מכבי נתניה 08/09: נתי עזריה יאמן את הקבוצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/7/08.

1. Raulito Madridista

אני מקבל את מה שאתם חושבים על שכטר, ברור שיש לו עוד מה לשפר, אבל בכל זאת צריך לקחת בחשבון את הסגל של נתניה שמלא בשחקנים מאוד אפורים ולא יצירתיים. אם לנתניה היה משהו טוב יותר להציע מאשר שכטר אז הייתי עוד מנסה להבין את מתיאוס, אבל במצב הנוכחי בטח שאני לא מקבל את היחס שלו כלפי איתי שכטר, מה גם שמתיאוס כמו שכבר אמרתי הביא זר בינוני מאוד כמו דניאל אומברטו וגם לא בעל טיימינג טוב בכל הקשור לשחרור שחקנים(את קיויו הוא היה צריך לבעוט מנתניה הרבה לפניכן וגם להביא חלוץ על רמה). מכבי נתניה היא זו שמפסידה בעיקר כאשר שכטר לא על המגרש, כל מהלכי הכדורגל שלה מאוד צפויים וההגנות מבטלות את נתניה דיי בקלות. אז פה ושם היא מבקיעה, אבל זה עדיין לא מספיק וגם לא יספיק. לפי דעתי מתיאוס הולך צעד אחד רחוק מידי והוא מנסה להוכיח לכולם שהוא יישנה את כל תשתית הכדורגל בארץ, הוא רוכב על הגב של שכטר. שכטר לא מספיק טוב למכבי נתניה? - מצחיק בכלל לשמוע את המשפט הזה.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי מה שאתה אומר, איתי שכטר יכול לעשות מה שבא לו, כל זמן שהוא השחקן היצירתי ביותר בקבוצה. קשה לקבל את זה. זה מציב את השחקן מעל למועדון וזה פסול. ניתן לקחת כדוגמא את הפועל פתח תקווה ושמעון אבוחצירא. האם גם הם היו אמורים לאפשר לו לשחק, רק כי הוא השחקן היחידי שמבקיע? כשאיתי שכטר יעשה את הדברים כמו שצריך, לותר מתיאוס לא יבקר אותו.

3. Raulito Madridista

אני ממש לא אמרתי שאיתי שכטר יכול לעשות מה שבא לו או שהוא מעל מכבי נתניה, ברור שהמועדון הוא מעל כל שחקן ושחקן. מכבי נתניה הייתה לפני שכטר והיא תיהיה גם אחריו. אבל מה שכן, לדעתי זה מצחיק אם נתניה תיפטר משכטר, כאשר האופציות ההתקפיות האחרות הן ימפולסקי, אומברטו או ג'ורג' בה. אתה בוחר להתעלם מהעובדה שלקבוצה לא יהיה תחליף ראוי ושמתיאוס לא הרשים עד עכשיו בבחירת הזרים, הנקודה בה חשבתי שיהיה שידרוג בנתניה מתקופת ראובן עטר. אגב יש הבדל גדול אגב בין מה שעשה אבוחצירא לבין מה שעשה איתי שכטר. מתיאוס החליט לסמן את שכטר, עוד ביום הראשון הוא רמז ששכטר לא מקצוען(אכילת הגלידה) ולא הפסיק לעקות אותו, זה ממש לא מתאים. מתיאוס כנראה לא מבין לאן הוא הגיע והוא חושב שהוא קוסם, הוא טועה. מהיום הראשון הוא רק אומר דברים לא טובים על הכדורגלן הישראלי, אין אחד שלא קיבל ממנו עקיצה, אי-אפשר להיות אחד נגד כולם. הוא הגיע לקבוצת כדורגל בינוני והוא צריך להבין שאי-אפשר לשנות דברים כאן ביום אחד. גם קלמי סבן סופג ממתיאוס ביקורת, אז גם סבן לא עושה את הדברים כמו שצריך?; אני אתן דוגמא נוספת - ברוך דגו. מתיאוס בעט אותו אחרי פחות מחודש, איך הוא כבר הספיק לפסול אותו? דגו הוא אחד שנותן מאתיים אחוז בכל משחק, לא משנה אם יש משחקים שהוא נראה כמו הצל של עצמו, ואת זה יגידו גם שונאיו הגדולים ביותר.

