בהתחלה כשהיו אומרים שהשופטים פוחדים מאבי לוזון במשחקים נגד מכבי פ"ת צחקתי על אותם אנשים,היום אני צוחק על עצמי... מסתבר שהדעה הזאת פשוט נכונה ב-100%. ראיתי את התקציר באתר one באיכות גרועה ביותר וגם באיכות הזאת ראו נגיעת יד ברורה ביותר של מעבי. חבל שככה מתנהל הכדורגל שלנו.
yakov_y - אני גאה למנות אותך לשר ההסברה של אוהדי מכבי נתניה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לפי הפרסומים, החתמנו את ליאור ראובן. בשביל מה? יש לנו שני מגינים צעירים שרק מחכים להזדמנות. לעומת זאת, יש לנו בעיה חמורה מאוד בהגנה, כשגם לאוניד קרופניק וגם מריאנו קפורלה מציגים יכולת חלשה מאוד מזה עונה שנייה. אני לא מבין מה ראובן עטר עושה. כל הקיץ הוא דיבר על כך שהוא מחפש מגן שמאלי כדי שעמרי בן הרוש יתפנה לעמדת הבלם ואחרי שהחתמנו אחד כזה הוא משחק בקישור. מתחיל להישמע לי כמו המקרה עם סטניסלב אנגלוביץ'. ראובן עטר, בהחלטותיו התמוהות, מאבד מהמניות היציבות שהיו לו אצלי בעונה האחרונה עם מהלכים שכנראה רק הוא מבין. אני מבולבל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
וואו כמה זמן לא כתבתי פה תגובה. מצחיק איך אפשר להעדר מעל 3 שנים ועדיין השיחות יהיו על אותו נושא של בריחת הקהל. כמות הקהל יורדת בהתמדה וזה בלי ספק בגלל החוסר רגש הקיים, לפחות ככה זה אצלי. שום דבר כבר לא מרגש אותי בכדורגל הישראלי ובמכבי נתניה בפרט. אבל יש לי ציפיות לקראת בניית האיצטדיון החדש אני מאוד מקווה שזה יביא תנופה אדירה, גם בהבאת רוכש ושחקנים, ובלי ספק זה מה שגם יעלה את כמות הקהל במשחקים. לפחות אני יודע שאהיה שם. אבירם, האמת עניין אותי יותר מכל לראות איך אתה דואג למצב של מכבי נתניה בפורום, ובלי ספק אתה עושה את עבודתך נאמנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
וואו, אני זוכר אותך מהימים הראשונים שלי בפורום -- לגבי ליאור ראובן.. החתמה מיותרת במיוחד שיש לנו שני שחקני נוער מוכשרים בעמדה שלו, אני מקווה שהוא הגיע כדי לעבות את הסגל ולא כדי לקחת מקום בהרכב.
אח שלי הגיבור, איזה כיף לראות כאן תגובה שלך. אני מתגעגע בטירוף לימים שהיינו יחד בקופסא, שרים יחד את השירים ומקווים לתפוס איזה מהלך כדורגל ראוי. אני מקווה מאוד שזו לא התגובה האחרונה שלך כאן ומקווה עוד יותר לחזור ולראות אותך במגרש החדש. דווקא בעונה האחרונה הייתה קבוצה שכיף לראות. השנה בינתיים זה הולך קשה. אגב, המצב של מכבי נתניה לא רע בעקבות הצטרפותם של כמה תותחים. אתה מוזמן לחזור ולעבות את סגל היהלומים באייסוקר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx מסכים איתך מאוד לגבי האצטדיון החדש. זו אמורה להיות התפנית מבחינתנו. אם לא נצליח לאתר איזשהו רוכש כבר בעונתנו הראשונה, שימשיך את התנופה מהמעבר למתקן החדש וידאג להשאיר את השחקנים הצעירים שלנו בצהוב, אני לא רואה מתי זה יקרה בעתיד.
:aa1: אמיר אדרי חתם במועדון לעונה אחת. http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/1004682/17083_wa.Xxx מבחינתו, מדובר בצעד חכם מאוד. גם אם הוא לא יהיה השוער הראשון, עדיף לו להיות שוער שני עם סיכוי לשחק מאשר להישאר שוער שלישי ולצפות לנס מארץ הניסים. בכל מקרה, אני משוכנע שהוא הובא על מנת להיות השוער הראשון של הקבוצה, לאחר שאלכס מרטינוביץ' לא הרשים במיוחד עד כה. יהיה מעניין לראות האם ואיך הוא ישפיע על הקבוצה. סך הכל, שוער לא רע בכלל. חבל שלא חשבו בכיוון של אוהד לויטה, שרק לפני כמה ימים ניסה 'להחיות' את השם שלו בקרב הקבוצות הישראליות בראיון שנתן ל-ONE. חבל שהנהלת הקבוצה שלנו לא חשבה בכיוון הזה והלכה על הפתרון הקל - השאלה.
