מכבי נתניה 08/09: נתי עזריה יאמן את הקבוצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/7/08.

1. Raulito Madridista

henry1,
    צאגאי אומנם לא שחקן מדהים, זה נכון, אבל יש בו פוטנציאל. בניגוד לרוב השחקנים שנמצאים בנתניה כיום, הוא שחקן חכם שמבין את המשחק. הוא נע לשטחים מתים ומחלק מסירות חכמות.
    אבל, הנקודה הכי חשובה בהקשר זה - לנתניה אין משהו יותר טוב להציע, ולכן צאגאי חייב לשחק.
    אתה מדבר על להיפטר מהבינוניות, אבל זה בידיוק מה שנתניה לא עשתה בקיץ ומתיאוס פיספס. אני, כמו הרבה אנשים, ציפיתי שמתיאוס יביא לנתניה זרים טובים ויינצל את השם הגדול שלו. אולי לא כאלו ברמה של לרואה או פרננדז, משום שברור שהמשאבים של נתניה דלים יחסית, אבל לפחות שחקנים טובים. דווקא אלן מסודי שהיה מוסיף לקבוצה הרבה ברק, נחתך שלא בצדק.
    עכשיו זה מאוחר מידי. גם אם נתניה תשחרר מספר שחקנים לא ראויים, אין מספיק זמן למצוא להם מחליפים.

2. oFiRzZz Member

לפי התקשורת בנתניה הוא הזמין נערות ליווי למלון באוסטריה .

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן - אני לא מאמין שכל השטויות האלה יוצאות ממך. 'לא מבין שום דבר, מזיין את המח'. הלו, שאל נעליך מעל רגליך לפני שאתה מדבר על אלוף עולם. ה'עלאק' שניר גואטה נתן משחק מצוין מול בית"ר ירושלים וגרף הרבה מחמאות מיורם ארבל ושגיא כהן. אתה יכול להבטיח לי שברוך דגו היה משחק טוב יותר? לא. אף אחד לא יכול לדעת. כרגע , מכבי נתניה משחקת טוב, כמו שאני לא זוכר אותה משחקת מאז ימי גילי לנדאו, לפני משהו כמו 5-6 שנים.
    ברוך דגו שחקן טוב. הוא עשה דברים בכדורגל הישראלי והוא ימשיך לעשות עם מכבי נתניה. גדול עלינו? לשכת העבודה מלאה בשחקנים שחשבו שמכבי נתניה קטנה עליהם. חלקם אפילו חזרו כמו כלבים, רק כדי להיבעט חזרה מהקבוצה. זו רק תחילת העונה ולא צריך לחרוץ גורלות.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/08
  4. roeiuzan Member

אני דוקא מסכים פה עם לירן, הסגל של נתניה ברובו הוא סגל אפור וכזה שבו שחקן כמו דגו אמור להיות כח משמעותי. מתיאוס לא יכול לבוא ולומר אוקיי אני לא מכיר כאן אף אחד אז כולם מתחילים מאפס, לא זו הגישה. הוא חייב היה לעשות עבודה מעמיקה יותר, לא יודע מה.. לראות קלטות מהעונה שעברה, להגיע לארץ יותר מוקדם אולי... לא יתכן שיבוא שחקן חדש, יתן כמה אימונים טובים ויתפוס את מקומו של שחקן שבדיוק נפל לתקופה לא טובה או ממש בזה הרגע חזר מפציעה.

גרוע מכך, מתיאוס לא הביא כמעט אף שחקן למכבי נתניה, רוב הסגל מהעונה שעברה נשאר, כשגם הישראלים שהגיעו חתמו רק כי בוודאי כמה מקורבים בהנהלה המליצו עליהם. ציפו ממתיאוס שיביא שמות גדולים והוא לא הביא אף אחד, את 100% מהשחקנים הוא לא הכיר לפני חודשיים וחצי, ובשביל לזכות באליפות או אפילו מקום שני, הוא צריך להיות החלטי לגבי מה שיש לו ביד, לדעת מי טוב לשחק לצד מי, ועוד הרבה דברים.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין שום בעיה, שניר גואטה יכול בהחלט להיות שחקן מצויין, ועדיין ברוך דגו חייב להיות אופציה ראשונה (שוב, בנקודת התחלה), בכלל.. לא אמורה להיות פה תחרות בכלל.
    ובקשר למתיאוס, כשחקן הערצתי אותו, דמות ענקית לכל דבר, אבל בתור מאמן... הוא כישלון מוחלט, לא הוכיח שהוא יודע לאמן עד עכשיו, בדיוק להיפך, סתם אתה חושב שהוא בישראל ובנתניה? כי הוא מחפש אתגרים? לא.. כי הוא כישלון. גדולי השחקנים בעולם מקבלים משרות אימון מכובדות כי הם מוכיחים את עצמם, מתיאוס היה שחקן הרבה יותר גדול מהרבה מאמנים שהיום מסתובבים בקבוצות בכירות באירופה, אז למה הוא פה? כי הוא לא יודע לאמן. הוא יצטרך לעבוד קשה כדי לקבל ממני כבוד בתור מאמן, כי עד עכשיו הרקורד שלו ידוע לכולנו.