נערך לאחרונה ב: ‏11/12/08
  4. Rudess Member

בזיון העונש שמתיאוס קיבל, הרחקה מ-2 משחקים בפועל. ככה זה כשיש איפה ואיפה בהתאחדות, ואבי נמני שהתנהג בצורה חריפה וקשה יותר קיבל רק הרחקה ממשחק אחד.

כנראה שהכדורגל הישראלי החובבני לא ראוי לאנשי כדורגל גדולים כמו מתיאוס. מתיאוס עשה סדר מהיום הראשון שהגיע, אימונים רציניים וארוכים, מקצוענות, כושר גופני, טקטיקה, עמידה על המגרש, והיחידים שזה מפריע להם זה שחקני הכדורגל הישראלים העצלנים והתקשורת שבאופן מסורתי מסיתה נגד מאמנים זרים. אם מתיאוס מעיר לשחקנים כנראה שהוא צודק, כי הוא נמצא באימונים והוא יודע מה הוא מצפה ורוצה לראות מהשחקנים. אני שמח שמתיאוס העיף את דגו, זאת הייתה החלטה מצוינת וממש לא צריך להתחרט עליה. תראה מה הוא עשה משלו מנשה, שחקן ששיחק בקבוצות כמו ראשל"צ,כפר סבא והרצליה, הוא אחד השחקנים הכי חשובים בנתניה העונה.

5. henry1 Member

כמה הבהרות לגביי בחירת הזרים של מתיאוס - מתיאוס טעה, והוא הודה בזה, בהגיעו לארץ מאוחר מידי. הוא היה בטוח שישנם כאן מנהלים שמבינים כדורגל ויבחרו לו את השחקנים והזרים הטובים ביותר. כשמתיאוס הגיע, הוא הבין בהמהרה שמה שיש לו (קיויו, אוקצ'ה, צאגי, דגו) לא שווים הרבה, והחליט לשחרר אותם. השיחרור הגיע יחסית מאוחר (לפני סיום מועד ההעברות), ולכן מתיאוס נשאר בלחץ של זמן והחתים שני שחקנים רק בכדי למלא את מכסת הזרים. הוא הבין שלא מדובר בכישרונות כאלה גדולים, לכן דאג לשים להם סעיף שיחרור בינואר.

זאת הייתה הטעות היחידה של מתיאוס עד כה, ובניגוד להרבה מאוד מאמנים הוא אמר זאת עוד בתחילת השנה. המבחן של מתיאוס בזרים יהיה בתחילת שנה הבאה, אבל גם בינואר, אם כי ידוע שבינואר קשה מאוד להביא זרים על רמה. לכל אחד מותר לטעות, גם למתיאוס.

בנוגע לשכטר, אז נכון שהוא על המגרש כל דבר יכול לקרות, והוא יותר כישרוני מכל אחד שיש לנו. אבל זה לא שם אותו מעל הקבוצה. אם הוא מתעצל באימונים ובמשחקים, הוא צריך לשבת על הספסל. בסופו של דבר זה ישתלם לו ולנתניה.

בקשר לעונש של מתיאוס - אז זה בערך מה שציפיתי. קשה לנו לשמוע ביקרות נכונה של זרים עלינו. בתקופות כאלה אני שמח לראות את מה שעשו לגרנט באנגליה ואני מקווה שיעשו כך לכל מאמן ישראלי אחר שאי פעם יצא לחו"ל. זה מה שמגיע לנו.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה הערות לאחר התיקו 1-1 מול בני סכנין:

א. איתי שכטר, לכאורה, נתן משחק טוב, רק מפני שהוא חלף על פני כמה שחקנים. בתאכלס, 3 בחמצות מגעילות כשב-2 מהן השוער לא בשער. שום מסירה שמציבה שחקן מול שוער, למרות שמלא שחקנים היו תמיד בתנועה. הוא יכול לבכות עד מחר כשהוא מקבל ביקורת, אבל אי אפשר אחרת.
    אני לא חושב שצריך להושיב אותו על הספסל, אבל אני כן חושב שבינואר אנחנו נצטרך להביא שחקנים טובים להתקפה, כדי שהיכולת האישית של איתי שכטר תבוא אך ורק כערך מוסף ולא כזו שנצטרך להסתמך עליה.

