מכבי נתניה 08/09: נתי עזריה יאמן את הקבוצה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Jul 8, 2008.

1. Raulito Madridista

מתיאוס היה, מתיאוס הלך

סיום הקדנצייה של לותאר מתיאוס מוכיח שוב כי בכדורגל שלנו אין סיכוי ועתיד אמיתי לדבר

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/982/877.Xxx

מראש לותאר מתיאוס לא אמור היה להגיע לכאן. למכבי נתניה היה מאמן מצויין תוצרת בית, שהלך וגדל עם הקבוצה במשך חמש עונות, שהבין היטב את המועדון, איכויותיו ומגבלותיו, היה מחויב אליו וטיפח צעירים. השידוך בין הצדדים הגיע לשיאו, כשהבעלים דניאל יאמר החליט שלא לחדש את החוזה של ראובן עטר. שטות גמורה, אבל התחליף היה יומרני ומעניין עד מאוד.

אלא שכשם שליאמר לא הייתה הבנה אמיתית לגבי פועלו של עטר וסבלנות על מנת להינות מפירותיו, כך הוא גם לא הפגין הבנות וסבלנות כלפי אליל נעוריו מתיאוס. כל הסיפור הזה בעיקר מעיד על יאמר, שכנראה הוא מקרה אבוד. בדרך כלל אנשים מאבדים עשתונות כשהמצב מידרדר. הבעלים של נתניה מאבד עשתונות כשהכל רגוע ומאה אחוז(יש להזכיר גם את אפיזודת אייל ברקוביץ לפני שני קיצים). כי בסך הכל, ליאמר ממש הולך קלף מאז רכש את הקבוצה לפני שלוש עונות. ובסך הכל, גם החיבור של נתניה ומתיאוס עבד יפה: עם שחקני פח וזרים מהאבידות והמציאות של איזה שדה תעופות באימרויות, נתניה המשיכה לתפקד העונה כמו קבוצת צמרת שאפתנית.

הקיטורים על מתיאוס בנתניה נגעו בנושאים שהיו מרוחים על כותרות העיתונים גם בעשורים הקודמים: גם כשהנהיג את נבחרת גרמניה כשחקן הוא נזף בעמיתיו לקבוצה וירד עליהם. הם, בתגובה, ירקו דם על המגרש כדי לרצות אותו. אבל בכדורגל הישראלי, המקום האחרון שבו מישהו ינסה להוכיח משהו, הוא על המגרש. הרי איתי שכטר לא איזה פראייר כמו יורגן קלינסמן.

זה היה נראה כאילו החיבור של מתיאוס ונתניה הולך לאנשהו: דרישות יותר גבוהות, אימונים ברמה אירופית, מבט מבחוץ שניסה לטפל בחולים המקומיים, ניסיונות בשיטת משחק. כל מיני דברים שחשובים בעיני המאמן הבא של נתניה כקליפת השום.

אז למה זה היה צריך להסתיים רק כעבור עונת הסתגלות אחת? התשובה לכך היא התשובה הרגילה לכל שאלה בכדורגל הישראלי: ככה.

שום דבר אינו מנומק. שום דבר אינו תהליכי. לשום דבר אין סיכוי ועתיד אמיתי. בסופו של דבר נותרים עם תחושה מוכרת של סתמיות בלתי מספקת. מתיאוס היה, מתיאוס הלך, עוד גחמה, ללא אימפקט אמיתי, בלי מסקנות ברורות, עוד חצי ניסוי לא אפוי. עוד אפיזודה מקרית בהיסטוריה המקושקשת של הכדורגל הישראלי. דרך הפריזמה שלנו זה ודאי ייזכר בתור גג קאלט. בבית המשוגעים הזה עוברים כל מיני טיפוסים מעניינים: היה ההוא שסיפר שהפך את צ'לסי לאנטרטיינמנט, ישנו זה שטוען שהוא הפליימקר הגדול בהיסטוריה, ועכשיו ביקר כאן מישהו שטוען שהוא אלוף עולם וזכה להניף את הגביע. קטעים איתנו, זה בטוח.

