מכבי נתניה 08/09: נתי עזריה יאמן את הקבוצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/7/08.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אם השחקנים הראו זלזול אין ספק שהיה צריך להעיף אותם, היה לדעתי מקום לשיקול אבגל מתיאוס עשה מה שבאמת רק מאמן מבחוץ היה עושה וזה להעיף בלי הנחות, מגיע לו על זה קרדיט למרות שבעתיד הוא עלול לשלם על זה.

בקשר לעובד, אני לא חושב שיש מאמן שיצליח לשנות אצלו את הגישה, לא משנה אם קוראים לו ניר לוין או מתיאוס הוא ישאר עצלן ופרימדונה. אם מתיאוס לא הסתדר עם שחקנים כמו צגאי ועובד קשה לי להאמין שדווקא עם עובד ילך לו יותר טוב.

ואגב נתניה משלמת עכשיו על ההתנהגות הלקויה של מתיאוס בתחילת העונה, מאמן שלא מעורב בעיצוב הקבוצה.. ברור שיגיע למצב שכזה שהתחילה כבר הליגה והוא מתחיל לנקות אורוות, אם היה רציני יותר כל זה היה קורה לפני תחילת העונה.

2. henry1 Member

מתיאוס מודה שהוא עשה טעויות. הוא סמך על האנשים בנתניה שיביאו לו שחקנים טובים, רק כנראה שמה שטוב בשבילם לא טוב בשבילו. אם נסתכל על זה בצורה ריאלת, אז אפשר להבין את מתיאוס. הוא בא לארץ חדשה, למועדון וליגה שהוא לא מכיר, ומצידו הוא חשב שיבנו לו קבוצה טובה.

לזכותו יאמר, שהוא ראה זאת יחסית בשלב מוקדם של העונה, וצריך לתת לו את הקרדיט על כך, ואת הקרדיט להמשך. מחאות ובלאגן לא יעזרו עכשיו, כי רק אנחנו נפסיד מזה. בואו נראה מה הוא מסוגל לעשות, ואני לא מתכוון רק לגביי העונה הזאת, אלא בעיקר לגביי העונה הבאה, בתקווה שהוא ישאר עד אז.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/08
  3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בקשר לפיסקה הראשונה, יש בזה משהו ואפשר להבין את הצעד הזה.

בקשר להמשך, מסכים במיליון אחוז. צריך לתת לו את הקרדיט.

4. Fabio Junior Member

הטעות הקריטית של מתיאוס שהוא לא הביא שחקנים זרים, השם והקשרים שאני מניח שיש לו היו יכולים להביא שחקנים טובים ממה שיש לו כרגע.
    דגו הוא השחקן האחרון שאפשר להגיד עליו שהוא לא משיקע, הבעיה שלו היא שהוא מייצג את השחקן הישראלי, כמות הנפילות שלו במשחק מקבילה לכמות הנגיעות שלו בכדור. מקווה בשביל אוהדי נתניה שיש למתיאוס מחליף ראוי.

5. nidaniel Member

אתם יודעים מה מפריע לי שהוא העיף דווקא את דגו, שחקן שכול שיחקן שלושה משחקים בקושי, ואת ביבאן הזבל הכבד הזה הוא לא העיף והוא עוד זר אתה יודעים למה? כי לותר הביא את ביבאן אז הוא לא רצה להראות שהוא עשה טעות.
    זה הורג אותי שדווקא את צגאי המוכשר ודגו שכולנו יודעים מי זה דגו. הבעיה שאין לידו עוזר מאמן אמיתי שיגיד לו על השחקנים האלה ויעץ לו עליהם. עד עכשיו גיביתי כל דבר שלותר עשה אבל על זה אין לי מה להגיד טעות מרה. נתניה הייתה חייבת להביא ליד מתיאוס עוזר מאמן אמיתי, לא נתי עזריה, מה לו ולאימון? הוא היה מאמן? לא!!!! היו צריכים להביא את מלמיליאן או רוני לוי כמאמנים ולהפוך את מתיאוס כמנג'ר בפועל.

