מכבי נתניה 2011/12: אימון פתיחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/7/11.

1. yakov_y YNWA

עלתה בי המחשבה הבאה בראש: אמיר אדרי ואוהד לויטה היו פנויים הרבה זמן בקיץ וכשהחתמנו את אמיר אדרי, אוהד לויטה היה עדיין פנוי, האם ראובן עטר וויתר על לויטה בגלל שרצה לקדם את שחקני העתיד של מכבי חיפה על חשבון מכבי נתניה או פשוט לא האמין ביכולות של לויטה.
    בכל זאת, אוהד לויטה לפני מה שהבנתי מציג יכולת מציונות בבאר שבע ואמיר אדרי שוער בינוני מינוס, בלוף ואוברטייד רק בגלל הקהל של מכבי חיפה, עובדה שהוא היה השוער השלישי במכבי חיפה עם היכולת של השוערים הראשונים של הקבוצה כיום.
    מה אתם אומרים? אני כבר יודע את התשובה...

נושא אחר, מקווה מאוד לראות את עמית שומוביץ' מקבל הזדמנות בזכות ההרחקה של ליאור ראובן.

2. alexshw Member

לא חושב שאמיר אדרי הוא שוער העתיד של מכבי חיפה, מקסימום שוער מחליף.
    אל תהיו תמימים. כולם יודעים שעטר הוא מועמד טבעי לתפקיד מאמן מכבי חיפה והוא משתוקק להגיע לתפקיד הזה.

יותר מזה, אני סבור שלו שחר היה קורא לו במהלך העונה הזו, הוא היה מגיע מיידית.

נערך לאחרונה ב: ‏24/1/12
  3. Don Joan Roman Member

רובן בחר את אדרי בגלל מגבלה כספית, נטו.

4. JustNetanya Member

סרטון ראשון שאני מכין ומעלה ליוטיוב
    אני לא מקצועי כל כך אז אל תצפו ליותר מידי.
    תגידו בבקשה מה דעתכם על הסרטון, צפייה מהנה:

http://www.youtube.com/watch?v=5SeHzEX3j5U

נערך לאחרונה ב: ‏13/2/12
  5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

:aa1: המועדון הודיע לשוער אלכס מרטינוביץ' שהוא משוחרר.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/13062011/3440817/3_gd.Xxx

המשמעות היא שראובן עטר בחר שלא לתת לו הזדמנות אחרונה בהעדרותו של אמיר אדרי מול הפועל חיפה ומי שיפתח בין קורות הקבוצה הוא גיא סאלם.
    אלכס מרטינוביץ' אמנם לא היה מדהים בהזדמנות שקיבל, אבל לזכותו יאמר שהוא לא קיבל מספיק הזדמנויות כדי להוכיח את עצמו. את המשחק הראשון בו הוא ספג רביעייה אני לא מחשיב, כיוון שלפניו שיחקו לאוניד קרופניק ומריאנו קפורלה בצוותא ואני לא חושב שיש שוער אחר בליגת העל שלא היה סופג רביעייה עם מרכז הגנה שכזה.

כעת נותר לקוות שגיא סאלם יתן הופעת חייו כדי שלא אצטרך יותר לסבול את אמיר אדרי לובש את אפודת השוער הראשון.
    אגב, סתם לידע כללי, האם מישהו יודע מאיזו אומנות לחימה השאיל אמיר אדרי את התנועה האקרובטית בפנדל שביצע על טוטו תמוז?

6. yakov_y YNWA

מרטינוביץ' וטרטיאק שוחררו, קאפרולה גם כן בדרך עם היכולת הטובה שמציג הבלם הגרמני החדש, חדשות בהחלט מציונות.
    ראובן עטר אמר שהוא מתכנן לא מעט שינוים, יפה מאוד שהוא לא עיוור ועושה את זה רק חבל שזה קורה בשבוע האחרון של חלון העברות ולא הראשון.
    אני מאמין שנסגור את חלון העברות עם שיחרור שלושת הזרים שציינתי למעלה והחתמת הבלם הגרמני והקשר פוריי, נקווה לחיזוק טוב יותר בהתקפה.

ב-14 המשחקים האחרונים שלנו (כמעט סיבוב שלם) ניצחנו רק 3 פעמיים (שתי ניצחונות דחוקים ומסריחים על מכבי פ"ת ובני יהודה), סיימנו 5 משחקים בתיקו והפסדנו 6 משחקים, כמעט סיבוב שלם עם 14 נקודות מ-14 משחקים, עלוב!
    אם הליגה הייתה מתחילה במחזור ה-10 אנחנו יורדים ליגה ללא שום ספק...

