מכבי נתניה 2014/5: בעיות כלכליות, ערן לוי נפצע ולא ידוע אם ישוב לשחק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

אני אבדוק את הנושא לעומק. עד כמה שאני יודע ואבדוק את זה בקלות בספר הנפלא "יהלומים לנצח", שיחקו מול מכבי נתניה קבוצת חזקות ממזרח אירופה(שהיו אז לא פחות חזקות מקבוצות במערב אירופה). לא ידוע לי על שום קבוצות ישראליות שהיא שיחקה מולן. לדעתי אתם מבלבלים עם הפורמט המאוחר יותר שגם בו השתתפה נתניה כשסיימה מקום רביעי בליגה ב 92 ולא על שנת 1978. שמעתי כמה שחקני עבר שמדברים על ההישג הזה עם עיניים נוצצות לא פחות מעל הדאבל ההסטורי של אותה עונה.

2. alexshw Member

לא צריך ללכת רחוק:

הזכיה של נתניה ב - 78, אחת מ - 9 הזוכות
    1978 Intertoto Cup - Wikipedia, the free encyclopedia
    נכון לא הייתה אצלה בבית קבוצה ישראלית, אבל הייתה נורווגית ואז הכדורגל הנורווגי היה מאוד חלש. לגבי שתי הקבוצות האחרות אני לא יודע כלום.

הזכיה של חיפה ב - 85, אחת מ -11 זוכות. פשוט היו יותר משתתפות באותה שנה
    1985 Intertoto Cup - Wikipedia, the free encyclopedia
    נכון היה לה קבוצה ישראלית בבית, בית"ר שאז התמודדה מולה בצמרת מן הסתם, אבל גם ארמיניה מגרמניה ושטורם גראץ מאוסטריה - ליגות חזקות בהרבה משלנו באותה תקופה.
    בבילפלד אגב בדיוק התחיל אז את הקריירה תומס הלמר, שזכה מאוחר יותר גם ביורו ובאליפויות רבות, אבל אין לי מושג אם שיחק נגדינו.

כפי שאפשר לראות הפורמט אותו פורמט. נתניה הקבוצה היחידה שמתגאת בהישגים בטורניר הזה. הוא לא גביע אירופה באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏1/12/14
  3. עידן444 Member

כפי שאמרתי, אבדוק את זה. ואמרתי לך, שמעתי את זה לא פעם, כולל בחידון. ויש מספיק סיבות להיות גאים מלבד זה ויש ספר מדהים שמתעד את כל ההסטוריה שברוב הקבוצות בארץ אפשר לתעד על דף נמו. לא צריך להביע זלזול בכל דבר.

4. alexshw Member

אני לא מביע זילזול בהסטוריה ואליפויות של נתניה. אבל אתה מצייר את זה כאילו זכיתם בגביע אירופי וזה קצת מוגזם ובכל אופן אתם לא היחידים בארץ שזכיתם בראש בית בטורניר קיץ הזה.

5. עידן444 Member

שוב... אני אברר... אתה מסתמך על ויקיפדיה, ועובדה שאתה אפילו לא יודע מי הקבוצות היותר חזקות שהיו שם והיו שם קבוצות חזקות לפחות כמו הקבוצות שמכבי חיפה נתקלה בהן. ואף אחד לא צייר את זה כאילו זכינו בגביע אירופה...
    אוהד של הפועל ת"א ציין כמה פעמים הם היו סגנים, ואוהדים של ב"ש אפילו העזו להזכיר את הביזיונות שלהם מול ברצלונה ורודה כאילו זה משהו שמעטר את ההסטוריה שלהם, אז מצאתי לנכון לאזכר גם את התואר הזה שהיה אחד מחמישה תארים באותה עונה- אליפות, גביע, אינטרטוטו, שחקן העונה ומלך השערים.

