אבירם, באמת שאני לא רואה ממנו כלום, מלמד לעבור שחקנים. עוד לא ראיתי אותו הולך דאבל עם שחקן שלידו, כל המסירות שלו הן כאילו שהוא עושה טובה, המשחק שלו שבלוני מאוד וכבד, וכפי שאמרתי, במכבי חיפה הוא היה יושב על הספסל. מתי אתה זוכר בעיטה טובה שלו לשער, חוץ מהגול מול מכבי פ"ת בתחילת העונה? מתי אתה זוכר נגיחה טובה לשער? זה לא תפוקה של חלוץ. הוא מוכשר בטירוף, רק צריך לשפר עוד הרבה חלקים במשחק שלו, בכדי להפוך לחלוץ דומיננטי בליגה, כי אם לא, הוא ישאר בגדר של מוכשר, ותו לא. אם מתיאוס לא יצליח להוציא ממנו את המקסימום ולשפר חלק מאספקטים במשחקו, אך אחד כבר לא יצליח. עטר וגוטמן כבר נכשלו בזה, ואחרי שאני רואה את ההתנהלות שלו עכשיו, אני לא מאשים אותם. קצת מצחיק אותי אח"כ לראות פרשנים של שקל וחצי מבקרים את מתיאוס למה שכטר לא משחק. אם באמת הם היו מבינים כדורגל, ובאמת היו רואים את שכטר משחק, הם לא היו שואלים את השאלות האלה. אח"כ הם באים בטענות למה השחקנים שלנו, שנחשבים מוכשרים ביחס לאלו מדנמרק או נרוובגיה, לא מגיעים להישגים בינלאומיים, והם כן. זה בדיוק הסיבה. יש פה אנשים עם מחשבה צרה, שחושבים שכל שחקן מושכר צריך לפתוח בהרכב, בלי קשר ליכולת ולתפוקה שלו. ועד שבא לפה מישהו שראה ועשה קצת יותר מהם ומביא להם את האמת בפרצוף, הם נמנעים מלקבל זאת.
אי אפשר להגיד שלא ראינו ממנו כלום. הבן אדם לא ספר את מכבי חיפה על המשחק הראשון שלו איתנו ולח על עצמו פנדלים מכריעים. תעוזה יש לו. הוא גם כבש מחוץ לרחבה, בנגיחות ובמצבים שבהם הוא היה צריך לפרפר מגינים. גם טכניקה יש לו. הבעיה איתו שהוא פשוט שיכור מהפעולות שלו. זה לא יהיה מוגזם להגיד שבלי איתי שכטר יכולנו להיות מדורגים היום במקום טוב יותר. את מה שהוא נתן, אין לי כוונה לקחת לו. היה לו חלק גדול בנצחון היפה על מכבי חיפה לפני כמה שבועות, אבל מאז הוא איבד לנו המון נקודות. זה לא מקרי שבשבועות האחרונים כמעט ולא הבקענו איתו, כשבלעדיו נתנו שלישייה לעירוני קריית שמונה. לא ניתן לתאר זאת בצורה טובה יותר מאשר צמד המילים - חרב פיפיות. קשה בלעדיו, קשה איתו.
ספורט 5 מפרסם שיאמר דחה הצעת חליפין בין טוטו תמוז לאיתי שכטר. אני אישית הייתי מעדיף לראות את תמוז במקום שכטר בנתניה,הכשרון הפוטנציאלי הוא בערך אותו כשרון כאשר אצל טוטו היכולות העיקריות הן פיזיות ומהירות מול שטכר שאצלו הטכניקה והראיית משחק כך שהכשרון שווה בערך. מה שמכריע את הכף לדעתי זה האופי,טוטו משקיע ורק מחפש הזדמניות בהרכב להוכיח,הוא מתאים לנתניה,מן אוקוצ'ה רק עם כשרון,מול שכטר הפרימדונה שאחריי 2 משחקים טובים חושב שהוא לא צריך להשקיע יותר ושהוא כבר באירופה. אני אוהב את שכטר וכנראה שגם יאמר,יאמר רואה בו כסמל לעידן החדש והכדורגל היפה שהוא מנסה להביא לנתניה,אבל בסגנון הנוכחי של נתניה,תמוז עדיף.
