מכבי נתניה 08/09: נתי עזריה יאמן את הקבוצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/7/08.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לפחות לא מצפה ממתיאוס שיביא שחקנים בעלי שמות עולמיים. מתיאוס ישפט על ידי יותר באיכות הזרים שיצליח להביא, ולא משנה אם הם בעלי שם או לא.

ואין מקום להשוות בין פרננדז למתיאוס, לואיס פרננדז מאמן ברמה אחרת, מתיאוס צריך עוד לעבור הרבה כדי להגיע לרמת הניסיון וההצלחה שלו, אבל מצד שני פרננדז הגיע לקבוצה בעלת אמצעים וגאידמק היה במצב רוח של בזבוזים, יאמר לא מסכן, יש לו כסף, אבל הוא לא יגיע לרמת ההוצאות של גאידמק ולכן לא יכול להביא שחקנים מהרמה הגבוהה של אירופה, אולי אחד.. בכל מקרה, לא יהיה חכם מצד נתניה לשפוך הון על שחקן בודד.

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/09
  2. henry1 Member

הם מצאו את עצמם במכבי ת"א? באמת? תזכיר לי מאיפה תמיר כהן וסטרול יצאו לאירופה? תכזיר לי באיזה קבוצה דדי נחשב למגן הטוב בליגה, ויש כאלה שאומרים לשחקן הטוב בליגה? אני לא אומר שהם נכשלו במכבי ת"א, אבל הם לא ממש פרחו, לפחות לא לאורך זמן. תמיר כהן היה בשפל, על סטרול כבר כמעט שלא שמעו, ורק דדי יצא עוד בסדר מהבית קברות לשחקנים שנקרא מכבי ת"א, אבל היום הוא טוב בהרבה ממה שהיה אז.

שלו מנשה, אף פעם, אבל אף פעם, לא היה טוב כמו שהוא בנתניה, וזה, בעיקר, בגלל מתיאוס. רביד גזל אולי שחקן די אפור, אבל הרבה יותר יעיל כיום ממה שהיה בעבר (שוב, תודות למתיאוס). אף אחד לא עושה ממתיאוס ונגר או פרגסון, אבל בשביל הליגה שלנו, הוא די קרוב לזה.

עם עובדות לא מתווכחים. הוא באמת מוציא יותר משלו מנשה, גזל, ושחקנים נוספים כמו מעבי (למרות שהוא אנטי כדורגל, בזכות מתיאוס הוא הפך למחליף לא רע לדדי. ודגש על "הלא רע", כי יש גבול לקסמים). עוד אנטי כדורגל שהוא הצליח לשפר - מגן הנבחרת "המהולל" סבן, שרק בזכות הכושר הגופני הטוב שהוא הכניס לקבוצה, סבן הצליח לחפות על המון מגרעות שיש לו, ולהראות שיפור מסויים. הגדולה שלו היא לא רק בקידום שחקנים בודדים, אלא הפיכת שחקנים בינוניים נוספים, לחלק מקבוצה לוחמת ויציבה. דעתך שזה "בולשיט", אבל כשתביא לי עובדות אחרות, אולי דעתך תחשב כרלוונטית באמת.

ושום מילה שלך על התקציב הבלתי מוגבל שגיידמאק הביא לו...

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/09
  3. Don Joan Roman Member

גם עם תקציב בלתי מוגבל קשה להביא לפה שחקנים כמו ז'רום לרואה שהגיע רק בגלל לואיס פרננדז כי את אותה משכורת שהוא קיבל בצרפת הוא קיבל גם כאן בישראל ועובדה שברגע שפרננדז עזב גם לרואה ברח יחד איתו.

אבל אני מסכים עם הדעהש לא צריך להשוות בין השניים ושעדיף זר טוב ב300 אלף דולר עם מאמן איכותי שיידע איפה להציב אותו ואיך לגרום לו לבוא לידי ביטוי מאשר זר במיליון דולר עם מאמן שיסרס אותו.

