גם רן בן שמעון עשה כך, אבל בניגוד למתיאוס, יש לו הנהלה שיודעת מה היא רוצה. אני לא יודע אם ראית את המשחק, אבל אחרי שראיתי את דגו היום, אני בהחלט מבין את מתיאוס כשאמר שדגו לא מספיק טוב באימונים. דגו נראה עייף, וכאילו עושה טובה שהוא משחק. הוא צריך להבין שמקומו בהרכב לא מובטח (למרות שאין טובים ממנו בספסל, לדעתי), ולדעת שהוא צריך להילחם על ההרכב כל שבוע. רק כך הוא יחזור להיות מה שהוא היה בעבר. את אנגלוביץ הוא הביא בתחילת העונה, ושיחרר אותו בינואר. מה שיותר עצוב מזה, שהוא אמר שעקב אחריו שנתיים, רק שלבסוף, אחרי שהוא הביא אותו, התברר שהוא מגן ולא קשר, כפי שעטר חשב. וזה לא פוטר את האחריות שלו לגביי הבאת הזרים. עובדה שעד היום, הוא לא הביא זר אחד טוב לארץ.
רן בן שמעון ידע מראש איזה שחקנים הוא רוצה. השמועות לגבי בוזגלו, יבוריאן וישראלביץ התחילו גם לפני סיום הליגה. כל השחקנים שהגיעו למכבי היו מהחלטות של בן-שמעון בלבד, הדבר היחיד שההנהלה עשתה זה לסגור את החוזים איתם. אני לעומת זאת לא שמעתי על יותר מידי שחקנים שהיו מועמדים לנתניה, וזו הבעייה. לא תגיד שמתיאוס הביא איזה זר ברמה גבוהה והעניינים איתו לא נסגרו מסיבות שלא קשורות למאמן. מתיאוס בכלל לא הביא אופציות, וזה מה שעצוב כאן. רואים שהוא לא הכין שיעורי בית. הוא משום מה חשב שהסגל שהיה לנתניה בשנה שעברה יכול לרוץ בצמרת. לא תשכנע אותי בקשר לדגו, הוא עדיף על כל מה שיש לנתניה להציע. דגו לא גרוע יותר משחקנים אחרים בנתניה, אף-אחד בינתיים לא פתח שם את העונה כמו שצריך, אולי רק איתי שכטר שכל דקה שלו על המגרש זה תענוג גדול. שדגו משחק הקבוצה היריבה מתרכזת בו וזה מפנה שטחים לשחקנים אחרים. בנוסף, דגו יודע לתת מסירת עומק כמו שצריך, בניגוד לשאר שחקני הקישור של נתניה. שחקן שהגיע בקיץ כרכש מבטיח בדר"כ מקבל קרדיט בהרכב ולא פותח את העונה על הספסל. אני לא אמרתי שעטר יודע לבחור זרים, או שהוא הביא אפילו אחד כזה לארץ. לא דיברתי על אנגלוביץ בכלל. מה שאני אמרתי זה שיש לעטר 'נסיבות מקלות' בקשר לקיויו וטאזאמטה. בינואר אין מציאות כמו שכבר אמרתי, בדר"כ שחקנים כמו טופוזאקוב וטלקיסקי לא נזרקים מהקבוצה שלהם במפתיע ומגיעים לפה במחירים מצחיקים, אז אם מביאים שחקן בשלב כזה אז צריך לקחת הימור.
Raulito - האכזבה היחדיה שיש לי ממתיאוס, היא הבאת זר על רמה. אבל סבלנות. אני, באופן איש, מאמין בו, והתגובות שלו אחרי משחקים, מוכיחות לי שהוא מבין כדורגל, ולא מסתפק במה שיש. פיגורה כזאת שבאה לפה, לא תיתן לעצמה להיכשל. לגביי דגו, אז, לדעתי, מתיאוס מבין שדגו טוב יותר ממה שיש לו, רק הוא לא רוצה שדגו ירגיש שמקומו בהרכב מובטח. החשיבה שלך היא כמו כל ישראלי ממוצע, ולא כמו באירופה. שם, אין לאף שחקן מקום מובטח בהרכב, וכל שבוע הוא צריך הם צריכים להוכיח את עצמם מחדש. למה שדגו יהיה בהרכב אם הוא לא משקיע באימונים? שלו מנשה, לדעתי, עד כה טוב ממנו. מתיאוס הולך איתו הפוך על הפוך, ורק טוב יצא מזה. זה לא במקרה שגוטמן יודע איפה ואיזה זרים להביא. יש ל לגוטמן את טביעת העין, ולעטר פשוט אין. זה שיש נסיבות מקלות, נכון, אבל זאת לא הסיבה העיקרית לרמה כזאת של זרים. הסיבה היא - המאמן שהביא אותם, ומשום מה לא מצא את עצמו בשום קבוצה, נכון לעכשיו.
