מכבי נתניה 2014/5: בעיות כלכליות, ערן לוי נפצע ולא ידוע אם ישוב לשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה מה שהיה לעמיר פלג להגיד בנושא:
    "לפחות עד גיל 65 אני פה. זה אומר ארבע שנים מהיום. מעבר לכך אני לא רוצה להתחייב". ככה בישר לאוהדי מכבי נתניה הבעלים אלי שגב באפריל האחרון. ליותר מארבע שנים הוא לא התחייב, אבל שבעה חודשים הספיקו כדי לסמן את שביל הבריחה.
    והיו לו עוד כמה הצהרות מפוצצות, כמו למשל: "בחרתי לבוא מתוך שליחות... יש ילדים בשכונות בנתניה שאנחנו פורשים עליהם חסות, זה מחמם לי את הלב". באותה הזדמנות הוא גם נשאל בצורה מפורשת: "לא ישמעו אותך אומר בסופו של דבר בשביל מה אני צריך את זה?" ושימו לב לתשובה: "זה משפט שאני בטוח לא אגיד. אני יודע שיכולים להיות רגעים קשים בעתיד ואולי גם יהיו פה ושם קללות. צריך ללמוד לחיות עם זה".
    והנה, העונה בקושי החלה, והמלאך שבא בשליחות מתבכיין שקשה לו.

"כל מה שקורה במכבי נתניה בזמן האחרון מוציא לי את החשק", הוא אמר אתמול. "לא בשביל זה באתי לכדורגל. אנשים מקללים את המאמן שלי, אנשים שהבטיחו לסייע כספית בוגדים בי, והכל ביחד גורם לי לחשוב - מה אני צריך את זה?!" כן, בדיוק אותו משפט שהוא בטוח לא יגיד.

האמת שזה לא מפתיע. לפני שהקשקשן הגיע לנתניה הוא חשק בהפועל חיפה עם שותפו יוסי מאור שקצת נעלם בינתיים. לבעלים שמזגזגים בין קבוצות, אין בעיה לזגזג גם בין עקרונות. כאשר הקבוצה מצליחה הם תופסים פיקוד, וכשהיא מפסידה (במגרש או בוועדה למעמד השחקן) הם מתבכיינים שבגדו בהם. וזה עוד לפני שדיברנו על עיכובים במשכורות, מענקי עלייה שלא שולמו, התרגיל המסריח לאוהד לויטה והעסקה הרשלנית של אריאל הרוש.

אבל כמו דניאל יאמר, שלפחות החזיק מעמד כמה שנים, גם שגב מפיל עכשיו את התיק על האוהדים הנאמנים – הנכס היחיד שנותר ממועדון העבר המפואר, ויסלח לנו הקורא מוטל'ה שפיגלר. הכוונה לנכס היחיד שמשלם כסף למועדון ולא להפך."

2. yros1 Member

אנשי עסקים רציניים שבאו בשליחות ורצון לעשות והבינו שההתאחדות והאוהדים הערסים בעצם עושים יד אחת לקבור את הכדורגל פה ועל הדרך עושקים בקרקס מאות מליונים בחסויות הטוטו ווינר, ומייבשים כך עשרות ענפי ספורט אחרים - כי בלי הכסף הזה הלוזון ליגה הקרקסית לא קיימת.
    לצערנו, בגלל לחץ תקשורת הספורט (שגם מתפרנסת כמובן מהקרקס ושולחת אליו את נציגיה) הייתה כניעה מצד נותני החסויות ושוב קיבלנו בלי סוף אלימות, איומים, השתוללות פסיכוטית של אוהדים, משחקים מכורים וטעויות שיפוט שמי יודע אם הן במכוון או לא כבר. מצוקות תקציביות וקבוצות שבקושי פתחו עונה או מנוהלות על ידי ראשי עירייה ללא אוהדים כלל..
    כן, במקום לעשות סדר אז כמה מחזורים לתוך הליגה קיבלנו הדגמה שוב עם הדרבי איך נראית הליגה פה.