וקצת חרה לי הדברים של דור על ארבייטמן: הוא לא עזב את בית"ר לפ"ת בגלל בצע מזומנים אישי אלא בגלל בצע מזומנים של איזיקוביץ' ועל זה שלומי משלם עד היום את המחיר.

4. Number 8 Member

אבי סטרול זכה באליפות עם מכבי ת"א והיה שחקן פותח באותה עונה, שיחק בליגת האלופות ואף היה קפטן הקבוצה לפני שעזב, תמיר כהן גם זכה באליפות עם מכבי, שיחק הרבה משחקים באותה עונת אליפות ושיחק קבוע בליגת האלופות. משום מה, אלי כהן לא רצה אותו ושיחרר אותו, כמו שאמרתי טעות של ההנהלה. דדי בן דיין היה אחד הגמנים הטובים בישראל דאז באותה קבוצה של ניר לוין שלא הפסיקה להבקיע, הוא כבש הרבה שערים כמו היום והקבוצה הייתה מכונת שערים הרבה בזכותו. כאשר קלינגר הגיע ב2002, הוא העדיף את אבו סיאם על פניו ובן דיין שוחרר.

שלושתם הצליחו בגדול במכבי ת"א. סטרול ותמיר כהן שוחררו בגלל אותה תקופת השפל של ההנהלה שלא ידעה מה היא עושה, ובן דיין שוחרר כדי לקדם שחקן נוער(מעשה שהתברר כהצלחה גדולה אגב). אני לא אומר שהם נשארו במקום, אלא שלושתם השתפרו, בעיקר תמיר כהן, אבל זה ממש לא כפי שאתם מתארים את זה - מתיאוס לקח אותם מההריסות ושיקם אותם כי הם הצליחו בגדול עוד לפני.

גם אלי כהן הוציא הרבה יותר מהקבוצה של מכבי ת"א ב2005/2006. משחקים כמו מישאלוב, מרדיקוביץ ואחרים, וסיים איתה במקום השלישי(רק בגלל החלטה מגוחכת של בין הדין או מי שזה לא יהיה), ויש עוד הרבה מקרים כאלה בארץ ובעולם. זה הופך אותו לקוסם? ממש לא, אלא למאמן כדורגל טוב, שזה אחד התפקידים שלו לעשות בתור מאמן כדורגל. הגיע הזמן שתפקח את העיניים ותהיה אובייקטיבי לפעמים.

נכון שלכסף יש חלק בכל הסיפור הזה, אבל יחד עם זאת גם הקשרים של פרננדז עזרו לו הרבה. אנחנו לא מדברים על מיליוני דולרים כמו שקבוצות בקטאר הציעו לשחקנים כמו לואיס פיגו וריבאלדו לעבור אליהן, בסך הכל מיליון וקצת. זה ג'רום לרואה, אחד השחקנים היותר טובים בליגה הצרפתית פלוס דויד אגאנזו. אלו שחקנים שלא משנה כמה כסף היו מציעים להם, בחיים לא היו פוזלים אפילו לכיוון של הליגה הישראלית, אבל הם הגיעו הרבה בזכות לואיס פרננדז, בעיקר בזכותו. בנוסף, ליאמר יש מספיק כסף... זה לא שמביאים שחקן זר שהצליח לפני 10 שנים כמו פאביו ג'וניור, אלו שחקנים שהצליחו בהווה.

5. henry1 Member

פקחתי את העיניים, ואני מאוד אובייקטיבי, ועדיין אני רואה שמתיאוס אכן מוציא הרבה מסגל של כלום ושום דבר. אני מבין שקשה לאנשים להודות, בטח שכל מיני גורמים חיצוניים אומרים אחרת. אני מסתכל על ההתנהלות של מתיאוס, האימונים וסגנון המשחק (עד כמה שאפשרי להנחיל סגנון משחק לסגל שכזה), ואני מאוד מרוצה. אם לא הייתי מרוצה, לא הייתי מהסס לתקוף את מתיאוס, גם בלי לתת לו ימי חסד.

לא אמרתי שהם לא הצליחו בעבר, אלא בזמן הנתון שהם הגיעו לנתניה, הם לא בדיוק היו הסחורה החמה בשוק, ונתניה החזירה אותם למה שהם היו, ואף יותר.

