יהיו דמי השבחה המוערכים במליון וחצי שקלים, מכיוון ומדובר בשחקן שכבר שיחק כמה עונות בליגת העל והוא גם עבר בכל הנבחרות הצעירות של ישראל. הסיפור עם מורד אבו ענזה בעייתי. קודם כל, הפתרון של 'בוא נשאיל להם שני שחקנים במשכורת חייל' הוא לא בהכרח הפתרון הנכון. מה עם אותם שני שחקנים? האם בני לוד והליגה הלאומית אלה המקומות הנכונים מבחינתם?לא שווה לנו להרוויח שחקן רכש ולהפסיד שני שחקני בית, לכן אין צורך לשבור את הכלים כדי להביא שחקן, בטח לא אחד שגם אם יגיע, יהיה סימן שאלה. היום צריכה להתקבל תשובה סופית לגבי פירס מוגרבי. נקווה לטוב.
אם הוא היה מבקש מהתחלה יותר כסף/מושאלים יכול להיות שזה היה נסגר אבל אתה לא יכול לסכם, להגיד ש"מילה שלי זה יותר מחוזה" ואז יום אחרי לא לענות לטלפון כשאמורים לבוא לחתום ובמקום זה ללכת ליום כיף עם ג'קי באקדמיה. לדעתי אם אנחנו ואבו ענזה נהיה סבלניים הוא יהיה אצלנו אבל לא נראה לי שזה המצב והפסדנו עוד שחקן טוב.
מוגרבי (כמו נאסר מהפועל באר שבע) צריך להיות עם רגליים על הקרקע ולהבין שיש לו עוד הרבה מה להוכיח לפני שהוא חושב בכלל על מעבר לאירופה. מתי בקרירה הוא נתן עונה עם 10 שערים/בישולים(לא מדבר על יותר כרגע)? שחקן עם הרבה כישרון אבל אחד שגם שמחמיץ לא מעט והרבה פעמים חסר לו קילריות ותכליתיות במשחק. שחקן שמשחק בכל עונה כמעט 40 משחקים ולא מצליח לעבור את ה5-6 שערים או בישולים בעונה הוא עדין שחקן שיש לו הרבה מה להוכיח. כן, אני יודע שזה מקובל היום עבור הרבה שחקנים ישראלים לעבור לקבוצות קטנות בקפריסין/בלגיה בשביל להרוויח עוד קצת כסף גם אם זה לא יקדם אותם מקצועית ואפילו אם זה יפגע בהם. אני חושב שאם מוגרבי מאמין בעצמו הוא צריך לחתום על חוזה לעוד שנתיים לפחות. שיצבור עוד שנתיים של ניסיון בנתניה, שימשיך להתפתח כשחקן ואז בגיל 23 הוא יהיה שחקן שלם יותר ובשל יותר כדי לעבור לאירופה.
קיבל הצעה אחת, ואז באה לו הצעה יותר טובה שהוא העדיף אותה, הכי הגיוני בעולם. עכשיו תדאגו שההצעה שלכם תחשב לטובה יותר, כמו מכירה פומבית, בערך... השחקנים האלה הולכים רק בהשאלה, בתום העונה הם יחזרו. ברור שהם צריכים לרצות ללכת לשם גם- אבל אם אתה לא מסכים על זה, אז עוד שחקן הלך ותאלצו לחפש אופציות אחרות. ואין הרבה כאלה- בגלל שאתם לא מהווים אלטרנטיבה לשחקנים כמו בן חיים, ארביטמן או שהר, ולא נראה לי שגם תצליחו להנחית את יצחקי או קולאוטי- תצטרכו לרדת לאופציה הבאה- שזה אלון וייסברג/ לירון דיאמנט/ אורן ניסים/ אדם מזרחי/ אוהד קדוסי...
עם כל הכבוד אשדוד(שאליהם נחזור בהמשך)לא הציעו לו מיליון דולר. היה ביום חמישי סיכום עם נתניה על הכל, אמרו לו בוא נשים את זה על כתב הבן אדם נעלב ואמר שלא צריך וקבעו ליום שישי לסגור סופית. בוא נגיד שב-24 שעות האלה אשדוד דיברו איתו ונתנו לו הצעה שאי אפשר לסרב לה, הייתי מצפה מבן אדם "עם כבוד" כמו אבו סובחי במקרה הנאיבי להגיד לאשדוד "לא אקטואלי" ובמקרה הריאלי להרים טלפון לבלדב להגיד לו "שמע הציעו לי ככה וככה אתה רוצה להשוות את זה?". אבל מה עשה האדון, נעלם מהמפה ואחר כך מתברר שהוא ישב עם ג'קי. אפילו נמני אמר לאבו ענזה לא ללכת לפגישה הזאת ובטח שלא לחתום על כלום. ובקשר לאשדוד, לפני שבועיים כשב"ש ושיבחון ניהלו מו"מ ב"ש ביקשו מאיתנו לא לפנות אליו. למרות שהוא שחקן חופשי ההנהלה כיבדה את הבקשה שלהם ורק כאשר המו"מ בין הצדדים הסתיים הם נכנסו לתמונה. אשדוד לעומת זאת, מעדיפה לפנות לאבו סובחי לאחר שכבר הושג סיכום והשחקן הביע רצון להגיע אלינו, אפילו לא מעניין אותם שאבו ענזה לא רוצה לשחק אצלם בכלל. אם היו גובנים ליוסי מזרחי שחקן ככה הוא היה מתבכיין על זה בכל מקום אפשרי
אפשר לומר שזה לא אתי מצד אשדוד ואבו סובחי (בערך כמו שחבר שלך יגיש קורות חיים לאותו תפקיד שאתה הגשת עליו לפני כן), אבל זכותו.