3. עידן444 Member

לידיעתך יוסי מאור הוא איש עסקים מאוד "כבד" ויכול להחזיק קבוצה בליגת העל בקלות. זה לא אומר שהוא רוצה בכך. זה לא אומר שהוא ירצה לשפוך מיליונים כל שנה. מאור, להבדיל משגב, פחות אוהב את אור הזרקורים וגם כאשר היה מעורב יותר בקושי ראו ושמעו אותו. הוא ישמח לעבוד כחלק מקבוצת ניהול שגם תקל עליו בניהול, וגם תקטין את העול הכלכלי ממנו.
    למי שלא יודע יענקלה שחר, אלונה ברקת, ואיזי שירצקי הם לא הבעלים העשירים ביותר מלבד גולדהאר וגאידמק שהגיעו לכדורגל הישראלי.
    ארקין של הפועל ר"ג, ומאיר שמיר של הפועל פ"ת יותר "כבדים" מהם. זה לא אומר שהם באו ושפכו כסף בלי הכרה. צריך בשביל זה גם רצון(הייתי אומר אפילו סוג של שגעון...) ולא רק יכולת. יש אנשים שרואים את הדברים בצורה אחרת. אם תשאל אותי קצת יותר שפויה ובריאה.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שתי ההודעות האחרונות שלך אומללות.
    איש עסקים רציני יודע שכדורגל הוא ספורט יצרי, ולצד שירים, מחמאות וכותרות שלא מקבלים בשום מקום אחר, יש לפעמים גם קללות ושריקות בוז שלא מקבלים בשום מקום אחר. זאת הסיבה שאותם אנשי עסקים בכלל נכנסים לכדורגל! בגלל התשוקה שבו והעובדה שהכל בו מועצם פי אלף, גם הפרסום והמחמאות וגם הביקורות!

האנשים הרצינים שהגיעו לכדורגל הישראל (יעקב שחר, איזי שרצקי) גם בנו קבוצות מקצועיות ואיכותיות וגם נשארו כאן לשנים רבות.
    אלה שעוזבים כל שני וחמישי הם אותם אנשי עסקים שבאו לעשות סיבוב על חשבון הקבוצות, בשביל האגו שלהם, בשביל לקבל קצת פרסום, וכשקצת היה קשה החליטו לברוח.

להאשים את אוהדי מכבי נתניה בבריחה של בעלים שמראש אמר שהוא מגיע לתקופה קצרה ושמהקיץ האחרון ניהל את הקבוצה בצורה חובבנית ועשה בערך כל טעות אפשרית זה דמגוגיה.

לקפוץ על הדשא במשחק העלייה עם חולצות של נתניה לליגת העל בשידור ישיר בטלויזיה, לקבל עידוד של 20,000 איש בגמר הגביע, להתראיין אחרי העלייה בכל מקום אפשרי ולקבל פרסום וחיזוק לאגו בכל מקום, את זה שגב יכל לקבל ממכבי נתניה והכדורגל הישראלי, אז הוא לא התלונן. אבל עכשיו פתאום שהקבוצה פחות מצליחה מקצועית ושהשותף העסקי שלו לא רוצה לעזור לו עם הקבוצה אז פתאום הכדורגל לא בשבילו? פתאום עשרים איש שמקללים את המאמן גורמים לו ללכת? נו באמת.

אל תזלזלו בנו ואל תעבדו עלינו. יש הרבה דברים שלילים בכדורגל הישראלי, אבל מכבי נתניה זה לא אחד מהם. דווקא אנשים כמו שגב, שמתחייבים על תקציב מסוים ואז מחליטים לעזוב בנובמבר בלי שאכפת להם מה זה יעשה לקבוצה, הם חלק מאותם דברים שלילים שיש בכדורגל שלנו...

Nigel de Jong ו-Maccabi Diamond אוהבים את זה.
  5. oFiRzZz Member

שגב מההתחלה היה נראה טיפוס מעט הזוי (מראיונות שנתן ומעשים שעשה) אבל סך הכל בחור טוב .
    השנה זה הקצין .. הוא הוציא לפעמים שלושה ראוינות ביום ובכל ראיון הוא סתר את הראיון הקודם .
    הבחור שקרן פתולוגי כמו שרשם יפה עמיר פלג (תראו את ההודעה של שי) .
    סך הכל חוץ מהתזמון , עניין קאיודה והאשמת האוהדים (למרות שהנושא הזה פחות או יותר ירד מהפרק..
    הפסיקו להזכיר את זה בתקשורת) אין יותר מדי דברים רעים לרשום עליו .. העלה אותנו ליגה , הציל
    אותנו מפירוק ואפילו היה בונוס של גמר גביע . מה לעשות , הבן אדם כמו שרשמתי קצת אסטרונאוט ,
    עשה ים של טעויות וקיבל מאות עצות אחיטופל מיועצים כמו פרימו,שרף ומוטלה וחירב את הכוונות
    הטובות שלו .

