מכבי נתניה 2014/5: בעיות כלכליות, ערן לוי נפצע ולא ידוע אם ישוב לשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

לא מסכים איתכם לגבי עידו לוי. ההגנה שלנו נראתה מביכה מרגע שהוא הורחק שלא באשמתו... וכיוון שלא ראיתי שנכנסו בהתקפה של רעננה ואן פרסי ודייגו קוסטה אני מייחס את השינוי מגנה הזה להעדרות של עידו לוי. אני מסכים ששיחקנו רע וזה לא היה נראה כמו משחק של 11 נגד 10(בזה רק רוני לוי אשם!) אבל בחיאת, ההתקפה של רעננה אפילו לא איימה בטעות עד לדקה הזו...

2. henry1 Member

הביקרות שלי על עידו לוי היא בטח לא על המשחק הזה. למרות שממאדו עבר אותו בקלות, לא על עידו לוי ההפסד ובטח אי אפשר להגיד שבגלל שעידו לוי יצא הפסדנו. ההגנה שלנו לא תפקדה כי לא היה בלם והיינו בעשרה שחקנים וזה יותר מידי עבור הקבוצה הזאת. על כל שחקן אחר מהרביעיה האחורית שהיה מורחק היית מקבל את אותה ההשפעה.

הביקרות שלי על עידו לוי היא בגלל שבמשך כל השנים שהוא בנתניה, הוא מתגלה כבלם חלש, איטי, כבד, בלי חוש התמצאות ברחבה כפי שבלם צריך שיהיה לו והוא לא נתן לנו שום סימן שהוא יכול להשתפר בהמשך. 3 שנים הכלום ושום דבר הזה איתנו בקבוצה ואין שום שיפור ביכולת שלו והעובדה היא שכמעט ואין אף אוהד שיכול להגיד שהוא סומך עליו כשחקן הרכב, בניגוד לשחקנים אחרים שיכולים להציג יכולת לא טובה, אבל תמיד טוב שהם ישנם.

היו לו כל-כך הרבה טעויות במהלך השנים, אבל אני לא אחזיר אותך יותר מידי אחורה, אלא רק למשחק הראשון בבלומפילד שם גילי ורמוט היה מולו ליד קו הקרן ועידו לוי שם את הידים מאחורי הגב ובכך איפשר לורמוט לעבור אותו מצידו הימיני. אם לעידו לוי היה מושג כלשהו הוא לא היה שם את הידים מאחורי הגב, דבר המונע ממנו ליצור תנופה כלשהי כשהשחקן מולך מנסה לעבור אותך. בלם טוב לא היה נותן לורמוט לעשות את מה שעשה. אתה יכול לומר שמדובר בורמוט, אבל היו המון טעויות שאפשר לרשום על שמו.

נערך לאחרונה ב: ‏15/2/15
  3. abcd Member

עצבים, כאב לב אבל אין למי לבוא בטענות חוץ מלעצמנו. שחקנים, מאמן וקהל.
    נתחיל מהקל לכבד:
    קהל - מה זה? זה משחק בית? לא יודע כמה באו היום אבל אני לא בטוח שלא הבאנו יותר לפ"ת לפני שבועיים. בסדר אז לא במנוי, לא סיבה לא להביא 4000 איש לפחות.

מאמן - אני אתחיל בלהבהיר שאני לא רוצה לדמיין אפילו איך היינו נראים ובאיזה מקום היינו עכשיו אם רוני לוי לא היה מגיע אלינו.
    אחרי כל זה מותר גם לבקר. שבוע שלם + 80 דקות היה לו להוריד את השחקנים לקרקע והוא לא הצליח. אני בטוח שהוא לקח את המשחק במלוא הרצינות אבל זה לא עבר קדימה. לטעמי הרכב הגנתי מדי, אין שום סיבה לשחק עם פרץ ורול יחד ובעיקר כשקאיודה בחוץ. זה משאיר את כל ההתקפה שלנו להיות בנויה על שחקן אחד וגם לזה יש גבול. בדרך נס ההרכב הזה הצליח לגמור את המשחק דקה 10, או שלא..
    לדעתי החילופים שלו היו בסדר, סבע במחצית זה חילוף טוב וגם אברג'יל במקום רול שלא תורם כלום לחלק הקדמי. כנראה שזה היה מעט מדי בשביל להעיר את הקבוצה. כולם מדברים על החילוף של צלישר אבל צריך לזכור:
    1. צלישר שיחק בקושי 10 דקות, לא הוא הסיבה להפסד.
    2. אחרי ההרחקה של עידו לוי רומאריו עבר להיות בלם והיו חייבים לחזק את האמצע. אני לא מכיר אופציות אחרות

