מכבי נתניה 09/10: מסיימים את העונה במקום העשירי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏6/7/09.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני חושב שאוקוצ'ה, במתכונת הנוכחית של נתניה, יכול לעשות רק טוב לקבוצה, גם אם הוא רחוק מלהיות סקורר.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני חושב שהפועל ת"א תפעל ביומיים הקרובים על מנת לסגור עם פרנסמן, אם עדיין מעוניינים בו בוולפסון. הפועל ת"א, שוב, אם רוצה אותו, לא תרצה לאבד זמן מכיוון שאם פרנסמן ישחק נגד הטורקים הוא כמובן לא יוכל לשחק בהמשך עם הפועל ת"א באירופה.

3. henry1 Member

מכירתו של חיימוביץ משנה את הסיפור. אם עד כה קיבלתי את הקבוצה הנחמדה והבינונית שהייתה לנו, כעת אני כבר מאוכזב מהמהלך האחרון של יאמר וחושב שהגיע הזמן שאוהדי נתניה יתחילו בפעולות לעזיבתו במהרה. חיימוביץ ואלמוג כהן, מעבר להיותם שחקנים טובים, הם גם נכסים של הקבוצה, ויאמר מוכר את כל השחקנים שיהיה אפשר לבנות עליהם קבוצה בעתיד (ואני לא מדבר על הסמרטוט שכטר). במתכונת הקודמת נתניה הייתה מסיימת מעל המקום ה-8, כעת, עם בלמים חסרי ניסיון ואולי גם בלי אלמוג כהן, המצב משתנה. אני עדיין לא חושב שנרד ליגה, אבל צריך להתחיל לשים לב.

4. Raulito Madridista

לפי דעתי קשה להאשים את יאמר במכירה הזאת של חיימוביץ. אולי היה אפשר לדרוש עליו חצי מיליון יורו במקום 400 אלף דולר(ובהפרש - מאה אלף יורו, לדאוג למחליף), אבל לא מדובר במשהו כל-כך משמעותי. חיימוביץ קיבל הצעה מפתיעה וסופר מפתה והוא בטח רוצה לנסות את מזלו בקבוצה שמציעה לו אתגר. דבר נוסף - בעיתונים ובאינטרנט היה רשום שחיימוביץ ניהל משא ומתן בסתר עם הרוסים ולא הודיע על כך אפילו לסוכנו. האשמה על המועדון היא חלקית כי בקבוצה לא התייחסו ברצינות לשמועות שהיו.
    לי יש תחושה שאם לואיס מארין היה נשאר, חלק מהדברים השליליים היו נמנעים. מארין הוא נכס וכוח בכל קבוצה, הנוכחות שלו השפיעה לטובה, ומאז עזיבתו נראה שהעסק מתפרק וזה היה מעט צפוי.

אני מקווה שנתניה תעמוד בכבוד מול גלטסראיי(קראתי אגב שסבן עשוי לשחק כבלם) כי תבוסה עלולה להכניס את המועדון למצב קשה ולהוציא את החשק מהעונה הזאת.

בנוגע לפרנסמן - נתניה מסרבת לאפשר לדנים לבחון אותו בעוד מספרים ימים והיא מכוונת לעבר עיסקה עם הפועל, שעשויה להשתלם לה פחות כלכלית, אבל מהלך כזה ייסגר במהירות ולנתניה אין יותר מידי זמן בכל-זאת.

אוקוצ'ה הבקיע כמה שערים ספקטקולרים בעונה הראשונה שלו בנתניה(בייחוד אני זוכר את הדריבל הפנטסטי נגד חיפה במחזור הראשון), ואז החזקתי ממנו, אבל בשנתיים האחרונות הוא לא התקדם. אחמד סבע לדעתי הוא בכל-זאת השחקן ההתקפי המשמעותי בנתניה, פרט לשלו מנשה, שהרבה מאוד יהיה מונח על כתפיו בעונה הבאה. שכטר לא יהיה והוא ייקבל יותר תשומת לב.

5. zeev Member

יופי שוב צעירים שוב נאיביות אבל לאן כל זה הולך כל כוכב שיהיה ימכר כדי להחזיק את המועדון כבר היינו בסרט הזה בתחילת שנות ה90 וגם עם אשר אלון זה מרגש אבל זה כנראה יגמר בליגה השניה

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/09
  6. Igi Member

אני קצת לא מעודכן במה שקרה בנתניה מאז הצבא. מישהו יכול לתת הסבר למה יאמר עשה שכולם כועסים עליו ולמה נתניה נראית כאילו היא בדרך לנפילה העונה?