יש לו כדורגל אי אפשר להגיד שלא אבל השחקן הזה יכול להוציא גם את האוהד הכי רגוע מדעתו. יעדיף תמיד עוד דריבל ועוד דריבל על מסירה, לפעמים נראה שהוא עושה טובה שהוא רץ ובסה"כ שחקן של מצבי רוח, יכול לתת משחקים ענקיים אבל יותר מדי פעמים משחקים שהוא פשוט לא עושה שום דבר. העונה הוא היה זוועה, עונה לפניה הוא היה לא רע בכלל כולל רצף משחקים מדהים שהוא הבקיע כמעט כל שבוע אבל לצערנו מה שנזכור מזה זה את ההחמצה שלו מול דוידוביץ' בחצי גמר גביע במצב של 2-2.
[אז לפי מה שאני מבין-אתה לא ממליץ הוא שיחק אצלכם גם כמגן ימני?יש לנו בעיה חמורה בעמדה הזאת ונראה לי שיותר בונים עליו לגבי המגן הימני
קשה לי לתת דעה נחרצת. בסה"כ כשהוא עם הכדור קורים דברים מעניינים ועם הדריבלים שלו באמצע הוא עוזר לייצר מצבים בחלק הקדמי. הבעיה היא הקבלת החלטות והאדישות שלו. העונה למשל הפסדנו באשדוד דקה 90 במתפרצת אחרי איבוד כדור מיותר שלו. אם תקבלו את ניר נחום של העונה הראשונה בנתניה עשיתם רכש טוב. אצלנו הוא לא שיחק כמעט מגן ימני אולי רק לדקות ספורות כשהיה צריך איזה שיוני טקטי וגם זה אני בספק, אין ספק שזה לא התפקיד המתאים לו.
יקיר, הוא שיחק בבית"ר י"ם (לפני שלוש עונות) כמגן ימני, בנתניה הוא שיחק בקישור בשנתיים האחרונות. לפי מה שאני ראיתי, ניר נחום הוא שחקן כישרוני אבל לא תכליתי. זאת הבעיה הכי גדולה שלו.
אז אחרי חטיב, שטרית, צ'ראן, סנאמו, פרץ, שבחון ואולי גם אבו ענזה, מוחתם היום שחקן נוסף לקבוצה. עידן שריקי חלוצה של מ.ס אשדוד בעונה החולפת חתם היום ומצטרף לקבוצה. הוא כבש בעונה החולפת 13 שערים בכל המסגרות מתוכם 11 בליגה. תתחדשו.
החתמה מעולה. עידן שריקי הוא שחקן ליגה מהשורה הראשונה והוא יעזור לנו מאוד, כי נטל הבקעת השערים לא יפול רק על אחמד סבע. הבעיה היחידה שיכולה להיות איתו היא המנטליות האשדודית. אני מקווה שברגעי האמת הוא יצליח להביא את הסחורה. התנהלות נכונה של קברניטי המועדון. כל כך הייתי רוצה לראות את פרצופם של ג'קי בן זקן ויתר הדולפינים ברגע בו התבשרו על החתימה. הנסיון המלוכלך שלהם להיכנס למשא ומתן שניהלנו עם אבו ענזה עלה להם ביוקר. עכשיו אבו-סובחי מבין שהם לחוצים הרבה יותר מכפי שהיו מקודם לגבי חלוץ ואני מקווה שהוא ישחיל אותם במחיר בהתאם.
עלי חטיב הגיע לקבוצה במצב שבו כולם קיוו שחן עזרא ישאר בקבוצה. הנסיבות הביאו אותו להיות מחליף, אבל הוא לא הגיע עם יומרות שכאלו. אף אחד גם לא מצפה ממנו להחליף את חן עזרא. רק חן עזרא יכול למלא את מקומו של חן עזרא.