מכבי נתניה 09/10: מסיימים את העונה במקום העשירי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏6/7/09.

1. COYS Member

השאלה אם יפתח,בינתיים מסתמן שנתי מעדיף את דלה על פניו.
    אבל גם ב10 דקות הוא יכול להדהים את הגנת הפועל ואותנו בקהל.
    הולך להיות התגלית של הליגה אני לא יכול שלא להסכים איתך.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגרש מלא אני בספקק, אולי 3000-4000 צופים בלחץ למרות המחיר. כי חיפה תביא ביציע של 2000 אולי 1000 בלחץ ונתניה אפילו שיש להם יציע של 4000 לדעתי יביאו 2000-3000 למרות המחיר המצחיק.

3. קטלוני Member

היו יותר מ3500 בקופסא.היציע המרכזי במגרש היה רובו מלא.

4. Yellow Hell - מכבי נתניה Member

מה אמרת? היו 5,500 במגרש ואת זה אני אומר לך כאחד שמכיר את התכולה של היציעים והעריך (עם עיגולים כלפי מטה) את כמות הקהל בכל יציע.

נתניה חייבת שוער בדחיפות, ליפשיץ ממש לא הפתרון. כנ"ל בלם לצדו של ביוואן פרנסמן וחלוץ ליד סבע שנראה טוב אבל קשה לו לבד.

5. Raulito Madridista

כמה דברים בקשר לנתניה:

* לפי אתר ספורט5 (לינק), הקבוצה פנתה לדרגוסלב יבריץ, שוער מכבי ת"א בעונה החולפת. הפערים בין הצדדים עומדים על 50 אלף דולר. לדעתי מדובר במהלך מבורך. נתניה לא סתם תביא שוער בינוני שהוא פחות גרוע מליפשיץ - היא תביא שוער שמביא נקודות. יבריץ הצטיין בשנתיים שלו במדי מכבי ת"א. אני חושב שבשביל עמדה קריטית כזאת, בטח במצב שנוצר, בנתניה יהיו חייבים להשקיע קצת מזומנים.

* אני מניח שחלק מאוהדי נתניה תהו כיצד יראה פרנסמן אחרי שהוא נאלץ להישאר בקבוצה, כאשר 'חלום' אירופה לא התגשם וגם הפועל לא צירפה אותו. בינתיים פרנסמן הוא נקודת האור היחידה בהגנה של מכבי נתניה. אתמול הוא הציל שער בטוח ולא בפעם הראשונה. פרנסמן מראה שהוא מקצוען למופת ונתניה חייבת שהוא ימשיך בכושר הזה. לפי דעתי כשאנטבי יוכל לשחק, אוראל דגאני צריך להיות בלם במקומו של מעוז סמיה.

* נתניה הביאה אתמול הרבה קהל, ובאמת שכל הכבוד לכל מי שהגיע. אבל מעניין לראות האם האוהדים ימשיכו לתמוך בקבוצה, אפילו ב-70% ממה שהיה אתמול, כמשחירי הכרטיסים לא יעמדו על 20 שקל, וסביר להניח שהמחירים 'יחזרו לעצמם' בקרוב.

6. COYS Member

נקודות חיוביות מאתמול:
    חן עזרא היה נהדר,כל הזמן ביקש את הכדור,אם לחיפה יש את גולסה הצעיר שרעב לכדור ועושה פעולות חיוביות כל הזמן ככה עזרא אצלנו,כל הזמן פעלתן ועושה את הפעולה הנכונה,כדור גדול לדלה שהחמיץ והיה יכול לעשות 2-0.
    דלה ימפולסקי ממשיך להשתפר ממשחק למשחק ומראה שהוא יודע כדורגל,אני קטלתי אותו בתחילת השנה אבל נראה שתחת עזריה הוא הופך לשחקן לא רע בכלל
    הקהל שהגיע הוכיחו שיש קהל לקבוצה ושאם יש תנאים טובים אז אפשר למלאות את האצטדיון.
    פרנסמן הוכיח שתמיד אפשר לסמוך עליו,חילוץ נהדר אחרי שסמיה פישל.
    אלמוג כהן נהדר,נלחם על כל כדור ולא מוותר,בלעדיו היינו מאבדים את המשחק לגמרי