שחקנים - ביזיון, בושה, חרפה וכל מילה אחרת תתאים כאן. לא יודע מאיפה להתחיל אפילו. איך יכול להיות שאנחנו משחקים 80 דקות מול שוער שלישי(!) של הפועל רעננה ואנחנו לא בועטים לשער? עזבו בעיטות אפילו הרמות לרחבה לא היו.
    איך אנחנו נותנים לרעננה להחזיק כדור ולשלוט כאילו אנחנו בנחיתות מספרית?
    אבל כמה שהיינו גרועים עדיין רעננה לא הגיעו לחצי מצב עד שהחלטנו לקחת את זה צעד קדימה. מסירה רעה באמצע, ירין חסן מפספס את הכדור ועידו לוי לא מוצא דרך אחרת לעצור את פאקינג צ'אם ממדו מלבד להפיל אותו? למה?!
    אוקיי פנדל, הרוש כבר הודף אותו, איפה הריבאונד? איך יכול להיות שהיחיד שרץ לכדור זה ניר אברג'יל?! ירדנו ליגה על ריבאונד של פנדל בעכו ועכשיו במקרה הטוב פספסנו פלייאוף עליון ובמקרה הרע..
    לזכותו של הרוש ייאמר שהוא מנסה להביא לנו נקודות ופשוט לא נותנים לו, גם בעכו נגד הפועל חיפה וגם היום. אולי משחק כזה בו הוא היה יוצא הגיבור היה מכניס אותו לעניינים.
    איאד אבו עביד הוא באמת מגן נהדר, שיתק את בן חיים לפני שבוע והיום את וואקמה אבל כמו שביום שני שנייה של חוסר ריכוז והוא שבר את האופסייד בגול של בן בסט אז גם היום היו שני דברים שהציקו לי. הראשון שבזמן הפנדל הוא עמד מטר וחצי מהקו, מה אתה תורם משם בדיוק? השני זה שהוא יחד עם ירין חסן לא הועילו בטובם להקריב אדום בשביל הנקודה הזאת.

4. עידן444 Member

נתון רשמי מהמשטרה 3,500 צופים. אל תהיה ניזון מהתקשורת. לך רק על הנתון הרשמי. אני מוכן להביא אותו כל שבוע. בפ"ת אפילו כורזים על כמות הצופים וחתכו שם את נתון הזה ב 1,500 כששיחקנו שם...
    הבקורת שלי על הקהל היא לא הכמות, אלא על הישנוניות שהתצוגה של הקבוצה הביאה אותנו אליה אבל מצפה בכל זאת מהקהל שלנו שקצת יותר "יחייה את המשחק" ויעיר את החבורה הזו בזמן שהמאמן נרדם גם הוא.
    אני אפילו לא מדבר על קבוצות כמו מכבי ת"א, ק"ש וב"ש. אפילו קבוצות כמו סכנין, אשדוד ו- 2 הפתח תקוואיות היו מפרקות אתמול את רעננה! לא ברור לי הסגנון הזה של רוני לוי, לא בהרכב שהעלה, ובטח לא בצורת המשחק אחרי ההרחקה. היה חייב להרוג את המשחק הזה! דיברנו ביננו בשרותים בהפסקה וזה היה כל כך ברור לכולם שמיד צריך לעשות 2 חילופים התקפיים כדי להרוג את המשחק הזה כי רעננה קבוצה לא צפויה וזה מאוד מתאים לה לגרור את ה 1-0 הזה כמה שקרוב לסיום ולהסתמך על היכולת האישית של נאווקמה מקדימה כדי לעקוץ. חבל שזה לא היה ברור לרוני לוי. היה מביך לראות את השוער שלהם מוציא כדור מהרשת ולאחר מכן הופך למובטל. לא שהרוש היה צריך לעשות יותר מידי, אבל בכל זאת עצר פנדל... היה מוזר לראות את ערן לוי עומד לבד עם ידיים על המותניים בצד של השחקן שכבש מהריבאונד. פשוט יום חשוך והחזיר אותנו חודש אחורה! מסכים עם רוב הניתוח שלך מלבד צלישר שבקצת ששיחק לא פספס שום הזדמנות לבנות לק"ש מתפרצת בדקות שההגנה שלנו עלתה מאוד גבוהה- שגם בזה אשם רוני לוי.

5. עידן444 Member

אומרים שמה שקורה מסביב מחלחל לתוך המגרש ומשפיע על השחקנים.
    אני חייב להגיד שבנתניה זה בדיוק הפוך. מה שקורה בדשא מחלחל אל מחוץ לדשא.
    אחרי כל תוצאה טובה שקט מוחלט בנושא הכלכלי, ואחרי כל אכזבה במגרש שוב צצה הקטסטרופה הכלכלית...
    מוזר...

6. henry1 Member

אם הפירסומים נכונים והרוש אמור לתפקד כבלם מול ב"ש אז אפשר להתפלל לתיקו כבר עכשיו. את עומר פרץ עוד אפשר לעקל כמגן ימיני אבל הרוש כבלם? מקווה שב"ש יהיו רחמנים.