6. nidaniel Member

הקשר הניגרי, פרינס אולומו, יגיע הלילה למבחנים

הקשר הניגרי, פרינס אולומו, בן 21 יגיע הלילה למבחנים בקבוצה. הקשר הניגרי שיחק בעונה שעברה בקבוצת פרי סטייט סטארס בליגה הבכירה בדרא"פ. השחקן שמשחק כקשר בונה, כבש שבעה שערים ב-30 משחקים בעונה שעברה, כאשר קבוצתו הגיעה למקום השני בטבלה

נלקח מאתר הרשמי של נתניה FCMN.co.il
    http://www.fcmn.co.il/news.php?op=archive&ct=4

7. Raulito Madridista

בשלב מסויים של הקיץ, החלק הקדמי של נתניה היה נראה לא רע, עם שחקנים כמו צאגאי, דגו ומסודי בקישור ההתקפי, כאשר שכטר נמצא בחוד. היום שלושת הקשרים כבר בחוץ ולדעתי זו החלטה גרועה מאוד של מתיאוס, אני לא מקבל את זה שהוא פשוט לא מרוצה מדגו. מתיאוס היה צריך לתת לו קצת יותר קרדיט, וגם אם הוא לא התלהב ממנו כל-כך, זו רק ההתחלה, טבעי ששחקן לא יהיה בשיאו, ובנוסף, למתיאוס אין משהו אחר להציע. מתיאוס חושב שהוא יכול לשנות את המנטאליות של השחקן הישראלי, וזה לא מדוייק, זה ייקח הרבה יותר זמן מחודש או חודשיים. לא יכול להיות שהוא לא מרוצה משום דבר שיש בקבוצה שלו, לא שמעתי אותו אומר מילה טובה אחת על אף שחקן. מתיאוס בינתיים יותר הזיק לנתניה מאשר הועיל לה. נתניה כרגע עם סגל של קבוצת אמצע טבלה וזהו. אין לה שחקן שיעשה משהו יצירתי בקישור. רק עונה גדולה של שכטר, אבל באמת גדולה ולא טובה בלבד(יש הבדל) כמו השנתיים האחרונות, רק דבר כזה יכול להשאיר את נתניה במאבק על גביע אופ"א. הכל היה יכול להיעשות בחוכמה, בטיימינג אחר(כמו השיחרור של קיויו למשל).

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

למרות שאני בעד לתת המון קרדיט למתיאוס הוא כבר עשה לא מעט טעויות,זה בטוח.

9. Number 8 Member

טעות מטופשת של מתיאוס... גם לשחרר שחקן אחרי משחק אימון וגם להעיף את ברוך דגו. עם כל הכבוד למתיאוס, דגו אחד השחקנים הישראלים היותר טובים בליגה שלנו, הוא הוכיח מספיק בקריירה שלו מה הוא מסוגל לעשות, אבל מתיאוס החליט לשחרר אותו בגלל יכולת לא טובה בתחילת העונה. אז לא הלך לו טוב במשחקים הראשונים, זה אומר שצריך לשחרר אותו? אם זה היה שחקן אחר ניחא, אבל זה ברוך דגו.

אוקיי, אז דגו שוחרר. איזה שחקן ישראלי נתניה תביא במקומו? אין אף אחד פנוי. כרגע מתיאוס ניפח לעצמו את האגו עם ההחלטה הזו ובטוח שעשה נכון, אבל בהמשך הוא עוד יבכה עליה.

10. henry1 Member

תגיד לי, מי זה דגו בכלל? מה הוא עשה השנים האחרונות? מאז התקופה שלו במכבי ת"א, שבה הוא היה בשיאו, הוא רק התדרדר. הוא היה בינוני מאוד בהפועל, וזה כנראה התבטא גם בנתניה. זכותו של מאמן לחשוב שהוא לא מתאים לו. טוב שזה קרה עכשיו, ולא באמצע העונה. למתיאוס אין דעות קדומות על שחקנים, וזה רק יכול לעזור. מאמן ישראלי, לעומת זאת, היה חושב כמוך.

דגו לבטח לא אחד הישראלים הטובים בליגה, בטח שלא בכושרו הנוכחי. כרגע הוא חוזר למקומות הטבעי - אשדוד.

