Number 8 ו - beitar4ever - אמנם לא רשמתי זאת כאן, אלא בפורום של נתניה, אבל כששיחרו את דגו אמרתי שזה צעד טוב (לא רק בגלל שכל הקיץ התנגדתי להבאתו, כי, לדעתי, הוא גמר את הסוס), רק בתנאי שמביאים מישהו אחר במקום. אני מסכים איתכם, שכל עוד לא מביאים שחקן/שניים טכניים לקישור, לא עשינו בזה כלום, והיה עדיף כבר להישאר איתו. לעצם שיחררו, שוב, ברגע שמאמן מרגיש ששחקן ספציפי לא "זורם" איתו במחשבה והוא לא יפיק ממנו את המיטב, עדיך כבר לשחררו. קרו כבר מקרים כאלה בכדורגל שלנו (נימני). אם זה מהלך טוב או לא, את זה כבר נראה בסוף השנה. דבר נוסף, ברגע ששחקן לא מגיע לאימונים עם חשק וזה מעיב על האווירה במועדון (והייתה אווירה לא טובה), מקומו לא איתנו.
אין שום סיבה להשאיר את ברוך דגו, אם הוא לא מוכן להתאים את עצמו למסגרת החדשה שהוא הגיע אליה. אני זוכר שמישהו אמר כאן שהוא גדול עלינו. אז הנה, שוב מוכח שמי שחושב שהוא גדול על מכבי נתניה, אוכל אותה בסוף. מכבי נתניה הייתה הסיכוי האחרון של ברוך דגו לזכות בתארים. לעומת זאת, ברוך דגו הוא לא הסיכוי האחרון של מכבי נתניה לזכות בתארים. הוא עשה טעות ואני משוכנע שהוא יצטער עליה במהלך העונה. וחבל, כי דווקא יכולתי לדמיין אותו משתלב בקבוצה. אם כבר, באמת שכואב לי יותר על יחיאל צגאי, אבל לא לגמרי. לותר מתיאוס החליט ואוהדי מכבי נתניה מאחוריו. שחרורם של ברוך דגו ויחיאל צגאי הוא מסר להנהלה והשחקנים. יש כאן בעל הבית. הוא שגה בהתחלה כשנתן להנהלה שלנו לבנות לו את הסגל, אבל הוא כבר הספיק להבין שהוא צריך לסמוך רק על עצמו. עוד יהיו שינויים ותהיה קבוצה טובה.
עם מידע לא קונים במכולת. זה בדיוק העניין . מאמן ישראלי מכיר את הרפורטואר של דגו, אז הוא היה נותן לזה לרמות אותו לחשוב שדגו באמת יניב את הפירות בנתניה. מתאוס לא צריך את המידע הזה על דגו,הוא רק צריך לדעת אם הוא מסוגל להתאמן עכשיו בכושר וביכולת טובה. אם לא - מקומו לא בנתניה
אם היה לו מידע על היכולות המקצועית שלו, הוא לא היה מעיף אותו בגלל עניין כזה או אחר. אפשר לדבר איתו, להסביר לו את המצב, לקנוס אותו... יש מספיק דרכים. שוב, זה לא עוד שחקן, זה ברוך דגו שהצליח בכל הקבוצות ששיחק בהם והפך בהם למן עוגן. ותוסיף לכך שאין לנתניה מחליף ראוי. אבל אני כבר הבנתי עם מי יש לי עסק. אין עם מי לדבר כאן. כל מילה רעה שאומרים על מתיאוס, כל אוהדי נתניה יוצאים להגנתו. לא יכול להיות שכל האוהדים האוביקטיבים יגידו שמתיאוס עשה טעות בכך שהעיף את דגו, אבל רק אוהדי נתניה יגידו שצדק, ומי זה בכלל דגו. אני בטוח שגם אם מתיאוס היה מעיף את כריסטיאנו רונאלדו, האוהדים היו אומרים החלטה מצוינת. חבר'ה, תפקחו עיניים, אל תהיו מקובעים רק בגלל שזה מתיאוס.
אני לא מבין את העליהום על מתיאוס.הוא קיבל את דגו מההנהלה,הבן שהוא לא מתאים לא,אז הוא שחרר אותו.אותו דבר עם קיויו ומסודי.השחקן היחידי שלדעתי הוא סוג של פספוס הוא צגאי.אני לא זוכר שום דבר גדול שדגו עשה מאז עונת האליפות של מכבי ת"א. נתניה עכשיו מביאה זרים חדשים שאולי יעשו את ההבדל.זה לא שמכבי נתניה של שנה שעברה שיחקה כדורגל גדול.עבר סך הכל משחק ליגה אחד,ולדעתי נתניה עוד תשתפר.
