קודם כל ,לפני הכל החוסר פרגון שיש בתקשורת זועק לשמיים ולאט לאט זה ניהיה רשמי שהתקשורת לא סופרת אותנו עד שזה יגיע למצב שיכתבו בכל סוף כתבה "נ.ב-אנחנו לא סופריים את נתניה ומעדיפים להתעלם מעשרות אלפי אוהדיה" 2500 ואפילו יותר למשחק חוץ במחירים גבוהים זה דבר שאי אפשר להסתכל עליו כאילו זה כלום. זאת קבוצה שמושכת אחריה אלפי אוהדים ואני מאמין שעם הזמן הקהל הגדול שלנו יחזור ואין כמו תחילת החזרה עם ניצחון על מכבי ת"א. לצד המקצועי-ג'ורג' בה שחקן גדול כלל כדור הוא לוקח למרות שעולים עליו 2 שחקנים.פרנסמן עושה עבודת הגנה גדולה.אני לא ידוע מה אנשים רוצים, ממחצית שניה נתניה שלטה במשחק ללא עוררין עד כדי ייאוש של שחקני מכבי ת"א.שוב-ברור שהתקשורת תגיד שהיה משחק משעמם לכל אורכו ושנתניה לא השתנתה משנה שעברה ועובדה שאנשים -כמו לדוגמא אוהד חיפה שניזון מהתקשורת, כי הוא לא יודע מה קורה בנתניה, חושב שנתניה באמת על הפנים. נתניה שינתה את עצמה מקצה אל הקצה,הכדורגל יותר מסודר ועם הזמן נתניה פשוט תשטוף קבוצות. עובדה שהקהל שר ללותר מתיאוס ומעריך את העבודה שלו ואת השינוי הדרסטי בקבוצה כי הקהל של נתניה מבין כדורגל. חזרתי מאיצטדיון רמת גן והרגשתי על גג העולם.יאללה נתניה האימפריה חזורת על אפם וחמתם של כל התקשורת!!!
מי שלא סופר את נתניה-לא מבין בכדורגל. אבל אם ביתר ירושלים היתה נראת כמו בעונה שעברה? נתניה היתה יכולה לחלום על לרוץ לאליפות. כמו שאר הקבוצות בליגה. בינתיים ביתר ירושלים לא מיתפקדת אז יכול להיות שאחת הקבוצות תינצל את זה. אבל אם ביתר תתאושש ותחזור לעצמה? כל הקבוצות בליגה יחזרו לחלום. ואני לא אוהד ביתר.
נו ברור, איך שכחתי שלכל משחק בבית או בחוץ נתניה מביאה 10 אלף אוהדים, ושגם על מילאן היא תגבור, ואיזה מעשה מדהים זה לעודד את המאמן, פשוט פנטסטי. נתניה מאכזבת אותי בקהל, נגד סכנין אני חושב היו איזה 50 אוהדים. כל קהל מעודד את המאמן שלה, מה ציפית? ונתניה נראתה אתמול פשוט רע. אני יתבייש אם ביכולת הזאת היא תזכה באליפות, בשם הכדורגל הישראלי.
אני חולק עליך רועי . קטלנו אותם במחצית השנייה , נראנו הרבה יותר טוב מהם . חוץ מזה צריך לזכור שזו תחילת הליגה , השחקנים עוד רגילים לשיטת הכדורים הארוכים של עטר . היום 2500 + ברמת גן , אווירה מדהימה , תענוג לחזור כשכל האוטובוס שר "קרוב היום קרוב העת" . בה היה פנטסטי אתמול , רק חבל שאין לו עם מי לשחק , כי שכטר לא פתח לו ולא עשה תנועה כל המשחק , קשטן כנראה עיווור אם הוא הזמין אותו לנבחרת , משחק גרוע שלו למעט הפעולה על טומאסיץ' (הגיע לו אדום ) . פרנסמן ומרין היו מעולים , 0 טעויות , וקינוח של פרנסמן לתצוגה טובה .
הבנתי , ברור שאנחנו לא בארסה , ארסנל או משהו כזה שמשחקים כדורגל איכותי . כדורגל סביר ויעיל , עדיין לא המוצר המושלם אבל לבינתיים זה מספיק . עכשיו כל התקשורת תחגוג על הנצחון , כרגיל , ואז בעוד שבועיים - שלושה , נחזור להיות קבוצה קטנה . איכ על התקשורת הזאת .