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://img.mako.co.il/2011/04/30/gg993677.Xxx

כאילו שהשבועות האחרונים לא תסכלו אותי מספיק, אז הנה מגיעה ידיעה שלבטח לא משפרת את מצב הרוח - סרגיי טרטיאק כבר לא חלק מהקבוצה.

העונה החולפת הייתה המרגשת ביותר שלי כאוהד מכבי נתניה ולסרגיי טרטיאק היו מניות גדולות בכך. הוא התחיל את המהפכה בקבוצה בעזרת הנחישות והיכולת הטובה.
    העונה הזו הייתה גיהנום מבחינתו. הוא לא נספר (ספק בגלל פציעה, ספק בגלל הרצון לקדם את מוחמד כליבת) גם כשהיינו תקועים בחלקים גדולים של העונה והיינו זקוקים לחלוץ נוסף.
    הוא ביקש להשתחרר כדי לחזור לאוקראינה על מנת לטפל בעצמו. זוהי לפחות הודעת המועדון.

הלוואי והוא יחזור למכבי נתניה. הלוואי שכבר תוך שנתיים פחות או יותר אני אראה אותו בליגת האלופות.

להתראות, חבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

חבל, מדובר בשחקן טוב מאוד שתרם לא מעט לקבוצה בעונה הקודמת... כנראה שהוא לא חזר לעצמו מאז שהחלים מהפציעה.

9. Don Joan Roman Member

טרטיאק שוחרר? חבל בשביל נתניה.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

:aa1: אחרי אלכס מרטינוביץ' וסרגיי טרטיאק, גם מריאנו קפורלה קיבל הודעה שהוא רשאי לחפש לעצמו קבוצה.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2891683/3_WA.Xxx

איזה כיף זה להיות שחקן כדורגל מקצועני ולגלות יום לפני שחודש ינואר מסתיים שאתה רשאי למצוא לעצמך קבוצה.

ראובן עטר ביצע מהלכים תמוהים רבים העונה, אבל הסיפור עם מריאנו קפורלה הוא בלי ספק הבולט שבהם.

אילו הוחלט לשחררו בקיץ ולא להחתימו - דיינו
    אילו הוחתם בקיץ והוחלט שלא למצוא לו מחליף - דיינו
    אילו הוחלט לא למצוא לו מחליף והיה משותף - דיינו
    אילו לא שותף והגנת הקבוצה הייתה נראית טוב - דיינו
    אילו חימם את הספסל מבלי לקבל משכורת מהקבוצה - דיינו

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/3/12
  11. yakov_y YNWA

The Yellow Diamond
    הסיפור של ראובן עטר עם קפורלה נשמע לך מוזר? חכה כשתשמע את הסיפורים עם: אטס פוריי, סרגיי אלכסייב וסרגיי טרטיאק.

אטס פוריי מציג יכולת טובה באימונים אך שוחרר בעקבות שמדובר בקשר התקפי ולא חלוץ כמו שראובן עטר חיפש. עכשיו אני שואל את עצמי, אז למה לעזאזל הוא התאמן עם הקבוצה יותר משבוע אם זה לא התפקיד שאנחנו מחפשים?! עשו עליו סקאוטינג לפני שהביאו אותו? אני מניח שלא וזה ממש לא מפתיע, בכל זאת, ראובן עטר.

סרגיי אלכסייב, חלוץ ממולדובה שכבש ב-4 השנים האחרונות שער אחד בלבד. עצוב, פשוט עצוב...

סרגיי טרטיאק, הגיע בעונה שעברה בסוף ינואר במחזור ה-20 וכבש 9 שערים ושינה לנו עונה שלמה, לא מקבל העונה צ'אנסים (חשוב יותר לקדם את דור העתיד של מכבי חיפה, בכל זאת מדובר במוחמד כליבאת) ומשוחרר.

12. Don Joan Roman Member

גורמים בבית"ר ניסו להחתים את טרטיאק אצלנו אבל הוא אמר בגדול שלא טוב לו בישראל שהוא לא השתלב חברתית בארץ ולכן הוא רוצה לחזור למולדתו, הוא בעצמו מודה שבניגוד לחצי עונה שעברה בה היה מצויין השנה אין לו את אותן עוצמות של רצון לשחק בארץ

13. yakov_y YNWA

שלושת הזרים שבילו את כל העונה בספסל ובקושי שיחקו שוחררו ושתי זרים חדשים חתמו.
    קוסיץ' מאוד הרשים באימונים, בלם גרמני צעיר ששיחק במילואים של באיירן. אלכסייב חלוץ מולדבי שמגיע עם רזומה עלוב אבל הרשים היום במשחק האימון נגד הנוער וכבש צמד, הוא גם מאוד גבוה (191 ס"מ), נקווה שהוא מספיק טכני ויכול להשלים את אחמד סבע. יש לי הרגשה שהבלם הוא בינגו גדול והחלוץ כישלון קטן.