בקבוצת האוהדים בפייסבוק , בחור בשם עדיאל אלבז רשם את הטעויות של שגב בתקופה שלו בנתניה (סך הכל
    פחות משנה וחצי ) .. ואני מצטט :

"
    ואלה שמות (הטעויות):
    ההצהרות על קבוצה שתתמודד בצמרת ליגת העל

העפה של רועי דניאל מתפקיד המנכ״ל אחרי שנה של ניהול נפלא

הלחץ על השותפים להשקיע מליוני שקלים בקבוצה, מבלי להבין שבנייה צנועה והישארות בליגה הם המטרה העיקרית

האמונה העיוורת במזרחי שגרמה להחתמות הזויות כגון קנדה, גיורגיו, הרוש ואח״כ הנסיונות לתקן בלחץ זמן וכסף והחתמות חסרות מחשבה, תוך בנייה לרוחב ולא לעומק - פירס וגביש

המהירות להיפטר משחקנים שמקצועית הוכיחו את מקומם, לפני שהיו תחליפים ראויים - ז׳אן, פרץ

ההתקשרות המביכה עם סוחר השחקנים ונעיצת סכין בגב של מחלקת הנוער שלנו. אין ספק שרק איזיקוביץ ירוויח מקידום של איאד, ראול ודיא

המינוי ההזוי של שפיגלר כיועץ לבעלים, הכולל תשלום של מאות אלפי ש״ח בשנה על כלום

הקירוב של דמויות הזויות כגון נהג האוטובוס, עד לרמה של הלבשתו בטריינינג רשמי של הקבוצה והטסתו למחנה האימונים

תמיכה והסכמה ליצירת הקשר העסקי המאוד תמוה וחשוד במשולש - נמני/מזרחי/שגב

הבקשה מהשחקנים לקיצוץ חד צדדי בהסכמי השכר שלהם, תוך אמירה שאין כסף לעבור בבקרה - ותוך כדי כך, אחרי הסכמתם - להחתים שחקנים חדשים בכסף שאין...

הניהול המביך של פרשת לויטה, והחתמת הרוש כאשר נטען שאין כסף לכלום...

העלבות טיפשית מעיתונאים (עירד צפריר)
    ומאי הזמנה לארועים של שחקנים (חתונה)

האשמות של פשכצקי בפגיעה בקבוצה בפרסום שלילי אבל אין בעיה לתת לו את הסקופ של העזיבה

פרשת סיארנסה והחתמתו על חוזה מבלי לבצע בדיקה רפואית מקיפה, או התניית החוזה בבדיקה כזו - מה שעולה אח״כ בתשלום של מאות אלפי ש״ח של פיצויים לשחקן ולסוכניו

האשמת קללות למאמן מכמה עשרות אוהדים (דבר טבעי בכדורגל בכל העולם) במקום לומר את האמת, כגון: טעיתי באיך שניהלתי את הדברים וכעת אני צריך לשלם הרבה מעבר למה שתכננתי "

כמות פסיכית של טעויות הנובעות מנאיביות והליכה בשבי אחרי יועצים גרועים .

הבן אדם לא בנוי להיות בעלים של קבוצה בליגת העל .

מה הלאה ? נקווה לטוב . מכבי נתניה זה מועדון עם קהל גדול , מתקנים מצוינים ומסורת מפוארת .
    הלוואי שנמצא לנו איזה שירצקי או ברקת שיקחו את נתניה כפרויקט .

ובנושא קאיודה -
    במצב שנוצר , די ברור ששגב ינסה למכור את קאיודה .הוא רוצה לצאת במינימום נזק
    ממכבי נתניה . במיוחד שהוא זה שטיפח את קאיודה בשנה וקצת האחרונות .
    אם היה בעלים נורמלי .. הוא היה מחכה לקיץ , אחרי עונה טובה של קאיודה
    שהוא בסך הכל בן 21 , מוכר אותו לקבוצה באירופה במחיר גבוה בהרבה ממיליון
    יורו (מה שחיפה ובית"ר מוכנות לשלם כרגע .. וגם זה אולי) ואפילו מוסיף סעיפים
    של אחוזים ממכיריות עתידיות וממשיך לקבל עליו כסף שנים אחרי המכירה עצמה
    (כמו במקרה יעקובו וחיפה) . אין לי ספק שעם קצת ליטוש קאיודה עוד יגיע רחוק .
    אבל אין לנו בעלים נורמלי .. (או בכלל) וכנראה שנאלץ להפרד מקאיודה ואולי
    אפילו אריאל הרוש בינואר . עדיף לעלות עם הנוער מהשניה שהמכירה הזאת יוצאת
    לפועל ולהתכונן לעונה בלאומית .