6. kufsa Member

נמאס כבר להתרפק על העבר. נתניה ועוד 15 אליפויות אירופה או איך שלא תיקראו לזה זה הדבר היחיד שאני שומע מהמשפחה והחברים, שורה תחתונה מעל 30 שנה כל מה שאנחנו אוכלים זה חרא ומדי שבוע הקבוצה שולחת אלפי אוהדים מסכנים הביתה. אני בכלל מתפלא איך עדיין באים אוהדים למשחקים עם ההתנהלות הזאת. כנראה שבאמת אי אפשר להסביר את האהבה לקבוצת כדורגל במילים כי מי שמסתכל מהצד על אוהדי כדורגל בארץ בטוח צוחק.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  7. kufsa Member

מה שהכי מצחיק זה איך לא הבינו עד היום שהזול הוא היקר, ואני מדבר על זרים. במקום להחתים 2 זרים תותחים בעוד כמה דולרים(גם פה אין הבטחות) הולכים על 5 שבמקרה הטוב הם בינוניים ועולים בסופו של דבר יותר ולא מספקים כלום.
    מערך הסקאוטינג בארץ, אם יש כזה בכלל הוא פשוט בדיחה ו70 אחוז מהזרים שחותמים פה לא יותר טובים מהישראלים בלאומית.
    אם אני לא טועה יוסי מזרחי התבלט גם לגבי קאיודה עונה שעברה ואם לא לחץ של האוהדים שראו שיש לילד קצת כדורגל הוא לא היה מחתים אותו והיה מביא עוד איזה פועל בניין.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  8. עידן444 Member

אתה אומר ״להביא שניים תותחים״ כאילו שזה דבר קל... גם לקבוצות עם כסף לא קל לפגוע בזרים וכשאתה שם הרבה כסף על זר ונופל כמו במקרה דודו, זה הרבה יותר כואב ולכן לדעתי מאמנים מעדיפים ״לחלק את הסיכונים״ ומביאים זרים שפשוט לא נותנים שום ערך מוסף.
    אני מקבל את התזה הזו אם אתה הולך על באנקר(למרות שאין דבר כזה באנקר) כמו למשל אם נתניה היתה הולכת על טוני נאווקמה, שמה את המיליון דולר שאשר אלון רצה עליו, במקום לפזר את המיליון דולר האלה על סגל עצום של 30 שחקנים בינוניים שיש בו לפחות 6-7 מיותרים לחלוטין! או ללכת על איזה ליגיונר טוב, או אפילו על אביחי ידין שאם הוא לא פצוע היה מסדר לנו יופי את האמצע.
    אבל זה כבר חלב שנשפך, ולדעתי יוסי מזרחי משלם עכשיו בריבית על כל המחדלים שלו בקיץ כשעם תקציב של 26 מיליון(שגם מתברר שאין לו שום כיסוי) כל מה שמתפללים אליו זה להישאר בליגה שאלה שאיפות של קבוצות עם תקציב מינימום...

9. henry1 Member

יוסי מזרחי הוא לא איש מקצוע אמיתי. סתם עוד מאמן, בעל ניסיון אמנם, אבל באמת עוד מאמן...אחרת איך אפשר להבין את כל מה שעשה בקיץ? ועוד האמירה שלו על בניית קבוצה כמו הכנת שקשוקה שלא יודעים מה יצא ממנה, רק מתארת עד כמה עבר זמנו בכדורגל שלנו. אחד שההתנהלות משדרת "שיהיה בסדר", "נסתדר", "לא צריך להשקיע יותר מידי, במילא הליגה היא פח אחד גדול", בסופו של דבר מביאה אותנו למצב המקצועי שאנו נמצאים בו היום. ראינו זאת עוד בשנה שעברה, אבל ההגעה לגמר והעליה גרמו לנו "להחליק" על ההופעות החלשות, מה גם שאלי שגב ראה ועדיין רואה בו כמשיח, אז גם להחליף מאמן לא היה בא בחשבון.
    אז אחרי כל זה אתם מדברים על זרים טובים? יוסי נראה לכם אחד שיש לו סבלנות לעקוב אחרי זרים? שיש לו זמן להשקיע זמן בזה? אולי בעבר, לא בשנתיים האחרונות אם אני שופט את ההתנהלות שלו.