אז בסופו של דבר זה יקרה - אמיר אדרי הוא שוער מכבי נתניה לעונה הקרובה. עדיין לא ידועות כוונותיו של ראובן עטר. מי שיעמוד בין הקורות מול ביתר ירושלים הוא אלכס מרטינוביץ'. לדעת רבים, מדובר בהזדמנות האחרונה שלו להרשים את ראובן עטר.
אני מקווה מאוד שלראובן עטר לא עוברות מחשבות מהסוג הזה בראש והוא בודק את הדברים. בצד שמאל יש לנו את טואברנו פינס ואת עמרי בן הרוש. כמו שזה נראה, החתמתו של ליאור ראובן היא אך ורק הבעת אי אמון בעדי נימני ועמית שומוביץ'. ובאמת שלא ברור למה. לא מתאים בכלל לראובן עטר. רכש שהיה אפשר וצריך להימנע ממנו, על אחת כמה וכמה בנסיבות הכלכליות הקיימות.
כמה דגשים לאחר התיקו מול ביתר ירושלים: א. ראובן עטר ממשיך ללכת עם הראש בקיר וחבל על התלתלים שלו. הרכש הכושל שלו, ליאור ראובן, עד עכשיו מחפש את סטיבן כהן. מוחמד כליבת כבר עלה לנו בלפחות עשרה שערים מוחמצים מפתיחת העונה וסרגיי טרטיאק ממשיך להתייבש על הספסל. בנוסף, בן בנימין ממשיך להפריע לקובי דג'אני במקום שחן עזרא יקבל דקות. מכבי נתניה הייתה מכונה בעונה שעברה. עזבו אותנו 2 שחקני שדה, אבל כאלה שיכולנו למצוא להם פתרונות. במקום זה, רק השד יודע מה ראובן עטר מנסה לעשות מתחילת העונה. המערך הזה תקוע יותר מהגלגלים במח של לאוניד קרופניק. ב. אני רוצה להתעכב על בן בנימין. כשהוא הגיע לקבוצה, טענתי שמדובר ברכש אדיר ואני עדיין חושב ככה. הבעיה שראובן עטר בוחר לפתוח איתו וזה רק הורס לקבוצה. אם קובי דג'אני היה מנצל את זה כדי ללכת קדימה יותר ולנהל את המשחק בחלקים קדמיים יותר, אז אולי הייתי מדבר עכשיו אחרת. הבעיה היא שזה לא קורה ובן בנימין רק הורס את המשחק וקובי דג'אני לא מצליח להוציא אותנו להתקפות מהירות כפי שהיינו עושים בשנה שעברה. בן בנימין שחקן מעולה והוא יתן לנו עוד הרבה, אבל לא כשחקן הרכב במצב שבו כולם בריאים והיריבה היא כזו שאנחנו צריכים להתקיף אותה ולהביא את היתרון האיכותי שלנו לידי ביטוי. ג. איזה כיף היה לראות את היציעים מדוללים. קובי בלדב, אם עוד לא קלטת, אתה בן אדם מפגר. אתה פשוט לא לומד.
רואים שאמיר אדרי הביא המון ביטחון לחלק האחורי של הקבוצה.. אם נמשיך בצורה הזאת אנחנו נתברג בצמרת הגבוהה. מצפה ללא פחות מניצחון על הפועל בקופסא בשני הקרוב! הגיע הזמן להפוך את הקופסא למבצר כמו בשנים האחרונות!
ברכות על ניצחון בכורה בקופסא! על פי התקציר, איש המשחק הוא ללא ספק אדרי, שנתן מספר הצלות מרשימות והעניק ביטחון להגנה. עוד שחקן שראוי לציון, מהמעט שראיתי, הוא פינאס המגן השמאלי, תקנו אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שמדובר ברכש מוצלח של עטר.
