מכבי נתניה 2014/5: בעיות כלכליות, ערן לוי נפצע ולא ידוע אם ישוב לשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד מקווה שכל הלחץ שמופעל על אלי שגב לא יגרום לו לסיים כמו רובי שפירא, יש יותר מדי דמיון בין השניים.

2. עידן444 Member

מסתבר שעסקים באפריקה זה יום אסל יום בסל. לצערי יש קווי דמיון בין המקרים. עד לא מזמן היתה לי נטיה להאמין שאלי שגב איש טוב עם לב טוב וכוונות טובות. זה שהוא איש טוב עם לב טוב ונתינה אני עדיין חושב. מנגד אי אפשר להתעלם מכך שהתנהלותו מעלה הרבה ספקות לגבי יושרו ואמינותו של האיש.

מקרה רובי שפירא ז"ל נרמז בכמה ראיונות עם שגב ואם אינני טועה רז זהבי בראיון איתו לפני שהחלה העונה והחלו רחשים לגבי אמידותו בעקבות הקיצוץ הרוחבי שנעשה במשכורות השחקנים אפילו נקב בשמו של רובי שפירא ושאל את אלי שגב האם אין פה עניין של אגו וכבוד בהתעקשות שלו שהכל בסדר ומצבו איתן, ואמר לו שאנשים רבים, ואפילו הקרובים אליו ביותר דואגים לו מאוד בגלל ההתחייבויות שהוא לוקח על עצמו. בכל הראיונות אלי שגב התייחס בביטול לספקות שהועלו לגבי יכולתו הכלכלית ואמר שהכל בסדר ושאין מה לדאוג. גם בתוך הקבוצה אני חושב שאנשים ראו את הנולד. אין לי ספק שההתפטרות של גיל לב לא היתה ללא סיבה. לדעתי הוא ראה את הנולד אך לפי השמועות גם בעצותיו אלי שגב לא שמע כאשר אמר לו שיתכן והתקציב מנופח ואולי כדי לצמצם אותו. אנשים במועדון נתנו לו קרדיט כיוון שבעונה שעברה עמד בכל התחייבויותיו.
    אלי שגב הלך אחרי חלום, בכל הכוח, ובכל העוצמה ואני מאוד מופתע שאיש עסקים מכובד ומצליח לא עוצר לרגע ומכלכל את צעדיו, ואולי אף מרמה ומזייף, לכאורה, כדי לאשר תקציב מנופח בלי שיש לו לכך שום כיסוי ולמה? לא שאני חושב שמכבי נתניה היא הבעיה שלו. יש לי תחושה שמכבי נתניה היא רק חלק קטן מהסתבכותו של האיש שאפילו לא מגיע לארץ ויש לי תחושה שלא במקרה.
    עם כל הכעס הגדול על האיש שהביא את המועדון הכל כך אהוב עלי לימיו החשוכים ביותר, יש חלק בי שדואג לאיש ומקווה שיעבור בשלום את התקופה הזו.

3. kufsa Member

יוסי מזרחי התפטר. מה עכשיו ?
    פורסם שהוצע לרוני לוי לקחת את התפקיד, לא יודע עד כמה זה נכון אבל הוא צריך להיות פראייר וגם קצת מטומטם כדי לחתום פה במצב הנוכחי של הקבוצה.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום מכבי נתניה עשתה את הצעד הראשון בדרך להבריא מהמחלה שבאה עלינו עם התנהלותו של אלי שגב: פיטורי יוסי מזרחי. זה לא מחייב שהמאמן שיבוא במקומו (הלוואי ורוני לוי) יצליח להשאיר את הקבוצה בליגה, אבל העיקר שבמועדון הבינו שתחת שרביטו של יוסי מזרחי, מכבי נתניה היא יורדת ודאית. עכשיו אנחנו משאירים לעצמנו סיכוי קלוש, אך קיים, לשרוד את העונה הזוועתית הזאת עם הראש מעל הקו האדום.

הצעדים הבאים: עקירת המועדון מידיו של אלי שגב, פרידה מכובדת ממוטל'ה שפיגלר, פרידה בכל דרך מהעסקונה שידה ערבבה בנעשה במועדון (משה פרימו, אבי נימני, הזכיין של BBB ).