לדגו לא צריך להיות מקום מובטח בהרכב, אם הוא משחק רע הוא צריך להיות בספסל, אבל בנתוני הפתיחה הוא עדיף פי כמה על כל מה שיש לנתניה להציע לכן לא הגיוני שהוא לא יפתח בהתחלה על סמך "יכולות לא מתאימות באימונים"- כמו שכבר אמרתי, חארטה גדול לדעתי. בכל אופן זה לא משנה יותר מדי, מתיאוס אולי קצת אידיוט אבל לא עד כדי כך עיוור, הוא יבין שדגו הוא דבר שאין לנתניה ודגו ישחק. בקשר לקיויו, מאחל לכל אוהדי נתניה מזל טוב מכל הלב, הבחור הזה הוא ליצן, בושה שכזה זר שיחק כדורגל בארץ, איכשהו הוא היה מצליח להבקיע לפעמים אבל זה לא מחמיא לקבוצה שזה שחקן החיזוק שלה. כנראה שנתניה לא תספיק להביא עוד זר במקומו כרגע, אבל צעד צעד, להעיף אותו זאת החלטה נכונה עבור הקבוצה גם אם אין בנקודת זמן הזאת מחליף.
אני לא קולט, לנתניה יש את אחת מקבוצות הנערים המוכשרות בישראל, אין איזה שחקן מהנוער שיוכל לשחק ולצבור דקות במקרה הצורך? לאבא שלי יש יותר טכניקה מקיויו, בטוח יש שחקן בנוער יותר טוב.
העובדה שדגו לא משחק, דווקא גורמת לי להחזיק יותר ממתיאוס. דגו כבר יותר משנתיים לא קשור לליגה, ואם שחקן כמו שלו מנשה טוב ממנו באימונים (וגם במשחקים, דרך אגב), אז כל הכבוד למתיאוס שמרכיב אותו. שיעבוד קשה, ואולי הוא יחזור להיות מה שהיה פעם.
אם אתה אומר שדגו כבר שנתיים לא קשור לליגה אז יש פה משהו בתפיסה (או שלי או שלך) שצריך למנוע ממני וממך לדון על הנושא. זה נכון שדגו ידע תקופות יותר יפות, אבל לא קשור? בטוח קשור מכל שחקני ההתקפה שהיו בנתניה בעונה שעברה והעונה. ובקשר לשלו מנשה, ממש לא על חשבונו, שלו מנשה שחקן יוצא מן הכלל, פתח את העונה בצורה טובה מאוד, חייב לפתוח, לנתניה אין את הלוקסוס לספסל כאלה שחקנים כל עוד הם לא מראים יכולת עלובה במשחקים או לא עוברים איזשהי עבירה משמעתית.
אי אפשר להאשים אותו... הקללות זה עוד איכשהו לגיטימי, מקללים כל שחקן, אבל הקריאות "הו הו הו" ממש לא במקום. כאשר השחקנים השחורים שומעים את הקריאות האלה, הפיוזים עולים להם לראש. אותו דבר היה בעבר עם קאמאנן... אני לא חושב שאוקוצ'ה התכוון לכך. בסוף תהיה סולחה ויגמר הסיפור.
איכס, גועל נפש. מזל שלא יכולתי לבוא למשחק אחרת הייתי זורק עליו משהו. רבותיי חברי ההנהלה ואדון לותר מתיאוס, הנה תירוץ טוב להעיף את אוקוצ'ה. אני מאוד מקווה שקיויו במשחק הבא כבר לא יהיה איתנו, ואז נשקיע את כל "המאמצים" בזבלון השני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5bowtie.Xxx
יסלחו לו? עם כל הכבוד, אוקוצ'ה הוא זה שצריך לסלוח להם. כנראה אתה לא מבין מה הקריאות והנהמות האלה שוות עבור שחקן שחור. כמו שאמרתי, המקרה שהכי זכור לי זה עם קאמאנן כאשר אוהדי מכבי קראו קריאות גזעניות, הוא הראה להם אצבע משולשת, אבל אחרי יום-יומיים האוהדים יזמו סולחה והכל נסגר בחיבוק ובנשיקה. אותו דבר אוהדי נתניה צריכים לעשות.
אין מחילה על דבר כזה . לא רוצה לראות את הפרצוף שלו יותר , יותר גרוע באברבנל .. דושו: קיויו שוחרר . כבר על המטוס לגרמניה . http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
עידן, אתה לא מבין. אוהדי נתניה לא רצו לראות אותו גם לפני המקרה הזה, ככה שאין סיכוי בעולם שהם ילכו לעשות איתו סולחה אחרי דבר כזה. קאפיש?