מכבי נתניה הקבוצה היחידה שניצחה את עירוני קריית שמונה וגם מתוך 8 שערי הספיגה שספגה קרית שמונה העונה, 3 מהם ממכבי נתניה, יש לי הרגשה שזה הולך לקרות ביום שבת שוב פעם. הרכב שלי: אדרי טופי בן הרוש לוי שומוביץ' עזרא דג'אני נחום מוגרבי טרטיאק סבע יש לי הרגשה שלא רק שראובן הליצן יישאר בהרכב אלא גם קרופניק יחזור לשם, מקווה שהילדים ייקבלו את המפתחות. מעניין מתי ראובן יחליט להוציא את בנימין מההרכב כי כל משחק יש לראובן חילוף קבוע, בנימין בחוץ וטרטיאק בפנים ואז אנחנו פתאום מתחילים להבקיע, טרטיאק בהרכב זה חובה!
:aa1: עמותת אוהדי מכבי נתניה רכשה את הזכויות לשער 5 באצטדיון 'הקופסא'. המשמעות - מעתה ואילך עמותת אוהדי מכבי נתניה תהיה האחראית למכירת כרטיסים לשער 5 באצטדיון 'הקופסא'. יש לציין כי הזכויות יועברו לקבוצה לאחר המשחק מול עירוני קריית שמונה, במפגש הביתי בעוד 3 מחזורי ליגה מול בני יהודה.
משהו שראוי לציון - במשחק מול עירוני קריית שמונה ראובן עטר הסיט את טואברנו פינס ימינה, הציב את עמרי בן הרוש כמגן שמאלי ובפתח במרכז עם עידו לוי ולאוניד קרופניק. אני שמח מאוד שראובן עטר נותן סימני חיים ומנסה דברים אחרי התרדמת הארוכה והמוגזמת שהוא היה בה. אני הייתי משדרג את הרעיון ומנסה את מריאנו קפורלה במקומו של לאוניד קרופניק, אבל גם הציוות הזה מתקבל על הדעת. אנחנו אמנם מפסידים את עמרי בן הרוש במרכז, אבל מרוויחים מגן שמאלי עם רגל שמאל ומגן ימיני שמסוגל להתנייד. מה גם שכמות הנזק שלאוניד קרופניק מייצר היא פחותה מזו של ליאור ראובן. אם ראובן עטר יביא לקבוצה מגן שמאלי, זה יעזור להגנה להתייצב. כך עמרי בן הרוש יוכל לחזור למרכז. אמיר אדרי סיפק ראיון ל-ONE ובו, שלא במודע, הוא תמצת את הבעיה המרכזית של מכבי נתניה - החשיבה העקומה. הוא אמר שאם עירוני קריית שמונה רצה לאליפות, אז גם אנחנו יכולים. כמובן שהוא אמר את זה על סמך הפוטנציאל שיש לקבוצה, פוטנציאל שהוא נחסף אליו מדי יום באימוני הקבוצה. הבעיה היא שאנחנו דורכים במקום ולא מתקדמים בשום מאפיין של המשחק מפתיחת העונה. זה כאילו הקבוצה לא מתאמנת במהלך השבוע ואין תאור גנאי גדול מזה עבור מאמן. בעונה שעברה הקבוצה ניסתה להגיב לבעיות שהיו לה ואילו השנה נראה שהאדישות השתלטה על כולם, במיוחד על ראובן עטר. סרגיי טרטיאק חייב לשחק. שחקן שהפך לנו את העונה מקצה לקצה אשתקד, בטוח שיש לו מה לתרום השנה. וכשאני אומר 'לשחק', אז אני מתכוון לכך שהוא יהיה בהרכב 2-3 משחקים, גם אם הוא לא יהיה מי יודע מה טוב. הוא צריך לקבל הזדמנות הוגנת להיכנס לעניינים.
מסכים לחלוטין, טרטיאק להרכב! התעקשות לא ברורה של רובן. גם השינוי בהגנה חכם לדעתי, רק שאני הייתי נשאר עם קרופניק ולא עם קפורלה שצריך להפרד ממנו יפה ברגע שמגיע בלם בפגרה.