אז אתה מודד מאמן לפי קשרים...? אם לפרננדז יש קשרים יותר טובים (לא בטוח), אז הוא נחשב למאמן טוב יותר? זה לא רציני. לדעתי, אם למתיאוס היה את הסגל שהיה לפרננדז, הוא היה מוציא לא פחות ואף יותר, בטח שאני רואה את מה שהוא עושה עם הסגל העכשווי של נתניה. מבחינת הצלחה באירופה, אז כמובן שפרנדדז עשה יותר.

ליאמר יש כסף, נכון, אבל ליאמר יש גם דעה משלו, שאומרת שהוא לא מוכן להשקיע יותר מ-200 אלף דולר על כל שחקן זר. לפעמים יש חריגות, אבל הן ממש קטנות, אך זה עדיין לא מתקרב ל"סך הכל מיליון וקצת...".

6. Number 8 Member

אמרתי כבר ש"בהחלט יש הבדל בין לותר מתיאוס למישל דיין לדוגמא, אם זה בשיטת האימונים שלו, הגישה שלו לשחקנים וכמובן ששיחק תחת המאמנים הגדולים בעולם". לא אמרתי שאוהדי נתניה לא צריכים להיות מרוצים ממתיאוס כי בגדול הקבוצה די מצליחה(בעיקר בזכות המיקום, הרבה פחות בגלל היכולת), אל תכניס לי מילים לפה. דבר שני, הבאתי את הדוגמא של אלי כהן שהוציא הרבה מסגל אפור לפני שנתיים במדי מכבי ת"א, ולא חסרות דוגמאות כאלה, וזה לא הופך אותו לקוסם כמו שעשיתם אותו.

הם המשיכו להצליח במכבי נתניה. הם היו טובים במכבי ת"א והמשיכו את היכולת הטובה בנתניה. ממש לא בגלל מתיאוס, בעיקר סטרול ובן דיין היו מצוינים גם בעונה שעברה.

שחקן כמו לרואה, שיכול לשדרג כל קבוצה בכמה רמות, ובעיקר את נתניה שכמעט ואין לה שחקנים יצירתיים בחלק ההתקפי, שווה את כל הכסף שמוציאים עליו, גם אם זה מיליון וקצת.

7. henry1 Member

שווה, בטח שווה, ואפילו הרבה יותר, אבל כל עוד יאמר בדעה שאין להשקיע יותר מ-200 אלף דולר על שחקן, זה לא רלוונטי.

תמיר כהן לא בדיוק המשיך להצליח בנתניה, כי הקריירה שלו הייתה בזבל (אם להיות בוטה טיפה). כשהוא הגיע לנתניה הרבה מאוהדי נתניה (וכן אני) הרימו גבה, ואמרו מה הטעם להביא שחקן כזה גמור לנתניה. ההמשך היה ורוד כפי שידוע לכולם. כאוהד מכבי ת"א אני בטוח שאתה זוכר עד כמה לא ספרו את תמיר כהן בשנתו האחרונה שם.

8. Number 8 Member

קודם כל, חצי עונה. דבר שני, כמו שאמרתי כבר, מהלכים מטומטמים של ההנהלה, שכיום אנחנו בוכים עליהם. כולם ידעו שתמיר כהן שחקן מצוין, הוא הוכיח את עצמו לא מעט פעמים במכבי ועל כך קיבל מקום בהרכב הפותח, אבל משום מה אלי כהן לא שם עליו והחליט לייבש אותו ובסופו של דבר לשחרר אותו. שוב, זה לא בגלל שהוא לא היה קשר אחורי טוב, הוא נזרק בגלל טעות אדירה של ההנהלה בראשות אלי כהן.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Number 8 - יש דברים שרואים בלותר מתיאוס, שתשים לב אליהם רק אם תראה לפחות 75% מכלל המשחקים של מכבי נתניה. הדבר הראשון ואולי הבולט מכולם, הוא שלו מנשה. אתה מכיר מאמן ישראלי שהיה לוקח אותו, נותן לו את המפתחות ואפילו משחרר את ברוך דגו עבור שחקן שמעולם לא שיחק בקבוצת צמרת? בחיים לא.
    דבר נוסף, השיטה של מכבי נתניה. איזה עוד מאמן בישראל היה פותר לגמרי את המגינים שלו מהגנה? אף אחד. מכבי נתניה שולחת שחקנים קדימה יותר מכל קבוצה אחרת בליגה ועדיין מצליחה לצמצם את הנזקים בהגנה למינימום. זה הכל עבודה של מאמן.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאמר לשחקנים באימון: "רוצה לזכות באליפות. תהיו ביחד"

