ניצחון חשוב למכבי נתניה (בהרכב חסר...) היום על הכח ר"ג וחזרה (זמנית?) למקום הראשון . אומברטו (בשעה טובה)כבש ראשון וגזל הוסיף בפנדל
1.אליפות עם פרטיזן בלגרד. 2.אליפות עם טראפאטוני, לא בדיוק לבד. 3.עם הונגריה הוא לא הצליח. תאכלס ההישג היחידי שלו זה אליפות עם פרטיזן, אבל את האמת? כמעט כל מאמן שאימן אותה לקח איתה אליפות. לדעתי אם המגרש בשנה הבאה לא יהיה מוכן, ולא יהיה לו את המתקן אימונים שהבטיחו לנתניה, מתיאוס יגיד ביי ביי. את האמת? בצדק.
שמתי לב שלאומברטו יש משחק ראש לא רע בכלל,לא רק במשחק היום אלא גם במשחקים קודמים שלו היו לו התרמומיות לא רעות בכלל ואיומים על השער בנגיחות.
כמה דגשים לאחר הנצחון מול הכח עמידר רמת גן: א. לותר מתיאוס ניסה היום את ביוואן פרנסמן כמגן שמאלי, כדי לאפשר לדדי בן דיין לשחק כקשר. היכולות ההתקפיות שלו מרשימות כשהן באות כערך מוסף של מגן שמאלי תוקף, אבל בתור קשר זה לא מספיק טוב. זה מוציא לגמרי את שלו מנשה מהמשחק וחבל, כי הוא השחקן הטוב ביותר שלנו בהתקפה מתחילת העונה. זה גם עושה עוול עם ביוואן פרנסמן, שלא ממש הסתדר עם המיקום שלו על המגרש. ב. אלנתן סלמי לא עשה משהו יוצא דופן, אבל עשה את שלו עם הכדורים המעטים שקיבל. הוא עשה לחץ טוב על הבלמים (לראיה, כל כדור הם העיפו ליציע כבר מתחילת המשחק) של הכח עמידר רמת גן וגם עשה כמה פעולות נחמדות בהתקפה. אני חושב שאפשר להשאיר אותו בהרכב בשבוע הבא, אפילו אם ג'ורג' בה יחלים. ג. למרות השער שהבקיע דניאל אומברטו, אני לא יודע אם הוא ראוי להמשיך הקבוצה. אין לי בעיה עם חוסר יכולת, מפני שציינתי בעבר שהוא יצטרך זמן, אבל לא יתכן שהוא לא ישקיע ויאבד חלק מהכדורים ברשלנות. המינימום שאני מצפה זה לקחת אחריות בדברים הקטנים. ד. אני לא יודע אם לואיס מארין הוא הבלם הכי גדול שדרך על אדמת ישראל. מספרים שאבי כהן וחיים בר היו אגדיים. מה שכן, אני בספק אם לאחד מהם היה את הקלאסה שיש לקוסטה-ריקאי. אם היינו צריכים לעבור כמה חודשים של יסורים עם אלי גוטמן כדי לזכות בו, אז זה היה שווה את זה. הוא מלך. אין דברים כאלה.
נתניה שיחקו טוב היום, במיוחד במחצית השניה, פחות בראשונה, הכח לא הגיעו למצב לרבות הגול שלהם שהיה בפוקס ואם ביוואן היה עומד על קו השער במקום לחכות שהכדור ירד הוא גם לא היה נכנס. לותר עם הראש בבני יהודה והאוזן בחיפה.
גם שניר וגם גל ניר ... לא, הם לא חברים שלי ואני גם לא הולך לשחק איתם בגן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx. אך מה שכן ... שניר גואטה, קשר מכבי נתניה, יבקש לעזוב את הקבוצה בחלון ההעברות בינואר. גואטה, שבשבועות האחרונים לא נכלל בסגל הקבוצה, היה בשבת בסגל רק בגלל שג'ורג' בה (פצוע) ותיירי טאזאמטה (חולה) לא התלבשו, אך למרות זאת לא שותף. גואטה נעלב אחרי שהמאמן, לותר מתיאוס, העדיף לפתוח עם אוראל דגני הצעיר כקשר בצד ימין, אחרי שדלה ימפולסקי התלונן בחימום על כאבי בטן, ולא עם גואטה שזהו תפקידו הטבעי. גם גל ניר צפוי לעזוב. עד עכשיו מתיאוס דאג להלביש לסירוגין את גל ניר והשוער השלישי דניאל ליפשיץ', אבל בשבת הלביש שוב את ליפשיץ', דבר שגרם לזעם אצל ניר, שאצל עטר היה השוער השני הקבוע. (פורסם באתר ספורט 5) אוהדי נתניה בפורום, מה דעתכם בעניין?
מגואטה אני מחזיק כשחקן הכי מוכשר מבין הצעירים שיש לנו. אבל אם הילד הקטן הזה לא מוכן להילחם על מקומו בהרכב, ואם הוא כנראה לא משקיע באימונים, אז שיילך ולא יחזור. נמאס מהשחקנים הצעירים העלובים האלה, שבקושי שיחקו ארבעה משחקים בליגת העל, ובאים בדרישות. אצל מתיאוס הוכח שמי שמשקיע, משחק. גואטה מוכשר, לכן הסיבה היחידה שהוא לא משחק, לדעתי, היא חוסר השקעה באימונים.