6. עידן444 Member

אני מסכים איתך לחלוטין בכל מה שכתבת כאן באופן כללי. אני חושב שאתה טועה לגבי האיש הזה ספציפית. הוא עשה כל טעות אפשרית הקיץ הזה. הראשונה היא שהוא נתן ליוסי מזרחי יד חופשית לעשות ככל העולה על רוחו, ויוסי מזרחי כשל בכל ההחלטות שלקח. לצערי שגב לא מכיר בכך, כנראה בגלל חיבתו הגדולה לאיש שכנראה כבש אותו באישיותו.
    אלי שגב עושה רושם גם די חובב פרסום ואוהב את אור הזרקורים.
    דבר אחד אני יכול להגיד לך בודאות. האיש בא עם המון אהבה, המון רצון טוב, ממש לא בקטע של "לעשות סיבוב" וללכת.
    אני גם לא זוכר באף ראיון שהוא קצב את הגעתו בזמן, להבדיל מדניאל יאמר שאכן עשה זאת.
    לצערי האיש גם הגיע עם המון תמימות... אין לי ספק שהוא אוכל את עצמו עכשיו! בשום פנים ואופן לא חשב שכך זה יסתיים, ואין לי ספק שעשה את הצעד הזה מחוסר ברירה, כמוצא אחרון.

7. henry1 Member

על סמך מה קבעת שיוסי מאור הוא איש עסקים מאוד "כבד" ? וגם אם כן, הוא מצטייר בעייני כאחד שלא נראה ממנו השקעה כפי שאנחנו מצפים. הוא כבר הצהיר שהוא לא יכנס בלי משקיעים, מה שמרמז על יכולתו הכלכלית או לפחות על כוונותיו האישיות בעניין ההשקעה. כל המועדונים החזקים כלכלית מוחזקים ע"י בנאדם אחד שהוא נותן את הטון. אני לא מכיר ולא זכור לי קבוצת שותפים שמצעידה מועדון לצמרת. גם כשהיה לנו חבורה כזאת בימים של רזמוביץ, תם ושות', לא היה לנו יכולת כלכלית להתמודד בצמרת.

אני אשמח לכל בעלים יציב שיהיה, ממש לא איכפת לי אם הוא טייקון או אחד כמו אלונה, אבל הגיע הזמן שיגיע בעלים שידע לאיזה מועדון הוא מגיע ולא יתבסס על השקעה מינימלית רק לשם הטייטל - בעלים של קבוצת כדורגל, כי אחרת זה עניין של זמן עד שהקהל ימאס בו, הקבוצה תתחיל להילחם על חייה ונתחיל למכור נכסים. אם יוסי מאור יביא ניהול שקט ואחראי יותר, הרווחנו. אבל יחד עם זאת, הוא צריך לדעת מראש לאן הוא נכנס ומה הציפיות של הקהל ממנו.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעשים מבחינתי הם חזקים יותר ממילים. כשקצת נהיה קשה האיש החליט לקום וללכת, ועוד בהודעה חד צדדית בחודש נובמבר.
    ככה לא מתנהלים, ככה לא מתנהגים, וכשמדברים על חובבנות בכדורגל הישראלי, מדברים בדיוק על זה.
    החלטת לעזוב? תעבוד מעכשיו ועד הקיץ על למצוא מחליף שייקח את הקבוצה. תעמוד מאחורי ההתחייבויות שלך לקבוצה. לא על ידי מכירת שחקני מפתח אלא על ידי עמידה בהתחייבויות שלקחת על עצמך רק לפני מס' חודשים.
    ככה מתנהל בעלים מקצועי, ככה מתנהל אדם שבאמת אכפת לו ממכבי נתניה.
    יש דרך לעזוב קבוצת כדורגל, והדרך ששגב עושה היא חובבנית. מעניין אם הוא היה עוזב ככה גם חברה שבבעלותו בעולם הפרטי.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלונה היא לא טייקון, לעומת זאת אלי ברקת בעלה הוא טייקון גדול מאוד...

10. henry1 Member

התייחסתי לכמות ההשקעה של בעלים בקבוצה. גם אם בעלה הוא טייקון גדול מאוד, זה לא נראה כך בכמות ההשקעה ביחס לגולדהאר או גיידאמק, למרות שההשקעה שלה מאוד גדולה ביחס לבעלים אחרים. ועדיין, אגב, הלוואי על שאר הקבוצות השקעה כזאת גדולה ומסירות כלפי הקבוצה.

