מכבי נתניה 2011/12: אימון פתיחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/7/11.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם אפשר בכלל להשוות ביניהם באיזשהי צורה. אחמד סבע היה אדיר בתקופה שכל הקבוצה נכנסה לכושר טוב וחן עזרא סחב אותנו על הגב לגמרי לבד לכל אורך הפלייאוף, עם השערים ובישולים שהכריעו משחקים והביאו אותנו לאירופה.
    במה שאני כן בטוח, זה שאם אני צריך לבחור אחד מהם לעונה הבאה, אז ברור שאני בוחר בחן עזרא. אין לו תחליף ואין מי שיעצור אותו באחד על אחד.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

גם הגיל משחק לטובתו של עזרא, שכל עתידו לפניו, בעוד שסבע חגג לפני שבוע בדיוק 32 אביבים.
    אבירם, אין עוררין לגבי החשיבות הגדולה של היהלום הצעיר, אבל לכל שחקן יש תחליף.

3. oFiRzZz Member

כל הקטע הזה של ההרתמות להשארת עזרא הוא לדעתי פחות על הצד המקצועי ויותר על העקרון.
    בפן המקצעי לכל שחקן יש תחליף ונכון שעזרא נתן חצי עונה ענקית אבל לפני זה לא ראינו ממנו משהו יוצא דופן.
    העניין הוא, לדעתי, שאם עזרא ישאר למרות החיזורים מקבוצות אחרות זה יתן זריקת עידוד ענקית לאוהדים ולמועדון. וזה דבר שהקבוצה שלנו זקוקה לו נואשות.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא לחן עזרא - והנהלת הקבוצה מבינה את זה, אחרת היא בחיים לא הייתה שוברת את הכלים בנסיונות להשאיר אותו. מקצועית, יתכן ונוכל למצוא מחליפים, אך מכל בחינה אחרת זהו מתכון להתרסקות. מכירה שלו למכבי חיפה כבר בפתיחת עונת המלפפונים, מבלי לעשות שום נסיון להשאיר אותו, הייתה מביאה לכך שהאצטדיון החדש ישאר ריק בעונה הבאה ולא בגלל מחאה או כעס של האוהדים, אלא בגלל שברון לב. אני יכול להעיד על עצמי בתור אחד שמתכוון לרכוש מנוי בעונה הבאה שזה היה שובר אותי ברמה כזאת שלא הייתי מסוגל להגיע לאף משחק.

טוב עושים קובי בלדב וגיל לב שהם מנסים להשאיר את חן עזרא בכל מחיר. עם בנייה של קבוצה תחרותית (והישארות של חן עזרא היא הצהרה חד משמעית כזו) והמעבר לאצטדיון החדש, חן עזרא עשוי להיות שווה יותר כשחקן הקבוצה.
    מגיעות לצמד בהנהלה מילים טובות על צורת ההתנהלות שלהם בקיץ הזה. מהסגירה המהירה עם מאמן נחוש ורעב ועד הנסיון האמיתי שלהם ליצור קבוצה חזקה בכניסה לאצטדיון החדש.
    גם אם נתרסק לקראת השנים הבאות, אני מעדיף עונה אחת תחרותית ומרגשת ולא להיות קבוצת מתנ"ס.

5. Raulito Madridista

לטעמי עוד מוקדם להריע להנהלת מכבי נתניה, רק היום נפתח חודש יוני.
    החתמת טל בנין נכונה(כמו שהיה שחקן מוביל הוא יכול להיות מאמן כזה, יש לו את הרגש והתכונות אבל גם עקשנות ופרפקציוניזם בדומה לקלינגר מה שעלול להפיל אותו) וגם ההתעקשות להשאיר את חן עזרא, אבל צריך לזכור שהרבה דברים יכולים להשתנות. כמוכן, החוזה החדש שהוצע לחן עזרא הוא מאוד מפתה אך ממש לא עומד בקנה אחד עם התקציב הלא-גבוה של מכבי נתניה ושחקנים אחרים עלולים 'להרים גבה'.

כצעד ראשון של המאמן החדש אני מחכה לראות את נתניה מחזקת את ההגנה שלה.
    אם כבר בהגנה עסקינן? רוצים את פרנסמן, ובחינם?

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא כבר חתם בקבוצה מהליגה הדרום-אפריקאית. חוץ מזה, מסתמן שבעונה הבאה הבלמים יהיו עידו לוי ועמרי בן הרוש. טל בנין, יאמר לזכותו, הבין שעמרי בן הרוש טוב יותר כבלם מאשר כמגן שמאלי והוא מחפש בנרות אחד כזה. אני מאמין שמתחת לפני השטח הוא משכנע את שמואל שיימן להצטרף.

7. abcd Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    אין באמת מה להוסיף, אמרת מה שאני וכנראה הרבה אוהדים אחרים חושבים.
    בקשר לבן הרוש אין לי דעה נחרצת. עונה שעברה הייתי גם בדעה שהוא חייב לשחק אך ורק בתור בלם אבל אחרי העונה אני כבר לא בטוח. לא בגלל שהוא נהיה כזה מגן שמאלי חלומי אלא פשוט בגלל השטויות והחוסר אחריות שהוא התחיל לגלות במשחקים. הוא עלה לנו העונה בהרבה נקודות שאמנם מתקזזות עם רגע אחד נדיר אבל עדיין....
    אמרתי את זה כבר כאן, ממהרים למחוק את קרופניק מכל הרכב מתוכנן אבל האמת שיכול להיות הרבה יותר גרוע. בתקציב שלנו כבראה שלא נמצא בלם ברמתו ועדיף להשקיע את המאמץ בחיפוש שוער, מגן וחלוץ.