* הטור נכתב על ידי ניצן חורש ומופיע במגזין 'שם המשחק'
    ( לא יצא לי להגיב כאן הרבה זמן... במגזין 'שם המשחק' הקדישו את 'שריקת הפתיחה' ללותר מתיאוס ומכבי נתניה. אז החלטתי להעתיק לכאן את הטור. כמובן שאתם מוזמנים להגיב)

Last edited: May 7, 2009
  2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

:aa1: דרגוסלאב סטפאנוביץ' הסרבי, מאמן בן ה-61 שעבר בלא מעט תחנות באירופה, הוצע לקבוצה כמחליפו של מתיאוס.
    סטפאנוביץ' החל לאמן בגיל 30, אימן בתחילת דרכו את פרנקפורט הגרמנית ובהמשך את לברקוזן,
    אא"ק אתונה, אתלטיקו בילבאו וקיקרס אופנבאך, כמו כן הדריך קבוצות בסין ובמצרים והתחנה האחרונה שלו היתה אימון נבחרת סרביה.

במועדון הגיבו: "המאמן אכן הוצע לנו ואנחנו שוקלים, אבל הוא מועמד אחד מבין רבים."

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הטור נכון בהחלט ומסכם את כל מה שאני מרגיש בשבועיים האחרונים. בישראל לא רוצים להתקדם באמת וכמה שידעתי את זה כל הזמן, עכשיו אני מרגיש את זה. אחרי העונה הזאת אני אעקוב עד הסוף, אבל כרגע אין לי עניין בעונה הבאה. אם היו עושים מאמצעים להשתפר, הייתי אוהב אותם למרות שהם איומים, אבל זה בלתי נסלח שלא מאפשרים לבעל הנסיון לשפר את הדברים הרעים בכדורגל שלנו.

אני עד עכשיו מאוכזב ומרוסק נפשית. עד כדי כך, שאני הולך לחצי גמר מבואס. וכמובן, לא מפסיק להתפלל שלותר מתיאוס, בכל דרך שלא תהיה, ישאר יהלום.

4. henry1 Member

הטור כמובן נכון, למעט הפיסקה הראשונה, ובמיוחד המילה שמופיעה אחרי המילה מאמן...

Last edited: May 8, 2009
  5. Number 8 Member

אמרתי את זה כבר כמה פעמים... לוקחים אליפות נגד הקטנות ואת זה מכבי נתניה לא עשתה ולכן האליפות לא תהיה אצלה. אמנם נתניה ניצחה את הגדולות אך עשתה במכנסיים מול הקטנות, בניגוד לחיפה והפועל שהפסידו לגדולות אבל ניצחו את הקטנות ולכן שתיהן במירוץ על האליפות ונתניה לא.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר המשחק הכואב מול מכבי חיפה:

א. אני מאוד מקווה שמכבי תל אביב רצינית בכוונות שלה לצרף את דדי בן דיין. השחקן הזה הוא אחד הבלופים הגדולים ביותר שהיו בליגה שלנו בשנים האחרונות. רק בישראל יכולים לפאר ולשבח שחקן מבלי לבדוק לעומק את הביצועים שלו. מול מכבי חיפה הוא לא שיחק כמגן שמאלי, אלא בוואן פרנסמן, מה שהקשה על מרכז השדה שלנו לעצור את מכבי חיפה עוד לא לפני שהיא מתחילה להניע כדור כמו שהצלחנו לעשות בפעמיים הקודמות מולה. מישהו ראה את דדי בן דיין עושה הגנה? לא, כי יש לו פטור. הצד שלו הרי מכוסה. מילא זה, אבל אם הוא לא עושה הגנה, לפחות שיעשה התקפה וגם בזה הוא היה רע מאוד. לותר מתיאוס ניסה איתו השנה הכל, אבל הוא לא מצליח להתעלות בשום תפקיד. הוא לא מספיק טוב ומבחינתי, אם מכבי תל אביב קונה אותו ב-300 אלף דולר ומעלה, עשינו את עסקת חיינו. הוא לא שווה יותר מזה. ובאמת שאין לי בעיה שעסקה כזו תוציא אותנו קטנים, כי לכאורה מכבי תל אביב לקחה לנו שחקן. אני יוכל לחיות עם זה בתמורה למגן שיתן לי עבודה על הקו ולא יחשוב שהמשחק צריך להתנהל לפי מצבי הרוח שלו.

