (אולי גם הפועל ת"א באחד הגמרים, אם כי ברור שהיא יכולה להביא כמות כזאת ויותר), בניית קבוצה עם תקציב נמוך יותר ממה שקים היום ואנחנו ממשיכים בזיגזג בין שתי הליגות. אבוי לנו אם זאת תהייה השקעה בסגנון של בן זקן באשדוד, או השקעה מינימלית כפי שיש במכבי פ"ת. אני בהחלט יודע שגם ג'קי וגם הלוזנים יכולים להשקיע יותר והם בחרו אחרת, אני לא הייתי רוצה לראות את אותו הדבר אצלנו, כי אנחנו זה לא הם. קבוצה עם מגרש, קהל, מחלקת נוער (בתקווה שהשיתוף עם טוברוק ישמר!) לא צריכה לשווע למינימום.
    אני גם לא מבקש השקעה כמו במכבי ת"א, אפילו לא כמו ב"ש, אבל בהחלט הייתי רוצה לראות את אותה ההשקעה כפי שיש בקריית שמונה. אם יוסי מאור יביא את הניהול השקט והטוב שלו כפי שכל אוהד דואג לציין זאת, וביחד ישקיע לפחות כמו הקבוצה מהצפון אנחנו נהייה מאוד מרוצים. אם אחד מהדברים יחסר, לא עשינו כלום.

וכן, יצחק תשובה לא יגיע.

נערך לאחרונה ב: ‏15/11/14
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

יש סעיף בתקנון ההתאחדות שאומר שבעלים יכול לקחת כסף מהקבוצה אם היא סיימה את העונה ברווח תקציבי והוא בעלי הקבוצה שנה אחת לפחות והשקיע בה מכספו.

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מותר לקחת כמות כסף זהה למה שהשקעת, כלומר אפשר לצאת בלי הפסדים אבל לא עם רווח.

5. עידן444 Member

אני חייב להגיד שאני מתעצבן כל פעם מחדש לשמוע אנשים מדברים על ה- 20,000 בר"ג כשידוע שהיו 24,000 אלף. לא חושב שהפועל ת"א הביאה מספר כזה בעבר.
    לגבי יוסי מאור- טוב לנו או לא, אין לי מושג. אכן שגב כיוון גבוה כמו שהיינו רוצים ומאור משך אותו לכיוון של בינוניות. לא רצה "לקפוץ מעל הפופיק", ובטוח לא אהב את "השכונה" שנוצרה סביב הקבוצה.
    יש כאלה שאומרים שיוסי מאור לא הסכים להיכנס ללא שגב, כשלמעשה זה היה הפוך. האיש שיואב כץ לא רוצה בהפועל חיפה היה יוסי מאוד ושגב אמר שבלי מאור הוא לא נכנס.
    נכון לכרגע, יכול להיות שזה או מאור או כלום, וכלום זה פשוט לא בא בחשבון!
    יחזיר אותנו לתקופות שאנחנו ממש לא רוצים. מקומות שלעומתם בעל בית כמו יואב כץ או ג'קי בן זקן יראה כמו מלאך.
    ואת העניין שיצחק תשובה לא יבוא אני מדקלם כי אחרים אומרים את זה... למען האמת, ממש אין לי מושג איך זה לא מדגדג לאיש אפילו בקצת...

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אפילו תקשורת הספורט השטחית בישראל לא קונה את הסיפור של אלי שגב, מישהו כאן צריך להבין שהוא כנראה התנהל בצורה רעה.

א. הבאנו 25,000 צהובים לאצטדיון רמת גן.
    ב. רכשנו למעלה מ-3,000 מנויים (כ-1,800 רכשו מנוי עוד בעונה שעברה!).
    ג. לא ירדנו באף משחק בית העונה מ-5,000 צהובים במשחקי בית ומ-1,000 צהובים (להוציא את המשחק ביום חמישי) במשחקי החוץ.