זה יהיה חבל מבחינתי לראות את שניר גואטה עוזב את הקבוצה, אבל אם זה מה שהוא ירצה, אז כנראה שלא תהיה ברירה. מכבי נתניה רצה השנה לאליפות והיא לא יכולה לעשות חשבונות כאלה או אחרים. מי שלא מתאים לו לעבוד קשה ולהוכיח שהוא ראוי, אז שיהיה לו בהצלחה במקום אחר.
:aa1: אתר האוהדים 'הקופסא - הדור הבא' מפרסם שמועד סיום בניית האצטדיון נדחה לתאריך לא ידוע. לפני כמספר שבועות בוצעו שינויים בחרת 'רמט', שלקחה על עצמה לבנות את האצטדיון, ומשום כל הבנייה צפויה להתעכב בשנה. עוד נמסר כי מתקן האימונים, שהיה אמור להיבנות בצוותא עם האצטדיון, עדיין לא החל להיבנות ותאריך בנייתו עדיין לא ידוע. אני לא מצליח להבין דבר אחד - איך זה הגיוני שחברת בנייה חורגת בזמן כה רב מכפי שהוגדר בחוזה שנחתם ולא פועלים נגדה משפטית? הרגו אותנו. זה הורס למועדון את כל התכניות. מישהו שם מוכרח להתעורר, כי אנשים שוכחים שבסוף העונה הנוכחית גם הקופסא לא תהיה לנו.
אוי אבירם אבירם ... שכחת באיזה מדינה אנו חיים? זו מדינת ישראל אח שלי אצלנו עמידה בזמנים זו רק המלצה. כשדחו את פתיחת האיצטדיון לעונה הזו אני בירכתי ואמרתי הלוואי שזה מה שיהיה וכולם הרימו גבות , אז עכשיו גם לא בטוח שיהיה מוכן לפתיחה של העונה הבאה. בתכלס, האיצטדיון יהיה מוכן בסופו של דבר ויהיו עיכובים פה ושם כי אין מה לעשות , זו המדינה שלנו וזו המקצועיות בה , אבל בסופו של דבר איצטדיון יהיה. ואם אתה שואל אותי , אני תמיד ידעתי שהאיצטדיון יפתח כאשר אני ישתחרר מהצבא , אז אתה יכול להמשיך לתת למשפט הבא להדהד בראשך "עד מתי דצמבר 06"
שבועים לא הייתי פה (חו"ל טירונות) כיף לחזור הביתה ולמכבי נתניה, אז בקשר לשניר גואטה זה באמת חבל אם הוא יעזוב.. מבחינת כישרון, יש לבחור בכמויות, אולי השחקן הצעיר המוכשר ביותר בין הצעירים שמשחקים בליגה שלנו, חבל לא לראות אותו לובש צהוב
לי מכיתה ד' אומרים ששנה הבאה יהרסו את הקופסא ובמקומו יוקם אצטדיון חדש .. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/gives.Xxx בכל אופן , מתיאוס ניפה מהסגל כמה שחקנים בינהם ג'ורג' בה (כי כשמתיאוס שאל אותו למה הוא לא ירד להגנה הוא אמר "שכחתי" ..) . שכטר ישאר על הספסל ומי שיפתחו במקומם יהיו אלנתן סלמי ותיירי טאזמטה ..
לא מבין למה שכטר לא פותח, בני יהודה עולה עם כפיר אדרי האיטי והכבד כמגן שמאלי ושכטר יכול לנצל את המהירות והטכניקה המצוינת שלו עליו. (בשבוע שעבר יבואה לא ספר אותו בגול השני שלו בדקה ה-90)
כמה דגשים לאחר התיקו 2-2 מול בני יהודה: א. הנסיון לאפשר לדדי בן דיין לעלות להתקפה כקשר פוגע בכל המשחק של מכבי נתניה. אנחנו מפסידים את ביוואן פרנסמן במרכז המגרש, את הגיחות של דדי בן דיין קדימה וגם את שלו מנשה, שלא מצליח להבין היכן הוא צריך לשחק. אין בזה טעם. היכולת של דדי בן דיין בהתקפה היא טובה כשהיא באה כערך מוסף של מגן תוקף לא יותר מזה. היום, לדוגמא, שיחק מול לואיס מארין חלוץ כמו אלירן עטר (אחד על אחד הטוב ביותר בליגה) והיינו צריכים מאוד את המהירות של הדרום אפריקאי במרכז. הקבוצה רצה יפה מאוד במערך הקודם ומאז שלותר מתיאוס החליט לשנות את המערך, המשחק שלנו זורם פחות וגם התוצאות טובות פחות. ב. אנחנו מגיעים פעמים רבות לרחבה של הקבוצה היריבה, אבל חסרים לנו שחקנים שיודעים מה לעשות עם הכדור. אלנתן סלמי, לצערי, הוא לא הפתרון. גם כשהוא מתקיף עם הפנים, הוא מנסה לשמור על הכדור כמו סנטר שמשחק עם הגב לסל. מלבד שלו מנשה, אין לנו שחקנים בחלק הקדמי שמסוגלים לחשוב ולבצע מהר מהר. דניאל אומברטו אמנם חושב מהר, אבל הביצועים שלו איטיים להחריד. ג. אם יש דבר אחד טוב שאני לוקח מהמשחק, זה שדלה ימפולסקי הבקיע. אני מאמין בו מאוד וחושב שכחלוץ הוא יכול להיות ענק. בשנה שעברה ראובן עטר ניצל את המהירות והאתלטיות שלו ועשה ממנו בולדוג שכל המהות שלו על המגרש זה לרדוף אחרי שחקנים יריבים. השנה, כשהוא מקבל הזדמנות, הוא משחק כחלוץ וזה כיף גדול לראות אותו.