אמנם אנחנו נואשים לחלוץ, אבל גם קשר אחורי זו עמדה שיש לנו איתה בעיות. רביד גזל מספיק טוב כדי ליצור הנעת כדור, אבל אלמוג כהן טוב יותר במשחקים שבהם אנחנו צריכים להתגונן. בשנים האחרונות יצרנו לעצמנו מעמד שבו אנחנו צריכים להיות אלה שמחזיקים בכדור וזה מקשה שאין 2 קשרים אחוריים שיודעים למסור קדימה. יכול מאוד להיות שלותר מתיאוס בונה על תיירי טזאמתה ודלה ימפולסקי כחלוצים. מה שהגיוני, כי בין כל אוהדי מכבי נתניה יש הסכמה שכחלוצים הם מתפקדים טוב יותר מבכנף. שיהיה לו בהצלחה ושיפתיע את כולם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לא נראה לי שמתיאוס בונה על ימפולסקי בכלל, ואת האמת, טוב שכך. הקשר בינו לבין כדורגל מיקרי בהחלט. אך למרות דברי, הלוואי ויום אחד ימפולסקי יוכיח לי את מה שאתה טוען לגביו, למרות שאני לא מאמין שזה יקרה.
דווקא לפי הדברים שדניאל יאמר אמר, לותר מתיאוס חושב שדלה ימפולסקי הוא השחקן שיכול להתפתח יותר מכולם. בינתיים אתרי הספורט מפרסמים שמגיע להיבחן חלוץ גנאי צעיר, מורה יובה, שהוא רק בן 19. תיירי טזאמתה מוזכר כמועמד לעזיבה במידה והגנאי ירשים את לותר מתיאוס.
אני גם לא מבין את המהלכים האחרונים של הקבוצה......דיברו על חלוץ ופליי מייקר זרים שישדרגו את הקבוצה ,בינתיים באמת נוצר פקק גדול בקישור, הלוואי ואתבדה. בהצלחה נגד ת"א מחר...
יאמר אמר את הדברים האלה, רק כדי לעלות את המצב רוח של ימפולסקי, שנמצא ברצפה בעקבות הדברים הנכונים שמתיאוס אומר לו כמעט אחרי כל משחק שלו. מהשבועות הראשונים של מתיאוס, הוא לא ממש ספר את ימפולסקי, למרות שהוא ניסה לתת לו הזדמנויות. ימפלוסקי מצידו, לא ממש ניצל אותן.
הנסיונות של מכבי נתניה להביא שחקנים מהדרג הנמוך, נקרא להם כך ולשדרג אותם, כמו במקרה של שלו מנשה, די מוצאת חן בעיניי. יש המון כשרונות בלאומית, שלא נדבר על הליגות הנמוכות, שפשוט השחקנים לא זוכים לחשיפה ואין שום פרסום לגביהם אז הם תקועים בקבוצותיהם. אם זה יעבוד כמו במקרה של שלו מנשה, נתניה תרוויח מכך, גם סבע כמובן, מעבר חד מבני לוד, קבוצת תחתית בלאומית, למכבי נתניה, קבוצת צמרת בליגת העל. יהיה שווה לעקוב אחריו, נראה מה יש לו להציע ...