ועל סעיף ב' שווה להתעכב: כי שברנו את שיא המנויים עוד בעונה שעברה - והמשכנו לנפץ אותו בקיץ, למרות שזה היה הקיץ הגועלי ביותר שעבר על הקבוצה. כבר היו לנו קייצים שבהם לא הצלחנו להעביר שחקנים בבקרת התקציבים והיו לנו קייצים שבהם ראינו שהולכת ונבנית קבוצה רעה, אבל למרות שבקיץ הזה היה שילוב נדיר של שני המקרים, יחד עם העובדה שהשחקנים התבקשו לקצץ 15% משכרם ותרגיל העוקץ שעשו לשחקן האהוב ביותר על ידי הקהל, עדיין העמדנו מספר יפה של מנויים.

לאלי שגב יש זכויות רבות בעלייה של מכבי נתניה. הוא יכל לעזוב בצורה יפה ולהיחרט בצורה אחרת לגמרי בתודעה של הציבור. בפעולה הנבזית שלו רגע לפני העזיבה הוא השיג בוז, חוסר הערכה ותדמית של אחד שלא מסוגל לעמוד בהתחייבויות

oFiRzZz, kufsa ו-עידן444 אוהבים את זה.
  7. abcd Member

מסכים עם א' ו-ב' אבל לא עם ג'.
    בגלל שמשום מה לא מתפרסם אף פעם מספר רשמי אז אני יכול רק לשער אבל אני לא חושב שהבאנו 5000 צופים(לבד) אפילו פעם אחת העונה, אני אשמח אם תעלה לפה איזה תמונה נורמלית שמוכיחה אחרת. הבאנו כמויות יפות(מאוד) לבלומפילד פעמיים אבל בעכו לא היו 1000.

בקשר ללויטה, די נמאס. כל הזמן מדקלמים גם אוהדים וגם בתקשורת את "תרגיל העוקץ" הזה, כאילו שאנחנו הקבוצה הראשונה בעולם שמגלה שהשוער שהיה לה בליגה השניה לא מספיק טוב לליגת העל(והוא לא). הנושא הזה מיצה את עצמו, יש לנו שוער ושוער טוב וצריך להפסיק לעשות מלויטה מה שהוא לא.

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  8. Civil Anti Madridista

@abcd במה אוהד לויטה נופל מאריאל הרוש? מילא היה מדובר בשדרוג של ממש הייתי מבין. אבל יוסי מזרחי הוציא לתקשורת אמירה מאוד אומללה שאם לויטה היה נשאר נתניה בוודאות הייתה יורדת ליגה. בנתיים לא ראיתי שהוא הראה יכולת מזהירה או הביא לכם נקודות.

Bluekipper אוהב/ת את זה.
  9. oFiRzZz Member

מה גם שאני לא בטוח שהרוש בכלל נשאר בנתניה אחרי ינואר ...

10. Bilev Member

לא מצאתי את הנתון הרשמי של ההתאחדות על ה"מעל 24000"... דווקא לפי הקישור :
    The Israel Football Association
    אומרים שהיו כ-30000, ש-19000 מתוכם אוהדי נתניה.. שזה בכלל הבדיחה הכי גדולה

11. abcd Member

מה זה במה? באותו דבר שאוואט עולה על הרוש. ראיתי את לויטה עונה שלמה כל משחק ואני מרשה לעצמי לחוות עליו דעה.
    שדרוג רציני? לא יודע, שמעון הרוש זה שדרוג רציני לאדיר טובול? אור ברוך זה שדרוג רציני לאקסברד?
    כתבתי פה כבר גם בעבר, אחרי שראיתי את לויטה בגביע הטוטו אמרתי שהוא עוד יוריד אותנו ליגה. מזרחי כנראה ראה אותו דבר, מה שבא לידי ביטוי גם במחנה ובמשחקי אימון ולקח החלטה קשה אבל אמיצה ולדעתי זה הדבר הטוב היחידי שהוא עשה הקיץ.
    בקשר להתבטאות שלו אולי היא לא הכי מכובדת אבל אפשר גם לוותר קצת לבן אדם שבא לדבר עם אוהדים ודוחפים לו מצלמה לפרצוף, לא פלטת בחיים שלך דברים שיצאו לא טוב?

@oFiRzZz,
    אם יישאר אחרי ינואר או לא נראה בהמשך. אני חושב שכן אבל גם לפני שבוע הייתי בטוח שקאיודה יישאר פה עד סוף העונה, דברים משתנים. אי אפשר היה לצפות ממזרחי לחזות את כל מה שקרה עם הרוש מהקיץ עד עכשיו(ההשבחה והעזיבה הצפויה של שגב).