אגב אבירם, אני ציפיתי ממתיאוס, לטיפה יותר, את המינימום, בתור שחקן אירופאי שיודע מה הולך ברמות הגבוהות, הייתי בטוח שרק יראה את קיויו ויבעט בו.. קיויו שחקן הרכב.. בקיצור, מתיאוס, יכול לסיים פה מקום שלישי... בדיוק כמו שעטר עשה או שכל אחד יכול לעשות עם נתניה, שום דבר מעבר.

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/08
  6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי השיחרור של מסודי נבע רק מדבר אחד בלבד, העובדה שהוא לא יכל להירשם כישראלי לכל דבר, אחרת אני לא מבין למה שיחררו את אחד השחקנים היותר יצירתיים שהקהל משלם כסף בשביל לראות אותם. אנחנו בתור אוהדי מכבי יחסית מאוד התאכזבנו שמסודי שורר, אבל הוא שוחרר מבעיה של זרים בלבד.

בנוגע לתלבושת, אין לי מושג למה, אבל התלבושת הלבנה של מכבי נתניה היא ללא ספק אחת המכוערות שראיתי, אני לא מבין למה הם לא נשארו עם הצהובה בבית והיו מוסיפים את השחורה בחוץ (לדעתי אחת היפות). חובה לאוהדים של נתניה להחזיר את התלבושת הישנה הצהובה, זה חלק מהזהות.

אולי אוהדי נתניה יוכלו להגיד לי - האם מתיאוס ביקש מיאמר להביא זרים חדשים? או שיאמר לאמר לו תשמע זה התקציב זה X שחקנים לך תסתדר?

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן - אם היה מדובר באיתי שכטר, אז הייתי מתלונן. זה שחקן שכבר הראה שהוא מסוגל להרבה במדים של מכבי נתניה. הבעיה שלכם היא התפישה. אתם רואים את זה כאילו ברוך דגו ירד ברמה כשהגיע למכבי נתניה, אבל המציאות הפוכה. ברוך דגו, שלא היה מבריק בשנים האחרונות, עזב קבוצה שבשנים האחרונות לא הייתה משמעותית במאבק לאליפות לטובת קבוצה שהשנה מתכוונת להגיע עד הסוף.

הזכרת את העובדה שאתה מאוכזב מלותר מתיאוס, משום שלא הגיע רכש משמעותי. אז רגע, אם לא הגיע רכש משמעותי, והקבוצה נראית פי מליון טוב יותר מבשנה שעברה, אז אולי בכל זאת יש כאן עבודה של המאמן? ואל תדאג לרכש. בדיוק בשביל זה דניאל יאמר הביא למכבי נתניה את טומי נילסן.
    מכבי נתניה לא מתפרעת עם התקציב ומשום כך לותר מתיאוס תקוע עם השחקנים (עומר - זה עונה לך על השאלה) שהמתולתל החתים על חוזים ארוכי טווח בשנה האחרונה.

8. oFiRzZz Member

על פי התכנון אחד היצנים או אפילו שניהם עפים אחרי וארנה .
    עדיף לשחרר אותם עכשיו ולהתקע בלי אף לוץ כשיר בסגל ?

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אבירם חיפשתי ולא מצאתי איפה רשמתי שאני מאוכזב בגלל שמתיאוס לא הביא רכש.. לא רשמתי דבר כזה. רשמתי שמתיאוס הראה שהוא לא כזה גאון במהלך שמשאיר את קיויו בקבוצה.

ויש לך טעות לגבי דגו, הוא היה היחיד כמעט בהפועל ת"א שרץ, השקיע ונתן את הנשמה שלו, זה שחקן שהוא על המגרש אני יכול לחתום שיתן את הכל, הוא לא פרימדונה חוץ מהעובדה שהוא אוהב לעשות הצגות, הוא ושכטר ממש זוג משמיים בקטע הזה.

בשורה התחתונה, מתיאוס בזמן הקריטי של הקבוצה עשה בטן גב ביורו 2008, ואל תכתיר מלכים אחרי משחקי גביע טוטו.. חכה קצת עם זה. אל תשכח את העובדה שיש לך מאמן כושל, ההצלחה הראשונה צריכה להגיע.. אולי נתניה תרוויח מזה? הלוואי.