ב. כמה שאיתי שכטר ושלו מנשה ניסו לעשות הכל והצליחו כמעט לבד להביך את הגנת הירוקים, זה פשוט לא מספיק. אי אפשר לבקש משני שחקנים, גדולים ככל שיהיו, לקחת קבוצה בינונית ומטה לתארים. בשנה הבאה אנחנו מוכרחים להביא כוחות להתקפה, כי חבל להשקיע בהגנה. גם בלי סופרמן יש לנו חומר טוב מספיק. אפשר להסתדר עם זאב חיימוביץ' ובוואן פרנסמן. לא צריך יותר מזה בליגה שלנו. מה גם שיש את גולן חרמון כגיבוי.

ג. חבל שעוד פעם לירן שטראובר חושב על המצלמה במקום על הקבוצה. שנה שעברה הוא שבר שיא אישי והגיע למקום 5 בכל הזמנים באי ספיגת שערים בכדורגל הישראלי וכנראה שהוא מרגיש שהוא מיצה את עצמו, אז השנה הוא עוסק בלחטוף את השערים המצחיקים מכולם.
    ומילא הטעויות, כי את זה אני עוד יכול לסבול, אבל אוי הגישה. מה אתה מבזבז זמן בהארכה? הקבוצה שלך נמצאת בטירוף, הקבוצה השנייה מוכת הלם, תנצל את הכושר הגופני האדיר שיש לקבוצה שלך ותוציא כדורים מהר. במקום זה, הוא שידר לשחקנים נחיתות. אני, לפחות, הרגשתי ברגעים האלה שהקבוצה שלי נחותה, אפילו שהיא לא כזו, רק בגלל הפעולה האומללה.
    אני באמת לא יודע אם אני רוצה שלירן שטראובר ילך. זה יהיה לא צודק לזכור לו את העונה האחרונה, כשבתי העונות האחרונות הוא עשה כל מה שהוא יכול בשביל לעזור למכבי נתניה להצליח, אבל את העונה הזו הוא החריב לנו בלא מעט משחקים שלא הולמים שוער ברמה שלו.

ד. הייתי מבסוט על תצוגת העידוד שלנו ועל התשוקה שהפגינו האוהדים. יש לנו קהל גדול ומסור, שבאמת אוהב את הקבוצה. אחרת הוא לא היה הולך אחריה למרות 26 שנים של כלום, שאפילו כללו השפלות וירידות ליגה. הבעיה היא שיש כמה דברים שמרחיקים אותו: תנאי המגרש, היחס לאוהדים, המחירים והכדורגל. המאמן הבא של מכבי נתניה, מי שלא תהיה, תשחק פתוח. תחזיר לקבוצה הרומנטית הזו את הזהות שלה. בבקשה.

