מכבי נתניה 2010/11: דג'אני וסבע האריכו את חוזיהם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏9/7/10.

1. Don Joan Roman Member

נתניה מציגה כדורגל נהדר בחודש האחרון אבל השחקנים שלה צריכים להמשיך ללחוץ על הגז כי למרות שנתניה עם 33 נקודות והיא ממש באופק הכניסה לפלייאוףה עליון, הפסד-שניים והם יחזרו למאבקי התחתית, זו ליגה מאוד חלשה עם פערים מאוד מאוד קטנים וצריך להיות תמיד עם יד על הדופק.

2. gilad16 Member

כיף לראות את התלכיד הצעיר הזה מתחבר ומציג כדורגל נחוש ואיכותי עד כמה שהאיכויות שלו מאפשרות. כן ירבו תצוגות כאלו, לא רק מבחינת הניצחון והשערים, אלא מבחינת הנחישות.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר הנצחון מול הפועל פתח תקווה בשמינית גמר גביע המדינה:

א. אומרים שבמפעל כמו גביע המדינה הכי חשוב לעבור שלב ואני שמח שהצלחנו לעשות את זה, למרות משחק לא איכותי במיוחד מהצד שלנו. לא שהיינו רעים, אבל הפועל פתח תקווה הצליחה ללחוץ אותנו מצוין וניצלה טעויות בלתי מחוייבות (אגיע לזה בהמשך) כדי להגיע למצבים טובים מאוד.
    עכשיו, כשאנחנו רק משחק אחד מלהגיע לאצטדיון רמת גן, אפשר להתחיל לחלום. נכון שעוד יש לנו יריבה נוספת לעבור ושהיא יכולה להתברר כאחת קשה במיוחד, אבל זה כבר רק משחק אחד והלב דופק בקצב שלו ולא מקשיב לשכל הישר.

ב. אני חושב שראובן עטר יכל לבצע חילופים נבונים יותר לאחר הרחקתו של קובי דג'אני. כשראיתי את מריאנו קפורלה נכנס, הייתי בטוח שאנחנו הולכים לרדת לבונקר הסטרי ושזה רק עניין של זמן עד שנקרוס תחת הלחץ של הפועל פתח תקווה. שמחתי לגלות שראובן עטר הכניס אותו בתור קשר אחורי. אמנם שיחקנו נורא הגנתי, אבל לפחות עם שכל.
    אני חושב שהיה מקום להוציא את דלה ימפולסקי ופירס מוגרבי בשלב מוקדם יותר במשחק ולא רק משום שהפעולות לא הצליחו להם, אלא כי הם כבר נפלו מהרגליים. דלה ימפולסקי לא הצליח להגיע לכדורים שהיו מטר ממנו ונתן לשחקנים שהיו רחוקים כמה מטרים מהכדור להגיע לפני, כשבדרך כלל זה הפוך. זה היה כאילו לשחק עם שחקן פחות, כי הוא כבר בקושי הצליח לעמוד על הרגליים אחרי כל השטח שהוא שרף. אמנם הפועל פתח תקווה לא הצליחו להבקיע, אבל צריכים להיות כנים ולהודות שהגיע להם להבקיע ואפילו יותר משער אחד. המזל שהיה לנו במשחק הזה עשוי שלא לחזור במשחק הבא.

ג. החלק האחורי שלנו עשה עבודה טובה וזה לא עניין של מה בכך כשלוקחים בחשבון שמריאנו קפורלה היה על הספסל. אני עד עכשיו לא מבין באיזו עמדה אוראל דגני מעדיף לשחק. בעונה עם לותר מתיאוס, הייתי בטוח שכמגן ימיני. בעונה החולפת התחלתי לחשוב שאולי כבלם. העונה אני כבר לא יודע כלום. אני רק יודע שאני רוצה שהוא ימשיך ביכולת שלו בשבועות האחרונים - מפעיל כח ומהירות בהגנה ובהתקפה.

4. gilad16 Member

אני חושב שדגני מביא לביטוי את היכולות שלו בצורה הכי יעילה כשחקן אגף.

לא ברור לי התלונות של דלה על קללות מהקהל, דיברתי עם חברים שהיו במשחק ואף אחד מהם לא שמע התייחסות בעיתית לדלה. מישהו מכיר משהו שונה?

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוש והכלם. למה לא היית בקופסא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

למען האמת, גם אני לא שמעתי שום קללות. לשם שינוי, הייתי בשער 2 וחוץ מעצבים על פעולות לא טובות, לא היו קללות של ממש. פה 'טמבל', שם 'דפוק'. ברוב המקרים אלה אפילו לא היו צעקות, אלא סתם מחשבות של אוהדים בקול רם. לא משהו מגמתי נגדו. אין משחק שזה לא קורה.

