מכבי נתניה 09/10: מסיימים את העונה במקום העשירי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏6/7/09.

1. henry1 Member

יאמר אחראי למצב של נתניה כיום, בדיוק כמו שהוא היה אחראי על ההתקדמות של נתניה בשנים האחרונות. אם יש לאוהדי נתניה טענות, שיפנו אותם קודם כל לעצמם, לפני שהם מפנים אותם לבנאדם שהשקיע באוהדים כפוי טובה מיליונים על גבי מיליונים. לא אהבתי את ההתנהלות של יאמר בקיץ, אבל אני בהחלט מבין אותו. הבטיחו לו מגרש אימונים (העבודות אמרות להתסיים עד סוף השנה), מגרש חדש, קהל, אך בפועל שום דבר מהדברים הוא לא קיבל. אמנם חלק מבריחת הקהל היא באשמתו (מחירים לא פרופורציונלים ביחס למתקן ולשחקנים), אבל האשמה היותר גדולה היא על הקהל שירק לו בפרצוף גם כאשר ניסה ללכת לקראתו (למרות השיווק הגרוע של המועדון). קהל אמיתי - כפי שהיה לנו עד לא מזמן, היה גורם ליאמר להשקיע למרות החוסר במתקנים ונותן לו את הדרייב להמשיך.

היות ואין בעלים אחר באופק, יאמר הוא הדבר היחידי שעשוי לתת לנו אופציה לחזור לצמרת בשנים הבאות. הוא אמר שלא ישקיע כמו פעם - מבחינתי זה בסדר. כסף הוא לא ערובה להצלחה. עם השקעה נכונה, נוער טוב ומגרש חדש, גם עם פחות כסף אפשר להצליח.

נערך לאחרונה ב: ‏19/9/09
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין הוא שיאמר אולי קודם היה צריך להשקיע בדברים אחרים. הוא השקיע מיליונים? כמו אנשים אחרים שרכשו קבוצה למה אי אפשר להשקיע קודם במתקן ראוי, תנאים אירופאיים וכו'? יאמר הגיע לנתניה וכנראה לא ידע על המנטליות הישראלית. מבטיחים הרבה, לא מקבלים דבר בחזרה. ברגע שבארץ אומרים: "אני מבטיח לך" אתה יודע שאתה לא מקבל דבר...

אולי יאמר פשוט השקיע במקומות הלא נכונים?

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה אתה רוצה מיאמר? הוא אשם שהובטח לו שתוך עונה-שתיים יהיה למועדון מתקן ראוי לקבוצה ובפועל הוא קיבל דחיות פעם אחר פעם? אפשר להבין את יאמר. מבחינתו, הוא הגיע כדי להשקיע בשחקנים ולהביא לכך שמבחינה מקצועית הקבוצה תרוץ חזק בצמרת, ומנגד ציפה שלשחקנים שהושקע כל כך הרבה כסף להביאם יהיה בסיס אימונים ומשחקים שתואם את גודל הקבוצה. אני לא חושב שימאר ציפה לקבל תמורה כספית על ההוצאה הגבוהה, אלא תמורה בכך שלמועדון יושלם הדבר היחידי שהיה חסר לו כאשר לקבוצה היו את השחקנים המתאימים. איצטדיון. כשזה לא הגיע, הוא בעצם הבין שלא משנה כמה הוא ישקיע עבור הקבוצה בצד המקצועי, המועדון לא יכול לעשות את קפיצת המדרגה הזו בלי איצטדיון תואם.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברמת העובדות היבשות, דניאל יאמר צודק לגמרי בכל פעולה שהוא עושה. הבטיחו לו שתוך שנה יהיה לקבוצה מגרש אימונים ואצטדיון גדול לארח בו משחקים ואחרי 3 שנים וקצת עדיין איו לו כלום.
    אי אפשר לדרוש מבן אדם להשקיע מליוני שקלים בשנה בקבוצה שגם במשחקים הגדולים לא מסוגלת לייצר הכנסות גדולות עקב תכולה קטנה של האצטדיון. היו משחקים בשנה האחרונה, כמו למשל מול מכבי חיפה וביתר ירושלים, שבכיף היה אפשר למלא אצטדיון של 12,000 מקומות ואז זו הייתה הכנסה משמעותית.

אנשים לא באמת מעכלים, אבל אותו מגרש הקופסא, שרבים טוענים שהוא לא ראוי לארח משחקים בליגת העל, הוא לא רק האצטדיון של הקבוצה, אלא גם מגרש האימונים שלה. אלה תנאים מחפירים לקבוצה שרוצה לקחת אליפות. אין מה להשוות בין התנאים שמקבלים השחקנים של מכבי חיפה לבין אלה של מכבי נתניה.

אני עד היום לא הצלחתי להבין אם דניאל יאמר רק רוצה להרוויח זמן ולברוח מהקבוצה בהזדמנות הראשונה שתהיה לו, או שהוא באמת רק מחכה שיבשילו התנאים ליצור קבוצה שתצליח בארץ ובאירופה.