ועוד משהו לסיום. לקרוא את הציטוטים מהנהלת חיפה ולא להאמין. אני רק מקווה שקובי הרגיש את אותה בחילה שאני הרגשתי כשהוא ראה את זה. אסור לו לרדת מהעץ, עתיד המועדון, לא פחות, מונח על הכף!

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הכל טוב ויפה אבל עדיין לא הבנתי איך תפתחו את העונה הזאת.
    בעונה החולפת גם דגני וגם ימפולסקי נמכרו כמעט כל אחד במיליון דולר. זה סכום כסף שהייתם מוכרחים כדי לפתוח את תחילת אותה עונה.
    אם הפעם אתם לא מקבלים אגורה על עזרא, מאיפה יגיע הכסף?

9. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

זה לא נכון
    נתניה העמידה תקציב שגבוה מהמינימום בלא מעט
    בשביל התקציב מנימום ( שירד ד"א ) לא צריך הרבה
    תחשוב שהפועל פ"ת שאין לה כלום עמדה בתקציב מנימום ככה שזה לא משהו מטורף מה גם שרוב הכסף מגיע מזכויות שידור, טוטו וכו'

10. abcd Member

ימפולסקי לא נמכר במיליון דולר. גם לא חצי מזה.
    אם הגישו לעזרא הצעה של 190 אלף דולר נטו אז כנראה שמישהו שם קצת כסף מאחורי הקלעים. אבל גם אם לא זה לא מצדיק למכור את עזרא ב-2.5 מיליון שקל. אפשר להגיד עד מחר שאין שחקן ישראלי ששוה את הסכומים האלה אבל זה לא משנה, בליגה שעזריאל ודגני עולים מיליון דולר(ובבקשה אל תתחילו לדבר איתי על הנדבות של שחר), דמארי עולה 3 מיליון ואלרואי כהן 1.3 מיליון יורו(אם מחשיבים גם את האחוזים של שכטר) אז 1.5 מיליון יורו זה לא משהו יוצא דופן.
    אני לא מבין גם מה שחר מתעצבן, אתה לא רוצה אל תקנה אנחנו בטח לא נבכה על זה.

11. Don Joan Roman Member

הם מכרו את דגני וימפולסקי לא בשביל לפתוח עונה אלא בשביל שיוכלו להביא במקומם שחקני חיזוק וגם כי הם שחקנים שהיו טובים אבל אל הכרחיים למכבי נתניה, כי את המקום של ימפולסקי תפס בצורה טובה יותר חן עזרא ואת המקום של דגני תפס בן הרוש בצורה אבסולוטית והוא גם הרבה יותר טוב ממנו, אם הם ימכרו עכשיו את עזרא וןבן הרוש הם לא ימצאו להם תחליפים.

12. oFiRzZz Member

כנראה שיש מי ששם כסף מאחורי הקלעים.. זאת הדעה שלי לפחות.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אז עכשיו כשלויטה פנוי, הייתם רוצים לראות אותו בקבוצה?
    לדעתי הוא בדיוק השחקן שאתם צריכים.

14. abcd Member

אני אישית ממש לא מחזיק ממנו אבל אין בארץ אופציות נורמליות אחרות ושוער זר זה הימור. בכל מקרה אני חושב שאם המטרה העונה היא לעשות צעד קדימה אז לפחות בעמדת השוער לא עשינו את זה אבל לא הכל אפשרי עם תקציב מוגבל. כל זה כמובן בהנחה שאכן לויטה יהיה השוער.
    בנושא אחר, אני חושב שכבר עבר יותר משבוע מאז הגישו את ההצעה לעזרא ולדעתי כל יום שעובר גורם לי להבין שלמרות כל הדיבורים שלו הוא לא באמת רוצה להישאר פה. אוהדי ה"גדולות" לא יודעים כמה מחורבנת ההרגשה לדעת שאתה לא מספיק טוב אפילו בעיני שחקנים שגדלו במועדון. קיוינו שעזרא קורץ מחומר אחר אבל בינתיים לפחות זה לא נראה ככה והלוואי שבימים הקרובים אני אתבדה. אני מקווה שבלדב לא יוריד שקל מהמחיר שלו, אם לחיפה יקר אז מכבי ת"א תשמח לקבל אותו ואולי אפילו הפועל אם העסקה תצא לפועל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/6/12
  15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה להתייחס לכל הידיעות שרצות בתקשורת. חן עזרא קיבל מהמועדון שבוע שלם להחזיר תשובה - ומסתמן שמחר אנחנו נקבל אותה ממנו. לפחות לפי השמועות שרצות, חן עזרא רוצה להישאר במכבי נתניה, אבי נימני לוחץ עליו לעבור. בכל מצב אחר, חן עזרא מזמן היה עובר, אבל עצם העובדה שהגענו עד הלום והוא עדיין בתמונה, זה נטו בגלל המסירות שלו למועדון.

אוהד לויטה, עלי חטיב, אורי שטרית - מאמין שנשמע עדכונים לגביהם בימים הקרובים. בינתיים טל בנין והנהלת הקבוצה עובדים במרץ ובצורה שקטה ויעילה ועל כן מגיעות להם מחמאות.