11. עידן444 Member

כשדיברתי על אלונה ברקת כמובן שהתכוונתי אליה ואל בעלה. לא חשבתי שיש להם חשבונות ניפרדים... והם אנשים עשירים מאוד והפועל ב״ש זה קטן עליהם. ההשקעה שלהם במועדון גדולה! לא כמו גולדהאר וגאידמק, אבל עדיין גדולה. פחות או יותר בסדרי גודל של יאמר ושחר(בעונה רגילה)- סדר גודל של להביא 10-15 מיליון ש״ח מהבית בעונה. זה המון!
    מבחינת ההון ארקין ושמיר אנשים ״כבדים״ יותר מאלונה ובעלה ומיענקלה שחר.

12. עידן444 Member

אם כתבתי את זה סימן שאני יודע. אין לי מטרה להלל את האיש סתם. לגבי חוסר הרצון שלו לשים כל שנה מיליונים מהכיס על מה שנקרא כדורגל ישראלי- זו זכותו. לא כל אחד רואה את הכדורגל כמשהו שחייב להיות בור ללא תחתית. אני די בטוח שאלי טביב בגישה הזו למרות שיש לו הון המוערך בחצי מיליארד דולר, וגם עמוס לוזון לא אחד שמתייחס לכדורגל כבור, ג׳קי עושה את זה בעיקר בשביל לטפח מחלקת נוער ולייצר אלטרנטיבה לילדים באשדוד ואיזי פילנטרופ מאין כמוהו. אף אחד מהם לא שם מיליונים מהכיס בשנה, וחלקם מגיעים להישגים יפים מאוד בזכות ניהול שפוי ונכון.
    זה מה שאני מייחל לו בנתניה אם אנחנו יוצאים מנקודת אנחה שיצחק תשובה שאוכל לארוחת בוקר את רוב השמות שהוזכרו וגם אוהד הקבוצה, כנראה לא יגיע...

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני חושב שכמו שבעל מסעדה ישקיע כמה שיותר כדי שהעסק יצליח, כך גם בעל קבוצת כדורגל צריך. בכדורגל הישראלי גם לא צריך השקעה רצינית כדי להצליח, אני לא רואה את קריית שמונה או בית״ר נגיד מפזרות סכומים גדולים ואלה שתי קבוצות דומיננטיות מתחילת העונה. קבוצה שתרוץ תביא קהל, תביא ספונסרים או במילים אחרות תביא כסף למי שישקיע.

14. yros1 Member

בעל מסעדה ישקיע בעסק כדי לראות מזה רווחים.
    הכדורגל אצלנו הוא אלטרואיסטי ומי שמחפש ממנו רווחים כנראה חי בעולם הדמיון.
    אנשי עסקים משקיעים בכדורגל לא בשביל רווחים אלא בשביל הנאה, תרומה לקהילה ופרסום עצמי.
    ברגע שהם מחליטים שהנאה אין להם, תרומה לקהילה הפכה תרומה לאוהדים פסיכופטיים והפרסום גורם להם נזק,
    הם עוזבים את הכדורגל.
    להשקיע 20 מליון בקבוצת כדורגל שאחרכך האוהדים שלה ילכלכו עליך או יאיימו עליך,
    או להשקיע 20 מליון שקל בהקמת בניין משרדים על שמך שגם יכניס לך רווחים..

צריך להיות טיפש גמור להשקיע בכדורגל. במיוחד כמו שההתאחדות פוגעת בליגת העל עם ההתנהלות שלה.
    במקום שחר הייתי משקיע את המאות מליונים בהקמת מגדל משרדים בחיפה על שמו. מגדל יעקב שחר, 50 קומות עם מלון ומשרדים.. מבטיח שיעשה לשמו יותר פרסום ולכיסו יחזיר רווחים וגם יתו יותר תרומה לעיר מניהול מכבי חיפה.

ומי שרוצה ליגה שמנוהלת על ידי ראשי ערים ובעלי באסטות שימשיך לתת יד חופשית לאוהדי הקבוצות להרוס ולאיים. אחרי ששחר, שרצקי וגולדהאר יוברחו מהקבוצות, גם החסויות מטוטו ווינר יתחילו להצטמצם בהתאם.

נערך לאחרונה ב: ‏14/11/14
  15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

דבר ראשון, אתה מוזמן ללכת לליגת הקטרגל או משהו, שם אין קהל ״מאיים״.
    דבר שני, אני ממש רואה את אלונה ברקת, שחר, שרצקי, בן זקן, גולדהאר, הלוזונים וכל השאר בורחים מכאן.
    דבר שלישי, מהכדורגל בישראל אפשר להניב רווח.

מצב נושא:
הנושא נעול.