כמה דגשים לאחר הנצחון מול מכבי תל אביב: א. מאחר וארבעת המשחקים האחרונים הסתיימו בתיקו, אני נוטה לסלוח לשחקנים על הפחדנות בדקות הסיום, אם כי אני חושב שמחלק מהדברים (במיוחד הריצה לקו של דלה ימפולסקי) היה אפשר להימנע. אם בשבועות הקרובים נדע לשפר את היכולת, אז לא נורא לגבי המשחק היום. זה משהו שיכול לקרות. אם לא, זה כבר סיפור אחר. ב. תיירי טזאמתה מוכרח להיפרד מהקבוצה. קבלת החלטות של ילד עם פיגור שכלי יש לו. אז נכון, יש לו אחלה של נתונים, אבל אחלה נתונים יש גם לכל שחקן ישראלי צעיר במחלקת הנוער שלנו. משחקן זר אני מצפה לשדרוג והוא פשוט מוריד את הרמה בהחלטות גרועות ובחוסר היכולת לבצע מהלכים פשוטים. אנחנו צריכים חלוץ טוב יותר. ג. רק מהכניסה של ראובן עובד זה התחיל להראות כמו כדורגל. אני מקווה מאוד שהוא יכנס מהר לעניינים, כי אנחנו צריכים אותו. השילוב שלו עם איתי שכטר ושלו מנשה יכריע את כל העונה של מכבי נתניה. רצוי שגם הזרים יכנסו לעניינים מהר. ד. בשבוע הבא אנחנו יוצאים למשחק חוץ קשה מאוד מול הפועל תל אביב. ברור לי שנשחק טוב יותר. במגרשים גדולים קל לנו להביא את היתרונות שלנו לידי ביטוי, אך השאלה היא אם זה יספיק. לפני המשחק מול מכבי חיפה, הייתי בטוח בנצחון שלנו. ידעתי שאנחנו קבוצה טובה יותר. לצערי, מול האדומים אין לי את הבטחון שהיה לי מול הירוקים. אנחנו נצטרך להשתפר והרבה. זה מסוג המשחקים שאסור להפסיד בהם.
לא יודע אם עובד יחזור לעצמו בנתניה או לא, אבל הציפיה של הקהל לראות את עובד בפעולה, לא זכורה לי שנים רבות אצל אף שחקן (גם לא כאשר שכטר הגיע). לפחות איפה שאני ישבתי, כל פעם שהכדור הגיע לעובד הקהל ציפה למשהו, וזה משהו שלא ראינו הרבה שנים בנתניה (למעט שכטר, אחרי שהגיע לנתניה). פתאום הקישור שלנו נראה אחרת לגמרי, אפשר לבנות התקפות מסודרות, יש בעל בית (ראיתם איך הוא בא לבקש כדור? זה שחקן!), ובכלל התחושה אחרת. כמובן שזה עדיין לא המוצר המושלם - גם נתניה וגם עובד (הבחור לא שיחק כמה חודשים טובים), אבל עם עובד בקישור, שני הזרים החדשים, כנפו מהספסל, ובתקווה, תקווה רבה, חלוץ זר תותח (להעיף כבר את טאזמאטה), תהייה לנו קבוצה שהיה כיף לראות אותה, וגם תבקיע יותר. היום כל מה שהיה חשוב זה הניצחון, אחרי כל כך הרבה משחקי תיקו, ולבוא למשחק המרכזי בשבוע הבא עם מומנטום חיובי. בהגנה, כל עוד חרמון משחק, תמיד תהייה לנו בעיה, ודפיקות לב רבות. למזלנו, פרנסמן חזר, ונתן את השקט שלו.