5. henry1 Member

זה לא תפקידו של יאמר להשקיע במתקנים. בשביל זה יש את העיריה והטוטו. מה שכן, אתה צודק, יאמר לא ידע על המנטליות שלנו, אבל אני בטוח שעכשיו הוא יודע, והוא מתנהג בהתאם עכשיו...

6. Raulito Madridista

קראתי הבוקר שקלמי סבן כבר לא הקפטן של מכבי נתניה, ומי שקיבל את התפקיד היה אלמוג כהן. מה דעתכם בנושא? יש הטוענים שמדובר בהוראה של דניאל יאמר, מן עקיצה כזאת לסבן שלא הסכים לקיצוץ בשכר, ויש הגורסים שהסיבה היא פשוטה יותר - קלמי סבן לא מתאים לתפקיד, הוא לא מנהיג.
    אני חושב שמדובר בהחלטה לא נכונה של נתניה. מי שמנהיג יוכל לעשות זאת גם בלי סרט הקפטן, זה דבר ראשון שיש לי לומר על כך. שנית, סבן התבקש לקצץ בסכומים לא הגיוניים - משהו כמו 65% מהמשכורת שלו, לפחות מה שזכור לי(הייתי בהלם כשקראתי על המספרים האלו) וזה ממש לא רציני. שלישית, יש תחושה שמעבירים לאלמוג כהן את סרט הקפטן כדי לבקש ממנו להישאר במכבי נתניה ולא לברוח גם הוא, ואני לא חושב שזה אחד מהמתפקידים של סרט הקפטן, מדובר בשימוש לא נכון. אני עוד אוסיף שסבן גם ככה בתקופה רעה וזה עלול לערער עוד יותר את הביטחון שלו. אם יש קשר ליכולת המקצועית זה גם חבל. באדיר למשל היה קטסטרופה בתחילת העונה של גיא לוזון, וגם לא היה מדהים בהמשך(למרות שהיה שיפור), אבל בשום פנים ואופן לא לקחו ממנו את סרט הקפטן.

7. henry1 Member

Raulito -

כמה דברים:

1. סבן קיבל בסופו של דבר החוזה שהוא רצה בלי לקצץ שקל (כך לפחות הוא אמר בראיון ברדיו).

2. סבן לא מתאים להיות קפטן. במעט משחקים שהיו העונה, לא ראיתי ממנו שום מנהיגות, שום דחיפה, מה גם שהיכולת שלו הייתה זוועתית. דווקא אלמוג כהן היה זה שלקח מנהיגות, וכפי שכולם יודעים, מנהיגות זה דבר שקיים בבנאדם, ושום מינוי לקפטן לא יהפוך שחקן להיות מנהיג, גם אם ידרשו ממנו את זה.

3. בהחלט יכול להיות שיאמר לקח את סרט הפקטן מסבן כדי להיפטר ממנו בינואר. למדתי כבר אפשר לצפות הכל מיאמר, אך למרות זאת אני לא מצטרף לאוהדים שמשתלחים ביאמר כאילו הוא לא עשה שום דבר חיובי בקבוצה. תמיד אמרתי שאני מעדיף בעלים שעושה וטועה, מאשר בעלים שלא עושה וגם טועה. יאמר צריך עדיין ללמוד דבר אחד או שניים בניהול, ואם הוא היה לומד, או לפחות ממנה אנשים שבאמת יכולים לנהל קבוצה, אולי הוא לא היה מפסיד כל-כך הרבה כסף, מה שהיה נותן לו את הדרייב להמשיך ולתמוך כפי שהוא עשה, אולי גם בלי המתקנים הראויים.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

• איש עסקים אמיד, אוהד מכבי נתניה, אשר תורם לה לא מעט ואף הביא למעשה מכספו את יגאל אנטבי וסטיבן אופיי לקבוצה, הגיש לדניאל יאמר הצעה רשמית לרכישת המועדון.
    ההצעה שהוגשה עומדת על סך מיליון דולרים, ובמועדון מקווים כי הבעלים הנוכחי ישקול זאת בחיוב לאחר שקיצץ בצורה משמעותית את תקציבה של נתניה והביא לשחרור של לא מעט שחקנים.
    -----
    נראה שאיש העסקים הזה רציני, אם אכן יש לו מספיק כסף בכדי להשקיע בקבוצה ויתרה מזאת, אם הוא אוהד של הקבוצה אז זה עוד נקודות זכות. אני מאמין שנתניה רק תרוויח מהמהלך אם אכן יבוצע, מה גם שברור כשמש שיאמר לא רוצה להישאר פה.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אשר אלון היה איש עסקים עמיד ואוהד של הקבוצה, ותראה איך זה הסתיים בסופו של דבר...
    האמת, אני שמח עם המצב הנוכחי של מכבי נתניה, היא לא קבוצה שאני מחבב אותה ובמיוחד לא את האוהדים(לא אלו שבפורום) בעיקר בגלל זריקת האבנים בקופסא לפני שנתיים.
    גם אם הוא אכן יקנה את מכבי נתניה אני לא רואה את היהלומים מגיעים למה שהגיעו שיאמר היה בקבוצה(פעמיים מקום 2 ופעמיים חצי גמר גביע).

