כולם מדברים על קיויו כמה שהוא גרוע ,איטי,לא משתלב וכו'. במשחק היום אוקוצה הראה ליאמר ומתיאוס שהוא חייב לעוף הראשון וכמה שיותר מהר פשוט השחקן הכי עלוב בליגת העל ונמאס לי כבר לשמוע שהוא עושה תנועהמחליף צדדים וכל מיני חראטות.... הבן אדם כזה אפס שהוא שם את קיויו בכיס..... והוא חייב לעוף כמה שיותר מהר!!!
מתיאוס אמר בפשטות, שהוא פשוט לא טוב באימונים. אם זה ככה, אז מתיאוס צודק. הגיע הזמן שישראלים, שנחשבים לבכירים, יצטרכו גם להשקיע, ולא לחשוב שמקומם בהרכב מובטח.
ברוך דגו הוא השחקן האחרון שיהיה עם האף למעלה ולא ישקיע באימונים. אפשר לומר עליו הרבה דברים, אבל להגיד שהוא לא מפגין נחישות ורצינות - זו אמירה חסרת בסיס. לא מובן לי המשחק של מתיאוס עם דגו. בקיץ נתניה חיזרה אחריו, הציעה לו שכר יותר גבוה מאשר מה שהרוויח בהפועל(בהחלט יכול להיות שהוא היה נשאר בקבוצה לולא ההצעה של נתניה) והביאו אותו כשחקן המשמעותי בקישור, ובינתיים הוא נמצא בזיגזג בין שחקן מחליף לבין אחד שבכלל לא משותף. אם מתיאוס היה רוצה לשמור אותו לקראת המשחק באופ"א, הוא היה אומר זאת באופן רשמי. הרבה יותר קל להגיד לתקשורת שהשחקן קיבל מנוחה, מאשר לומר שדגו עצמו אחראי לכך שהוא לא שיחק, מה גם שזה יכול לערער את דגו. לא היה קורה כלום אם דגו היה נכס רבע שעה לסיום, זה גם היה 'מרגיע' את השחקן עצמו וגם את התקשורת שמנסה לסכסך איפה שרק אפשר. עם כל הכבוד למשחקים של מתיאוס, כששכטר פצוע, דגו הוא השחקן הכי 'נוצץ' בקבוצה, זה שצריך להביא את הברק. אני חושב שהציפיות של מתיאוס מהשחקנים שלו גבוהות מידי, אני מבין את זה שהוא אומר שהכל פה חרא ואין יסודות, והכדורגל שלנו באמת על הפנים, אבל אי-אפשר לשנות דברים כאלו בזמן כל-כך קצר. הוא לא יכול לעקם את הפרצוף מכל דבר. מתיאוס צריך גם ללמוד להתנהל בחוכמה מול התקשורת, יש דברים שלא מוציאים החוצה. גם יצא לו להתבטא בפומבי נגש שכטר שאכל גלידה אחרי האימון. מעניין שדווקא על קיויו הוא לא אומר שום דבר. יחיאל צאגאי מעוניין לעזוב את הקבוצה, לפי אתר ספורט 5. לדעתי זו תיהיה אבידה לנתניה, הוא שחקן עם פוטנציאל גדול. מה שכן, מהרגע הראשון רואים שהוא ומתיאוס לא משדרים על אותו גל, מה שרק מחדד את המחשבה שלי - מתיאוס לא ראה באמת את נתניה של העונה שעברה, אחרת הוא היה מבין שצאגאי היה אחד הבולטים שכן ניסו להציג יכולת אחרת והנעת כדור מסודרת. אולי הוא קרא בעיתונים שהקבוצה של עטר שיחקה על כדורים ארוכים, אני בספק כמה הוא באמת בקיא בקבוצה של שנה שעברה. בלינק שהבאתי רשום גם שדדי בן דיין מתחתן ביום שני הבא, בידיוק באותו יום, נתניה תפתח את העונה שלה אצל מכבי פ"ת באורווה. כמובן שבקבוצה מנסים להזיז את המשחק ליום ראשון, כדי שהשחקן יוכל להשתתף במשחק וכך גם הקבוצה תוכל לחגוג איתו את האירוע המשמח למחרת. במידה והמשחק אכן יתקיים יום לפני, זה ייצור עומס על נתניה, הקבוצה תיהיה עייפה(היא תחזור ארצה מהגומלין בגביע אופ"א רק ביום שישי), אבל זה לא מעניין אף אחד. מזל טוב לבן-דיין!