סיכום חלון העברות:
    IN: קוסיץ', אלכסייב.
    OUT: מרטינוביץ', קאפרולה, טרטיאק.

סגל:
    שוערים: אדרי, סאלם.
    מגנים: פינאס, ראובן, שומוביץ', בן הרוש.
    בלמים: קוסיץ', לוי, קרופניק, חסן.
    קישור אחורי: דג'אני, בנימין.
    קישור קדמי: נחום, מוגרבי, עזרא, ראובן, בלסטרה.
    חלוצים: סבע, אלכסייב, כליבאת, עקל.

הרכב: אדרי; פינאס, קוסיץ', לוי, בן הרוש; דג'אני, נחום, מוגרבי, עזרא; אלכסייב, סבע.

14. JustNetanya Member

נתניה: בעיות בהעברתו של איבן קוסיץ'

באיירן מינכן דורשת דמי השבחה עבור הבלם הקרואטי. קאפורלה ששוחרר: "למדתי המון מעטר, אולי עוד אשוב"

מעטים השחקנים הזרים שעוזבים את הארץ אחרי שהקבוצות מחליטות לבטל איתם את החוזה בשל יכולתם, ולא פותחים פה על המועדון.
    מריאנו קאפורלה הוא אחד מאותם שחקנים. הבלם הארגנטיני ששוחרר ממכבי נתניה, כפי שפורסם לראשונה כאן באתר,
    יגיע בצהריים (רביעי) להיפרד מחבריו באימון לפני שימריא לקולומביה, שם הוא עתיד לחזור לשחק בקבוצה ממנה הגיע לנתניה.

אחרי שסיכם עם ראשי נתניה על עזיבתו וזכה לשתי משכורות כפיצוי, שוחח ארוכות הבלם עם המאמן ראובן עטר
    והודה לו על תקופה של שנה וחצי תחתיו, למרות שבחצי שנה האחרונה הוא כמעט ולא ראה דקות משחק.
    "עטר הוא מאמן מצוין ואדם שלא כל יום רואים כמוהו", אמר קאפורלה לפני האימון, "למדתי ממנו המון כדורגל ורק
    חבל לי שהוא החליט לתת לשחקנים אחרים לשחק, כי אני חושב שיכולתי לסייע אבל זו החלטה שלו ואני מכבד אותה".

"אני אוהב את מכבי נתניה ואולי בעתיד אחזור לשחק בישראל", המשיך הבלם.
    "בניגוד למה שאומרים, הליגה שלכם טובה ויותר חשוב מזה אף אחד כאן לא משקר.
    בנתניה קובי בלדב וגיל לב קבעו איתי סכום מסוים וכל חודש קיבלתי אותו אפילו לפני הזמן.
    זה משהו שלא הייתי רגיל אליו בקריירה שלי. אני רק בן 27 ויש לי הרבה מה לתרום, אולי יום יבוא ואחזור לכאן".

קאפורלה, שסבל מלא פציעות במהלך החודשים האחרונים, סיפר גם מי לדעתו הוא הפוטנציאל הגדול ביותר:
    "פיראס מוגרבי הוא אחד השחקנים הכי טובים ששיחקו איתי. זו רק שאלה של זמן עד שהוא יהיה באירופה.
    הוא מהיר, צעיר, בעל טכניקה מושלמת ולוחם ללא פשרות. גם עמרי בן הרוש וקבי דג'אני הם שחקנים ברמה גבוהה מאוד".

הבלם הקרואטי/גרמני, איבן קוסיץ', היה אמור לחתום בנתניה כמחליפו של קאפורלה אבל התגלו בעיות בהעברה, מאחר שבאיירן מינכן דורשת דמי השבחה עבורו.
    בנתניה מסרו: "השחקן וסוכנו הודיעו לנו שלא צריכים לשלם דמי השבחה. אתמול התברר אחרת ולכן הוא המריא לגרמניה".

מי שבכל זאת צפוי לחתום היום הוא החלוץ סרגי אלכסייב שכבר סיכם את תנאיו עד לסיום העונה, כפי שפורסם לראשונה כאן באתר.
    כזכור, מחר בחצות מסתיים לו מועד ההעברות. שחקנים בנתניה התבדחו ואמרו לחלוץ: "רק שלא תהיה כמו סרגי אחר (טרטיאק) שכבר שעזב אותנו.
    הוא אולי נתן כמה גולים, אבל לא ממש התחבר מקצועית וחברתית".

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/1/276271.Xxx

מקור: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...=115132&lang=he

15. הנתנייתי Member

על דבר אחד אפשר לשמוח - אולי סוף סוף עטר יוציא מההרכב את כליבאת.