אבו רוקון אמנם גדל בחיפה, אבל לא חושב שהוא עדיין שייך לה. לגבי כליבאת, אם עטר היה מעוניין לקדם אותו הוא היה פותח איתו בדרך קבע, מה שממש לא קורה. כליבאת היה מהמצטיינים בניצחון על קריית שמונה במחזור השני, כשיצא עם תפוקה של שער ובישול. במאזנו עוד שער ובישול נוספים, הוא לא כזה גרוע כמו שעושים אותו.
צודק, אבו רוקון באמת לא שייך לחיפה. טעיתי. לגבי כליבאת זה ע"פ מה שאומרים פה כל אוהדי נתניה (אבירם, אופיר ויעקב). אם הוא יפתח כל משחק עם כליבאת א-לה יובל נעים עם שי חדד זה יהיה שקוף מדי, אבל כן- במודע ויכול להיות שלא במודע הוא בונה על זה שהוא צריך להכין כבר את העונה הבאה בחיפה.
כשאתה תתראה את כליבאת משחק אתה תרצה לברוח מהאיצטדיון, שחקו כל כך גרוע... תאמין לי שהוא גרוע בדיוק כמו שעושים ממנו.
אהבתי את השינוי של עטר אתמול. עידו לוי וקרופניק (ששניהם הביאו משחק טוב, וזה מפתיע שזה בא מקרופניק ) באמצע, בן הרוש בשמאל וליאור ראובן בימין -בדרך כלל הייתי אומר שעדיף את טופי בתור מגן ימני ולא ראובן אבל עטר פתח עם טופי בתור קשר ימני וזו לדעתי סוג של הברקה, מה שראובן לא מצליח לעשות בגלל האיטיות שלו, טופי מחפה עליו (וטופי אגב הביא משחק ענק). בכל הקשור לחלק ההתקפי, חן עזרא נפצע בחימום ובגלל זה טרטיאק פתח אבל אני היתי רוצה שהחלק ההתקפי יראה ככה - מוגרבי, טופי,עזרא, טרטיאק, סבע. נמאס שכליבאת ממשיך לפתוח משחק אחרי משחק והוא מראה 0 יכולת. בסך הכל לא היה משחק גרוע, למעט 10 דקות במחצית הראשונה שבני יהודה עשו עלינו בליץ. נקווה להמשכיות, משחק שני בלי לספוג, וואו.
אני חושב שטופי כמגן ופירס מוגרבי כקשר על הקו זו הכנף הימינית החזקה ביותר שיש לנו להציע. חבל שזה לא קורה. אחמד סבע יעדר מהמשחק מול ביתר ירושלים. מלבד העובדה שהשחקן הטוב ביותר שלנו לא ישחק, מדובר גם בספק השערים הכמעט בלעדי שלנו. כולי תקווה שסרגיי טרטיאק יקבל הזדמנות בהרכב. ראובן עטר עוד מסוגל לפתוח עם מוחמד כליבת וחסיב אבו רוקון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אם יש שחקן אחד שבאמת מציג אפס יכולת זה ניר נחום. איכשהו תגלית העונה שעברה אצלנו ביחד עם קובי דג'אני פשוט נעלם לגמרי על המגרש.
לי נראה שעלה לו השתן לראש, עובר שחקן אחד - נהדר, עוד שחקן - סבבה, עוד שחקן - אולי תמסור כבר? זאת המחלה שלו, הדריבלים האלה עד שחוטפים לו. תשחרר כדור!