נקודות שליליות:
    מעוז סמיה ודניאל ליפשיץ סמיה לא נראה כמו בלם שאפשר לסמוך עליו והוא מאבד ריכוז בקלות,עושה את הפעולות הלא נכונות כמו בגול של אבו ניל שבינו ובין ליפשיץ הייתה אי הבנה,ליפשיץ עצמו שוב פעם מוכיח שעד שלא יאבדו איתו על בטחון וכדורי גובה הוא לא ראוי לפתוח בשער,נתי חייב להביא חיזוק דחוף להגנה.
    רביד גזל אכזבה גדולה,הוא לא מספיק דומיננטי ולא מורגש באמצע המגרש.
    הקהל שעודד והלך חיפה פשוט הביסה אותנו מבחינת קהל,גם בגלל ששני הארגונים היו מפוזרים וגם בגלל שלא מספיק אנשים בקהל שרו,זה היה ביזיון,חיפה פשוט עשתה לנו בית ספר בעידוד.
    עוד משהו זה שאחרי הגול השני חלק מהאנשים התחילו ללכת הביתה,לא יאמן איך דברים כאלה קורים.

אני ואבירם הסכמנו לפני המשחק שזה משחק העונה שלנו,אם מנצחים זה יחזיר את הקהל ויראה שיש פה קבוצה שכיף לראות,ואם נפסיד אז כנראה שכמות הקהל תחזור להיות מזערית ועלובה יחסית לפוטנציאל שלה,נכשלנו במשחק ואני בטוח שתהיה לזה השפעה שלילית לקראת העונה,חבל.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר ההפסד מול הפועל חיפה:

א. כל הכבוד לקהל הרב שהגיע לתמוך בקבוצה למרות הקיץ המזעזע שעברנו וכל הכבוד להנהלת הקבוצה שבפעם הראשונה מזה שנים הצליחה לנפק פעולה שיווקית שתביא את הקהל.

ב. אנחנו מוכרחים להביא שוער ובלם, אחרת המצב שלנו יהיה קשה. ברור שעם יגאל אנטבי זה יראה טוב יותר, אבל זה עדיין לא מספיק. בוואן פרנסמן זה כבר בסיס מעולה ויחד עם קלמי סבן ואוראל דגני, אפשר ליצור הגנה טובה יותר מזו שעלתה מול הפועל חיפה.

ג. חן עזרא הולך להיות הדבר הכי נוצץ בעונה הזו. זה לא רק הכשרון, זה גם 90 דקות שלמות שהוא לא הפסיק להאיץ בהם. רק בגלל שחקן כזה שמחתי לשמוע שהשנה הולכים על בניית שחקנים. אין לי בעיה אם לא נרוץ שנה אחת לאליפות אם נצליח לבנות שחקנים ברמה של אבירם ברוכיאן וברק יצחקי, שידעו לקחת אליפות עוד כמה שנים. וזה תופס גם לגבי אלמוג כהן שהיה מצוין ושניר גואטה שעוד יקבל הרבה דקות השנה.

ד. הפיצול שיש בקהל מוציא את כולם רע. השער המרכזי היה מלא, אבל לא היה כח מספיק גדול שיכול לסחוף אחריו אוהדים נוספים ובשער 5 שהייתי בו, שזה יציע קטן, לא היה את מי לסחוף. לא אהבתי את העובדה שהקהל בשער 5 לא זרים לפעמים עם התנופה שהגיעה מכיוון שערים 1-2 וזו הסיבה שזו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שאני אלך אליו. בקופסא מכבי נתניה שואבת את עיקר כוחה משערים 1-2. ככה זה היה תמיד.

8. Number 8 Member

אם מכבי נתניה באמת רוצה להביא את דרגו יבריץ', היא תהיה חייבת לפתוח את הכיס אחרת הוא לא יגיע. זו גם אחת הסיבות שבמכבי החליטו לשחרר אותו, בגלל הסכומים שהוא דרש.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הוא יבוא זה יהיה חיזוק מעולה למכבי נתניה.

10. oFiRzZz Member

אמן שהוא יבוא , אנחנו חייבים חיזוק בעמדת השוער ,
    ליפשיץ פשוט לא מתאים לרמות האלה לצערי .
    יאמר אמר שכל הכסף הלך לקופת המועדון , הנה ההזדמנות להוכיח !
    למרות שנראה לי שגם פה , אוהדי הקבוצה ממנו את הכסף .

11. Yellow Hell - מכבי נתניה Member

50,000 דולר זה הבדל רציני. עוד 50% למשכורת. עזריה בתקווה שהשוער הקמרוני ירשים ולא נצטרך את יבריץ'.. בטוח שהקמרוני יותר זול.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תשכחו ש140 אלף דולר ליבריץ' זה כמו 70 אלף דולר לשוער ישראלי.