ה. עד אתמול הייתי בטוח שהחצי גמר (ואם היינו מעפילים לגמר, אז הגמר) זהו המשחק האחרון שלי לטווח זמן הרחוק. רציתי מאוד בעונה להתנתק מהכדורגל הישראלי ולקחת הפסקה של שנה ואז אם הייתי רואה שאני עומד בזה, אז להתנתק בכלל. איזה להתנתק ואיזה נעליים. אני אוהב את הקבוצה הזאת יותר מדי מכדי להתנתק. אני אוהב את המשחק הזה יותר מדי מכדי להתנתק.
    איך אני יכול להתנתק שהדבר הראשון שאני עושה על הבוקר, במקום לשטוף פנים ולצחצח את השיניים, זה לראות אם יש עדכונים על מכבי נתניה? איך אני יכול להתנתק כשבמשך היום אני שר את השירים עליה מבלי לשים לב? מכבי נתניה - אהבה שהיא חלום!

7. Raulito Madridista

אבירם,

אני חושב שהמחשבה שלך מוטעית לגבי בן-דיין. השחקן אכן נמצא בירידה בשבועות האחרונים, אבל יש לו עונה טובה מאוד. הדבר היחיד שמפריע לו הן הפציעות הקטנות האלו. אני לא מבין למה אתה נחוש להיפטר ממנו, דווקא הוא בייחד עם שלו מנשה ושכטר הם השחקנים האולי יחידים בנתניה שנמצאים מעל לבינוניות. אני חושב שאם בשנה הבאה נתניה תשחק במערך עם ארבעה שחקני הגנה, בן-דיין יוכיח לך שהוא מסוגל גם להגן. בגלל הסגל הבינוני של נתניה, הקבוצה צריכה אותו בעיקר בחלק הקדמי ולכן הוא מבלה שם הרבה. מה שכן, היתרון הגדול שלו זה החלק ההתקפי(חמישה שערים ושלושה בישולים במשחקי הליגה), הוא בטח תוקף יותר טוב מאשר עושה הגנה, אבל גם באספקט השני הוא ייסתדר בעיקר בגלל המהירות.

בכל הקשור לדבר השני שציינת - אני ואתה פחות או יותר נמצאים באותה נקודה. שלו מנשה ואיתי שכטר הם השחקנים היחידים שיכולים לעשות איזשהו מהלך מעניין ובכך להפתיע את ההגנה של היריב. הקבוצה צריכה לחשוב על רכש לחיזוק הקישור וההתקפה. ובכל-זאת, לדעתי הבעייה של נתניה במשחק הספציפי אתמול הייתה שלא מספיק שחקנים הצטרפו להתקפה בזמן, נתניה צריכה לתקוף עם יותר שחקנים כדי שאופציות המסירה יעלו.
    אני חייב לציין שגולן חרמון הציג השנה יכולת טובה בכל פעם כששיחק. האם מדובר בעונה אחת טובה בלבד, או בשחקן שפורץ(במובן מסויים) בגיל מאוחר מאוד - 32.

לירן שטראובר הוא בהחלט סימן שאלה, אני מבין את הרגש שיש לקהל כלפיו. אני חושב שנתניה צריכה לחשוב קודם כל על חיזוק עמדות שהן חובה כמו למשל עמדת החלוץ או הקישור ההתקפי. מה שכן, נראה שלפי התקציב בעונה הבאה לנתניה לא יהיה יותר מידי כסף לרכש, כך שהקבוצה תצטרך להסתפק בשטראובר.

לגבי הסעיף האחרון - אני מזדהה איתך, לכל אוהד כדורגל לפעמים יש את הרגעים שהוא רוצה להתנתק. אבל מי שבאמת אוהב את המשחק הזה פשוט לא יכול לצאת החוצה, אין דרך חזרה. זה ממכר.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעונה הראשונה שלו, דדי בן דיין שיחק טוב. יכול להיות שהוא היה נחוש יותר מכפי שהוא כיום, כי אז אף קבוצה לא ספרה אותו, חוץ מבני יהודה. גם אז הוא לא היה מגן ברמה גבוהה, אבל הוא היה מבריק בהתקפה. היום הוא מחכה עם הכדור יותר מדי זמן, עד שהורגים אותו, כי היכולת הטכנית הטובה שלו לא מחפה על האיטיות המחרידה שלו. אם בעונה הראשונה שחקנים חשבו פעמיים אם להתקיף באגף שלו, רק כי ידעו שהם יכול להעניש בכל רגע בצד שני, אז השנה זה נראה ברוב המקרים מביך. היו לו יותר מדי תצוגות נפל, כשהשיא היה מול ביתר ירושלים, שאבירם ברוכיאן התייחס אליו כמו לאיזה ילדון שרק עלה מהנוער.
    כל אלה סיבות מקצועיות. אני לא אוהב את השחצנות שלו ואת העובדה שהוא מלא פעמים שם את עצמו מעל לקבוצה.

