ג'ורג' בא בהרבה יותר טוב מאוקוצ'ה. אבל מה זה משנה? ראיתם את הטיל של פרנסמן? תענוג!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
בנוסף לגולאסו פרנסמן נתן יופי של משחק הגנתי,סגר מעולה שחקנים. אני קצת מאוכזב מלותר שלא עשה שינוי כבר במחצית,לדעתי אם אלמוג היה יוצא וגזל היה נכנס הייתה הרבה יותר הנעת כדור באמצע המגרש. אני מאוכזב מאומברטו,לא ראינו שום דבר יצירתי ממנו או ראיית משחק מיוחדת אבל צריך לתת לו עוד 2-3 משחקים. דגני בהרכב במקום קלימי יעשה טוב לכולם. דרך אגב לדעתי הגיע אדום לטומאסיץ' כי בלי הפאול איתי היה מול יבריץ' וצ'יפ קטן מעליו זה גול.
הסיבה שמכבי נתניה גם נראית יותר טוב מרוב הליגה זה הכושר הגופני המצוין והיכולת שלהם לסגור היטב בהגנה במשך 90 דקות. אם קצת נשפר את המחץ בהתקפה זאת תהיה פשוט קבוצה שאי אפשר לעצור. מסכים איתך שהגיע אדום לטומאסיץ' (חוץ מזה הוא עשה כבר לפני זה במחצית הראשונה וגם בשנייה עוד 2 עבירות ברוטאליות שחייבו צהוב, ותבריזי ויתר לו).
כי היא פשוט נראית יותר טוב משאר הליגה כבר עונה שלישית ברציפות. הגנה מצוינת וטקטיקה יש, אם היא תשפר את המחץ וניצול המצבים בהתקפה, היא יכולה השנה לזכות באליפות. שים לב שמה שציינתי הוא שהכושר הגופני הוא הגורם לשאר הדברים : הגנה, טקטיקה וכו'. ההכנה שעשו בנתניה לפני תחילת העונה מבחינת כושר היא ברמה אירופאית ועל כך יש למתיאוס מניות.
לא יודע, כנראה יש לנו רף ציפיות ומדדים קצת שונים. אתה טוען שנתניה כבר 3 שנים משחקת כדורגל טוב, אני טוען שכבר 3 שנים נתניה משחקת כדורגל משעמם שמבוסס על כדורים ארוכים לחלוצים, והתקפות מתפרצות. שכל המערך נבנה רק על חולית הגנה חזקה ועל חלוצים שיודעים לנצל את המצב, ולפעמים גם החצי מצב שהם מקבלים במשחק, כדי להכריע משחקים. כל אחד ונקודת המבט שלו. לגיטימי.
שמעו אני חזרתי עכשיו מאיצטדיון רמת גן.. התחושה פשוט נהדרת, הקבוצה באמת שיחקה כדורגל טוב לפרקי זמן, באמת הגיע לנו לנצח, נראה שמתיאוס שולט בקבוצה ומוציא את המקסימום מכל החומר השחקנים מכל מערך ומערך, לומד את הקבוצות היריבות, פשוט אין מילים.. ניצחון מתוק דקה 87.. עוד מוקדם לדבר על אליפות אבל מותר לחלום..
אוהדי הכדורגל בארץ רק יכולים לקנא בבנאדם שעומד מאחורי הקווים בנתניה. הגרמני פשוט יודע כדורגל פי מיליון יותר טוב מכל אחד אחר.
ד"א, לא יודע איך היה לו זמן, אבל בשבוע שעבר הגיע מתיאוס בליווי החברה שלו למינכן ישר לפסטיבל אוקטובר. בריאיון קצרצר איתו הוא אמר שהוא מאד נהנה בישראל וזה ארץ מדהימה ושהוא נמצא בהרפתקאה שמאד מתאגרת אותו ושהוא פשוט מוקסם מהכל. נראה לי משהו מאוהב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
מישהו שם לב שמכבי נתניה של השלוש שנים האחרונות מזכירה את מכבי תל אביב של שנות ה-90? קבוצה מכביסטית ונוקשת שקשה מאוד להכניע אותה.