ב. למרות שלא היה פנדל וזה חד משמעית לקח מאיתנו נקודה (לא יאמן כמה מזל רע יש לנו עם פנדלים השנה. מחריד), יכולנו לגמור את המשחק הזה הרבה קודם לכן. בכל פעם תפסתי את הראש עד כמה ג'ורג' בה יכול להיות גרוע. פלא שבמסירה הנורמלית היחידה שלו הבקענו שער? דניאל אומברטו בקושי נוגע בכדור וזה מה שהורג אותנו. הוא משחק בעמדה הכי חופשית במשחק והוא לא מנסה להשפיע. כאילו לשחק עם שחקן פחות. אם בינואר יגיעו 2 זרים טובים להתקפה, אנחנו נפרק קבוצות. הכמות פעמים שאנחנו מגיעים לרחבה של היריבה היא מטורפת.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אומר את זה גם פה, כל הכבוד לכם שאתם קודם מעבירים ביקורת על הקבוצה שלכם ורק אח"כ על תבריזי. אפילו אם אין פנדל, מכבי נתניה לא צריכה לגמור משחק נגד סכנין בהפרש מינימלי של 1-0. זה לא אומר שממש לא היה פנדל, אבל בכל זאת, בדרך כלל הרבה יותר קל להאשים את השופט מאשר את הקבוצה שלך.
    באמת, כל הכבוד! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

לגבי הכעס (היום כמובן בצדק) של גורמים בקבוצה שההתאחדות מחפשת אתכם. אני מסכים שהעונש של מתיאוס מוגזם בטח לנוכח ההתפרצות של אבי נימני, אבל האם אתם על הדשא גם מקופחים בצורה יוצאת דופן? בסופו של דבר אתם קבוצה קטנה ותמיד הרבה יותר קל לדפוק אתכם מאשר את מכבי חיפה, התל אביביות הבכירות או בית"ר ירושלים, אבל מה דעתכם בסוגייה הזאת? שוב פעם, מבחינתי העונש של מתיאוס מגוחך ומאד מסריח לנוכח ההתרפסות שיש במדינה לאבי נימני.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/08
  8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרחקתו של לותר מתיאוס תפגע בנו רק במשחק הבא. במשחק מול בני סכנין דווקא זה לא בדיוק השפיע. הוא ישב ביציע הכבוד המאולתר ואפילו לא היה צריך להשתמש בכלי עזר טכנולוגי כדי להגיד לנתי עזריה מה הוא רוצה שיקרה.

אני לא חושב שמחפשים אותנו בגלל מעמד כזה או אומר שלנו בכדורגל הישראלי, אלא רק בגלל לותר מתיאוס. במקרה של השופטים, אני חושב שזה קשור בעיקר בשחקנים. שחקנים כמו יניב קטן, מיכאל זנדברג או עידן טל (אבי נימני הוא האבטיפוס של שחקנים מהסוג הזה) תמיד יקבלו כבוד מהשופטים, בזמן שאחד כמו לירן שטראובר (קפטן!) יקבל, לעיתים, כרטיס צהוב על צעקות לשחקני ההגנה שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/08
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

עמנואל קלוטי, חלוץ בן 21 מגאנה, שכבר נחת בארץ אמש, הגיע למבחנים בקבוצה.
    בנתניה הבינו שהבעיה העיקרית שלהם טמונה בחלק ההתקפי של הקבוצה ולכן לא ישבו בחיבוק ידיים.
    גובהו של השחקן הוא 1.78, בנוסף הוא שחקן הנבחרת הגנאית הצעירה, הופעה אחת בנבחרת הבוגרת.
    הוא משחק העונה בקבוצת אודנסה מהליגה הדנית אולם לא מרבה לקבל שם דקות משחק, בעבר שיחק באינסברוק האוסטרית.
    ב-2007 הוא סיים כמלך השערים בגאנה, שם שיחק בקבוצת גרייט אולימפיקס.

הצוות המקצועי מאוכזב מאוד משני הזרים של הקבוצה, החלוצים ג'ורג' בה ודניאל אומברטו, שלא מספקים את הסחורה.
    לשני השחקנים הללו יש סעיף בחוזה המתיר לקבוצה לשחרר אותם בחלון ההעברות בחודש ינואר וכנראה שזה מה שההנהלה תעשה.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עכשיו יוצא למשחק מול בורוסיה מינשנגלאדבך. תאחלו לי שלותר מתיאוס ישחק, שהוא יחליט להיפתר מהחולצה בסוף המשחק ושמכולם יהיה זה דווקא אני שאצליח להשיג אותה.