לירן שטראובר אהוב בקרב הקהל נורא. בזמן שהנהלת הקבוצה זרקה עלינו פעם אחר פעם, הוא היה היחידי שניסה תמיד לפייס בין כולם ולשמור על העסק מחובר. הוא היה נותן מכיסו הפרטי כסף שישמש לתפאורה. גם אם הוא ילך למכבי תל אביב סיום העונה, אני לא מטיל ספק במילים שלו, כשהוא אמר שהוא אוהב את המועדון והקהל.

9. roeiuzan Member

מכבי נתניה מעוניינת בבן בנימין או בריאן גרזיצ'יץ' קשריה האחוריים של הפועל עכו לעונה הבאה. בבנימין מעוניינת גם הפועל ת"א.

בעכו כבר ממהרים לפתוח את החוזה לשני הכוכבים...

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנהלת מכבי נתניה - רעה או טיפשה?

המחיר למשחק הקרוב מול מכבי חיפה הולך לעמוד על 90 שקלים, מה שאומר שלהנהלת הקבוצה אין עניין שיגיעו יהלומים למשחק, אחרת המחיר היה שונה. מי יגיע למשחק שכזה, במחיר שכזה, כשהוא יודע שאחת הקבוצות השנואות על ידי אוהדי מכבי נתניה עלולה לעשות לו הקפת אליפות במקום שהוא אוהב יותר מכל? עד כאן הטיפשות.
    אם כבר הנהלת הקבוצה שלנו החליטה שהיא שמה קצוץ על האוהדים וכל מה שהיא רואה לנגד עיניה זה הירוקים של הירוקים, אז למה לקיים את המשחק בקופסא? תעבירו אותו לאצטדיון רמת גן. ככה באמת תעשו קופה וגם תחסכו מאיתנו, היהלומים, את הבושה.

הנהלת חלם! :aaaprot:

11. Number 8 Member

אפשר להבין את ההנהלה. היא יודעת שלנתניה כבר אין על מה לשחק, אז למה לא לעשות קצת כסף על חשבון האוהדים של מכבי חיפה? יכול מאוד להיות שחיפה תזכה באליפות בשבוע הבא בקופסא כך שכמעט כל אוהד מוכן לשלם 90 שקלים/כל סכום כדי לראות את זה קורה בלייב, ומכאן המחירים המוגזמים.

Last edited: May 20, 2009
  12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר אמרתי, אין לי בעיה עם זה. החלטתם שהכיס חשוב יותר מהאוהדים? לבריאות. רק שאם כבר הגעתם להחלטה, לפחות תנסו להפיק ממנה את המיטב. תעבירו את המשחק לאצטדיון רמת גן וככה תרוויחו שני דברים מרכזיים:
    א. תחסכו מאוהדי מכבי נתניה את הבושה באפשרות לראות את אחת הקבוצות השנואות עלינו עושה לנו הקפת אליפות בסלון.
    ב. תצרו את האפשרות לעשות פי 4-5 רווח.

