מכבי נתניה 08/09: נתי עזריה יאמן את הקבוצה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Jul 8, 2008.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

במשך כל העונה היה לי רומן עם מכבי נתניה. הנה סוף סוף נותנים לאיש עם כל כך הרבה ניסיון בקריירה שלו להשתלב בכדורגל החובבני שלנו בארץ ועכשיו גם הוא כבר עוזב. כל כך קיוויתי אולי למינוי בנבחרת ישראל, אבל מה לעשות חזרנו למציאות שלנו.

אני לא חושב שמתיאוס מושלם ושהוא לא עשה טעויות, אבל מבחינתי לא היה איש שכזה בארץ. שוב פעם פספסנו הזדמנות נדירה וזה מאד מצער אותי.

2. henry1 Member

ושוב, הנהלת נתניה בראשות יאמר, "מובילה" את נתניה שנה אחר שנה להידרדרות. איך הם מצפים לבנות פה קבוצה, תלכיד, משהו, אם בטווח של שלוש שנים מאז שיאמר בקבוצה, כבר הספקנו להחליף 3 מאמנים? (וזה בלי לספור את המאמנים בעונתו הראשונה בתקופת ברקוביץ)

כל ההתנהלות הזאת היא לא רצינית. בלי קשר לכך שאני חושב שמתיאוס היה בונה קבוצה מצויינת בשנה הבאה, והוא איש מקצוע מהשורה הראשונה בעולם ובעל ידע עצום, ככה לא מובילים קבוצה להצלחה. בתחילת העונה כתבתי שעם ההנהלה הזאת בחיים לא נגיע לשום דבר, ולצערי, הם מוכיחים זאת כל פעם מחדש. אם נזכה בגביע השנה, זה יהיה למרות אותם אנשים חסרי מושג וידע, ולא בזכותם.

אם יאמר כזה חסר סבלנות, זאת הייתה טעות להביא את מתיאוס מלכתחילה, ויאמר סתם זרק 600 אלך יורו לפח. לא מביאים אישיות כזאת לעונה אחת, ואז שולחים אותו הביתה. בשביל זה אפשר להביא עוד בובה או מאמן פלצן כמו ניצן שירזי. איפה הבנייה לטווח ארוך? איפה המחשבה קדימה?

יאמר, איכזבת (ושוב, לא בגלל שזה מתיאוס, אלא בגלל חוסר הסבלנות והפזיזות). אני מעריך אותך על כל מה שתרמת ומקווה שבאמת תישאר איתנו כמה שיותר שנים, אבל כדי שתעשה בדק בית, לא רק אצלך, אלא אצל כל אותם כלומניקים שמנהלים את המועדון, והביאו אותנו, יחד איתך כמובן, למצב שאלפי אוהדים בורחים מהמגרשים מידי שנה, אוהדים מנותקים מהמועדון ואת מכבי נתניה לעתיד לא ברור.

חבל.

Last edited: Apr 30, 2009
  3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

http://img411.imageshack.us/img411/4295/63276274.Xxx
    זו אולי הסיבה העיקרית שאני שמח שמתאוס עוזב את הארץ, היו כלפיו לא מעט ביקורות על צורת ההתנהגות שלו,
    אך התקשורת בארץ פשוט דאגה לרמוס אותו עוד מיומו הראשון בקופסא, עשו סיפור גדול מכך שהוא טס לחו"ל ...
    אך במקצוענות - הוא יכול ללמד את כל המאמנים הישראלים בארץ ביחד, מה לעשות שפשוט לא היה לו סגל מספיק טוב בשביל להוות יריב ראוי לכתר, הוציא את המקסימום ממה שיש.

מאחל לו הצלחה בהמשך הדרך.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין שאני לא ממש מבין זה שדווקא הישראלים שכידוע לא תמיד אנשים מנומסים עם כללי אתיקה מהמתקדמים בעולם מצאו כל פעם סיבה לרדת על ההתנהגות של מתיאוס, יש לכם הסבר? האם אולי הגישה של "מי הוא? הוא לא יכול ללמד אותנו דבר" לבסוף ניצחה?

שוב פעם, מתיאוס אולי לא מאמן הכי מוכשר (אחרת למה הוא בכלל הגיע ל'חור' שכזה?), אבל אני תמיד מצאתי אותו כבן אדם חכם שתמיד צדק כשדיבר על ההתנהגות/עצלנות של הכדורגלן הישראלי. שחקן כמו שכטר לא יהפוך בעונה הבאה לכוכב על שמבקיע 25 שערים לעונה אם לא יתחיל להתרכז באמת בכדורגל. שחקנים אחרים כמו למשל שליו מנשה לא יתקדמו ובסופו של דבר יאמר הוא האיש האחראי לכן אני מאד מקבל את הביקורת של henry1.