:aa1: חסיב אבו רוקון הושאל עד תם העונה להפועל בת ים. השאלה שתעשה לו רק טוב. תאכלס, הייתי מעדיף לראות אותו מקבל את הדקות הרבות שמוחמד כליבת מבזבז בלי מצפון. אני חושב שיש לו את זה. http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/0/255200.Xxx אני לא חושב שניר נחום ירד בכושרו. אני גם לא חושב שהוא עושה דברים שונים מאלה שעשה בעבודה שעברה. לי לפחות הוא נראה חד במשחקים. הבעיה היא שרוב הזמן אין למי למסור. המגינים (זה השתנה רק בשני המשחקים האחרונים) בקושי משתתפים בהנעת הכדור ובן בנימין הוא מסוג השחקנים שלא אוהב לבוא לקבל את הכדור. זה בערך 2 וחצי יעדים פחות לנתב אליהם את הכדור. עונה שעברה הכדורגל שלנו היה כזה שמדי פעם הקבוצה עשתה לו 'אופן' כמו בכדורסל. תקפנו עם הרבה שחקנים, היינו פרוסים יפה על המגרש ואז ניר נחום היה לוקח את השומר שלו לטיול ומאלץ שחקן יריב אחר לצאת אליו וככה היינו מוצאים פירצות רבות. זה הביא לקבוצה ולניר נחום שערים רבים.
טוב מאוד בשבילנו שאבו רוקון מושאל, הוא צריך לקבל קצת ניסיון בהרכב הראשון. זה גם מעולה שהוא הושאל לקבוצה קטנה, כך שהוא בטח ימצא את מקומו בהרכב הפותח מהר מאוד. הוא גם ככה לא פותח וכמעט לא זוכה לדקות משחק אצלנו, אז באמת לא נורא, שנה הבאה הוא יחזור אלינו משופר ובעל ניסיון, ומי יודע, אולי הוא יהיה שחקן הרכב פותח אצלנו בעונה הבאה. דרך אגב, למי שלא יודע, הרמן סיידורף, הקשר ההולנדי בעל השם המחייב הגיע למבחנים בקבוצה, וכבר הספיק לערוך אימון בכורה שבו הרשים במיוחד את עטר והצוות המקצועי. הוא רק בן 23, אבל נראה כאילו חבוי בתוכו פוטנציאל מרשים במיוחד. גורמים בקבוצה אמרו שכבר באימון הראשון שלו בקבוצה היה אפשר לראות שחקן בעל חוש טוב לכדורגל. כרגע הוא נראה כאילו הוא הולך להיות הרכש הראשון של עטר בינואר, כדי לחזק את מרכז המגרש. חיפשתי וחיפשתי סרטונים או תמונות עליו, אבל כרגע אין שום דבר עליו באינטרנט. *טובראנו פינאס (טופי), המגן המוכשר של הקבוצה, הוא זה שהמליץ על הרמן סיידורף.
שני דגשים לאחר המשחק מול ביתר ירושלים: א. שני משחקים שקובי דג'אני ובן בנימין לא שיחקו ביחד ואת שני המשחקים ניצחנו. מתחילת העונה השילוב ביניהם לא עובד. מישהו אמר אחד ועוד אחד שווה שניים? הסקת מסקנות? משהו? לא כשמדובר בראובן עטר. גם במשחק הבא הוא ימשיך לפתוח עם בן בנימין בהרכב, יראה איך הקבוצה לא עוברת את החצי, נקלעת לפיגור ורק אז, כשאנחנו צריכים לרדוף אחרי הקבוצה היריבה, הוא יוציא את בן בנימין ונתחיל לשחק כדורגל. ב. מדהים איך כל שבוע אנחנו נופלים לקרקס של הקבוצה היריבה. פעם זה חילופי המאמנים במכבי תל אביב, פעם זה פסטיבל אלישע לוי במכבי חיפה והנה באה ביתר ירושלים ולקוחת מולנו נקודות בהליכה. כל פעם מחדש הקבוצה המפגרת הזו מתחילה להאמין לתקשורת שמוכרת לנו יריבה מפורקת שאנחנו רק צריכים לנשום נגדה כדי לנצח וכל פעם אנחנו מראים שלא משנה כמה היריבה שלנו תהיה במצב גרוע ותיראה גרוע על המגרש, אנחנו כבר נצליח להתאים את עצמה אליה ולהראות גרוע עוד יותר.