מכבי נתניה 09/10: מסיימים את העונה במקום העשירי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏6/7/09.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, שום דבר ממה שאמרת לא משנה כלום, לנתניה יש סיכוי לנצח את חיפה כמו שלחיפה יש מחר סיכוי לנצח את בורדו, רק שהסיכוי של נתניה הרבה יותר גדול.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה מול גאלאטסריי זה לא חוכמה, אתה אומר שהוא ברמה מעל לליגה נכון? אז ממנו אני מצפה שרמת עצירת השחקנים שלו תהיה גבוהה יותר משל שחקן ישראלי, ובסך הכל, מדובר בהארי קיוול, לא בפרננדו טורס...ועדיין נכון, זה קשה, אבל בגלל שאתה אומר שהוא ברמה מעל לליגה, אני ציפיתי ממנו שינהיג את ההגנה, לפחות במשחק בבלומפילד, ולצערי הוא לא היה שם בשביל לעשות את זה.

3. COYS Member

עומר,לא אני רשמתי שהוא רמה מעל הליגה אלא אבירם.
    אני רשמתי שפרנסמן בלם מצוין לליגת העל,הוא לא רמה מעליה,יש כאן בלמים ברמתו אבל אין ספק שהוא מהדרג הראשון של הבלמים כאן בארץ.
    ונגיד שהוא כן היה רמה מעל כמו שאבירם ידידי אמר,אז תן לי להגיד לך שהתקפת גאלאטסרי הנוכחית 2 רמות מעל הליגה שלנו ולא רק רמה אחת.
    וחוץ מזה אז משחק אחד הוא אולי לא היה טוב,תפסיק לשפוט שחקנים וקבוצות לפי משחק אחד.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא שופט על פי משחק אחד, אני שופט על פי תקופה, ולא יכול להיות שכולם בעיתון ובכל מקום אומרים שהוא לא משחק טוב השנה ורק אני טועה...עובדתית מתחילת העונה עד עכשיו, זה לא הפרנסמן של השנה שעברה.

5. kfiros Member

אני מסוכרן מאוד לראות איך מכבי נתניה הדלילה נוסח 09/10 תראה בעידן עטר. מצד אחד קשה לי לראות את הקבוצה עושה מהפך ומשנה יעוד חזרה אל הצמרת אבל מצד שני עטר כבר הוכיח בעברו בנתניה שגם עם סגל לא מטורף אפשר להגיע להישגים. עטר מכיר היטב את המועדון ולמעט הקדנציה הקצרה שלו בהרצליה הוא די הוכיח את עצמו וההחתמה שלו ע"י יאמר היא הוכחה שהעסק עדיין לא קרס לגמרי ושליאמר בכל זאת יש משהו כלפי המועדון הזה. עם עטר על הקווים והסגל הקיים הקבוצה בהחלט מסוגלת להשאר בליגה ואולי גם להתמקם יפה באמצע.

6. Raulito Madridista

קצת חבל לי על נתי עזריה כי לא היה לו סיכוי להצליח. יאמר הפקיר את המועדון בקיץ האחרון ודירדר אותו, הוא הרס במובן מסויים את העבודה שהשקיע בשלוש השנים הקודמות(סלחו לי שאני לא מתייחס לתקציבים העודפים שקיבלה מחלקת הנוער וכו', כי התוצאות לא יגיעו בשנה הנוכחית). נתי עזריה לא עשה טובה למכבי נתניה, אבל הוא באמת בא מאהבה לקבוצה. הוא לא היה מסוגל לעשות מנתניה יותר מקבוצה סתמית. קבוצה צעירה שמבוססת על שחקני בית זה יפה - לאגדות. בפועל, היה ברור שמשהו ישתבש והמציאות לא תיהיה כה ורודה. חשבתי שהוא לא יסיים עונה בנתניה, אבל לא ידעתי שהוא יפוטר כל-כך מוקדם. למען האמת, נתניה הייתה צריכה להוציא הרבה יותר משתי נקודות, היא פתחה את העונה עם משחקים קלים על הנייר, נגד ארבע עולות חדשות, ובאמת נראה שהמועדון מידרדר והוא היה זקוק לזעזוע. ראובן עטר מאמן יותר 'נוצץ' שהשחקנים ישחקו יותר בשבילו, יש לו ניסיון ויחד עם זאת הוא פיתרון זמני.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר - אני לא מבין על מה אתה מדבר לגבי בוואן פרנסמן, כי הבחור פשוט עילוי ביחס לכדורגל כאן. גם מול גלאטסריי הוא היה היחידי שתפקד ורק בזכותו לא קיבלנו תבוסות שהיו מכניסות אותנו לספרים השחורים ביותר.

למכבי נתניה יש צעירים מוכשרים מאוד, כמו להפועל חיפה שמצליחה יפה עם סגל שלרובו אין עבר בליגת העל, ובנוסף יש לנו עוד כמה שחקנים שכבר הוכיחו את עצמם ולכן אני חוזר ואומר שאין שום סיבה שלא נצליח גם אנחנו.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/09
  8. GiladShf Member

אני לא בטוח שאתה צודק לגבי פרנסמן, אבירם ...
    לפעמים יש לי את התחושה כאילו פרנסמן משחק בלי הרבה רצון ובלי הרבה חשק.
    לא תמיד אתה רואה אותו מתאמץ ומשקיע כמו בעונה שעברה.

להשוואה - בשנה שעברה פרנסמן היה נייד יותר גם מבחינה התקפית ותרם הרבה מאוד !
    בעונה הנוכחית - ההספק שלו חלש מאוד !

