מכבי נתניה 2014/5: בעיות כלכליות, ערן לוי נפצע ולא ידוע אם ישוב לשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

יש כל מיני שמועות על יוסי מאור ואולי אנשים נוספים שרוצים לרכוש את המועדון עם "דף נקי" ויתכן שאף מעדיפים לקחת את הקבוצה מפירוק.
    לדעתי לקחת קבוצה עם "דף נקי"- אין חיה כזו!
    אפילו אלי טביב שלא ידוע כנדבן גדול לקח את בית"ר ירושלים עם גיבנת לא קטנה של חובות שניה לפני פירוק.

למכבי נתניה יש נכסים. למכבי נתניה יש מגרש אימונים בחוזה חכירה ל- 40 שנה שלפירוק יש משמעויות לגביו, למכבי נתניה יש קהל של מעל 3,000 מנויים, גמר הגביע הוכיח שיש 25,000 אוהדים בפוטנציה ועוד עשרות אלפים נוספים שראו את המשחק בטלויזיה, למכבי נתניה יש שחקנים(בראשם לארי קאיודה), למכבי נתניה יש מחלקת נוער מהטובות בארץ!

אם יש אנשים שמחכים "לדף חלק" כדי לקחת את מכבי נתניה כולל אפילו מפירוק על אף שפירוק יכול להיות מכה קשה למועדון, אני אישית לא רוצה בעלים כאלה!

אני לא אומר שהם צריכים לקחת את כל ההתחייבויות של שגב ולסגור את הבור, אבל לחכות בצורה כזו מופגנת מהצד ולהעביר מסרים דרך כל מיני גורמים שהם מעדיפים לקחת את הקבוצה מפירוק מראה בדיוק את הכוונות ואת אותה בינוניות בלתי נסבלת שלא תוביל את המועדון הזה לשום מקום.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שהם מבינים שהם לא יקבלו את מכבי נתניה עם 'דף נקי', אבל כן שואפים לקבל אותה במצב שהכי מתקרב לזה. אם הייתי בעל ממון והייתי רוצה לשים את היד על מכבי נתניה, לשנייה לא הייתי משדר לאלי שגב שאני מוכן לעשות את זה בכל מחיר, כי ברור שאלי שגב ינסה לנצל את זה כדי להתנער מכמה שיותר התחייבויות תוך כדי שהוא ינסה לשדבר "אם יוסי מאור באמת רוצה לקחת את הקבוצה, אז שיעשה X,Y,Z".

נסיים את העונה, אלי שגב יקיים את מה שהבטיח שיקרה כבר בחודש ינואר ומכבי נתניה תהיה על המדף. אולי לא הכי נקייה שיש, אבל חופשייה.

3. עידן444 Member

מאדם שיש לו 25% בקבוצה(ואני יודע שהוא הלך צעד אחורה כי התנגד לתקציב המנופח הזה של 26 מיליון ש״ח כשהכנסות בטוחות יש בקושי 15 ויתכן וראה את הנולד), ועפ״י מקורות יודעי דבר מועמד להיות הבעלים הבא הייתי מצפה ליותר איכפתיות. להשמיע את קולו בקרקס שמתחולל סביב קאיודה, שהמצב הזה שמועסקים שבמידה מסויימת הם גם מועסקים שלו לא מקבלים שכר בזמן קצת יותר תדגדג לו... שזה קצת יותר יהיה איכפת לו...
    אני יודע שיש כאלה שסבורים שכל עוד שגב נמצא, הידיים של מאור או כל משקיע אחר כבולות ומדובר בכסף שעלול להיות אבוד, אבל אני חושב, וזה גם מצטייר מדבריו של שגב שיודע שבמצבו, כל עזרה תתקבל בברכה.

4. מור!!! Member

הבעיה היא שאף אדם לא רוצה להיכנס לקבוצה כשיש לה חובות ובצדק,אף אחד לא רוצה לכסות חובות של אדם אחר..
    ואני לא רואה את שגב מצליח לכסות את הגירעון של הקבוצה בזמן הקרוב

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

תקנו אותי אם אני טועה אבל למכבי נתניה אין חובות מלבד ההתחייבויות של העונה הנוכחית, נכון?
    כי הרי שגב לקח את הקבוצה בעונה שעברה סגר את הגרעונות ועלה ליגה תוך כדי גמר גביע כך שבעונה שעברה בטוח לא נצברו חובות(אולי פרט למענקים) ואם כבר אז רק מהעונה הנוכחית הצטברו חובות יותר רציניים ועדיין זה לא אמור להיות סכום עד כדי כך רציני שירתיע רוכש שבאמת רוצה לקחת את הקבוצה במיוחד שחושבים על כך שרק מכירת קאיודה תכניס לנתניה כמה מיליונים טובים.

6. עידן444 Member

מדויק לחלוטין. יש חוב לא גדול מידי למספר שחקנים מהעונה שעברה, אותם מענקי עליה.
    לכן הגרעון הזה שמדברים עליו- 7-8 מיליון ש"ח הוא בלתי נתפס ומעיד על רשלנות עצומה של הבקרה התקציבית.
    אין אף איש עסקים, עשיר ככל שיהיה, שמוכן לקחת עליו את החובות האלה. אני נזכר ביאמר שניהל מו"מ קפדני מאוד כשרכש את הקבוצה מאשר אלון והיה מדובר בסכומים באמת קטנים (חצי מיליון לפה חצי מיליון לשם) שאלתי את עצמי מה הסיפור שלו? בטח עוד אחד שלא בא לשים כסף, ובסופו של דבר יאמר שפך כאן עשרות מיליונים...
    אז זו כנראה דרכם של אנשי עסקים ואולי בגלל האופי הזה הם גם התעשרו...
    ועדיין, הייתי מצפה מאנשים שכן טוענים שהם מעוניינים בקבוצה, ושהקבוצה יקרה להם שבכל זאת לא יתנו לה ללכת לפירוק ויתרה מכך, שלא יעדיפו לקחת מועדון מפורק שיאבד את כל נכסיו. ואני מכוון את זה בעיקר ליוסי מאור שגם מחזיק ב 25% מהקבוצה ויש לו אחריות מסויימת גם אם אלי שגב הוא זה שחתום על כל החוזים.