אחרי שהוא הוחלף, הוא קיבל טונות של מחיאות כפיים, כך שלא מובן לי מדוע בחר להלין עלינו בתקשורת.

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/11
  6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

במשחק התיקו מול עירוני קריית שמונה נכח אדם אלמוני העונה לשם יצחק תשובה לאחר עשרות שנים של העדרות מהקופסא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

7. oFiRzZz Member

הקהל דיבר על זה כל המשחק רק חבל שלא יצא לנו לנצח.
    עטר מאמן פחדן.. פרץ על חשבון טרטיאק.. למה?!
    מוגרבי כרגיל משחק מעולה אבל כל הזמן העוד דריבל הזה.. הוא לא יודע מתי לשחרר את הכדור וזה דופק אותנו כל שבוע.
    חבל חבל חבל על השער המטומטם הזה דקה 90.. אני בטוח שעוד נזכר במשחק הזה ונגיד איזה פספוס.

8. gilad16 Member

The Yellow Diamond - אני גר קצת רחוק וגם כבר לא מתחבר לאוירה במגרשים כמו בתקופה לפני הצבא. רק שגוררים אותי אני הולך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

תשובה? אני דווקא אוהב את המודל של הקבוצה הצעירה וללא ניפוח הציפיות. אפשר לעשות את זה יותר טוב עם כסף, אבל בדרך כלל כסף הולך לכיוון של הצלחות מיידיות.

עטר עושה עבודה טובה בשורה התחתונה, הוא לא המאמן הכי טוב ורחוק מלהיות מנהל משחק, אבל שאלו יהיו הבעיות שלנו. שבוע הבא 3 נק' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנו עוברים כעת תהליך בריא, אבל לתהליך הזה צריכים להיות שני חלקים. את החלק הראשון אנו עוברים עכשיו - השחקנים הצעירים שלנו מקבלים הכוונה וצוברים נסיון ומוכיחים את עצמם. את החלק השני אנו לא יכולים להשלים בלי בעלים שיוכל לדאוג לכך שקיומו של המועדון לא יהיה תלוי בכסף שיכנס מהמכירה של אותם שחקנים צעירים. אם את העונה הבאה נוכל לפתוח רק אם נמכור, לדוגמא, את קובי דג'אני ואוראל דגני, אז לא עשינו בזה כלום.

במצב של היום, מכבי נתניה חייבת מישהו שיעזור לה להתקיים. יצחק תשובה יהיה חתיכת בונוס.

10. מור!!! Member

לדעתי העמותה חייבת לעשות משהו בנידון של תשובה,דווקא ברגעים האלה,תשובה קיבל גירוי חדש ממכבי נתניה והניצוץ אצלו דולק עכשיו,אסור לתת לו להירגע מההתלהבות שלו מהקבוצה וכבר עכשיו ללחוץ עליו

11. gilad16 Member

צריך כסף ואני בעד שיהיה למועדון כסף, אבל אני מקווה שהוא יושקע במחלקת הנוער ובמתקנים שלנו יותר מאשר בקבוצה הבוגרת (שגם תקבל משהו כמובן).

אני לא רוצה להפרד משחקן כמו דג'אני, או אוראל, אבל גם אם יהיה למועדון יותר כסף אני מקווה שיפתחו מודל כזה - השקעה מאסיבית בנוער, בניית קבוצה בוגרת על בסיס שחקני בית + 6-7 שחקני רכש (זרים או ישראלים) והכנסה חוזרת על ההשקעה בנוער עם מכירה של שחקן או שניים כל עונה. משהו בסגנון שג'קי בן זקן החליט לעשות באשדוד בתקופה האחרונה. לטווח הארוך אני חושב שזה יהיה הרבה יותר בריא למועדון מאשר סאגת "גאיידמק" או יאמר בפחות הקצנה.

שיהיה לכולם ערב צהוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר המשחק מול בני יהודה:

א. כל הכבוד לקבוצה שידעה לחזור מפיגור ולא איבדה את האויר. בשלב כזה, בסיבוב הקודם, שער כמו זה של פדרו גלבן היה מוציא לנו את כל החשק, אבל השחקנים ידעו להתעלות. לא רק שהצלנו לעצמנו נקודה, מנענו מיריבה שלנו שתיים. במחזור הבא יהיה לנו מבחן נוסף מול מכבי תל אביב. אם אנחנו רוצים להתברג בפלייאוף העליון, צריך להמר ולנסות לנצח.