הבשורה הבאמת משמחת היא שיוסי מאור אישר שהוא יממן את שכרו של רוני לוי, אם האחרון יהיה מוכן להגיע לכאן. זה אומר שיש מי שיקלוט את מכבי נתניה ביום שאחרי אלי שגב. יוסי מאור, יחד עם חותנו רועי דניאל, הם ברכה למכבי נתניה ורק איתם המועדון יכול להצליח.
    מכבי נתניה, שמכרה בעונה הזו למעלה מ-3,000 מנויים, עם אצטדיון מהמרשימים בישראל, עם מתקן אימונים מהמתקדמים בישראל, יכולה להיות אתגר ובית עבור רוני לוי לשנים הקרובות. תחת יוסי מאור וקבוצת הרכישה שלו תהיה למועדון אפשרות להעמיד תקציב מהגבוהים בליגה.
    ירידת ליגה לא תהרוג את המועדון, בטח לא אם יוסי מאור ורועי דניאל יטלו את המושכות החל מהעונה הבאה, אבל מכבי נתניה יכולה להיבנות מחדש לקראת העונה גם בלי עונת צינון בליגת המשנה - ולכן, חבל שהיא תרד ליגה וחבל עבור הכדורגל הישראלי לאבד אותה שוב.

henry1 ו-עידן444 אוהבים את זה.
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מכבי נתניה לא תירד. מדובר בקבוצה חלשה אומנם אבל יש קבוצות חלשות עוד יותר. זעזוע הפיטורים יעשה את שלו, אם רוני לוי יגיע אז עמדת המאמן תהיה בידיים טובות. קשה מאוד לראות את נתניה יורדת ליגה.

6. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

היו לי ציפיות בתחילת העונה מנתניה שתדגדג את תחתית הצמרת אבל טעות גררה טעות והקבוצה בברוך רציני.
    מאמין ומקווה שהקבוצה לא תרד.

7. Civil Anti Madridista

בלי הצרות הכלכליות מכבי נתניה שווה מקום אמצע טבלה ומעלה.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  8. henry1 Member

הקבוצה הגמורה שלנו הייתה צריכה זעזוע כדי להמשיך הלאה, והזעזוע של פיטורי מאמן (במקרה הזה התפטרות) היא הדרך האפשרית היחידה לגרום לשינוי. לכולם ברור שלא היה ניתן להמשיך כך. להחליף שחקנים לא ניתן כי אין כסף, להחליף בעלים גם כן לא אפשרי כרגע, כך כל מה שנותר לעשות, הוא לבצע שינוי בעמדת המאמן בתקווה שזה יערור את הקבוצה.

נכון שהמצב הכלכלי גם כן משפיע על הקבוצה ואי אפשר להתעלם מכך, אבל הקבוצה, מקצועית, היא חלשה מאוד וזה רק באשמת המאמן, לכן יוסי מזרחי היה צריך ללכת כי הוא נכשל! הטעויות שלו רבות: בניית קבוצה על שחקן אחד, חלוץ יחידי בסגל, בחירת זרים הזויה, נתינת אמון בשחקנים של ליגה ב' בעוד ששחקנים טובים יותר מיובשים על הספסל ועוד...הוא ניסה בכל פעם להאשים את המצב הכלכלי ולרגע לא לקח אחריות על המצב ולהודות בטעויות שלו. גם ההתפטרות, לדעתי, היא לא לקיחת אחריות, אלא יותר ניסיון לברוח מכל הסיטואציה הקשה שהמועדון נמצא בו שחלק נגרם בגללו. וזה בסדר, יוסי, באמת שלא חושבים שאתה נוטש ספינה טובעת. בלי שום ציניות.

יחד עם הביקורת הרבה על יוסי, זה המקום גם להודות לו על המסע המדהים עד לגמר גביע המדינה. לכך, שגם בזכותו, למעלה מ-24,000 אוהדים הגיעו לר"ג, לעיר שלמה שנכנסה לטירוף ספורטיבי אחרי עשרות שנים, וגם בזכותו, הוא הזכיר לאלה ששכחו ואלה שלא ידעו, שלא מדובר בעוד מועדון בישראל, אלא במועדון גדול שנמצא בתרדמת המון שנים. כשם שאי אפשר לברוח מכשלונות, לא צודק יהיה לא לשבח את ההצלחות.

רוני לוי בדרך ולמען האמת לא היה איכפת לי כל כך מי יגיע, אלא שרק יהיה שינוי. במצבנו, לדעתי, אנחנו צריכים אחד שיעיר את הקבוצה ויכניס אותה לטירוף (מין מוטיבטור כזה) וספק אם רוני לוי הוא האיש, כי נראה לי שהוא יותר מאמן של בניית קבוצה מהיסוד ולא אחד שמצטרף באמצע ומשנה דברים. אבל כך או כך, הוא עדיף על מה שהיה עד היום וכולנו ניתן לו את הזמן והגב לשנות ולהצליח.