הבעלים של מכבי נתניה דניאל יאמר הגיע היום לאימון וקיים לפניו שיחה ארוכה ואמוציונאלית עם השחקנים. יאמר פתח ואמר: "מי פה לקח אליפות?", שישה שחקנים הצביעו ויאמר אמר: "רובכם לא לקחתם אליפות בקריירה שלכם, וזה דבר שאמור להיות חלום עבורכם. לי, כמי שעומד בראש המערכת, היה לי חלום כשרכשתי את המועדון. נכון, לא היו לי שחקנים, אין לי מגרשי אימונים, אין לי אצטדיון, רוב האוהדים שלנו ישנים. אבל היה לי חלום להיות גאה ולהצליח לעשות משהו מהכלום שלנו. כי לא כל מי שהצליח בחיים הגיע מבית עשיר. אמרתי: 'בוא נשתגע ונגשים עם מכבי נתניה, מועדון שלקח 5 אליפויות, את החלומות'. כשהגעתי ידעתי שנעשה משהו גדול, בגלל שלא היה לנו כלום. אבל חלומות ניתן להגשים רק כשמאמינים בהם. וכל מי שנמצא פה אני מאמין בו.

את ביבאן לקחתי לקבוצה אחרי שיחת טלפון כי האמנתי בו. הוא ישחק במונדיאל ויהווה כרטיס ביקור למועדון ויביא אותנו להישגים וככה כל הזרים שגם מאמינים בנו. לכל הזרים, בגלל הלחימה שלנו בדרום הארץ רוב המדינות בעולם הן נגד ישראל, ולרבים זה לא הגיוני ששחקנים באים לשחק והם ונותנים את הלב. אני מודה לכל הזרים שלנו בקבוצה אתם השגרירים הכי טובים של המדינה.
    אבי (קנפו), רציתי כבר לפני שנתיים והעדפת את כפ"ס. היום אנשים אמרו לי לא לקחת אותך אבל לקחנו אותך כי אני מאמין בך. יש לך צ'אנס גדול עכשיו והגעת למועדון שרוצה לזכות באליפות.
    טל (מעבי), אם הייתי רוצה שתלך לקבוצה אחרת הייתי משחרר אותך. תחשוב איפה היית לפני שנתיים ותעריך את המקום שבו אתה נמצא.
    ראובן (עובד), כשראיתי אותך בפעם הראשונה אמרתי לעצמי שלא ראיתי שחקן כמוך בישראל. אם לא תהיה חכם לקחת את הצ'אנס שלך, תפספס את ההזדמנות האחרונה שלך.
    דדי (בן דיין), אני מאחל לך שתצא החוצה לחו"ל, הרבה סקאוטרים באים ואני מאחל לך שתצליח לצאת ולשחק באירופה, אבל זה יכול לקרות רק כשהקבוצה תצליח.
    איתי (שכטר), אם אתה תצא עכשיו לחו"ל יהיה לך קשה מאוד. תילחם, תוכיח שאתה ראוי לצאת לחו"ל. שאלתי את לותר 'אם היית מאמן בגרמניה את מי היית לוקח איתך מהקבוצה?', הוא ענה: 'את איתי'. אם אתה רוצה צ'אנס להגיע לשם אתה צריך לעבוד איתו ולהקשיב לו.
    תיירי (טאזמטה), כשראיתי את הוידאו שלך זה היה מדהים. מה שעשית עם הכדור היה קסם. כשהציעו אותך אלינו חשבתי שזה לא רציני שאתה באמת תבוא לפה. עכשיו אתה פה ואתה חייב לחזור ולשחק כמו שצריך. אם אתה רוצה לחזור לאירופה תעבוד בשביל זה. מונקו ביררה לגביך ואם היא תרצה אותך אני אשמח שתעבור לשחק שם, כי זה יהיה מצוין למועדון כמו היציאה של אבי סטרול ותמיר כהן לחו"ל. אני לא אעצור אף אחד לצאת לחו"ל. יש לך את הצ'אנס אבל אתה צריך לקחת אותו ולהצליח.
    לותר מספר לי שהוא עובד אחרי אימונים באופן אישי עם אלמוג כהן. אלמוג, מי עוד היה עובד איתך אחרי אימונים ככה?
    דלה (ימפולסקי), אל תכעס על לותר הוא מנסה לכוון אותך והוא אומר לך את האמת בפנים וזה עדיף מאשר שידברו עליך מאחורי הגב. לותר אמר לי שאתה הכישרון הכי גדול שיש בקבוצה הזאת ומה אתה עושה עם זה? תלמד ממנו. הוא אומר לך לשנות את סגנון המשחק שלך אז תשמע לו. אנחנו מאמינים בך.
    דורון (רוזנקביץ') הגיע אלינו מהליגה השלישית והוא בטח לא חשב לפני חודש שהוא יגיע לקבוצה שמתמודדת על אליפות המדינה, ושאולי בעוד כמה חודשים הוא יהיה בסגל של קבוצה שמתמודדת במוקדמות הצ'מפיונס ליג.