טוטו רק מחפש הזדמנויות כדי לרשום לעצמו עוד שער לקלטת בדרך לחו"ל ולא יותר מזה, שחקן טיפש שלא יודע לעשות תנועה נכונה, בלי משחק ראש ועם רמת אגו מטורפת, אבל גם שחקן עם כישרון נהדר ונתונים פיזיים מצויינים, אין לו מה לחפש בבית"ר והוא מיצה את עצמו אצלנו, אולי אצל נתניה עם מת'יאוס הוא ישתפר. בנוגע לשכטר, גם אותו אני לא אוהב ממש למרות שהוא שחקן מאוד מוכשר הוא גם שחקן מאוד אגואיסט והוא גם אוברייטד רציני ביותר לדעתי, בדיוק כמו טוטו, הייתי מעדיף שהוא לא יגיע אלינו ושתמוז יימכר לאירופה ובכסף שייכנס לנסות ולהביא את יובל אבידור ועוד חלוץ זר. צה גם שב4:4:2 שכטר אמור לבוא על חשבונו של ברק יצחקי וברק בכושר טוב הוא שחקן בהרבה יותר איכותי עם הרבה יותר תאכל'ס וב"טדי" הרבה יותר מתחברים אליו מאשר לטיפשכטר.
בלי שום קשר להחלפה, ידיעות אחרונות מפרסם שלותר מתיאוס רוצה מאוד לוותר על איתי שכטר ובקרוב הוא יפנה ליאמר שיציב אותו ברשימת ההעברות בינואר.
אני לא מאמין שדבר שכזה יקרה, אבל אם לותר מתיאוס רואה לנכון לבצע את המהלך, אז אני תומך בהחלטה לגמרי. זה יהיה חבל מאוד לאבד את איתי שכטר ויזיק בטווח זמן הקרוב, אבל כנראה יעשה טוב לקבוצה בטווח הרחוק.
אני מאמין שאם וכאשר הטרייד אכן יבוצע אז שני הצדדים יכולים להרוויח מזה, טוטו הוא שחקן עם פוטנציאל, אך הוא לא מצליח לממש אותו אצל הדאבליסטית, בנתניה אני מאמין שהוא יהיה שחקן הרכב ויזכה להרבה דקות משחק ושם הוא יוכל לבוא יותר לידי ביטוי, אני מאמין שמתיאוס יוציא ממנו את הטוב ביותר. לגבי שכטר, סוגייה מעניינת לגביו, היו שמועות שהוא עומד לצאת לאירופה, סקאוטים של פורטו שבאו ארצה וצפו בו, כנראה שזה עלה יותר מדי לראשו של השחקן שמאז חלה אצלו ירידה דרסטית ביכולת, זה מתבטא על כר הדשא. אני חושב שמעבר לאלופה יעשה לו רק טוב, ריענון בקבוצה אחרת, עם ראובן עטר על הקווים (אם וכאשר ישאר לאחר הטרייד) ואני מאמין שזה רק יעשה לו טוב. אז לסיכום, המהלך מתבקש, יש קבוצה שתרוויח מזה יותר ויש שפחות, תלוי בהסתגלות של אותו שחקן בקבוצה, אך זה רעיון שיעשה טוב גם לקבוצות ובעיקר לשחקנים.
החלפה בין השחקנים לא באה בחשבון. זאת אומרת, בטח לא בצורה ישירה. יכול מאוד להיות שלותר מתיאוס רוצה לשחרר את איתי שכטר ויכול מאוד להיות שהוא רוצה את טוטו תמוז, אבל זה לא יבוא בקנה אחד. אני מקווה מאוד שבסופו של דבר איתי שכטר ישאר ושלמרות זאת טוטו תמוז יגיע למכבי נתניה, יחד עם עידן טל. לא שהם כאלה מציאות, אבל הסגל שלנו קצר מאוד וכל תוספת כח תוכל לעזור לנו. זה בעיקר תלוי בביתר ירושלים.
אני חושב שבמידה ומתיאוס יחליט לשחרר את שכטר זו תיהיה שערורייה, פשוט ככה, אני עדיין לא הבנתי מה האנטי הזה שיש לו כלפי שכטר, השחקן היחיד בנתניה שהוא באמת שחקן מוכשר שכאשר הכדור אצלו ברגל אז יש רחש באוויר, האוהדים מאמינים שתיהיה איזו פעולה מעניינת. שכטר השנה לא נשאר אותו שחקן עצלן. הוא התחיל להשקיע יותר ואני רואה גם שיפור במשחק שלו מבחינת הניידות למשל, הוא גם התחיל לעשות טיפה יותר הגנה. מתיאוס חייב להבין שהוא לא יכול לשנות את הכדורגל(ן) הישראלי בתקופה כל-כך קצרה וגם יש גבול למהפכה שהקבוצה צריכה. לא יכול להיות שמתיאוס יידכא כל שחקן עם כשרון - כמו שקרה לדגו ולצאגאי. מתיאוס מנסה בכח להפוך את נתניה ל11 נגרים וזה לא נראה לי רציני. אני למשל לא התרשמתי בינתיים מדניאל אומברטו, הזר שמתיאוס הביא, הוא