אין לי ציפויות למשחק מול חיפה. חיפה קבוצה בינונית לחלוטין, אבל אנחנו כל-כך גרועים, שגם הם יכולים בטעות לתת לנו שלישיה בקלות. הנחמה היחידה שהמשחק בבית, ולמרות שאוהדי חיפה יבואו בהמוניהם, בית הוא עדיין בית, ואני מקווה שהשחקנים והאוהדים ישכחו מהכל ל-90 דקות ואולי נצליח להוציא משהו.

אני מאוד מקווה שנראה שינוי בהרכב והמאמן המיושן הזה יעשה מיני מהפכה (בסטנדרטים שלו, גם שלושה שינויים יחשבו). גם אם נפסיד, שלפחות נראה רצון והשקעה. אותו הרכב כמו ביום שבת וכבר מהתחלה איבדנו את המשחק. הקהל לא יקבל זאת ומספיק טעות אחת של אחד השחקנים שנמצאים על הכוונת של האוהדים (וכולם יודעים מי) והקהל יאבד את הסבלנות. המשחק בב"ש גמר לחלוטין את האמון של הקהל בשחקנים ורק שינוי בהרכב יכול להחזיר משהו מהאמון.

Sir Alex Ferguson - אני אתייחס רק לסעיף 2 שלך - אף פעם לא קרה שהבאתם 1000-1500 אוהדים לקופסא ואנחנו הבאנו כמות דומה. הפעם היחידה שעברתם את ה- 1000 אוהדים בקופסא (ולא בשנות ה- 70) הייתה ב-99 במשחק העונה בין שתי הקבוצות, שאז הבאתם כ- 1800 אוהדים ואנחנו כמובן מילאנו את שאר היציעים כולל יציע 3 בעיגול. בשאר המשחקים במקרה הכי טוב באתם 500-700 אוהדים. בוא לא נזרוק סתם מספרים לאוויר. ותאמין לי שאני זוכר.

10. עידן444 Member

אם אני לא טועה היציעים ב 99׳ היו עדיין בטון ללא כיסאות. לכן אני חושב שהם הביאו מעל 2,000 ואנחנו פוצצנו את כל שאר האצטדיון שעם יציעי הבטון אפשר היה לדחוס בו איזה 9,000-10,000. חוץ
    מזה גם אני לא זוכר מקרה שב״ש הביאה קהל רב לקופסא.

11. alexshw Member

זה אמיתי שהבטחונות של אלי שגב אי אפשר לממש? אם זה המצב, יו"ר הבקרה התקציבית צריך ללכת הביתה.

12. עידן444 Member

ושהאחרון יכבה את האור...

13. Civil Anti Madridista

עדיין לא הייתי ממהר להכריז על נתניה כיורדת בטוחה. אין ספק שהמכירה של קאיודה כבר בינואר תחליש אותם מאוד, אבל זה מהלך בלתי נמנע. למרות זאת יש ליוסי מזרחי שחקני התקפה סבירים כדי להשאיר את הקבוצה בליגה. ואני עדיין נשאר בדעה שהפועל חיפה
    היא בשר התותחים של הליגה.

14. oFiRzZz Member

מכבי נתניה ז"ל .

15. עידן444 Member

אם לא יקרה נס, הקבוצה הזו תרד ליגה. וזה בכלל לא קשור לרמת השחקנים או ליכולת מקצועית. המועדון מרוסק. אלי שגב ריסק אותו. עצוב מאוד. מקווה שיקרה הנס. אנחנו בכל זאת לפני חנוכה.

מצב נושא:
הנושא נעול.