7. עידן444 Member

8. עידן444 Member

הערב רועי דניאל אמר שהבור של מכבי נתניה הוא 10 מיליון ש"ח.
    כל הזמן שמעתי דיבורים על 7-8... מעניין איך זה צמח ל- 10.
    ושוב אחזור ואגיד, בושה וחרפה למי שאישר את התקציב הזה. הוא ורק הוא אחראי להביא את הכסף הזה!
    עם בור כזה גדול אין לי מושג למה מוכרים לנו את הלוקש שמכירת קאיודה תעזור במשהו... הבקושי 2 מיליון ש"ח הללו יטבעו עמוק בתוך הבור כי הרי ההצעות על השולחן נמוכות כיוון שהאנשים שהניחו אותן מודעים למצב ומנצלים אותו.
    עצוב מאוד... לא נראה פתרון באופק...

9. Bilev Member

אתמול ערן לוי התראיין ל102FM ובין לבין הוא אמר שהוא עדיין רווק.
    הייתי בטוח שפעם אמרו לי שיש לו בת אחת או שתיים...

10. alexshw Member

אין פה סתירה

Turgi אוהב/ת את זה.
  11. עידן444 Member

אין לו ילדים. הבנות שמידי פעם רואים אותו מצטלם איתן הן אחייניות שלו. פשוט אנשים באופן אוטומטי רואים בחור מצטלם עם ילדות וחושבים שהן הבנות שלו.

12. עידן444 Member

החלה שביתה כללית!

ללא ספק השפל הגדול ביותר בתולדות המועדון- ואל תתנו לתוצאות האחרונות ולאיך שהקבוצה נראית להטעות אתכם!

זה רק מדגיש עוד יותר את הגדולה של רוני לוי ורונן גבאי שידעו להפוך את החבורה הזו לגברים שמתעלים, ולא מעבר.

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא היה לי אינטרנט בכמה ימים האחרונים ולא הספקתי להגיב בדיון המחזור, אבל לא באמת חשבתם שתתחמקו מכמה עניינים שאני רוצה לשים עליהם את הדגש:

א. אני הראשון שמכבד מסורות ולדעתי זה עוד מרכיב משלל מרכיבים שהופכים משחק כדורגל לארוע חברתי. כמו כן, הדקה ה-50, בה אנחנו באופן קבוע מתחילים לשיר את "ברגעים" תמיד מרגשת אותי, אבל יחד עם זאת, אפשר לפעמים לצאת מהקבעון. תגידו שאני מגזים, אבל הרגיז אותי מאוד שלא נתנו לכרוז הזדמנות לקרוא בשם של גבי גאורגיו. עד שסוף כל סוף הייתה לנו הזדמנות לעודד את אחד השחקנים המושמצים אי פעם (מאז רוני לוי הוא מהשחקנים הבולטים שלנו), פספסנו אותה בענק.
    אני כבר לא פעיל באף קבוצת פייסבוק שקשורה למכבי נתניה משיקולים אישיים, אבל אני מבקש ממני שכן, אנא הציפו את הנושא.

ב. לכו אחורה ותראו שכתבתי בעבר שאני מקווה שלרוני לוי יקח פחות זמן מיוסי מזרחי להפנים שדיא סבע זה שחקן שצריך לשחק. לשמחתי הרבה, רוני לוי הבין את זה מהר מאוד ואת התוצאות אנחנו רואים בשבועות האחרונים. דיא סבע הוא השחקן היחיד בסגל שלנו שיכול לייצר יש מאין בזכות מימדיו הצנועים, הזריזות והתחבולנות שלו. מאז חן חזרא ופירס מוגרבי לא היה לנו שחקן מהסוג הזה. אנחנו מוכרחים למצוא את הנוסחא להשאיר אותו גם בעונה הבאה.

ג. שבעונה הבאה יתרכזו בלצרף מגן ימני נורמלי (אם זה תלוי בי, מחזיר את עמית שומוביץ') ויתנו לאיאד אבו-עביד לשחק בתפקיד שתפור למידות שלו ושבה הוא שיחק כל הקריירה: עמדת הבלם.

ד. מה שרוני לוי עושה במכבי נתניה ייזכר לדורות. זה כבר מעבר לקסמים או כישופים. אין לי מילים.

14. אלי מתחן Member

אם יש משהו שמרתיח אותי זה ההתאחדות שמבקשת משחקני מכבי נתניה לא לשבות.
    בונא יא חבורה של אפסים, בגלל הרשלנות שלכם אנשים כבר חודשים לא מכניסים כסף הביתה ולוקחים הלוואות כדי שיהיה להם אוכל לילדים, במקרה הטוב מההורים במקרה הרע מכל מני רוכשי משחקים למיניהם. אם הייתה לכם שמץ של הגינות הייתם מפסיקים את הליגה עד ששחקני מכבי נתניה יקבלו כל שקל שחייבים להם.

15. Turgi Guest

תגידו, שפיגלר עוד מקבל כסף מהמועדון?

מצב נושא:
הנושא נעול.