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/15
    oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא אתפלא אם באורך פלא עם מימון חיצוני כלשהו, רוני לוי יגיע ואיתו גם חיזוק.
    איכשהו תמיד מוצאים בסוף כסף.

10. עידן444 Member

גם ליוסי מזרחי הביאו עוד חיזוק ועוד חיזוק מכסף שאין. מכל מיני מימונים. מכל מיני כספים עתידיים שיצרו בור היום ובעתיד לבוא. מה לעשות שלא היתה אפשרות להחליף את כל השחקנים אלא רק את השוער, הקשר האחורי, הקשר עושה משחק והבלם? יש גבול לכמה טעויות מאמן יכול לעשות. אגב, יש שמועות מאוד חזקות שלא טעויות, אלא אינטרסים וגזירת קופונים לכאורה. לי אישית לא נראה שיוסי מזרחי הפך ממאמן בכיר לאחד שטועה בכל החלטה אפשרית. אם יש משהו שלא קשור למצב הכלכלי, אלא נטו להתנהלותו של יוסי מזרחי היא בניית הקבוצה הזו.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

*/aa1רוני לוי סיכם במכבי נתניה לעונה וחצי. למאמן סעיף יציאה בסוף העונה.

רוני לוי אמר לאתר הרשמי של מכבי נתניה: ״אני שמח שהגענו להבנות ועל הצטרפותי למכבי נתניה. יש לי מחוייבות ורגש למכבי נתניה, כי זה מועדון שגדלתי בו. ברור לכולם שהמצב קשה מאוד, אבל כולנו צריכים להרתם ולעזור לקבוצה לצאת מהמצב שהיא נמצאת בו״.

http://www.sport5.co.il/Sip_Storage/FILES/9/size475x318/494979.Xxx

מהלך שמגדיל את הסיכויים של מכבי נתניה לשרוד בליגה. רוני לוי כנראה ביקש את סעיף השחרור בתם העונה למקרה שתצוץ לו הצעה קורצת (מכבי חיפה?). אני מניח שאם מכבי נתניה תשדר יציבות ניהולית וכלכלית לקראת העונה זה יגדיל את הסיכויים שרוני לוי ירצה להישאר בקבוצה, אבל קודם כל שהקבוצה תבטיח עונה נוספת בליגת העל. עד כה, עם מה שהקבוצה הראתה, זה הולך להיות קשה מאוד.

12. yakov_y YNWA

Maccabi Diamond
    מה הבעיה במשה פרימו, אבי נימני והזכיין של BBB ?
    למה אתה מחזיק בדיוק מרועי דניאל ?

henry1
    סיכמת יפה מאוד את הקטע עם יוסי מזרחי, מסכים איתך בכל מילה שם ולמרות הכל, תודה ולהתראות ליוסי מזרחי על מה שנתן למכבי נתניה.

מאוד מרוצה מהמינוי של רוני לוי, המאמן הישראלי הכי טוב שיש לדעתי ואני מאוד מחזיק ממנו, בנוסף הוא גדל במועדון, שיחק בעבר במועדון לא מעט, אהד את הקבוצה בילדותו ומתגורר בעיר, פחדתי בטעות שעם האוהדים שלנו בני לם ייאמן אותנו ואז באמת שאין סיכוי שהייתי מגיע למשחק שלנו, גם ככה היה לי קשה לראות שם את יוסי מזרחי, סוף סוף יהיה לנו מאמן נורמלי על הקווים שלא עושה חשבון לאף שחקן ונהיה קבוצה טקטיקת, סומך על רוני לוי ב-100% כיום.

שאלה קטנה, יוסי מאור ושמעון גונן עדיין מחזיקים באחוזים מהקבוצה ?

עבודה קשה מאוד מצפה לרוני לוי בקשר לסגל הקבוצה אבל הליגה שלנו פח העונה במיוחד אז אני לא מודאג ואפשר להשיג את המקום הרביעי (5 נק׳ פער) עם הסגל הנוכחי ולמרות המצב הנוכחי של הקבוצה, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לשחרר שחקנים כי הסגל שמן, 26 שחקנים בכירים נמצאים בסגל, צריך לשחרר לפחות 4 שחקנים.

סגל הקבוצה (26 שחקנים):
    שוערים
    - אריאל הרוש, שניר דורי.
    מגנים ימינים - עומרי קנדה, ויקי כחלון.
    בלמים - כריסטיאן סרגיי, עודד גביש, עידו לוי, ירין חסן, איאד אבו עביד.
    מגנים שמאלים - שמעון הרוש, אורי שטרית.
    קישור אחורי - רומאריו פירס, גבריאל ג'יורג'יו, ראול גורשומוב, עומר צלישר.
    קישור התקפי - ערן לוי, דיא סבע, עמית בן שושן, אנס דאבור, ניר אברג׳יל, רן רול, עומר פרץ, שלו מנשה.
    חלוצים - לארי קאיודה, עידן שריקי, אור ברוך.