10. roeiuzan Member

מאמן לא קובע לכמה זמן להחתים שחקן, הוא אמור לבוא בתחילת כל עונה עם רשימה מסודרת להנהלה ולהודיע להם באילו שחקנים הוא מעוניין, ולהכין אלטרנטיבות במקרה שהמועדפים ביותר לא יגיעו. ההנהלה מצידה אמורה לנסות להגיע לסיכום עם השחקנים לעונה שתחל על מנת לרצות את המאמן, חתימה על חוזה ארוך יותר זה רק בשביל להגיע לעמק השווה עם השחקן. באשר למכבי נתניה ואיך שהקבוצה נראית, קודם כל ברור למדי שאתה מבין יותר ממני כאן כי נקודת המבט שלך על נתניה היא הרבה יותר עקבית משלי, אך אמרתי כבר בתחילת העונה שתהיו חייבים ליצור המשכיות לשנתיים הנהדרות שעברתם, ואפילו להיות מעט חוצפניים ולשאוף לקצת יותר, אחרת חבל... וכל עוד מתיאוס יצליח לעמוד בדרישה הזו אזי ניתן יהיה לסמן לו וי על העונה הזו(ואל תשכח שחיפה והתל אביביות מתחזקות), ואם זה יהיה בתצוגות כדורגל טובות יותר כדברך, מה טוב.

11. henry1 Member

אתה טועה ומטעה. ראשית, נתניה לא שינתה את הצבע לאחד הצבעים של הקבוצות בארץ, אלא שינתה אותו לצבע יחודי. יש הבדל. אם היינו משנים לאדום, ירוק או כחול, אז היית יכול לדבר כך. אוהדי נתניה לא צריכים לבוא לאימונים בגלל ששינו את הצבע לצבע שאין לאף קבוצה לארץ, אלא פשוט מאוד הם לא באים למגרשים, וזה כמובן כולל גם את הרכש הבינוני שנעשה עד כה.

לירן - התגובות שלך לגביי מתיאוס זה בדיוק התגובות של הישראלים היהירים שחושבים שפה בארצנו הקטנטונת יודעים הכל, ואני לא בא לפגוע בך. מתיאוס אמנם לא זכה באליפות בכל מקום שהוא הלך, אבל הוא כן זכה באליפות עם קבוצה מאירופה (שכחתי את השם), ופוטר שנה אח"כ. מה שהוא יודע על כדורגל, ומה שהוא עבר בכדורגל, אף מאמן/שחקן בארץ לא עבר. גם בתקופה הקצרה שלו בארץ, הוא מראה מקצוענות שלא הייתה כאן, ובטח ובטח לא הייתה כאן בשנתיים באחרונות.

לגביי צאגי - הוא שחקן בינוני מאוד. אני לא מבין איך אפשר לחשוב אחרת, אחרי התצוגות שלו שנה שעברה. אתם צריכים לחשוב בצורה של קבוצה גדולה, ולשאול את עצמיכם אם הוא היה יכול לשחק בביתר, בתל-אביביות ובחיפה. עכשיו תשאלו את עצמיכם אם הוא מתאים לנתניה. כשאמרתי שאנו צריכים שחקן כמוהו, התכוונתי לשחקן כמו עובד, שאני מייחל לכך שיגיע אלינו. בנתניה הוא יכול לשקם את הקריירה האבודה שלו. אין צורך לומר שהוא עולה על צאגי בכמה רמות.

12. Raulito Madridista

אבירם,
    זה שנתניה חושבים שהם הולכים לאליפות זה יפה מאוד, אבל נראה מה ייקרה בפועל. ברוך דגו הראה מעט מאוד דקות של כדורגל טוב בשנתיים האחרונות, אבל מה שכן, הוא השחקן הכי מבריק בנתניה כרגע ולכן הוא צריך לקבל את הקרדיט. הוא השחקן שיכול לשנות את המשחק עבור נתניה עם מסירה טובה לאחד החלוצים, הוא זה שיודע לנוע לשטחים הנכונים והוא השחקן שהיריבות יהיו מרכוזות בלשמור אותו כשהן יישחקו נגד נתניה, במידה ושכטר לא יישחק. אם למתיאוס היו אופציות יותר טובות הייתי מבין, אבל לזלזל בדגו בשביל לתת לשחקן אחר לא מבריק לשחק, זה לא לעניין.