נראה שחקן מאוד כבד ולא מספיק משפיע. דבר נוסף שהייתי רוצה להגיד על מתיאוס זה שהוא מתייחס לשחקנים שלו בצורה מגעילה, כמו המקרה עם קלמי סבן למשל כאשר הוא ביקר אותו בחריפות ועוד מול התקשורת, זה ממש לא במקום, זה הזכיר לי את מה שגוטמן עשה לאנטבי בדרבי בשנה שעברה אחרי שהוא שגה בשער השיוויון. סבן נראה בנתניה בסדר גמור, וגם אם יש קצת ירידה בכושר אז זה טבעי. אני לא מחזיק בכלל מטוטו תמוז, דעתי עליו השתנתה בכמעט 180 מעלות בשנה האחרונה. הוא שחקן מאוד לא חכם עם אגו רב והרבה ליקויים. מה שכן, הוא שחקן רעב מאוד והוא עדיף על החלוצים שיש לנתניה. לדעתי הוא צריך להגיע לנתניה ולשחק בהתקפה בייחד עם שכטר. גם את קמאנן הייתי ממליץ לנתניה להביא, לא שהוא שחקן חכם במיוחד, אבל הוא מהיר וזריז ונראה שמכבי לא כל-כך מעוניינת להשאיר אותו. נתניה מתחילה לאט לאט לשקוע לפי איך שאני רואה את הדברים, אי-אפשר להמשיך לאגור נקודות בקצב גבוה עם קבוצה מאוד בינונית. אם לא תיהיה מהפכה בינואר אז אני בספק אם נתניה תישאר במקום השני ואולי גם בשלישי - אני עדיין לא פוסל לגמריי את בית"ר.
איתי שכטר קיבל השנה מספיק הזדמנויות ובכל מיני עמדות. יש המון רעש על כל דקה שהוא לא משחק. בתאכלס, מלבד המשחק מול עירוני קריית שמונה (להזכירכם, 3-0 לנו), איתי שכטר כל זמן שהיה בריא. אז נכון, הוא השחקן המוכשר ביותר שלנו (ואולי בליגה כולה). לותר מתיאוס מבקר אותו בצדק. המשחק מול הפועל תל אביב, שלבטח ראית, היה עוד אחד משורת משחקים זוועתיים שהוא אפילו לא ניסה לבקש את הכדור. אם לותר מתיאוס היה רוצה להפוך את מכבי נתניה לנגריה, הוא היה משבח את אלמוג כהן, אבל גם מההשקעה של האחרון הוא לא מרוצה ולכן אלמוג כהן מתנדנד במחזורים האחרונים בין הרכב לספסל. כל אחד משחק לפי מידת ההשקעה באימונים וכמה הוא תורם במגרש. אם איתי שכטר לא משקיע מספיק באימונים ולא מביא תוצרת על המגרש, אז הוא לא צריך לעשות רעש כשהוא לא משחק (והוא כן) או שמעבירים עליו ביקורת. לותר מתיאוס הכריז באתר הרשמי של מכבי נתניה שהוא רוצה את טוטו תמוז ושמעכשיו תלוי מה יסגר עם ביתר ירושלים. חשוב לציין שלא במקום איתי שכטר, אלא בנוסף, מפני שהוא רואה בהם צמד שיכול לסחוף את המועדון קדימה.
Raulito - עם כל הכבוד לשכטר, יש לו עדיין המון מה ללמוד. מה יש להתלהב בדיוק שכטר? מזה שהוא עובר שחקנים? ואם הוא עובר, מה הוא עושה אח"כ? כלום! בואו לא נהייה כמו ילדים בשכונה, שם כל מי שעובר שחקנים נחשב להכי טוב. פה אנחנו מדברים על כדורגל מקצועני ( :aaarofl: ...), ובכדורגל כזה שכטר עדיין מאוד בינוני. היכולת שלו לעבור שחקן היא מהטובות בארץ, אבל מה שקורה אח"כ זה פשוט בדיחה. מתיאוס, כמו לפחות 95% מאוהדי נתניה, ראה את מה שאנחנו רואים, ורק בגלל שהוא מחזיק משכטר (והוא מחזיק), הוא מנסה לחנך אותו ולשפר את משחקו. אם שכטר לא יעבור את השינוי הזה, הוא בדרך הבטוחה להיות עוד עובד, מליקסון ודומיהם.
למה נימני קיבל הרחקה למשחק אחד ומתיאוס הרחקה לשני משחקים? האם האירוע צולם כי אני לא ראיתי ולכן קשה לי להגיד משהו על העונש הזה.
ציפיתי שיהיה עונש חמור מזה שקיבל אבי נימני. נצטרך לעשות את הטוב ביותר כדי להצליח כשלותר מתיאוס ביציע. אגב, למיטב זכרוני, בעונה האחרונה רן בן שמעון עמד קרוב לחומה (מרחק של מקסימום 6 מטרים מקו המגרש) והצליח להעביר משם הוראות. נראה האם יתנו ללותר מתיאוס לעשות אותו הדבר.