שחקנים בולטים בהשאלה: אוהד לויטה, דוד תירם.

13. סמואל אטו Member

יש לרוני לוי הרגל מוזר לבחור את הקבוצה הכי לא מתאימה בזמן הכי לא מתאים.
    מן הסתם הוא קיבל כמה הבטחות לעונה הבאה, אבל אלה אותן הבטחות שהוא קיבל בבית״ר ולא התממשו.
    אני מאוד מקווה שהוא לא יחפש תירוץ לעזוב בסיום העונה ושיקח על עצמו את האתגר של לבנות קבוצה טובה עם משאבים דלים. הוא צריך את זה.

Civil אוהב/ת את זה.
  14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

yakov_y - משה פרימו בתחילת העונה היה מקורב מדי לנעשה בקבוצה. במחנה האימונים בחו"ל הוא אשכרה הסתובב עם לבוש המועדון וטייל בין השחקנים בזמן שאלו מתאמנים. אבי ונימני והזכיין של BBB היו אלה שתפרו את כל קומבינת אריאל הרוש.

הסיבה שאני אוהב מאוד את רועי דניאל נעוצה באהבתו לקבוצה. מעבר לעובדה שהוא עושה רושם של בחור שמבין את העניין, הוא קודם כל אוהד של הקבוצה ורוצה בטובתה.

15. עידן444 Member

יוסי מאור החזיק ב 50%. שמעון גונן השותף עסקי של אלי שגב רכש 25% מיוסי מאור אבל לדעתי הוא מחוץ לעניינים לחלוטין וכיום 75% הם בשליטה של אלי שגב. למעשה ברגע שאלי שגב החליט ללכת בדרך של ONE MAN SHOW ולא שמע לאף אחד שביקש ממנו לעצור רגע ולחשוב, הוא לקח הכל על עצמו.
    יוסי מאור שגם כך נחבא אל הכלים ולהבדיל משגב לא חיפש את אור הזרקורים לקח 10 צעדים אחורה, לא היה מעורב בנעשה, ולמעשה השאיר את הבמה לאלי שגב והפך מחזיק מניות על הנייר בלבד.

הרבה דיווחים סותרים על מי כן הזרים ומזרים כסף למכבי נתניה העונה. אלי שגב? יוסי מאור? אלי שגב מהלוואת ממאור?(ובגלל החובות האלה מכר את ביתו למאור שכך מימש את הבטוחות של שגב כלפיו) אלי שגב מהלוואות מכל מיני אנשים שונים ומשונים? לי כבר ממש אין מושג.
    שלשום רועי דניאל(נשמע לי איש אמין ואוהב את מכבי נתניה בנשמתו) אמר שיוסי מאור העביר 200,000 ש"ח כדי למנוע חזרה של צ'קים.
    היום אלי שגב אמר בבטחון מלא(בקולו בראיון ברדיו) שיוסי מאור לא שם העונה אגורה שחורה במכבי נתניה.
    לעומת זאת הוא עצמו עד סוף העונה יהיה מושקע במכבי נתניה מעל 20 מיליון ש"ח.
    לטענתו, הוא מכספו האישי, וקובי בלדב(ע"י גיוס ספונסרים ותרומות עפ"י שגב הביא למכבי נתניה העונה 3.5 מיליון ש"ח) היחידים שמביאים כסף למכבי נתניה.
    הוא מחפש משקיע, אולי מישהו שיקח 50% מהקבוצה.
    הוא גם טען שהוא לא מכר את רכבו. וגם טען שהוא בעצמו מממן את רוני לוי ולא אף אחד אחר. טוען שהפרסומים שקריים. אומר שיפתור את הנושא של אריאל הרוש מול אלי טביב.
    הוא טוען שהוא לא יכול להמשיך להיות בעלים כי זה פוגע בעסקיו. אמר בפה מלא שגם בעונה הבאה, וגם בעוד שנתיים, וגם אם לא יהיה הבעלים- ימשיך לתמוך כספית בקבוצה.

אני כבר איבדתי את הידיים והרגליים לגבי כל הקשור למועדון הזה. לדעתי רב הנסתר על הגלוי.

מתפלל שרוני לוי יגרום לאוסף שחקנים הזה להתחיל להראות כמו קבוצת כדורגל וישאיר אותנו בליגה.

מצב נושא:
הנושא נעול.