בקשר לשיפור שאתה מציג שחל כביכול בנתניה, זה מאוד מוקדם לשפוט. הקבוצה כרגע בדרך לעוף מאירופה והיא לא הרשימה אותי במשחק שלה בארץ. זה יפה לנצח את בית"ר, אבל אסור לשכוח את המצב הקטסטרופלי בו היא נמצאת. בכל-אופן, אני מאמין שאתם האוהדים בכוח מנסים ליצור לעצמכם בועה שהקבוצה השתפרה פלאים, זה יותר בלון שניפחתם מאשר מציאות, פשוט נוח לכם להאמין. גם בתקופה של עטר היו התקפות בהן הקבוצה הניעה כדור או לפחות ניסתה. מתיאוס היה צריך לבעוט את קיויו מהקבוצה וגם עוד את טאזאמטה ולהביא רכש. הוא עוד לא מבין כנראה עם איזו קבוצה הוא יוצא למטרה קשה. השנה לא יהיה קל כל-כך להשיג את הכרטיס לאופ"א. המאמן פיקשש בכל הקשור לבניית הקבוצה. לפי מה שקורה קל להבין שמתיאוס לא באמת למד את נתניה. קשה לי להבין איך אתה כל-כך אופטימי ממצב הקבוצה כרגע.

עומר,
    אני לא חושב שלעובדה שמסודי זר יש קשר לשחרור שלו. כשהוא הוחתם הקבוצה בוודאי לקחה בחשבון שהוא לא יהיה ישראלי ולא ייקבל אזרחות או מה שזה לא יהיה. בכל מקרה, כל העסק מאוד תמוה. אם בכל זאת הסיבה שהצגת לגבי שחרורו נכונה, אז נתניה מנוהלת בטיפשות. היה קשה לבעוט את קיויו או טאזאמטה לטובתו של מסודי?; אולי מתיאוס נבהל מהעיתונים כשהוא קרא שלמסודי יש אופי בעייתי.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין לי ספק בכך, אין שום ספק שמתיאוס יודע המון בכדורגל, הוא עבר דברים רבים ויש לו רזומה כשחקן וכבעל ניסיון מפה ועד לבייג'ינג, אבל, לא כל מי שמבין בכדורגל יודע לאמן. שוב, מתיאוס לא ברמות האלה סתם, הוא לא הצדיק את היותו מאמן רציני, בגלל זה הוא בישראל, לכן חובת ההוכחה היא עליו, אין שום ספק שהוא אישיות, ושכבוד הוא לנו שהוא בא לישראל... אבל לא בצורה עיוורת, כי בתור מאמן לא בטוח שהוא טוב יותר מאלה שיש לנו פה.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Raulito - לותר מתיאוס לא יכול לעשות כלום לגבי פרנסיס קיויו, כל זמן שדניאל יאמר לא מוכן להוציא עוד כסף על שחקנים אחרים. כמוני כמוך, גם לותר מתיאוס הבין כבר בהתחלה עם מי יש לו עסק, אבל אין לו שום ברירה. הוא תקוע איתו ועם אוקוצ'ה.

אל תתפתה לחשוב שאני מדבר על שיפור ביכולת רק בגלל נצחון חסר חשיבות על בית"ר ירושלים. אני אומר את זה אחרי כמה משחקים בגביע הטוטו ועוד משחק אחד רשמי בגביע אופא, שבו שיחקנו נהדר.
    לא הייתה לי שום סיבה להציג את הכדורגל של מכבי נתניה בשנה שעברה כעלוב, כמו שאין לי שום סיבה להציג אותו השנה כטוב יותר, אלמלא הוא באמת היה כזה.

למה אני אופטימי? תחילה, כי אני אוהד של מכבי נתניה. אנחנו תמיד אופטימים. שנית, כי אני אוהב את מה שקורה בקבוצה שלי. יש לנו מאמן שעובד עם השחקנים על דברים שהמאמן הישראלי מתבייש להתעסק איתם ושחקנים שבאים נחושים ללמוד.

15. henry1 Member

אוקיי, אבל קח את פרננדז, שגם לא בדיוק הבריק באירופה, אבל הוא הגיע לישראל, עשה שינוי בביתר, ובתקופתו ביתר שיחקה כדורגל מהנה ודי תכליתי, כך גם זה יכול להיות אצל מתיאוס. ברור שלא כל אחד יכול להיות מאמן, לכן גם הוספתי שהוא זכה באליפות, ולזכות באליפות, לא משנה איפה, זה הישג. לנו יש סבלנות, בניגוד לעידן עטר. תנו למתיאוס שנה להכיר את הכדורגל בארץ, מי השחקנים המובילים וכו', ואז בשנה הבאה נראה פה קבוצה דומיננטית יותר. לא שאנחנו מוותרים על השנה הזאת, אבל בשנה הבאה אליפות תהייה יותר ריאלית.

אף אחד לא נמצא בבועה. הדרך שהוא מנחיל לקבוצה, אם זה באימונים או במשחקים, היא שונה, ובסופו של דבר, תניב פירות. כמובן, ובגלל זה אוהדי נתניה ממורמרים, לא יהיה שינוי כזה קיצוני, כל עוד קיויו ואוקצ'ה ישארו בנתניה.