יש לנו מאמן שעבורכם הוא אולי משוגע בדרישות המקצועיות שלו אבל הוא רק משוגע שבא לישראל. כי הוא לא ראוי לתנאים שהוא מקבל פה. אין לו תנאים, חדרי הלבשה, מגרשי אימון, אצטדיון וכו'. יום אחד הוא ילך למועדון גדול ויחשוב את מי הוא ייקח איתו. העולם ייפתח לכם.
    אני לא יודע מי מדבר בתקשורת יותר מאשר הוא מדבר איתנו, ומי לא נאמן למערכת. אבל מבחינתי, אם אתם מדברים על מה שקורה בתוך חדרי ההלבשה בפנים זה כאילו אתם מדברים על הבעיות שלכם בתוך הבית, וככה הורסים את הבית. אל תדברו רע אחד על השני. עשו אחד את השני חזקים. בליגה שלנו אין איזה מועדון עליון כמו ליברפול, מנצ'סטר יונייטד, מילאן וכו' שאיתו אתם צריכים להתמודד. גם אנחנו לא מועדון כזה אבל כדי להצליח בליגה שלנו צריך להראות ביטחון, ששפת הגוף שלכם תהיה חזקה כדי להשיג את המטרה. אבל שפת הגוף שלכם נראה כאילו אתם עייפים, שאתם לא נהנים. כשאני רואה אתכם כעת משחקים אני חושב שיש לי קבוצה של זקנים, הכל לאט, נחמד. ובזמן האחרון אני מרגיש שאתם לא ביחד. זו לא הדרך. חשוב שנעבוד כקבוצה אחת, אני רוצה שנהיה ביחד שנהיה משפחה אחת רק ככה נוכל להצליח. אם נכבד אחד את השני, נעשה נס וזה יהיה נס כי אין לנו כלום. בואו נחלום על זה, נלחם בשביל זה ונרגיש את זה כי אחרת אין לנו סיכוי. עשו את הבלתי אפשרי לאפשרי.
    אני מנסה לעשות רק טוב לקבוצה ולעיר. אני מפסיד הרבה מאוד כסף בכל שנה אבל אני עושה את זה עם חיוך. ואם ניקח אליפות לפחות ארגיש שהשגתי משהו. אתם צריכים להאמין בחלום הזה, אבל אנחנו לא נוכל להשיג אותו אם נפגע אחד בשני. כולם צריכים לעזור אחד לשני, ביחד. צריכים לזוז ביחד.