אויש אוהדי נתניה, תתעוררו מהבועה שלכם ! מתיאוס עושה טעות אחר טעות אבל אתם ממשיכים להצדיק אותו. זה נכון שנתניה הציגה כדורגל יפה בכמה ממשחקי גביע הטוטו, אבל זה לא הופך אותו לפרגוסון. תבינו, זה לא בושה להודות בטעויות. ברוך דגו הוא שחקן הקישור הכי טוב שיש לכם להציע, ואם הוא נזרק מהקבוצה, לא משנה מי המאמן בקבוצה, אני חושב שהוא טעה . כפי שאמרתי, ברוך דגו זה השחקן שיכול לעשות את ההבדל בזמן שהקבוצה נמצאת בפיגור, וראינו אותו עושה זאת לא מעט פעמים בתלאביביות. יותר מכך, אם אתם רוצים להגיע לצמרת, עם מי תעשו זאת? עם שלו מנשה ורביד גזל? בחייאת, תהיו קצת אובייקטיבים ותבינו שמתיאוס עשה טעות חמורה ולא סתם טעות.
אני אסביר לך. ראשית, מתיאוס לא חסין מטעויות. הוא היה יכול לבוא לארץ מוקדם יותר, לבחון את השחקנים בעצמו, והדבר שהכי ציפינו לו - להביא זרים משלו. אבל, עם בואו לארץ, למרות כל הנ"ל, מתיאוס הראה מקצוענות שלא הייתה בנתניה מזה הרבה מאוד שנים, ואוהדי נתניה, שממש סבלו מהקבוצה בשנים האחרונות, התחילו לראות דברים שלא היו כאן לפני. לכן, אנחנו סולחים לו, כיוון אנחנו מאמינים שהוא יביא לכאן משהו שונה. שנת המבחן האמיתית של מתיאוס תהיה בשנה הבאה (אם ישאר עד אז), כיוון שייקח לו שנה להכיר את הליגה, את השחקנים, מי נגד מי וכו'. בשנה הבאה הוא יקים כבר קבוצה בצלמו ואז תשפטו אותו. וכפי שאמרתי קודם, אם מתיאוס יביא לפה שחקן/שניים לקישור, אין לי בעיה אם השיחרור של דגו. מלכתחילה לא הייתה לי בעיה, כיוון שבכלל לא רציתי אותו בקבוצה, אך כיוון שאין לנו שחקנים שידועים להניע כדור בקישור, הבאת פליימקר זה דבר מתבקש.
לכל תומכי דגו אני רוצה להגיש שאלה אחת: האם לדעתכם שחקן צריך ליישר קו עם הדרך של המאמן ולעשות מה שהוא מבקש ממנו על הדשא ובאימונים או שהמאמן צריך ליישר קו עם שחקן ולעשות באימונים מה שטוב לו?
בוא נתחיל את ההודעה כך. דגו היה מהשחקנים האוהבים עליי בהפועל, תמיד נלחם, אכפתי, ואם מסתכלים על הסטטיסטיקה, רואים שהוא היה גם מאוד יעיל. בהבדל למה שרושמים כאן, במציאות אפשר לראות שבתקופתו של דגו בהפועל הוא היה בין השחקנים הטובים, אך הוא לא נחשב לסטאר צעיר כמו שהיה בתקופתו במכבי, לפני שנזרק בבושת פנים משם. גם אצל קשטן, גם אצל שום, גם אצל לוין וגם אצל לוזון. אצל גוטמן הוא חזר מפציעה ולא הצליח להראות יכולת מדהימה, על אף ששוב, אם מסתכלים על הסטטיסטיקה, הוא היה מהכובשים המצטיינים של הפועל העונה. אך בצער רב אני נאלץ להסכים עם מירו. שחקן צריך להתאים את עצמו למאמן ולא להיפך. מאמנים מצליחים יותר ממתיאוס (כמו שום, למשל) עשו את הטעות הזו ונכשלו. מתיאוס בא לכאן בכדי לעשות שינוי, לשחק כדורגל אמיתי ויפה אך בבוא בזמן יעיל, ובכדי להשיג את המטרה הזו צריך לעבוד קשה. מה חושב דגו? שבאירופה לא יבקשו ממנו לעבוד קשה? אין כאלו נפילות כמו שהוא עשה במהלך המשחקים בעונות הקודמות. עכשיו מטעם תפקידו מתיאוס צריך למצוא מחליף ראוי. הוא היה חייב לבנות את הסגל, אין לי ספק שהוא היה יכול להביא זרים טובים, כמו שעשה פרננדז, וכרגע הוא יכול רק להצטער על כך שסמך על יאמר. מחר, שלו מנשה צפוי לפתוח בהרכב נתניה.
בכל מקרה היום יש משחק לא קל מול הפועל פת בבית. מתיאוס מתרגל מערך של 4-3-3 שבקישור מעבי,פרנסמן ואלמוג כהן תורגלו ובהתקפה אוקוצ'ה, שכטר ושלו מנשה. אני לא יודע מה איתכם אבל אף אחד מהשחקני הקישור שתורגלו לא שחקן שיודע להחזיק בכדור, אולי מתיאוס יודע משהו שאני לא יודע אבל כמו שזה נראה עכשיו הפועל פת יכולה בקלות להשתלט על מרכז השדה ואנחנו נחזור לשחק על מתפרצות וכדורים ארוכים. מקווה שננצח היום לטובת כולם..