חברה, תבינו שנתניה, וזה גם התפיסה של מתיאוס לדעתי, צריכה לאגור כמה שיותר נקודות עד ינואר ולהישאר חזק בצמרת, ובינואר יבוא השינוי המיוחל בכל הקשור לחלק ההתקפי. ג'ורג' בה הוא החתמה מאולצת של מתיאוס, והוא גם רמז על כך (מה גם, שיש לו אופצית שיחרור בינואר). מתיאוס ממשיך להקפיד לומר שהוא רוצה לראות את נתניה טובה יותר, ואם הוא אומר, תאמינו לו שהוא יעשה זאת. יש הבדל מהשנה שעברה, ומי שלא רואה את זה, לא ממש ראה נתניה בשנה שעברה. יש הקפדה על הנעת כדור, אבל תבינו שזה נעשה ע"י שחקנים לא הכי טכניים, ועדיין זה נעשה לא רע. מתיאוס ניסה להביא חיזוק על רמה כבר עכשיו, אך נתניה לא השכילה לעשות זאת. הזר החדש אומברטו עדיין לא בכושר, וכאשר הוא יכנס לכושר, נתניה תיראה טוב יותר.
כמה דגשים אחרי הנצחון מול מכבי תל אביב: א. מכבי נתניה הפגינה עליונות ברורה בכושר גופני וחוסן פיזי. השחקנים של מכבי תל אביב, שהיו בטוחים שאנחנו נהיה אלה שנצטרך לרדוף אחריהם, רדפו אחרינו כבר מהדקה ה-60, כאשר כמה דקות מאוחר יותר הם כבר התחילו ליפול מהרגליים. האימונים האיכותיים של לותר מתיאוס ממשיכים לשאת פרי. הכדורגל טעון שיפור, אבל משתדרג. לותר מתיאוס רוצה הרבה מסירות על הקרקע ומדי משחק הוא מקבל את זה מהשחקנים. ב. בהמשך ישיר לסעיף הראשון, אני רוצה לדבר על אלמוג כהן. זה אמנם לא מתבטא הרבה בלוח התוצאות, אבל הקשר האחורי מתחיל לעצב את עצמו כאחד המובילים בארץ. בשנה שעברה ראובן עטר אהב להשתמש בו כמו בולדוג. השנה לותר מתיאוס מכוון אותו והשיפור ביכולת שלו הוא עצום. הוא מוסר טוב, הוא דוחף קדימה, הוא לוקח על עצמו בעיטות. אלה דברים שבעונה שעברה הוא לא היה עושה והשנה הוא מקבל את המושכות לעשותם. ג. ביוואן פרנסמן קשר אחורי בינוני, אבל בלם טוב מאוד, שיעזור לנו מאוד בעיקר בשנה הבאה, אחרי שלואיס מארין יעזוב אותנו. הוא הציג משחק טוב והשער היה אחלה קינוח. ד. דניאל אומברטו, כמו ג'ורג' בה, עדיין לא מתלבים לגמרי בקבוצה, אבל צריך לתת להם זמן. ג'ורג' בה גילה יכולת טובה בשנה שעברה רק אחרי כמה משחקים, ככה שעוד יש למה לחכות. דניאל אומברטו יצטרך זמן מעט יותר גדול. הוא עדיין לוקה מאוד בכושר הגופני. ה. אמרתי את זה הרבה פעמים בימים האחרונים, אבל אני אגיד את זה בכל זאת שוב. הנצחון על מכבי תל אביב זו נקודת זכות גדולה למכבי נתניה במאבק על הכתר. עד כה, אף קבוצה שהצהירה על אליפות לא הצליחה לנצח קבוצה אחרת שהצהירה על אליפות ומכבי נתניה הצליחה לעשות את זה, ועוד במשחק חוץ.