אף אחד לא חושב את נתניה למילאן, הבעיה אצלכם, אותם אנשים שמתקשים לקבל את נתניה כקבוצת צמרת לכל דבר. אוהדי נתניה אף פעם לא מרימים את האף, ותמיד ישארו צנועים. אבל כשם שאוהדי מכבי ת"א היו חוגגים מקום ראשון (והם באמת שחצנים), וכשם שאוהדי חיפה, ביתר והפועל, גם כן היו חוגגים, כך גם נתניה. אצלנו זה לא דבר שבשגרה. פעם זה היה, היום לא. בקשר לקהל, אל תזרוק מספרים שאתה לא יודע עליהם. יש דברים שאתה לא יודע ואני אומר לך אותם כעת. יש קרע גדול בין ההנהלה של נתניה לקהל שלה. בהתחלה זה היה החולצות, אח"כ אי החיזוק ואח"כ מכירת המנויים ההזויה. הקהל של נתניה לא פראייר. בליגה הלאומית מילאנו את המגרש בקלות (כשהוא היה נטול כיסאות), משמע - 8000 צופים (יש כאלה אומרים יותר). הפוטנציאל קיים, אבל הקהל של נתניה אוהב כדורגל אטרקטיבי, מה שאין היום. אני מאמין שהקהל מוכן לקבל גם את הכדורגל של היום, כי הוא מבין שזאת קבוצה בבנייה, והכדורגל יילך וישתפר עם הזמן (ובינואר, הלוואי, יבוא החיזוק המתאים). אתמול היו יותר מ-2000 אוהדים בר"ג, וזה כמות לא קטנה, ביחס למחירים ולכדורגל של נתניה. לאט לאט יחזור הקהל העצום שיש לנו, אותו קהל שבלאומית היה מגיע באלפים למשחקי חוץ והיה ממלא את הקופסא בסיבוב האחרון של העונה.
לא ארחיב ואומר שאחרי המשחק של אתמול,סבן ואיתי שכטר צריכים להיבעט החוצה או לשבת כמה חודשים טובים ביציע. סבן-פשוט בדיחה כבר הרבה זמן,היכולת שלו מצחיקה,הקרדיט שהוא מקבל זאת יריקה בפרצוף של המנג'ר. שכטר-אני לא יודע מה עובר עליו,אך השביתה האיטלקית שלו אתמול היא זלזול באוהדים והשתנה עליהם בקשת מלמעלה,לא זז ,לא רץ ,ומאבד כדורים או בקיצור:ימח שימו.
לנתניה באמת יש קהל גדול, גדול מאוד. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אם אתה לא ילד, אתה אמור לדעת זאת. תוריד את סרט העלייה של נתניה מהאימיול (זה נקרא סרט העלייה מ-99), ותראה איזה קהל עצום יש לנתניה. לעכו הרחוקה היו מגיעים 3000 אוהדים (הכל בסרט), ומשחקים מול נס-ציונה והפועל אשדוד היו משוחקים מול אצטדיון מלא מפה לפה, וכמובן משחק העלייה בפ"ת, שבו מילאנו את האצטדיון ועוד יותר מ-2000 אוהדים נשארו בחוץ. ולגביי הקבוצה, אני חושב שהיא הקבוצה הכי מאומנת בליגה. לא יודע מה תפיק מהאמירה הזאת, אבל זאת דעתי. לכול קבוצת הצמרת יש סגל טוב בהרבה ממה שיש לנתניה, אבל לנתניה יש יתרון בעמדת המאמן. נתניה בצמרת גם בזכות עמצה, אבל גם בגלל שהליגה חלשה. מסכים איתך. מתחילה העונה אני אומר זאת. למעט המשחק מול אשדוד, סבן היה חלש בכל המשחקים. הוא מרחיק סתם כדורים, בועט בעיטות של ילד שרק התחיל לשחק, וגם אם הוא עובר שחקן מידי פעם, זה עדיין לא זה.
דבר ראשון, 15 וחצי. אנשים פה אמרו שיש להם את הקהל הכי טוב בליגה, שהם הקבוצה הכי טובה בליגה, שהשנה הם הביאו המון קהל וכו'.
הקהל שלנו לא הטוב בליגה. אני לא אמרתי זאת וידוע שזה לא כך. יש מאבק בין שני אירגונים, שהורסים את העידוד. אתמול זה היה שונה, אבל יש דרך ארוכה לעשות כדי שהוא יהיה הטוב בליגה. לא ראיתי את אוהדי נתניה אומרים את הדברים שאמרת, אבל אם הם אמרו, אני לא מסכים עם זה.
בקשר לפיסקה האחרונה, ניתן לראות את זה בעיקר בקטע של הכושר כמו שאבירם אוהב תמיד לציין, זה פשוט בולט לעין, שחקני נתניה קרעו את התחת בתחילת העונה באימוני כושר מפרכים, כיאה לישראלים רוב השחקנים מיהרו לבכות ולהתלונן אבל אין ספק שיש למאמנים פה הרבה מה ללמוד בקטע הזה ממתיאוס. שחקני נתניה בלי ספק בעלי כושר הגופני הטוב בליגה, אני חושב שמעבר למזל (שגם זה פקטור כמובן) הם מבקיעים שערים בדקות הסיום גם בגלל הבחינה הזאת, לא ראיתי את שחקני נתניה נופלים מהרגליים או מורידים מהקצב, בזכות העבודה הקשה והמוסר עבודה שקיים אצל מתיאוס, דבר שאין לאף מאמן ישראלי.
מסכים איתך לחלוטין, לירן. גם אני מתחילת העונה מדגיש את עניין הכושר, ובאמת נתניה עדיפה במקרה הזה על קבוצות הליגה. השערים מול אשדוד ומכבי בדקות אלה, מוכיחות זאת. כמובן כפי שאמרת, גם למזל יש פקטור, אבל אתה יודע מה אומרים לגביי המזל...