אולי דגו משקיע באימונים אבל הוא לא טוב בהם, מת'יאוס לא אמר שדגו לא נלחם הוא אמר שהוא לא מראה יכולת גבוהה וזה הגיוני מאוד.
yellowarik - גם המשחק האחרון הוכיח שאם יש מישהו שצריך ללכת מבין השניים, הוא פרנסיס קיויו. השער שהוא הבקיע הוא בגדר חובה. יש לו יתרון גובה על כל שחקן בליגה ואין שום סיבה שהוא לא יצליח להבקיע בנגיחה מול שער חשוף. מה הוא עשה חוץ מהשער? לא הרבה. אני לא אומר שאוקוצ'ה מלאך. הלוואי וגם הוא יטוס מהקבוצה, אבל באמת שאין מקום להשוואה. אוקוצ'ה לפחות יודע לקחת כדור ולפרוץ איתו, הוא עושה לחץ על הבלמים והוא יודע לשמור על הכדור. פרנסיס קיויו נמצא במגרש על תקן מטייל. אני חושב שכל מה שקורה עם ברוך דגו ויחיאל צגאי זה טבעי. מדובר בתחילת העונה ואחרי כל דקה אפשר להסיק אלפי מסקנות. עוד כמה שבועות, שתהיה היררכיה ברורה יותר, יהיה ניתן לדבר על פרידות. בינתיים אנחנו עוד רחוקים. ביום חמישי יש לנו משחק חשוב מאוד במוקדמות גביע אופא ואם נמשיך (בעזרת השם) עוד שלב, אז סביר להניח שלותר מתיאוס ישתמש יותר בשחקני הספסל. איך פותרים את הבעיה שנוצרה בעקבות החתונה של דדי בן דיין? פותחים עם טל מעבי כמגן שמאלי, נותנים בראש למכבי פתח תקווה ורצים לחגוג את הנצחון והחתונה של דדי בן דיין. פשוט מאוד.
את קיויו, מתיאוס עקץ אחרי המשחק מול ורנה, כשאמר: "שלפחות אוקוצ'ה רץ". זאת הייתה עקיצה מכוונת לקיויו, שבקושי זז במגרש. אני לא יודע כמה משחקים של נתניה ראית, אבל יחיאל צאגי ממש לא אבידה גדולה. מדובר בעוד שחקן ליגה בינוני. הוא חלש פיזית, דבר שמפריע לו ללכת עם הכדור, יש לו בעיטה חופשית לא רעה, אבל בכל הקשור להגבהות מרחוק או הרמות קרן, הוא עושה מעצמו צחוק. אני מסכים שצריכים שחקנים בסגנון של צאגי, אבל לא את צאגי עצמו. הגיע הזמן להיפטר מכל הבינונות שאיפיינה אותנו בשנה שעברה, וזה כולל שחקנים כמו: סבן, ימפולסקי, אוקוצ'ה וקיויו.
קיויו, אוקוצ'ה וטזאמטה, אני חושב שכל הפורום יסכים - צריכים וחייבים ללכת. פרנסמן אתמול הפתיע אותי לטובה אחרי כמה משחקים גרועים. מרין, שקט, יציב, זר בטוח. חוץ מזה, נתניה פשוט מגעילה את הצופים שבאים למשחקים ו/או רואים בטלוויזיה.
רק הקהל אשם בזה שהוא נתן לזה לקרות, אתה יכול לתאר לך מה היה קורה אם היו משנים את הצבע של התלבושת של מכבי חיפה לצהוב או לאדום? את מכבי תל אביב לאדום? הפועל תל אביב לצהוב? או אתה יודע מה את מכבי חיפה לסגול שהוא צבע שלא שונאים במיוחד אבל זה צבע שהוא לא הצבע של הקבוצה שזה המקרה עם נתניה. הייתי מבין אם התלבושת הייתה צהובה לבנה, או לבנה שחורה עם כמה פסים צהובים, אבל להעלים את הצהוב מהתלבושת בלי שתהיה איזשהי מחאה? ואם כן הייתה מחאה ואפילו אם עדיין יש ולא ידעתי עליה אז קבל את התנצלותי.