ניצחון גדול שמשחרר המון לחץ . סוספוף הנעת כדור , סופסוף מרכז שדה , סופסוף קישור , סופסוף כדורגל ! ברוב המשחק שלטנו במשחק , ומי היה מאמין שזה יקרה עם קישור שמורכב ממעבי , בוואן , גזל ,מנשה ואלמוג כהן ? (כשאחד על הספסל ..). מנשה היה אחד השחקנים הטובים במגרש , פעולות מצוינות , מסירות מדויקות . שאפו . גם גזל כשנכנס היה פעיל וכמובן השער האדיר שלו . על איתי שכטר לא צריך לדבר יותר מדי .. פנומן . אבל איש המשחק שלי הוא לואיס מרין , הבן אדם חומה . תחנה אחרונה . סופרמן אמיתי , כמה טוב שיש בלם כזה בצד שלך . אגב , רק אני שמתי לב שמאז תחילת העונה , אלמוג כהן כנראה התחיל להקשיב לכולם (ואולי גם למתיאוס) שאומרים שאין לו יכולות התקפיות , והוא מנסה לבעוט מכל מצב ? (במשחק הזה זה כמעט נכנס .. )
דעתי על המשחק, כפי שפירסמתי באתר של "הקופסא": 3 נקודות, קצת שקט, אבל... כמובן שאסור להסתנוור מהניצחון. ראשית, רואים שהקבוצה מנסה לשחק כדורגל. אין כדורים ארוכים שהיו שנה שעברה, יש ניסיון לבנות התקפות מסודרות ונראה שיש דרך. אבל, הקבוצה זקוקה נואשות לשני שחקנים טכניים/יצרתיים בחלק הקידמי. פרנסמן, למרות הגול, מקומו לא בקישור. אני מעדיף את גזל וכהן ביחד. ברגע שמגיע אליו כדור הוא ממהר להיפטר ממנו. הוא לא יוזם והשליטה שלו בכדור די מוגבלת. ההגנה עדיין זקוקה לתיאום, אבל איזה מזל שיש לנו את מרין. הבלם הטוב בארץ, ללא ספק. החוכמה שלו מפצה על האיטיות. לסיכום: 3 נקודות שיתנו לנו קצת שקט, ואני מקווה שנראה השבוע שני שחקנים טובים חותמים.
כמה דגשים לאחר משחק הליגה מול הפועל פתח תקווה: א. נצחון חשוב מאוד על הפועל פתח תקווה, שמאפשר לקחת הרבה אויר. השנה מכבי נתניה מתחילה להבין מהו לחץ. עדיין לא כולם מכלילים אותנו במועדון הגדולות (בצדק - אנחנו צריכים להוסיף תחילה תואר לארון וגם להביא קהל רב יותר), אבל פתאום כן מצפים מאיתנו. עכשיו אפשר להתכונן למשחק הבא בנחת, כשאני מקווה שיצטרפו 2 שחקנים נוספים ונוכל להמשיך ולהשתפר. ב. בשנה הקודמת המבצר שלנו, הקופסא, היה בית הבראה של הליגה. אני לא יודע איך זה יראה השנה, אבל לפחות הפתיחה מזכירה את זו מלפני שנתיים ולא את זו שמלפני שנה. אם השנה יש כוונות אמיתיות לרוץ עד הסוף, אז חייבים להשאיר כ-75% מהנקודות בקופסא. בשנה הקודמת לא הצלחנו להתחרות על המקום הראשון רק בגלל התוצאות במשחקי הבית. ג. אלמוג כהן נתן משחק טוב מאוד. בשנה הקודמת הוא היה מתעסק רק ברלדוף אחרי שחקני היריבה, אבל השנה הוא לוקח על עצמו גם משימות התקפיות ומגיע לעמדות שמהן כובשים שערים. גם רביד גזל נראה טוב בדקות שהוא משחק והשער שלו היה נפלא. בכלל, זה בקלות יכול להיות שער העונה, פחות בגלל השער, אלא יותר בגלל הבישול של איתי שכטר. שווה לכולם לראות את השער הזה. ד. מכבי נתניה הגיעה למספר דו-ספרתי של מצבים לשער והחלוץ המרכזי שלה לא הצליח לרשום איום אחד למסגרת. נא להסיק מסקנות.
הטעיה נהדרת של שכטר בכדור החוץ, בהחלט אחד השערים היותר יפים שנראה העונה. אגב, השער של הפועל פ"ת היה עוד יותר יפה לדעתי(למרות ששחקן של נתניה נשכב על הדשא).