ב. פירס מוגרבי ודלה ימפולסקי נמצאים בכושר רע לאחרונה, אך לראובן עטר אין את מי לשלב במקומם. אופיר עמרם פצוע מתחילת העונה ומאור עשור לא מצליח להביא לידי ביטוי את היכולות שלו בהזדמנויות שהוא מקבל. אנחנו משוועים לחזרתו של חן עזרא, שמלבד היותו חן עזרא, הוא עוד שחקן התקפה שיכול לרענן את השורות.

ג. שחקן נוסף שאני מחכה לשובו הוא מריאנו קפורלה. לאוניד קרופניק הוכיח שוב למה קשה לסמוך עליו בתור בלם ראשון, כשגרם לעברה מיותרת מאוד, שכתוצאה מכך בא הכדור החופשי של פדרו גלבן. לא הייתה לו שום סיבה לבצע עבירה על שחקן נמוך ולא אתלטי כמו פדרו גלבן במאבק על כדור גובה. זו צריכה להיות בושה מבחינתו שבכלל הייתה תחושה של תחרות. אני מצפה משחקן ותיק לדעת לחשוב עם כשהמח לוהט מהמשחק על אילו דברים הקבוצה היריבה תרצה לשחק ואיך למנוע זאת מהם. פדרו גלבן לא צריך יותר מבעיטות חופשיות.

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר המשחק מול מכבי תל אביב:

א. מכבי נתניה ראויה להיות בפלייאוף העליון. לא רק בגלל רמת הכדורגל שהיא מציגה, אלא בעיקר כי אסור בתכלית האיסור שהקבוצה שהייתה לנו בשנה שעברה והקבוצה שיש לנו השנה תסיימנה באותו המקום. זהו עלבון גדול לקבוצה הנוכחית להאמר באותו המשפט עם הקבוצה שהייתה לנו בשנה שעברה. הקבוצה הזו טובה יותר מקצועית ומרגשת יותר מבחינת מה שקורה איתה.

ב. הנצחון 3-0 על מכבי תל אביב זהו נצחון גדול וראוי לחגוג בגללו, אך אני מקווה מאוד שבמחזור הבא השחקנים ידעו לעשות את השינוי בחשיבה ולבוא רעבים לקראת המשחק מול מכבי פתח תקווה. אם אנחנו רוצים להתברג בפלייאוף העליון, אנחנו חייבים להמשיך ולצבור נקודות, כיוון שיש לנו תחרות קשה מאוד.

ג. קובי דג'אני וניר נחום הם שני שחקני על. לא נותנים לדברים לעבור לידם, משפיעים על כל מהלך, מוסרים מדויק, זוכים בכדורים, חולפים על פני שחקנים... זה יהיה פשוט עצוב אם הם לא ישארו איתנו בשנה הבאה. אנחנו חייבים לאתר איזשהו משקיע שיקח את הקבוצה. אין לי ספק שעם חוזה משודרג, גם אם לא בהרבה, הם יסכימו להישאר, כי עושה רושם שהם התחברו מאוד למועדון והם מרגישים שהם מצאו כאן בית אחרי שנים של נדודים.

ד. זה כבר כמה חודשים שאני מנסה להדחיק, אבל נראה לי שהתחלתי לפתח רגשות כלפי התלתלים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/blink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏20/3/11
  14. oFiRzZz Member

בניגוד לשנים קודמות... הוא נהיה מאמן!
    יש לו פה ושם החלטות גרועות כמו לכל מאמן אבל באופן כללי הקבוצה נראית הרבה הרב יותר טוב, גם יותר טוב מעונות ה0-0 והמקום השני.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה מאמן אחר שעם השחקנים האלו היה עושה אותה עונה בנתניה, עונה שבה אתם מתבססים על שחקנים צעירים + שאריות ולא קרובים בכלל לתחתית ומשחקים כדורגל יפה ויכולים לסיים בחלק העליון וזה הרבה בזכות עטר שפגע בול עם השוער, הביא את דג'אני וניר נחום שמסתם שחקנים השתדרגו בצורה פנטסטית והיום לדעתי הם מועמדים לגיטימים לנבחרת העונה, גם טרטיאק הוא בינגו, ראובן עטר מאמן מצוין ואני אומר את זה עוד מהעונה שאימן בבית"ר(והיה צריך להמשיך) אז גיליתי את הקסם של התלתלים כמאמן.

אגב הופתעתי לגלות שחן עזרא רק עם 2 שערים ו-2 בישולים העונה, שחקן מאוד מוכשר אבל מה לעשות שלא כל יום הוא משחק נגד בית"ר, גם נפצע לא מעט, אם יהיה יותר תכליתי ופחות יפצע אז הוא יקבל מהר מאוד חוזה בהפועל/חיפה/מכבי.

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/11