אני רוצה לזכות באליפות ואני יודע שיש לנו את הצ'אנס לעשות את זה. אנחנו צריכים לשנות כמה דברים אבל זה אפשרי, בואו נפתח דף חדש, ונהיה עם רוח חדשה בחמשת החודשים הקרובים כדי שנחייך בסיומם".

מתוך האתר הרשמי של הקבוצה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

החסרון של שכטר לדעתי משחק לטובת מכבי ת"א, ואם היא תדע לעשות משחק הגנתי חכם ולנצל את ההזדמנויות הבודדות שתגיע אליהן נתניה עם כל הכבוד לא תשמור את הנקודות בקופסא, כי נתניה לא במומנטום טוב, לא שמכבי ת"א כן, אבל מכבי ת"א צריכה את הנקודות יותר מנתניה.

12. Number 8 Member

אני לא מבין למה אני צריך לחזור על אותם דברים כמה פעמים...
    אמרתי שלותר מתיאוס הביא איתו משהו חדש לליגה, משהו שונה, שני מגנים שמשחקים כקיצוניים, הגנה מצוינת, שני אימונים בשבוע וכדומה.
    בנוגע לשלו מנשה, הופתעתי מהיכולת המצוינת שלו בנתניה, ידעתי שיש לו הרבה כישרון ויכולת, ראינו זאת עוד במכבי הרצליה ובכפר סבא, וכנראה שהוא היה צריך לפרוץ בקבוצה קצת יותר גדולה מאותן קבוצות, ועל זה מגיע כל הכבוד למתיאוס.

אבל יחד עם זאת, זה לא הופך את מתיאוס לקוסם וזאת הנקודה שלי. זה שהוא מוציא הרבה מהקבוצה הדי אפורה של נתניה, לא הופכת אותו לקוסם כי היו מספיק מקרים שמאמנים עשו זאת, זה חלק מהעבודה שלהם כמאמני כדורגל. אם תזכו באליפות יהיה אפשר להגדיר אותו כ"קוסם", אבל הדרך לשם עוד ארוכה...

13. oFiRzZz Member

אלברטו בלאנקו הפנמי חתם בקבוצה .
    שיהיה לו בצלחה ..

---
    לדעתי , אני לא מבין למה אנחנו צריכים עוד קשר ?! חלוץ הרבה יותר דחוף לנו !

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מסכים, הקישור של נתניה בסך הכל בסדר, הסיומת היא הבעיה של הקבוצה הזו, לדעתי.
    לפי אתרי התקשורת השונים אני מבין שהפנמי הגיע ארצה עם משקל עודף,
    לא הפגין כושר גבוה באימונים וכושרו הגופני טיפה לוקה בחסר, בקבוצה יצטרכו לעבוד איתו הרבה בשביל להחזירו לכושר.

אני מבין שהוא יקח חלק במשחק מחר מול מכבי ת"א,
    אני בטוח שהוא לא יתרום הרבה אך גם לא צריך לצפות ממנו על ההתחלה ליותר מדי.

גורם בקבוצה בתגובה:
    "אין פה אחד במועדון שיש לו זכות להעביר ביקורת על מתיאוס, אבל אף אחד גם לא מבין את פשר ההחתמה.
    אין לנו אף חלוץ מרכזי וגם ככה יש לנו פקק בקישור, אז בשביל מה להחתים עוד קשר, ועוד כזה שלא נראה כי ישדרג אותנו".

15. henry1 Member

הקישור שלו משווע לשחקים טכניים, שיודעים להחזיק כדור, לבנות התקפות ולאיים על השער, וזאת הסיבה שהחתימו שני קשרים זרים + עובד. אפשר להתווכח אם היה אפשר לוותר על קשר זר, ובמקומו להביא חלוץ, אבל רק בהמשך נדע אם זאת החלטה נכונה. מה גם, שמועד ההעברות עוד לא הסתיים, ואם טאזאמטה לא ירשים עד סוף ינואר, בהחלט ייתכן שהוא יוחלף לקראת סיום מועד ההעברות בחלוץ זר.