11. beitar4ever Member

גבר, למרות שאני מאוד אוהב לקרוא את תגובותיך, הפעם אתה ממש טועה.
    דגו הוא שחקן שבכושרו הטוב יכול להיות הטוב ביותר בקבוצה שלכם, לכן הייתי נותן לו עוד זמן אפילו שמתיאוס לא התרשם ממנו בזמן שהוא נמצא במועדון.
    אם תסתכל על הסגל שלכם נכון לעכשיו, אין לך שחקן(יותר נכון קשר) שאתה יכול לסמן אותו כאחד שיעשה את ההבדל בזמן שהקבוצה נמצאת בפיגור, ודגו אכן היה כזה.
    בקיצור, טעות גדולה של מתיאוס שהוא עוד יצטער עליה העונה.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם beitar4ever,אמנם דגו לא כזה אדיר אבל עדיין אי אפשר לשחרר שחקנים חופשי ובסוף להישאר עם כמה ילדים וכמה חוטבי עצים ואז לצפות לשחק התקפי.
    הבנאדם שיחרר את מסודי צגאי ודגו 3 שחקנים מאוד כישרוניים ומצד שני הוא מצהיר על זה שהוא הולך לשחק כדורגל יפה..זה נראה לי די סותר את עצמו.

13. Don Joan Roman Member

מת'יאוס רוצה שחקנים שמשקיעים ודגו כנראה עיקם את האף שלושים פעם באימון וזה תיסכל ועיצבן את מת'יאוס, מאמנים אירופאים רוצים עבודה ודגו כנראה לא מוכן לעבוד אז הוא קיבל זובור.
    מי שזוכר את מקרה לואיס פרננדס-עומרי אפק? אז כשלואיס בא וביקש מהשחקנים לעשות כך וכך באימונים, היחידי שעיקם את הפרצוף זה עומרי אפק, אחריי אימון-שתיים שבהם לא הפסיק לעקם את הפרצוף פנה הצרפתי אל אפק ואמר לו בספרדית: תלך להתאמן בצד, אצלי יהיו רק אלו שמחייכים ושמחים להתאמן", אפק דפק עוד עיקום פרצוף ולא ראה דשא עד שהחברים של קשקשקלאר דאגו לזרוק את המאמן הטוב ביותר שהיה לבית"ר ירושלים וקרוב לוודאי הטוב ביותר שיהיה לה.

אני חושב שדגו הוא שחקן לוחם ושחקן לא רע בכלל(בתיאטרון הוא פנטסטי) אבל בקבוצה כמו נתניה שמושתת בעיקר על התלהבות אין מקום לבן אדםש שובר את המרקם הזה.

14. Number 8 Member

דגו היה אחד השחקנים החשובים והיותר טובים בהפועל ת"א, אם לא הכי טוב. מה הוא עשה בשנתיים האחרונות? רק על קצה המזלג - זכה בשני גביע מדינה רצופים.

אני מסכים עם הדברים של איציק(בית"ר4אבר). אני מסתכל על הסגל של נתניה, ומלבד איתי שכטר, הסגל אפור מאוד. מסודי שוחרר לפני תחילת העונה, צגאי שהיה איכשהו יצירתי גם שוחרר, והפעם הגיע תורו של דגו, שהיה אמור לסחוב את נתניה קדימה.

הבעיה היא שלמתיאוס אין דעות קדומות על שחקנים. הרי אם היה לו קצת יותר מידע על דגו, אין ספק שהוא היה משאיר אותו, וכמו שאמרת, כל מאמן ישראלי היה משאיר אותו. אז הוא לא הציג יכולת טובה נגד גלבוע... או עיקם את האף או כל משהו אחר... זו לא סיבה מספקת להעיף אותו. כמו שאמרתי, מתיאוס עוד יבכה על המהלך הזה.

15. shalevbm! Member

מה שכלם שכחו שהסגל לא יישארר ככה...רק עכשיו הודיעו על שחקן ניגרי בונה התקפה..

פה בארץ מנסים לקטול כל מה שזז ועוד מישהו שבא מבחוץ זה בכלל מדליק את הישראלים וכל אחד שבחיים לא עבר קורס מאמנים משחק אותה מינימום פרגוסון..

אנשים תנו לו זמן,מתיאוס נראה מאמן על רמה לפחות פה בארץ..