לא יודע למה, אבל אני ממש מבואס!
    אני מניח שזה יותר קשור לעניין העזיבה והקושי שהיה לי עם מתיאוס כמתבגר...פתאום הוא נחת בארץ, אמר את מה שאמר ואני הרגשתי 'מאוהב' באיש שכל כך לא סבלתי. חבר'ה בצורה הזאת הכדורגל הישראלי ממשיך להיות פלופ, וטוב שאתם מבינים את זה.

5. Number 8 Member

בנתיים מדברים על יצחק שום כמחליף של לותר מתיאוס. אם המהלך הזה אכן יצא לפועל בסופו של דבר, אין ספק שזו תהיה החתמה מצויינת, אחד המאמנים היותר טובים בישראל אם לא הכי טוב, בעל ניסיון אירופאי עשיר, שומי הוא המאמן שארצה לראות בקבוצה שלי.

אגב, לפי דעתי יש כאן משהו מעבר ל"חוסר תקציב"... אל תתפלאו אם שנה הבאה מאמן מכבי נתניה לשעבר ייאמן את באיירן מינכן.

6. Number 8 Member

בנתיים מדברים על יצחק שום כמחליף של לותר מתיאוס. אם המהלך הזה אכן יצא לפועל בסופו של דבר, אין ספק שזו תהיה החתמה מצויינת, אחד המאמנים היותר טובים בישראל אם לא הכי טוב, בעל ניסיון אירופאי עשיר, שומי הוא המאמן שארצה לראות בקבוצה שלי.

אגב, לפי דעתי יש כאן משהו מעבר ל"חוסר תקציב"... אל תתפלאו אם שנה הבאה מאמן מכבי נתניה לשעבר ייאמן את באיירן מינכן.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלוואי. אני אהיה ראשון האוהדים שלה, בכל מפעל.

עבר הלילה והייתי בטוח שאני אצא מזה. אין לי כח יותר בשביל הכדורגל הישראלי. אני עוד מתלבט אם להגיע לחצי גמר. מילא, לא היינו טובים, אבל היינו מנסים להשתפר. אנחנו לא טובים וגם לא רוצים להשתפר. לשם מה אני זורק כל כך הרבה כסף מדי שנה? סתם חבורה של חסרי אחריות. נשבר לי.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבירם, כך אני מרגיש לגבי הקבוצה שלי, אייאקס... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אם יצחק שום יהיה המאמן הבא אני מניח שמבחינה 'ישראלית' נתניה מקבלת מאמן מנוסה. קראתי את מה שעידן אומר ואולי הוא מסכים. האם מתיאוס בדרך לתפקיד יותר חשוב מלאמן את מכבי נתניה? אני משום מה לא חושב שהוא יאמן את ביירן. למתיאוס אין שום השגים משמעותיים כמאמן ואני לא בטוח שבקנבאור יימנה עוד איש שאולי היה שחקן גדול, אבל כמאמן בנתיים לא ממש הצליח. בינינו, למה ביירן רוצה למנות את מתיאוס אם היא כרגע פיטרה מאמן שהוביל בעבר את נבחרת גרמניה?

לגבי נתניה, קשה לי לחשוב שמאמן אחר מוציא דברים יותר טובים מהקבוצה הזאת. מתיאוס הצליח יפה מאד לייצב את ההגנה, אבל הצליח פחות במציאת שחקנים מספיק טובים להתקפה. אם שכטר היה מבקיע ברמה של סמואל יבואה (או אולי אבוחצירא?) נתניה היתה עוד כנראה במאבק האליפות.

אני מאד מקווה שנתניה לא מאבדת עכשיו את המגע עם הצמרת כי מבחינתי למרות שלקבוצה אין ממש גרעין אדיר של אוהדים האוהדים שכן מגיעים בסה"כ אחלה חבר'ה. אני אישית מאחל לכם הרבה יותר דברים מלמשל חזרה אפשרית של מכבי ת"א...