כמה דגשים לאחר משחק מול הפועל תל אביב: א. אחרי שנכשל בנסיון החבלה בנצחון על מכבי חיפה, תיירי טזאמתה החליט שלא מספיק לו והוא הצליח להרוס לנו גם את המשחק מול הפועל תל אביב. אולי יש לו מדי פעם פעולות חיוביות, אבל חוסר האחריות שלו כשחקן זר משגע לי את השכל. הוא לא יודע מתי לשחרר כדור, הוא לא עושה תנועה בלי כדור והכי גרוע זה שהוא מתחיל לגרום לי להתגעגע לאוקוצ'ה. הוא לא עומד בלחץ של משחקים גדולים וכל הזמן מפיל אותנו. ב. שלו מנשה בינתיים עם 6 שערים ו-5 בישולים והיום רק חוסר מזל מנע מהסטטיסטיקה המרשימה הזו להשתפר. כרגע אין ספק שבצד ההתקפי, הקבוצה הזו שייכת לשלו מנשה, בניגוד לתחזיות בתחילת העונה שסברו כי איתי שכטר יהיה זה שיוביל את הקבוצה. הראו בטלויזיה את החגיגות של האוהדים שלנו אחרי השער שלו? התחילו לעוף נעליים ביציע. שלא יגמר לעולם. ג. אני לא יודע כמה ק"ג צריך אלברטו בלאנקו להוריד, אני רק יודע שאני קונה בכל משחק תצוגה כפי שראיתי ממנו מול האדומים. כרגע עוד מוקדם לצאת בהצהרות. נותר רק לקוות שהוא ימשיך להציג את אותה היכולת. ד. כמה אפשר לזלזל בלותר מתיאוס? מילא, כל העברות שהשופט המציא נגדנו, או כדורים שעברו את הקו בצורה כל כך ברורה והקוון לא סימן לכדור חוץ, אבל ככה להעיף אותו על כלום? יאללה, חפשו מטרה חדשה. הגיע הזמן לעבור הלאה. ה. המעבר להרכב 4-4-2 עשה לנו רק טוב. התלות במגינים פוחתת וזה לא מפריע ליצור שליטה במרכז המגרש ולהניע כדור. ממילא במחזורים האחרונים אני לא מרוצה מהיכולת של דדי בן דיין, שמחזיק יותר מדי בכדור ביחס למגן. זה רק מוכיח שלותר מתיאוס הוא מאמן התקפי, שניגוד לאחרים, מנסה ועובד כל הזמן כדי לשפר את הקבוצה. דאנקה לותר מתיאוס.
אבירם, אם מתיאוס אמר לקוון FUCK YOU צריכים להרחיק אותו ורצוי גם לחודש, כמו שאם כל אחד אחר היה אומר לשופט "לך תזדיין" הוא היה חוטף בראש, אנשי אימון ישראלים לא מדברים בצורה כזאת בפנים של השופטים. מי שכן חוטף... בנתניה מדברים על יחס רע כלפי נתניה, אני חושב שזה סתם בשביל להגיד "אנחנו מקופחים" אבל צריך להסתכל על איך מתיאוס מתייחס פה לשופטים ולסביבה (כמו לדוגמא שהזיז שבוע שעבר מיקרופון שלא היה באיזור הטכני שלו בכלל... הוא היה עושה את זה בגרמניה? לעולם), ולהבין שמי שמראה פה זלזול שבוע אחר שבוע זה מתיאוס, לא פעם הראשונה שהוא מקלל. איפה המקצוענות? זה מה שמצפים ממנו, גם שהתנהג כמו ג'נטלמן אירופאי ואלוף עולם, בינתיים הוא רחוק משם.
זה שיורם ארבל ממציא שטויות לגבי האזנות למתיאוס עם מקרופון על הדשא זה משהו אחד.המקרופון עמד חמש מטר ממנו והפריע לו אז הזיז,מה הביג דיל פה? אם הבחור היה מתנהג כמו ג'נטלמן בארץ,מזמן כבר השופטים היו מכפכפים אותו.טוב מאוד שהוא ככה ושהוא נותן להם בראש כי השיפוט בארץ על הפנים.ברומא מתנהגים כרומאי,בארץ מתנהגים ככה כי אין דרך אחרת,תשאל כל עולה חדש =].מתיאוס פשוט לומד מהר.
עזוב את המיקרופון, לא כל כך עקרוני. הקללות שהוא מחלק זה העיקרון. וממי הוא לומד? בארץ אולי צועקים, אבל לא שמעתי על מישהו שאמר "לך תזדיין" לשופט ולא קיבל עונש, מתיאוס אמר.. אז שישא בתוצאות.
אני חייב לציין שלשמוע שמתיאוס הורחק בין היתר גם בגלל שיצא מהתחום הטכני שלו, ודקה לאחר מכן לראות את גוטמן עוד מעט נוגע בשטראובר גרם לי לגחך מעט. שבסך הכל יהיה כאן שיפוט אחיד, זה כל מה שצריך. זה שמתיאוס זר לא צריך לשנות את היחס כלפיו, כמו שזה שגוטמן מאמן מנוסה לא צריך לגרום לשפוט לפחד להעיר לו.