יצא לי גם לשמוע אתמול את שגיא כהן מנתח את הסגל הצעיר של נתניה בהרחבה בחדשות הספורט.
    הוא אמר שם כמה דברים נכונים, קבוצה בריאה, צעירה, נלחמת על כל כדור, קשר חזק יותר לסמל של נתניה, גם מבחינה אינדיבדואלית, בצורה כזאת שחקנים כמו חן עזרא, ימפולסקי ואחרים יוכלו לבוא טוב יותר לידי ביטוי. אבל, אני לא מסכים עם האימרה שלו שיש לתת לליפשיץ' את המושכות לפחות עד ינואר, ורק אז, אם נתניה תסתבך בתחתית, להביא שוער מנוסה יותר.
    שוער לדעתי זה הבסיס לקבוצה. אם כל הכבוד לליפשיץ', בקצב הנוכחי יתכן שדווקא הוא יוכל להרוס את הפרויקט של הצעירים מנתניה. האם באמת שווה לנתניה להיפגע השנה ולהפוך את פרויקט הצעירים לפרויקט בינוני ומטה רק בגלל שאחד מהצעירים האלה הוא שוער חלש? לדעתי לא. מי שמספיק טוב לשחק במהפכת הצעירים, כמו החברה שציינתי, אליהם יש להוסיף גם שחקנים כמו וייסברג ודגני, צריך לשחק. אבל חבל שעל שוער כמו ליפשיץ' (את מעוז סמיה לא ראיתי מספיק כדי לגבש דעה) יפול הפרויקט של נתניה השנה.

13. COYS Member

אם ליפשיץ שורד סיבוב הוא יכול לצאת שוער גדול.
    ישתפשף מספיק יצבור בטחון ויהפוך לשוער ליגת העל טוב+.
    אבל לא בטוח שלנתי ולאוהדים תהיה סבלנות,אני עצמי כבר מתחיל להתעצבן מהשטויות שלו אבל הוא צריך להוכיח אופי מה שלא נראה לי שיקרה.
    עמדה אחרת,רביד גזל,חייב לצאת מההרכב,פשוט לא תרם כלום העונה,שיתנו לגואטה לעלות במקומו הקבוצה תשתפר מאוד.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא האם לאחר שדניאל ליפשיץ יצבור נסיון הוא יוכל להפוך להיות שוער בקבוצה שיכולה לקחת אליפות? כל העונה הקרובה מתעסקת בלבנות שחקנים צעירים, שלאחר מכן יוכלו להיות בסיס לקבוצה שתאבק על תארים. אני בעד שיתנו את הבמה לכל שחקן צעיר, גם אם זה יעלה בנקודות השנה, אם הוא באמת מסוגל להפוך יום אחד לשחקן מוביל בליגה.
    בינתיים צפוי להגיע שוער קמרוני ואני מתאר לעצמי שאם זה לא יצא לפועל, אז נראה שוער ישראלי אחר. קשה לי להאמין שדניאל ליפשיץ ימשיך בשער של מכבי נתניה.

15. henry1 Member

ליפשיץ לא יצליח העונה בנתניה. הפתיחה שלו גם ככה לא הייתה טובה, הקהל סימן אותו - גם תודות לתקשורת בנתניה, ויעשה טוב עזריה אם ישאיל אותו לקבוצה פחות לחוצה בכדי שיצבור ניסיון, ואולי יחזור אלינו כשוער שאפשר לבנות עליו. עד עכשיו לא ראיתי שום דבר מיוחד ממנו בכדי שיהיה אפשר להגיד "יש בו משהו". כמובן שההגנה החלשה לא תורמת לעניין, לכן הכי טוב בשבילו ובשביל נתניה שייצא קצת החוצה, יצבור קילומטרז' ויבוא אלינו מוכן יותר.

בעונה כזאת, כפי שכבר נאמר כאן, אנחנו צריכים שוער שיהיה אפשר להתבסס עליו, כזה שלא יעשה במכנסיים בטדי או בבלומפילד. המטרה שלנו השנה היא להצמיח כמה שיותר שחקנים לעתיד, וגולים שטותיים כמו שקיבלנו השנה (שוב, גם תודות להגנה), לא יוסיפו. לפני בלם, צריך להביא שוער.