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן שטראובר, לואיס מארין, גולן חרמון, זאב חיימוביץ', דדי בן דיין ואיתי שכטר עזבו את הקבוצה מהשחקנים החשובים, כשגם אלברטו בלאנקו, נקוסי סיאבונגה, אבי כנפו ואלברטו זפאטה מצאו קבוצות חדשות. ישנם לא מעט דיבורים שגם לקלמי סבן, רביד גזל, אלמוג כהן ובוואן פרנסמן ינסו להראות את הדרך החוצה, במיוחד לשניים האחרונים.

דניאל יאמר החליט שהוא לא רוצה להשקיע יותר במכבי נתניה ומאז החלה הקבוצה לרדת מכל נכסיה. דניאל יאמר לא רואה את העתיד שלו במכבי נתניה וכמו כן, למכבי נתניה אין עתיד עם דניאל יאמר. הברון אמר 5 שנים? כנראה שהסתפק ב-3 בלבד.

8. Igi Member

למרות הנאחס שהקבוצה הזו הביאה על חיפה בשנים האחרונות, אני באמת מקווה שלא תרדו ליגה בסוף...למרות שאני בטח מגזים כי עוד יש קבוצות כמו רעננה ועכו, אבל עם הדברים שכתבת פה זה נראה רע.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תתנו לתבוסה להטעות אותכם,נתניה לא כזאת גרועה,מול רעננה רמת גן ואחרים נתניה יותר טובה לדעתי,לפחות עם ההרכב שיש לה כרגע.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שנרד ליגה ולמען האמת, אני בטוח שאפילו לא נהיה קרובים לזה. אני מאמין בלב שלם שהקבוצה הזו צריכה לשאוף למקומות 3-6. אני לא נכנס למה יש לקבוצות האחרות, אבל בכל שנה יש את הקבוצות שלא עומדות בציפיות. מכבי נתניה, כיאה לקבוצה צעירה, צריכה לבוא לכל משחק עם תשוקה, תעוזה ורוח לחימה. סך הכל, יש שחקנים נורא מוכשרים שבעוד שנתיים כבר יוכלו להוביל קבוצת צמרת. יש לי אמון בנתי עזריה. מהמעט שהוא הספיק לעשות הוא הותיר רושם חיובי.

11. Dimitar Berbatov Member

שאלה לי לאוהדי נתניה - לאן נעלם אמייה טגה?
    אני זוכר שהוא נפצע לתקופה ארוכה וחזר לקראת סוף העונה החולפת לאימונים מלאים. האם הוא מתאמן אם הקבוצה כיום, אני לא מעודכן

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא דווקא שיחק בכל ארבעת המשחקים האחרונים, פעמיים מול גלאטסריי ומול ביתר ירושלים והפועל תל אביב. הוא נראה פחות טוב מכפי שהתרגלתי לראות אותו. טכני הוא אף פעם לא היה, אבל לפני הפציעה הוא היה שורף שטחים עצומים. אני מתאר לעצמי שכשהמהירות שלו תחזור אליו, הוא יחזור להיות השחקן שמלא אוהדים בישראל כל כך אהבו. בסך הכל מדובר בשחקן חכם, שיודע לקרוא את מהלכי הקבוצה היריבה ולהיות תמיד במקום הנכון כדי לסקל נסיונות תקיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/8/09
  13. Raulito Madridista

בעיתון ידיעות אחרונות מתח הבוקר עמיר פלג ביקורת על ההתנהלות של מוטלה שפיגלר, נשיא הכבוד של נתניה. הוא כתב בין השאר שדווקא ברגעים הקשים של הקבוצה, כשיש מאמן חסר ניסיון שזקוק לגב ממנו, ונראה שהקבוצה מתפרקת - דווקא אז שפיגלר נעלם. הרי זו לא חוכמה להיות נוכח ולדבר רק בהצלחות. אני חושב שיש משהו בדבריו. אין ספק שיותר מוערבות של שפיגלר הייתה עושה טוב לקבוצה, היא הייתה שומרת מעט על האיזון. אני בטוח שלשחקני נתניה זה עושה משהו לשמוע את שפיגלר, וזה גם היה מרגיע מעט את הקהל. שפיגלר הוא דמות מרכזית ואולי הכי חשובה במכבי נתניה בהיסטוריה של המועדון, פרט לעודד מכנס, וזה לא נראה טוב מה שקורה עכשיו.