כמה דגשים לאחר הנצחון מול הפועל תל אביב: א. שוב פעם מחירי הכרטיסים זינקו, הפעם ל-90 שקלים. אין לי מושג למה הנהלת הקבוצה שלנו לא מבינה שזה לא משיג את המטרה. הפועל תל אביב הייתה כל כך רחוקה מלמלא את היציע שלה, שזה באמת היה מצחיק ועצוב באותה המידה. מילא, הקודקודים בצהוב היו יודעים בודאות שהיציע של מכבי נתניה מתמלא בכל מצב או שהיציע של הפועל תל אביב מתמלא בכל מצב על סמך השנים האחרונות, אבל זה היה כל כך רחוק מלקרות במשחקים הרבה יותר קורצים, שאני באמת לא מבין מה הביא אותם להעלות שוב את המחירים. שוב פעם משחק שבאצטדיון החדש, עם שיווק נכון, יכול להביא 14,000 צופים מסתכם בסביבות ה-5,000. לא חבל? ב. המשחק שלנו בהתקפה אמנם זורם ביחס לרוב קבוצות ליגת העל, אבל הוא כל כך תקוע לעומת המשחק שלנו מהעונה שעברה. בן בנימין (והלב שלי נדקר על ידי המצפון כשאני כותב את זה, כיוון שהבן אדם באמת משקיע את הנשמה) מועיל מעט מאוד לקבוצה, כשהוא עוזר לנו רק בצד אחד של המגרש. אני לא חושב שהוא שווה את הויתור על שחקן התקפי נוסף, שיכול לגרום לכך שהכדור יהיה רוב הזמן אצלנו. הסיבה השנייה לכך שהמשחק תקוע היא המגינים. טוברנו פינס הוא כדורגלן טוב ונראה שיש לו כל מה שצריך כדי להצליח בליגת העל, הבעיה היא שאין לו רגל שמאל והוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי. ליאור ראובן פשוט לא מסוגל לרוץ והוא לא מוסיף שום מימד התקפי לאגף ימין. לאגף ימין קיימים שני פתרונות, טואברנו פינס או עמית שומוביץ'. הקטע שבאגף שמאל עדיין יש לנו את אותה הבעיה שאיתה התחלנו את הקיץ - אין לנו מגן שמאלי. ג. לא יודע להסביר למה, אבל הקבוצה השנה פחות מרגשת. אולי זה מחזור הפתיחה שרוקן אותי מרגשות, אולי זו העובדה שעזבו אותנו שני שחקני בית ובמקומם הגיעו שכירי חרב ואולי זו העובדה שבשנה שעברה הדשא היה נשרף מהאש שהיה לשחקנים בעיניים. באמת שאני לא יודע. בעונה שעברה, גם אם הובלנו ביתרון שברירי וכל הקהל בצהוב חיכה לשמוע את שריקת הסיום, אני התפללתי בלב שהיא תגיע כמה שיותר מאוחר. לא יכולתי לסבול באותם רגעים את המחשבה שאני צריך לעבור שבוע שלם כדי לראות את השחקנים שוב עולים על הדשא. המשחק מול הפועל תל אביב היה הראשון שלי העונה והוא ריגש אותי הרבה פחות מהמשחק מול הפועל אשקלון בעונה שעברה.
אתה חייב להשלים עם העובדה שמדובר בשנה חדשה וקבוצה חדשה. הייתה לכם עונה קסומה בשנה שעברה וטבעי שתתגעגע ותנסה לערוך השוואה בין העונה לעונה שעברה, אבל כפי שאמרתי לך בתחילת העונה, אתה חייב להתנתק ולחשוב שהעונה היא עונה חדשה ושונה. מרגע שתשתחרר מהעונה שעברה, אולי אפילו תמצאו משחקים ורגעים העונה שאפילו ירגשו אותך יותר. קח דוגמא קטנה, לא יודע אם בשנה שעברה היה לכם משחק כמו השבוע כשהשער של היריבה ריחף באוויר כל כך הרבה זמן ורק יום מצוין של אדרי והמון חוסר מזל של הפועל ת"א מנעו את השיווין. מסוג המשחקים שאני בטוח שספרת את השניות עד שהשופט שרק לסיום, שכל דקה נראתה כמו שעה ושכל התקפה של הפועל ת"א הייתה חצי התקף לב. גם אלה רגעי אושר, גם היש שיצא ממך בדקה ה90 (ואני בטוח שיצא) הוא משהו מיוחד שצריך לדעת להעריך (ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר אחרי שהפסדנו להפועל ת"א בדקה ה85 השנה כשדקות לפני הגול שלהם החטאנו פעמיים הזדמנויות לנצח את המשחק). אפשר להתרגש מהרבה בחינות מקבוצת כדורגל. שנה שעברה זה היה מהצעירים, מקבוצה שהפתיעה אותכם ואת כל ישראל, מי יודע, אולי השנה הריגוש יהיה משחקן רכש מיוחד, ואולי, מי יודע, אפילו מזכייה בתואר (גביע הטוטו, גביע המדינה).
אלו הציונים שלי לשחקנים ששיחקו אתמול נגד הפועל ת"א: הרכב פותח: אמיר אדרי-7.5 (לקח לפחות 3 שערים בטוחים וזה לא הפעם הראשונה) ליאור ראובן-7 (משחק שקט ובטוח) עומרי בן הרוש- 7.5 (העוגן בהגנה,העתיד צועד לפניו) ליאוניד קרופניק-7 (משחק שקט ללא שגיאות) טופי- 7.5 (הציל כדור מקו השער+בישול לסבע,משחק שקט וזר מצויין) קובי דג'אני-7.5 (המשחק הכי טוב שלו העונה,סוף סוף מציג את היכולת משנה שעברה) חן עזרא-7 (משחק סביר,לא הראה משהו מיוחד אבל גם לא איכזב) פיראס מוגרבי-6.5 (מאכזב אותי מתחילת העונה,חוץ ממהירות הוא לא מציג הרבה עד עכשיו) ניר נחום-7 (משחק ללא שגיאות,צריך לשחרר את הכדור יותר ופחות להעביר) בן בנימין-7 (מציג יכולת מצויינת מתחילת העונה,משחק ללא שגיאות בכלל) אחמד סבע-9 (חוץ משני השערים הוא לא טעה אפילו פעם אחת,משחק פשוט מושלם!) מחליפים: מתן בלסטרה-לא היה מספיק זמן על המגרש מוחמד כליבאת-6 (לא עשה כלום,כולל החמצה באחד על אחד) מריאנו קפורלה- לא היה מספיק זמן על המגרש