אני לא כועס על עטר יותר מדי, אולי בגלל שאני אוהד מרחוק ולא מרגיש את הקבוצה כמוך. הייתי שמח לראות אותו שוב במועדון בעתיד. מרגש לראות את היציעים ככה, חבל שזה לא קרה יותר פעמים העונה ובכלל בשנים האחרונות.
תואר? יש לנתניה בעיקר קבוצה של ילדים עם כמה שחקנים אפורים מאוד. יש מאמנים שאיתם הסגל הזה היה נאבק בתחתית. איזה תואר בחייכם?
בדיוק. רק שבעירוני ק"ש היה מאמן שידע לבנות קבוצה ולנו היה מאמן שאלתר. אלכס מרטינוביץ' - ראובן עטר טען שעקב אחריו שנה שלמה (לא רק הוא, אלא כל הצוות המקצועי). אם ראובן עטר הביא אותו כי האמין שהוא טוב מספיק, מה גרם לו להתחרט אחרי ארבעה מחזורים בלבד, כשבחלקם הוא דווקא היה טוב? ואיך זה שאמיר אדרי חירב לנו לפחות 15 משחקים עד שהתחיל להראות כמו שוער כדורגל ובכל זאת קיבל הזדמנות? המסקנה היא פשוטה - ראובן עטר, בפעם המי יודע כמה, עבד על כולם בעיניים. כמו עם סטניסלב אנגלוביץ', הקשר האחורי האימתני שראובן עטר ניהל אחריו מעקב במשך שנה שלמה, לטענתו. אותו שחקן שהצהיר בכל ראיון שהוא מגן ימיני. אותו הדבר לגבי טוברנו פינס. בא על תקן מגן שמאלי והוא בכלל מגן ימני. חלמאות מצידו של ראובן עטר, שגורמת לתהיות לגבי עד כמה הוא רציני בתור מאמן. העונה הזו היא הצלחה רק בעיניי מי שלא באמת עוקב אחרי מכבי נתניה. כל מי שקצת עוקב אחרי הקבוצה ברצינות יודע שהיה אפשר לעשות כאן הרבה יותר. היא לא מדגדגת את העונה שעברה, שבאמת הייתה אדירה והיא הייתה העונה הגדולה ביותר של ראובן עטר במכבי נתניה, חרף המקום ה-6, שהוא לכאורה השני הרע ביותר של ראובן עטר במכבי נתניה.
בדיוק כתבתי קצת על הסקאוטינג בישראל בדיון של מכבי חיפה, הבעיה היא לא הרצינות של עטר כמאמן אלא זו של המועדון בכל ההתנהלות הרכש. מועדון לא צריך להיות תלוי במאמן שיעקוב ויקבע את הרכש לבדו ככה.
יכול להיות, אבל שם לב שאנחנו לא מנהלים דיון על כמה השחקנים שהוא הביא איכותיים, אלא על זה שהוא בכלל הביא שחקנים לעמדות מסויימות ואפילו לא ידע מה הוא מביא. בשביל לרצות מגן שמאלי ולהביא מגן שמאלי לא צריך להיות גאון כדורגל. מספיק לגלות מינימום של רצינות בתפקיד.
הוא יצא חומוס, אבל מדובר במינימום רצינות בתפקיד הסקאוטינג של המועדון שזה בכלל לא התפקיד שלו. אני לא מנקה אותו מאחריות, אבל זה שהוא בכלל עוסק בזה מראה את הרצינות והמקצועניות של הכדורגל שלנו בכלל והמועדון שלנו בפרט. אני לא מצפה ממאמן של קבוצה, כזה שעובד ברצינות ולא חילטור כמו דודו דהאן, שיעשה באמת סקאוטינג רציני. גם קבוצות עם מערך סקאוטינג בישראל, עלק מערך, הביאו שחקנים לעמדות שבכלל לא שלהם. בניגוד אליהם, אני לא חושב שפה עטר גזר קופון, אלא פשוט נכנס למשהו שהוא לא צריך לעסוק בו.
יאללה, ועם כל הכסף שהוא שם אם היו אומרים לך שהסגל הזה יזכה באליפות היית אומר איזה תואר בחייכם. אם בתחילת העונה היו משווים בין הסגלים כמה היו אומרים על ק"ש זה סגל של אליפות ועל נתניה זה סגל של מקסימום אירופה? אתה משקר לעצמך ולנו אם אתה באמת ובתמים אומר שיותר אנשים היו אומרים את הראשון מהשני גם בב"ש יש בעלים ששם כסף, נו וזו קבוצה שהיית מאמין שהיא תזכה באליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
תפסיק לדבר בסיסמאות. הסגל הזה לא היה נאבק בתחתית עם אף מאמן כי אם כן המאמן הזה צריך לחפש מקצוע אחר. חן עזרא הישראלי הכי טוב בארץ, פיראס מוגרבי ובן הרוש מבוקשים בכל קבוצה. עידו לוי עוד עונה ראה ערך בן הרוש. קובי דג'אני אולי הקשר האחורי הכי טוב בליגה. אחמד סבע מלך השערים. בנוסף יש את קרופניק שמשתפר משנה לשנה, אדרי שאם היה מראה את היכולת הטובה שלו לאורך זמן אז אולי לא היה לנו את ההפרש שערים הכי גרוע בפלייאוף העליון וניר נחום שלמרות עונה זוועתית עדיין יכול לשחק ברוב הקבוצות בליגה. אז קרדיט לרובן על הקידום וההרכבה של הסגל הזה אבל אי אפשר שלא לחשוב מה היה קורה בעונה כזאת אם היה לנו עוד איזה זר טוב.
לאוניד קרופניק נהנה מהעובדה העצובה שליאור ראובן משחק בקבוצה ואין אף שחקן שיכול להתחרות באחרון בכל הנוגע לרמה ירודה. בכל מצב אחר לאוניד קרופניק מתוייג בתור השחקן הגרוע ביותר בקבוצה. השער השני של בני סכנין בשבת זו דוגמא נוספת לטפשות הבלתי נגמרת שלו.
אני לא חושב שהוא גרוע כמו שעושים ממנו, בטח לא היום. סתם להשוואה, איבדנו הרבה יותר נקודות בגלל שטויות של בן הרוש וטופי מאשר של קרופניק. אני לא אומר לך עכשיו שהוא צריך ללכת למצוא קבוצה בליגה האיטלקית אבל בשבילנו זה מספיק