עוד שני נושאים עליהם רציתי לדבר:

1. שחקן במכבי נתניה אמר שלשום משפט כזה:"אם גם שלו מנשה יעזוב, אין לנו כלום". אני לא בטוח שזה חכם להגיד את זה, למרות שככה זה המצב, אבל באמת שאם נתניה מוותרת גם על שלו מנשה, השחקן הטוב ביותר שלה - המצב יהיה זוועתי. שלו מנשה לקח אחריות במשחק גביע הטוטו נגד הפועל וכבש צמד נהדר. יש לצעירים ממנו ללמוד.

2. ואם הזכרתי כבר את המילים 'צעירים' ו'ללמוד', אז הנה סיפור אחר. בערוץ הוט VOD ישנה תוכנית(בחינם) 'סופר סטארט', בה שחקן, זמר או סלב מלמד מישהו צעיר ונותן לו טיפים כיצד להגיע לאן שהוא הגיע. אז בעניין הכדורגל - שמעון גרשון בחר ללמד את שניר גואטה או להיפך. התוכנית הייתה מאוד נחמדה וכיפית, הייתה שם אווירה טובה. גרשון בהתחלה לקח את שניר גואטה למגרש האימונים של בית"ר, בית וגן. הוא קיבל טיפים גם מזנדברג, בנאדו ועידן טל שאיחלו לו בהצלחה. הם עברו בכותל ושמו פתקים(רואים איך גרשון חותם בסבלנות לכל אוהד ואוהד ואומר שלום לילדים קטנים שמתביישים ממנו, וזה לא עניין של מצלמה, זה באמת האופי שלו ואני יכול לפרט אם תרצו), ביקרו בשוק מחנה יהודה ושמעו קצת דיעות מאנשים ואוהדים. הביקור הראשון הסתיים בביתו של שניר גואטה. גרשון הביא לאחיו הקטנה של שניר, כדור חתום של בית"ר ועוד. שניר הריץ וידאו מהאימון וגרשון הסביר לו שכאשר הוא מוסר פס לא טוב או טועה, הוא מוריד את הראש וזו טעות, אסור לנהוג ככה. ביום השני של המפגש, גרשון לקח את שניר לספר ואחר-כך לאון מ'האח הגדול' עיצב עבורו בגדים ושינה לו את הלוק. המפגש הסתיים כשגרשון לקח את שניר להתמודד ראשונה עם התקשורת, בתוכנית מועדון ספורט. הוא נתן לו טיפים וישב באולפן אך כמובן לא ראו אותו והוא הצטרף אחר-כך. מירי נבו כאילו ניסתה להוציא משניר גואטה מילה רעה על מתיאוס, אך לא הצליחה. גרשון הראה שהוא מורה טוב(נתן לשניר טיפים לגבי ההתמודדות עם הקהל, התקשורת, מנטליות ועוד) ושניר הראה שהוא רוצה ללמוד. הלוואי וכל שחקן עם ניסיון יעשה דבר כזה.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

:aa1: אתר Sport5 מפרסם שאוהדי מכבי נתניה הצליחו לגייס כספים מאוהדים אחרים בעלי יכולות כלכליות גבוהות על מנת לממן עבור הקבוצה 2 שחקנים זרים שנתי עזריה מעוניין לצרף לקבוצה. אותם גורמים ציינו כי יחכו להתפתחויות בנוגע למהלכיו של דניאל יאמר ואולי בעתיד ינהלו את הקבוצה. כרגע הם מעוניינים להישאר בעילום שם, על מנת שלא לנצל לרעה את שמה של מכבי נתניה לטובתם האישית.
    הידיעה שמסקרנת לא פחות היא שדניאל יאמר הודיע לחברי הקבוצה שאף שחקן לא ימכר או יושאל, מה שאומר שבוואן פרנסמן, שלו מנשה ואלמוג כהן ישארו יהלומים.

http://www.kufsa.co.il/pictures/year/07-08/day1/IMG_2172.Xxx
    סופו של הסיוט מבחינתם? אוהדי מכבי נתניה.

15. שגיא Guest

בהתחלה הוא גם אמר שהוא מוכר את שכטר רק בעסקת חבילה עם פרסמן ובסוף וויתר. אם יש משהו שלמדתי על יאמר מהתקופה האחרונה זה לא לסמוך על המילה שלו. אני מקווה בשביל נתניה שהיא אכן לא תמכור יותר שחקני מפתח אבל נראה שאם תגיע ליאמר הצעה מספיק טובה הוא לא יהסס למכור אף שחקן מהסגל הנתייתי.