7. עידן444 Member

לא ברור לי למה בלם שהיה בספק למשחק נגד בית"ר ונכשל רק במבחן קשירות פתאום נעדר חודש...
    יש למישהו מושג מה קורה איתו? אני מדבר על סרגי כמובן...

8. abcd Member

רק שלא יגמור כמו אורן זיתוני. שיחק מחזור ראשון נגד חיפה, אחר כך היה כמה שבועות רצוף בספק ופתאום פרש מכדורגל

בקשר לקהל, לא ראיתי נתון באף מקום, הסתמכתי על תמונות ותחושה באצטדיון. אם היו 3500 באצטדיון(3300 שלנו) זה סביר

9. עידן444 Member

זה מה שהיה. נתון רשמי של המשטרה. אין יותר מדוייק מזה.
    אני מניח שאתה יושב כמוני ביציע התחתון.
    מהיציע התחתון אתה אף פעם לא יכול לדעתי כמה יש בעליון, ולכן אתה לעולם לא יכול לחוש כמה קהל יש במגרש.
    אני חשתי שלפי התנועה לכיוון המגרש ולפי הכמות בחניה שיש כמות לא פחותה משמעותית ממשחקי הבית שמגיעים לא הרבה מעבר למנויים.

10. עידן444 Member

מה יהיה? יש למישהו הסבר למה שקורה עם שחקני ההגנה?

11. oFiRzZz Member

המשחק הזה נגד ב"ש נחתם עוד לפני שהתחיל .. אין לי מושג איפה ימצאו עכשיו בלם .. אולי מהנוער .

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

להבא, אני מבקש להביא ידיעות או לספר לכל הפחות מה קרה.
    יוצא שזו סתם הודעה שקורא כמוני, שלא יודע מה קרה, אין לו מושג על מה מדובר.

13. oFiRzZz Member

ירין חסן נפצע וגם לא ישחק , סרגי נפצע שוב באימון ולא ישחק .
    זה בנוסף לאיאד המוצהב ועידו לוי שבאדום . אפילו ויקי כחלון נפצע .
    נקבל הגנה של -
    שטרית (האמת שמשחק מצוין , אבל עד לפני חודש לא שיחק חצי שנה) - פירס (לא בלם , יחסר מאוד בקישור) - הרוש (לא בלם , בלי קשר לא שחקן משהו לדעתי ) - פרץ (לא שיחק מגן המון זמן , וגם ששיחק היה גרוע) .

בקיצור , על הפנים .

14. עידן444 Member

מה שנכון נכון.
    תודה לאופיר שהשלים.

15. henry1 Member

חוסר מזל, אין משהו אחר. רשום שירין חסן ישחק אז לפחות זה. אין ספק שאנחנו מגיעים במצב אולי הכי גרוע שלנו העונה למשחק בשבת - משחקים מול הקבוצה עם ההתקפה השניה בטיבה בליגה, חוליית הגנה מפוררת שבפעם הראשונה תשחק ביחד ושוב אי תשלום המשכורות שמ(י)שפיע על השחקנים (מובן לחלוטין).

הסגל האפור והחלש שלנו במידה מסויימת ומעוותת הוא גם יתרון. בחלק ההגנתי, למעט אבו עביד, כל חוליית ההגנה שלנו בערך באותה רמה. אין שם איזה עילוי שאם הוא יחסר לא נוכל למצוא לו מחליף. אם עידו לוי לא ישחק, סרגיי ישחק. אם ירין חסן (לגביו עדיין לא איבדתי תקווה) לא ישחק, אבו עביד יכול לשחק כבלם וכחלון יכול לשחק בעמדת המגן הימיני. אם שטרית לא ישחק, הרוש יהיה מגן שמאלי. גם פרץ יכול להתשלב איכשהו.

אלא שלמשחק הזה גם הגיבויים הבינוניים שיש לנו לא קיימים. המחשבה על שמעון הרוש כבלם מעוררת בי דאגה שעוד לא הייתה העונה. האלטרנטיבה היא להוריד את רומריו לעמדת הבלם, כפי שרשם אופיר, אבל אז אנחנו נקבל את צלישר במרכז השדה. אין לי מושג איך רומריו יכול לתפקד כבלם, השאלה מה יותר גרוע - שמעון הרוש כבלם או צלישר במרכז ורומריו בלם?

מצד שני, קאיודה חוזר ואיתו היכולת להפתיע במתפרצות. אני מקווה שדיא סבע יפתח גם כן ועם המהירות של שניהם נוכל להפתיע. ביום שיגרתי, בבית שלנו, למרות הסגל שלנו ולמרות שהאווירה לא תהייה כפי שהייתה מול ביתר ומכבי ת"א, הייתי מצפה לפחות לתיקו. עכשיו אני קונה תיקו.

מצב נושא:
הנושא נעול.