מתיאוס יכול לבלבל את המח עד מחר, ברוך דגו עדיף על כל הליצנים שלובשים את החולצה של נתניה בהתקפה, אני בטוח שדגו משקיע באימונים ונותן הכל, והוא לא שחקן שצריך לבוא ולהוכיח את עצמו באימונים (אל תבינו לא נכון, ברור שחשוב יכולת גם באימונים), אבל הוא צריך לבוא מנקודת מפתח של שחקן הרכב, יש לו דברים שלנתניה כל כך חסר, ברוך דגו הוא שחקן שנתניה קטנה עליו לדעתי, פשוט לא יכול להיות שהוא לא יפתח בהרכב בקבוצה שכזו, תן לו לשחק, הוא לא טוב? אין בעיה, תספסל אותו, אבל על סמך מה הוא לא מקבל צ'אנס? שמתיאוס ימשיך לקבל כאלו החלטות, נראה לאיפה הוא יביא את הקבוצה.
henry1 - זה לא נכון להגיד שיחיאל צגאי הוא שחקן בינוני. אין לנו הרבה שחקנים בכדורגל הישראלי שיש להם 2 רגליים זהות, עם טכניקה טובה כמו שלו. בעונה האחרונה הוא היה לא יציב, אבל אסור לשכוח שראובן עטר עשה ממנו נדנדה. הוא צריך לשפר את החוסן הגופני שלו ואז הרווחנו קשר התקפי אמצעי טוב מאוד. MHBC - הקהל של מכבי נתניה מצביע ברגליים. אין מנויים ואפילו משחק בגביע אופא לא הצליח למשוך יותר מ-4,500 צופים (בשנה הקודמת הטריחו את עצמם 10,000 יהלומים להגיע עד קריית אליעזר, שרחוקה מנתניה יותר מאשר בלומפילד). מצד אחד, אני חושב שהקהל צריך להגיע תמיד ולעשות את המחאה בצורות אחרות. מצד שני, אני לא מוצא דרך אחרת שהיא לא אלימה. ממש לא הייתי רוצה לראות בעיתונים תמונות של המשרדים של דניאל יאמר שרופים ומנופצים. לרוב האוהדים של מכבי נתניה אין בעיה להיפרד מהצבע השחור. זה סתם צבע נלווה, כמו שבמכבי תל אביב זה הכחול. הבעיה התחילה כשהחליטו לשנות את הצבע הצהוב.
אתה חושב שזה שהקהל לא מגיע קשור לזה ששינו את הצבעים? מבחינתי צבעים של הקבוצה זה חלק גדול מאוד מהקבוצה, זה הזהות שלה וזה מה שהיא מסמלת. לא ראיתי את אוהדי נתניה מגיעים לאימונים ומפוצצים אותם, לא ראיתי אותם שותקים במשחקים ולא מעודדים, לא ראיתי אותם תולים שלטי מחאה, לא ראיתי אותם עושים הפגנות מול משרדי הקבוצה.
תהיה בטוח שמתיאוס מבין יותר ממני , ממך ומכל הפורום , אם הוא חושב שדגו לא משחק טוב באימונים זה מה שהוא רואה וכנראה שזו העובדה . מתיאוס בא מנקודת פתיחה שווה כלפי כל השחקנים , הוא לא יודע מי כוכב ומי פארש. וביננו , דגו לא פוגע כבר 3 שנים והמשחקים שהוא שיחק הוא לא הראה כזה כדורגל גדול . (למרות שזה די ברור שהייתי רוצה לראות את דגו במקום ימפולסקי .. ) "מכבי נתניה קטנה עליו " - תסביר את זה . קטנה עליו בגלל שאין קישור או קטנה עליו בגלל שמכבי נתניה היא "קבוצה קטנה שהשנה תחזור למקום הטבעי שלה " ..
בגלל שדגו עשה הרבה דברים בכדורגל הישראלי, בטח מספיק דברים כדי לבוא ולקבל טיפה יותר כבוד בנתניה, מתיאוס לא מבין שום דבר, מתיאוס מזיין את המח. דגו חייב היה לבוא לנתניה מנקודת מוצא של שחקן הרכב, אם הוא לא היה טוב.. אין שום פסול בזה שיראה יציע אפילו, אבל בלי לתת לו צ'אנס...? מגוחך.. שניר גואטה עלק פותח במקומו.... אני מאמין שזה יתפוצץ לנתניה בפנים אם דגו לא יקבל מגרש, כי לנתניה אין שחקן אחד שיכול לעעשות דברים שדגו עושה, וזה לא כי דגו כזה גדול, כי הסגל של נתניה הוא די אפור פרט לאולי שחקן אחד או שניים. ואגב הבעיה של מתיאוס זה שהוא באמת בא מנקודת מבט שיוויונית לכולם, זה לא בריא ולא טוב לקבוצה.