12. oFiRzZz Member

היה צפוי שהרוש לא ישאר יותר מהקיץ הקרוב . צפוי מאוד אפילו .
    בינתיים הרוש לא הביא לנו נקודות אלא להיפך .. הרס לנו מול מכבי פתח תקווה .
    ואני לא שופט אותו , פשוט אני לא חושב שהיינו במקום אחר בטבלה עם לויטה
    והיינו חוסכים את כל הסאגה הזאת . מה גם שכמו שאמרתי , היה ברור שהרוש
    בא לפה מתוך ברירת מחדל והוא יעזוב בהזמדנות הראשונה שתהיה לו .

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

abcd - 'אתה' כנראה הקבוצה הראשונה בעולם שבמקרה רק שבוע לפני פתיחת הליגה העלתה בדעתה שאולי השוער שהיא מחזיקה לא טוב מספיק כדי לרוץ איתה בליגת העל, שבמקרה המחליף שלו הוא שחקן של הסוכן הידוע 8 זה בדם, שבמקרה הוא חבר טוב של הבעלים של BBB, שבמקרה הם הנותני חסות שלך.

ואוהד לויטה היה יותר משוער עבור רובו המוחלט של הקהל. הוא היה הפנים שרצינו לראות כל משחק והקול שרצינו לשמוע אחרי משחקים טובים יותר ופחות.

oFiRzZz ו-Civil אוהבים את זה.
  14. Civil Anti Madridista

לא יודע מה היחסים בין מזרחי לנימני, אבל דבר אחד ברור לכולם וזה ששניהם שוערי עבר בבית"ר ואם לא מזרחי, הרוש במקרר עד ינואר.
    לא היה שום צורך להחליף את לויטה שבוע לפני שהעונה מתחילה באקט שנועד "למנוע מהקבוצה לרדת ליגה".
    הרוש עם כל הכבוד הוא לא בופון או קסיאס, ועם איך שהוא נראה עד עכשיו לא רק שהוא לא מביא נקודות אלה הוא יותר מזיק ממועיל.

15. abcd Member

להתחיל לספור משחקים שלויטה הרס לנו?
    כן הרוש בא לפה מתוך ברירת מחדל, כאילו שאם ללויטה היתה הצעה מאחת הגדולות הוא היה משתין לכיוון שלנו.
    גם איציק זוהר, ראובן עטר ועוד רבים וטובים באו לפה אחרי שלא הסתדר להם במקומות אחרים והפכו לשחקנים אהובים וחשובים אני לא מבין איך זה קשור. ואם הרוש יילך עוד עונה אז שיילך ושיהיה לו בהצלחה, אם זאת היתה עונה רגילה ועמדה אחרת אז הייתי אומר בסדר, אבל מדובר בשוער בעונה שברור לכולם שנאבק נגד הירידה, אי אפשר לטעות פה.
    הרוש קיבל גול באשמתו דקה 20 נגד מכבי פ"ת. איפה הוא היה יכול להביא לנו נקודות, בבלומפילד? נגד הפועל חיפה הוא לקח 4 גולים של 100 אחוז כולל במהלך של שער הניצחון שלהם, כדי להביא נקודות הוא גם צריך שקצת יעזרו לו.

אז מה היית מעדיף שיוסי מזרחי יגיד לעצמו "ואללה יוסי פישלת, נתקעת עם שוער לא מספיק טוב אבל עכשיו כבר לא נעים לי אז נקווה שיהיה בסדר"?!
    למי אכפת מי הסוכן שלו?! אם היתה אופציה להביא את מונאס דאבור במקום שריקי גם היית אומר לי ש"שריקי זה יותר משחקן עבור רובו המוחלט של הקהל"?..
    אתם נותנים פה כל מיני הסברים אבל רק דבר אחד לא שמעתי אתכם אומרים, לויטה שוער יותר טוב מהרוש או לא? כי אם לא(מה שגם רוב מתנגדי המהלך אומרים) אז במה אנחנו מתעסקים פה בכלל?

מצב נושא:
הנושא נעול.