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יודע מאיזה אוהד שמדי פעם מנדב פרטים שמדובר באיש עסקים רציני, שבכוונה לא מפרסם את שמו, כדי לנצל את שמה של הקבוצה למטרותיו האישיות. לא ברור האם הוא חזק כלכלית כמו דניאל יאמר, אבל נראה שמדובר באוהד עם כוונות טובות.

מה אני חושב? שזה יכול להיות נחמד, אבל בסופו של דבר אם התוצאות לא יגיעו, אז גם אותו האוהדים ישחטו. הבעיה של מכבי נתניה היא לא הבעלים או התקציב, אלא רק הדימוי העצמי של האוהדים. 3 שנים היינו קבוצה גדולה ורק האוהדים המשיכו להיות קטנים.

11. שלו Guest

אני לא יודע אם אני מגזים אבל לפי איך שזה נראה עכשיו נתניה בדרך ללאומית, כבר מהמחזור ה -4.

12. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/9/09
  13. henry1 Member

ככל שעובר הזמן, ואני קורא באתרים השונים על כך שיאמר נאלץ לשכור מאבטח צמוד, לצאת מהמגרש עד אשר אחרון האוהדים יוצא, אני מתבייש שאני בכלל שייך לסוג אוהדים שכזה. אני לא מנסה להתייפיף, ואני בעד מחאות והפגנות כאשר צריך, אבל לקלל בעלים ששם קרוב ל-70 מיליון ש"ח ליד אישתו והבן שלו ולאיים על חייו זה פשוט תת תרבות. גם אם הדרך של יאמר לא הייתה בסדר בקיץ, זאת לא הדרך להתנהג. מעבר לכך שזה פוגע בו (וזה הדבר היותר משמעותי), איזה מסר זה מעביר לבעלים אחר שרוצה לקנות את הקבוצה?

בא לפה בנאדם, משקיע מזמנו הפרטי על חשבון בילוי עם משפחתו, משקיע מכספו הפרטי, נתן את כול כולו בשלוש השנים האחרונות, וזה מה שמגיע לו? הרבה אנשים צריכים לעשות חשבון נפש הכיפור הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/09
  14. COYS Member

האיומים על החיים זאת המצאה,וגם אם היה דבר כזה זה ילדים קטנים.
    אין אדם שפוי שיאיים על חיים של מישהו אחר רק בגלל קבוצה כדורגל,אנחנו לא אוהדי בית"ר.
    קללות זה דבר טבעי,האוהדים חרדים על מצב הקבוצה,מחפשים את מי להאשים כי הרי את עצמם על זה שהם לא הגיעו בשנים האחרונות למגרשים הם לא יאשימו,אז מחפשים גורם חיצוני,הכי קל לקלל את יאמר שרצה למכור אותנו,פשוט מאוד,אין מה להתייחס.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הדיבורים על מינויו של ראובן עטר הם נסיון זול לעשות זעזוע. אין לי שום דבר נגד ראובן עטר ואחרי שנה וקצת שהוא הספיק בהן לאמן את ביתר ירושלים וגם לראות את הדברים מבחוץ, אין לי ספק שהוא התפכח והפך להיות טוב יותר. הבעיה היא שנכנעים למשבר מהר מדי.
    אני מסכים שבינתיים נתי עזריה נכשל בענק. קבוצה שבחלק האחורי שלה משחקים בוואן פרנסמן, קלמי סבן, יגאל אנטבי וסטיבן אופיי (הצטרף לאחרונה) לא צריכה לספוג שער כל משחק. גם שחקנים כמו אלמוג כהן, שלו מנשה וחן עזרא מספיק טובים כדי לגרום לקבוצה לא להראות כל כך רע.
    השאלה היא האם החלפתו הצפויה של נתי עזריה תצליח להביא שינוי? אבא שלי כבר מפנטז על ראובן עטר שיבוא ויעשה קסמים בעיקר בגלל אותה עונה עם איברהים ראזאק ואלן מסודי, שבאמת הייתה עונה קסומה מבחינת כדורגל (אם השניים האלה היו איתנו בשנה שעברה, למשל, היינו תופרים את הליגה הזאת גם בלי חלוץ), אבל מה כבר יכול לעשות לעשות ראובן עטר? לא חושב שהשינוי יכול להיות כל כך מהותי, שמצדיק הדחה של מאמן שצמח בקבוצה והוא אוהד הקבוצה.