אם רק תאמינו! http://www.super3.gr/forum/public_html/yabbfiles/Smilies/ari_ole.Xxx

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אשליות לחוד ומציאות לחוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה יום היה לי. רק בשעה 21:40, כשהמשחק עמד להסתיים הבנתי פתאום שאין אוטובוסים לעפולה ושבעצם אני תקוע במרכז הארץ. הפתרון היה להגיע לחיפה עד 23:30 ולהספיק לאוטובוס האחרון שיוצא משם לעפולה. הרכבת מהרצליה לחיפה הייתה אמורה לצאת ב-10:50 (כשהשעה המשוערת היא 0:15) וכשהגעתי הסתבר לי שפספסתי בכמה שניות את הרכבת שהייתה מאפשרת לי להגיע בזמן, רק בגלל המאבטח הלא חכם שהיה שם. בסוף הגעתי לחיפה וחבר יקר עשה את הדרך מעפולה כדי לאסוף אותי.

יש לי כמה מסקנות מהמשחק מול בורוסיה מינשנגלאדבך, שקשורות גם למכבי נתניה וגם לכדורגל הישראלי.
    בגדול, למרות הרגעים הקשים שעברתי היום (קחו בחשבון שהיה לי ריב רציני עם הוריי, שלא רצו שאלך למשחק ושבעצם נאחזתי בכך שיש לי איך להגיע ולחזור, למרות שלא באמת היה לי), זה היה שווה את זה.

שוב מתרגש, לראות אותך
    אהובתי, אני שלך
    בכל מגרש, בכל מקום
    אלך אחרי היהלום

13. oFiRzZz Member

לעולמים אני נשבע
    שאין כזאתי אהבה
    נרוץ , נרדוף , לא לוותר
    נצעק עכשיו חזק יותר

הצהוב עולה !

שיר גדול XD

לא יצא לי להגיע למשחק , הייתי חולה (וירוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sleep.Xxx ) .
    חבל שמתיאוס לא שיחק ..

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

:aa1: חלוצה הצרפתי של הקבוצה, ג'ורג' בה, קיבל הודעה על שחרורו באמצעות סוכנו, דדה חדד. בקבוצה מתכוונים להביא לו בינואר הקרוב מחליף ברמה טובה יותר.

http://www.kufsa.co.il/pictures/year/07-08/day6/0.Xxx
    עוזב את הקופסא בפעם השנייה תוך שנה. ג'ורג' בה.

כשראיתי את המשחק מול מכבי פתח תקווה אצל דוד שלי, יחד עם המשפחה המורחבת שלי, בן דוד אחד שלי, אוהד מכבי חיפה, שר לי "ג'ורג' בה וג'ורג' הולך, ואת נשארת נאיבית שכמותך". צודק. אני מצפה שאחרי הרבה שנים, נצליח להביא חלוץ ברמה טובה. כבר נגמרו האצבעות מלספור את כמות הזבל שטיילו לנו בחוד הקבוצה בשנים האחרונות.

:aa1: עומרי רון, חלוצה הצעיר של הפועל פתח תקווה, שהושאל אליה ממכבי תל אביב בתחילת העונה, הביע בפני חבריו לקבוצה את רצונו לעבור ולשחק במכבי נתניה. יתכן והקבוצה תפנה אליו בימים הקרובים.

http://www.maccabi-tlv.co.il/Images/Upload/imgXxloJsD.Xxx
    יעבור לצהובה מהשרון? עומרי רון.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בנוסף לג'ורג' בה, שוחרר מהקבוצה גם דניאל אומברטו. היה מהלך מתבקש אחרי הכל.

היום הודיע במועדון שנ'קוסי סיאבונגה, קשר התקפי של נבחרת דרא"פ וארמניה בילפילד מהבונדסליגה הגיע למבחנים.
    סיאבונגה בן ה-27, הנישא לגובה של 1.83, אמור לבוא על חשבונו של אומברטו אם ירשים.

לשחקן 15 הופעות בנבחרת דרא"פ ושני שערים.
    הוא החל את הקריירה בבלומפונטיין סלטיק בדרא"פ ובעונת 2006/2007 עבר
    לאחת הקבוצות המובילות בדרא"פ, קייזר צ'יפס. בעונת 2007/2008, כאמור, נחת בבילפלד.

במידה שיצורף, יחבור סיאבונגה לשני שחקנים דרום אפריקנים נוספים בסגל הקבוצה, לואיס מרין וביבאן פרנסמן.