13. oFiRzZz Member

בושה . ביזיון . כאילו זה משחק עונה או משהו כזה .
    שאף אחד לא יתפלא - יהיו יותר אוהדי חיפה מאשר ארוהדי נתני בוודאות .
    הסיבות היחידות שבגללן אני מטריח את עצמי להגיע למשחק זה כי יש לי מנוי , כי אני לא רוצה שחיפה יחגגו לי אליפות בבית , והכי חשוב , להפרד מסופרמן לואיס מרין (וכנראה גם מחרמון . . ) .

14. Villarreal Member

אנחנו נראים כמו כלום,פשוט ככה.
    הייתה רק הברקה אחת במשחק היום,שהקהל התחיל לשיר דוידוביץ' ההומו,חוץ מזה כלום.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דגשים לאחר המשחק מול מכבי חיפה:

א. לירן שטראובר צריך לעזוב. אני לא יודע מי יבוא במקומו, אבל אחרי הטעות היום, אני לא חושב שאני אוכל לשיר לו בשנה הבאה ולהתכוון לזה. יש טעויות שאין מהן דרך חזרה. כמו הטעות של ג'ון ארנה ריסה, כשהבקיע שער עצמי במדי ליברפול והשווה לזכותה של צ'לסי בחצי גמר גביע האלופות ואז היה ברור שהוא לא יוכל להמשיך באדום. הטעות היום של לירן שטראובר, שגרמה לירוקים לחגוג אצלנו בקופסא, זה משהו שאני מרגיש כבר עכשיו ויודע שאני לא אוכל לסלוח לו עליו. אני לא אומר שהפסדנו את האליפות בגללו, אני לא אומר שהפסדנו את הגביע בגללו, אני גם לא אומר שלא התקדמנו עוד שלב באירופה בגללו, אבל עצם העובדה שבכל מפעל היה לו חלק בעובדה שנעצרנו או היינו צריכים לרדוף אחרי היריבות שלנו בגלל שטויות שלו, מראה עד כמה הוא הזיק לנו השנה.
    בעונה הבאה אני מאוד ארצה לראות את איתמר ניצן במדי היהלום.

ב. היום המשחק הראה שיש כמה שחקנים שבאמת אוהבים את מכבי נתניה ושרק בזכותם אני יודע שלא משנה מה יהיה בשנה הבאה, הם ידאגו שהגרוע מכל יהפוך לכמה שפחות רע. רביד גזל, אלמוג כהן, גולן חרמון, איתי שכטר, זאב חיימוביץ', בוואן פרנסמן, טל מעבי ומעל כולם, השחקן שגם אם הוא לא הכי מוכשר וטוב בתפקיד שלו וגם אם הוא לא זה שלובש את סרט הקפטן, הוא תמיד הקפטן - קלמי סבן.
    אני לא אומר שאחרים, כמו שלו מנשה, לא צריכים להישאר. פשוט היום קרה שאלה השחקנים שפתחו והם נתנו את התחת.

ג. אלמוג כהן נותן במשחקים האחרונים המון חומר למחשבה. אני הייתי משוכנע שלקראת העונה הבאה אנחנו צריכים להתחזק בקשר אחורי זר, אבל אני כבר לא בטוח. הוא שיפר בצורה משמעותית את משחק ההתקפה שלו. אלמוג כהן, יחד עם רביד גזל, משלימים אחד את השני טוב. הראשון סוגר שטחים בצורה טובה, השני עוזר לו וגם יודע להוציא התקפות.

ד. כמה שאני מבואס שאחת מהקבוצות השנואות עליי חגגה לי אליפות בבית, אני מחייך רק כי אני יודע שבעונה הבאה יהיה טוב יותר. לא משנה מה יהיה התקציב, אני יודע שבעונה הבאה תהיה לנו קבוצה מרגשת, שהקהל יוכל להתחבר אליה. ולא משנה מי ילך ומי יגיע, לא נוותר על כלום ונילחם על כל תואר. ב-27 הרעה תיעצר.

ה. הטקס מלואיס מארין היה מכובד. אני כבר מתגעגע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

Last edited: May 24, 2009