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי נראה שמכבי נתניה בדרך לבינוניות. לפחות לפי דעתי, סיום עבודתו של לותר מתיאוס זהו קצה הקרחון. דניאל יאמר מבין שכל המערכת כשלה ושכל מה שהוא עשה ב-3 שנים האחרונות זה רק להבטיח את קיומה של מכבי נתניה, שזה דבר מדהים לכשל עצמו, אבל כל אחד חשב שאפשר לעשות מעבר. ואני לא מדבר רק מקצועית, אלא בעיקר ניהולית. הרי העונה היינו במאבק האליפות והקהל לא הגיע, וזה לא שאין קהל, אז מה הכל שווה? אני לא מדבר על תקופת האליפויות. לפני 7-8 שנים הקבוצה הזאת הייתה מפוצצת מגרשים בליגה השנייה. האוהדים לא נכחדו, הם התייאשו. ודניאל יאמר הצליח לדכא גם את אחרוני האמיצים שעוד הגיעו בשנים האחרונות של אשר אלון והוריד את ממוצע הצופים שנע לפני 3-5 שנים בין 4500-5000 למשחקים רגילים למצב שבו כיום מגיעים רק 2500-3500 למשחקים רגילים.

10. henry1 Member

אבירם, אין לך מושג כמה אני שומע את זה מאוהדי נתניה פה בנתניה. אם אני אתאר זאת אחרת, זה כאילו הייתה להם חברה להרבה שנים, הם נפרדו והמשיכו הלאה. מידי פעם יש סטוצים ביניהם, אין שום קשר ארוך טווח. מאכזב שזה כך נהיה. אני מקווה שלפחות בחצי גמר נראה את האלפים מגיעים כמו בשנה שעברה. אולי הגעה לגמר תחזיר משהו מהכבוד של הקהל הזה.

Last edited: May 1, 2009
  11. Villarreal Member

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מנתניה לבאיירן מינכן. אם זה לא היה נשמע כל כך הזוי...

13. Number 8 Member

זה רק סקר...

כך או כך, ברור לכולם שאם מתיאוס ייאמן את באיירן מינכן זה לא בגלל ההצלחה שלו בנתניה אלא מעצם היותו אחד הסמלים הגדולים של המועדון.
    בכל מקרה, אני כבר אמרתי שלפי דעתי יש כאן משהו מעבר ל"חוסר תקציב" ואני לא אופתע אם נראה את מתיאוס מאמן את באיירן מינכן בעונה הבאה. אבל תחשבו כמה הזוי זה, אחרי שמתיאוס היה שבוע אחר שבוע בקופסא המכילה 7500 מקומות הוא יעמוד על הקווים באליאנץ ארנה שמכילה 70000 מקומות ויגיד ללוקה טוני מה לעשות אחרי שהתווכח עם איתי שכטר הלא ממושמע...

Last edited: May 1, 2009
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

והתקשורת הישראלית דווקא מדווחת שמתיאוס ביחד עם יאמר בדרך לדיסלדורף...
    מבחינתי אם התסריט הזה יוצא לפועל יאמר באמת שפל כי למכבי נתניה אין משאבים וספונסורים כמו קבוצות גדולות אחרות במדינה. אם הוא עוזב לדעתי נתניה בדרך לתחתית הליגה. את שניידר אני דווקא מבין במכבי ת"א, אבל יאמר לא יכול ככה סתם לקום וללכת.

לגבי ה'בילד', אני די בטוח שאם לא צריכים להאמין למקור גרמנית אז 'בילד' היא הכתובת הנכונה. העיתון הזה מא' עד ת' צהוב. כדאי שתשאלו את העניין הזה בפורום הגרמני (לירן רוזנר לבטח יודע את הקטע הזה יותר טוב ממני)

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בינתיים זה נראה רחוק. כמובן ש-ONE, במיוחד חן מישל, תמיד ינסו להראות שהכל הולך לקרוס כדי להוריד לנו את המצב רוח, אבל זה רחוק מהמציאות. אם לותר מתיאוס יהיה חלק מהמערכת המקצועית של דיזלדורף, אז דניאל יאמר ישקיע בקבוצה כנותן חסות בלבד. זה יהיה מהלך עסקי בלבד וזה לא אומר שהוא מתחיל לנהל אותה. זה כמו שהבעלים של 'קבוצת ריאליטי' לא מנהלים את מכבי נתניה.

אגב, בלי שום קשר, התסריט בו דניאל יאמר יקום וילך זה משהו שאני מוצא אותו כהגיוני. הוא עשה את זה לקבוצה סלובקית בשם סנץ, שהיום היא מאוחדת עם קבוצה אחרת, כי זו הייתה הדרך היחידה שלה להינצל מפירוק.