שתי אפשרויות נראות לי סבירות ביחס אליו:
    - פרנסמן לא רוצה להיות כאן, ובעצם מאוכזב מאי שיחרורו להפועל ת"א ומקווה עדיין לא להיות איתנו בינואר (נדע את זה טוב יותר בתקופת עטר, אולי יחזור לו הרצון).
    - אולי כשלואיס מארין היה לידו הוא היה ענק ועכשיו כשאין לו את לואיס, פרנסמן טוב, אבל לא כזה שייכנס לנעליו הענקיות של לואיס וינהיג את מרכז ההגנה שלנו.

אם עטר יחזיר לו את שמחת המשחק והמוטיבציה ? נראה בתקופה הקרובה ...

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא מול הפועל חיפה והפועל עכו הוא היה היחידי שתפקד בהגנה. וגם אם הוא לא טוב, צריך לתת לו זמן לחזור לעצמו יותר מכולם. חודשיים שלמים הוא עמד באויר ודניאל יאמר פשוט שיחק בו - מכבי נתניה, הפועל תל אביב, אודנסה - זה לא פשוט לשחקן. ותאכלס, גם אם הייתי מבחין במעט חוסר רצון מצידו, עדיין לא הייתי מאשים אותו. איזה מסר העבירה לו הקבוצה בקיץ? שהיא לא רוצה להיות טובה, היא רוצה רק למזער נזקים כלכליים וזה מסר הכי גרוע שאפשר להעביר לשחקן כדורגל.
    כמובן שגם לעזיבה של לואיס מארין יש משקל. סופר מן עזר לבוואן פרנסמן להשתפר בדיוק כפי שהוא עזר לאבי סטרול, גולן חרמון וזאב חיימוביץ'. יכול גם להיות שהוא לא מתאים להיות הבלם המוביל בהגנה, אלא המובל ולכן הציפיות שיש ממנו עכשיו הן חדשות לו.

אגב, התפוקה שלו אשתקד בהתקפה הגיעה מהמצבים הנייחים. השנה כמעט ואין לנו כאלה. מה גם שאנחנו רק בתחילת הליגה. אני מאמין שגם העונה הוא יתן 3-4 שערים.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/09
  10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

:aa1: הגיע השחרור של שוער סגל נבחרת חוף השבת, אריסטד זוגבו, והוא לפתוח כבר במשחק הקרוב מול הפועל תל אביב.

http://cache.daylife.com/imageserve/0bfW8dNaH121z/610x.Xxx
    ילבש לראשונה את מדי היהלום.

אני מאוד מקווה שאחרי שהנהלת החלם שלנו כבר פרסמה פעמיים שהגיע השחרור שלו, למרות שלא כך היה הדבר, הפעם באמת העניין סגור.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

דבר ראשון טוב עושים בנתניה - השחקנים ביקשו לחזור לתלבושת צהוב שחור ולא הזוהר הזוועתי הזה...

12. COYS Member

עומר,עד לזוהר.
    http://www.nostal.co.il/pictures/%D7%96%D7%95%D7%94%D7%A8%20%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%91---.Xxx

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר התבוסה להפועל תל אביב:

א. באמת שאני לא מצליח להבין מה ראובן עטר חשב לעצמו כשעלה עם טל מעבי ודלה ימפולסקי בקישור. זה היה ברור שהמסר שהוא מעביר לשחקנים זה לא לנסות לשחק כדורגל, אלא רק להיתקע ברגליים של הפועל תל אביב. היו רגעים שהשניים האלה לקחו כדור ופשוט ניסו לעבור את כל הפועל תל אביב. מה נראה להם? זה היה נראה מביך ואני אחד שלא מגזים בתיאורים.

ב. הבעיה שלנו בהגנה היא קודם כל בראש ורק אחר כך ברגליים. השוער מחדיר אימה בכולם והוא מפוזר מאוד בכדורי הגובה. בוואן פרנסמן נראה לא מרוכז והיחידים שמספקים את הסחורה הם אוראל דגני ויגאל אנטבי. האלתור של קלמי סבן לא עובד. סטיבן אופיי בלם לא רע והוא צריך לשחק. אגב, למה השוער החדש לא שיחק?

ג. אם בכל זאת יש נקודה אחת חיובית, היא התלבושת שעלינו איתה. התלבושת חזרה להיות צהובה. הצהוב-לבן פסים מקורי, כשהסמל והנותן חסות נותנים את הגוון השחור. אני אהבתי.

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-248/599089-18.Xxx

14. GiladShf Member

כמו שאמרתי לך במגרש, הבעיה העיקרית היא בשער, ברגע שהשוער מלחיץ את ההגנה שלו עם החוסר שקט והחוסר החלטיות שלו כל הקבוצה נכנסת ללחץ ומתקשה לתפקד !

ההתקפה הכי טובה מתחילה בהגנה, ואת זה צריך לזכור, קודם כל עלינו לטפל בבעיה בהגנה ובייצוב המערך האחורי שלנו ואז נוכל להתקדם לחלק הקדמי שם קישור והתקפה כמעט ולא קיימים !

לגבי פרנסמן, החשש שלי שהוא פשוט לא רוצה להיות כאן ועושה כל מאמץ אפשרי לגרום לשיחרורו מהקבוצה בינואר.
    במצב הנוכחי, אם לא יחול שיפור ביכולת שלו, אולי שווה באמת לוותר על שירותיו ולהביא בלם אחר שכן ייתן תפוקה ממנו במחיר נמוך יותר ואת הכסף לחסוך גם לחיזוק בחלק הקדמי ...

15. yellowarik Member

טוב אז בשעה טובה ניצחון ראשון ליהלומים... נצחון מאוד חשוב מבחינה מוראלית אחרי שכולם כבר שחטו אותם וקבעו שהם לא מתאימים לליגה (אעלק ליגה...)תוצאה טובה נגד באר שבע והכל משתנה...
    תודה על השבת המתוקה.