מכבי נתניה 07/08: לותר מתיאוס נחת בישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ReL, ‏6/7/07.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך שראיתי את היציע המלא של מכבי נתניה בשידור, ידעתי שאת המשחק הזה אנחנו לא הולכים לנצח. קבוצה נחותה על הנייר, משחק בית, קהל רב. כל מה שהקבוצה הזאת צריכה כדי לייצר עוד משחק משעמם ומאכזב.
    אני מנסה להיזכר במשחק אחד העונה שהיה כיף לראות בו את מכבי נתניה ולא מצליח. זו קבוצה מגעילה, שלא כיף לראות ומצב היציעים בהתאם. הרי לא הגיוני שלפני כמה שנים, כשעוד היו יציעי בטון, הקבוצה הייתה מביאה קרוב כ-6,000 צופים למשחק בליגה הלאומית ועכשיו רק כשיש הוזלה של המחירים הקבוצה מגרדת את ה-5,000.

ראובן עטר מביא חורבן על מכבי נתניה. התקשורת הפכה אותו למאמן התקפי, אבל האמת היא הפוכה. הוא עולה לכל משחק עם הרכב הגנתי מאוד לכל משחק. גם מול קבוצת תחתית למשחק בית.
    נמאסו השקרים, הטובות האישיות, הפנקסנות, סילוף העובדות. ראובן עטר רוקד כבר שנה שניה ברציפות על הגנה שהוא לא בנה ולא מצליח לשנות שום דבר בחלקים האחרים של המגרש.
    ומה שהכי גרוע, זה שהוא משקר לאוהדים בלי בושה. "עם תקציב של 25 מליון שקל, הם מצהירים על מקומות 5-7. אני הייתי מביא עם התקציב הזה אליפות". זו הייתה תגובתו להצהרות של אייל ברקוביץ' ואלי גוטמן, כאשר מונה למאמן מכבי הרצליה. אליפות? בקושי כדורגל.
    "אני עקבתי אחרי השחקן הזה קרוב לשנתיים וניסיתי לצרף אותו כבר מהעונה שעברה". את זה הוא אמר על סטניסלאב אנגלוביץ'. הקשר האחורי המחונן, שלפתע התגלה כמגן ימיני. קשר אחורי? בקושי שחקן כדורגל.

התקשורת מציירת את המציאות כאילו ראובן עטר הפך את מכבי נתניה לקבוצת צמרת. הפוך. מכבי נתניה הפכה את ראובן עטר למאמן צמרת.
    הקהל מתחיל לגבש חזית כנגד ראובן עטר ובקצב הזה, כנראה שבקרוב מאוד התלתלים ישארו מחוץ לקופסא.

הוא עשה המון שטויות. אבל עם כל שטות, אני רק אהבתי אותו יותר. הוא לא היה משקיען גדול וברוב הזמן הוא נראה לא מרוצה, אבל הכל נעלם ברגע שהוא הכניס כדור עומק או חלף על פני שחקן יריב.
    לפני כשנתיים הייתה תכנית בערוץ הספורט. אני לא זוכר איך קראו לה. באחת התכנית התארח שחקן עבר (אני לא מצליח להיזכר מי) של מכבי נתניה ואמר שלדעתו זה השחקן הטוב ביותר שהגיע למכבי נתניה בשנים האחרונות. והוא אמר את זה למרות שגם אלן מסודי שיחק באותה השנה והוא בטח לקח בחשבון שחקנים כמו איציק זוהר, אמיר שלח, משה גלאם וראובן עטר שהיו להם תקופות יפות במכבי נתניה.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מכבי חיפה צפויה בינואר לשחרר את הקשר האחורי, פאוליניו, זאת על מנת לפנות מקום לחלוץ הרכש פאנטיני. כעת, החלו בקבוצה לחפש קבוצות אשר יהיו מעוניינות לרכוש את פאוליניו, ומי שהביעה רצון להחתימו היא קבוצה של עטר. כידוע, נתניה אמורה לאבד בינואר את תמיר כהן, שעשוי לעזוב ללסטר, בולטון, אנדרלכט או גנט.
    מה דעתכם על האופציה הזו?

קשר נוסף שעלה כמועמד להחליף את תמיר כהן, במידה ויעזוב, הוא שחקנה של מכבי תל אביב, ארז מסיקה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/12/07
  3. oFiRzZz Member

פאוליניו בינתיים לא ממש הוכיח את עצמו..
    אני מעדיף את דירסאו\יחוזה

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/07
  4. סמואל אטו Member

מסיקה לא שחקן כנף שמאלי?(שאלה רטורית)

5. beitar4ever Member

קודם כל יכול מאוד להיות שעטר נכשל העונה במכבי נתניה, לאחר שהקבוצה מציגה יכולת ירודה מאוד למרות מצבם הטוב בטבלה(מקום 2) שככל הניראה מספק את עטר שמתחיל לחשוב שכבר השיג את הסגנות. אני חושב שעטר כאשר הגיע שיפר את נתניה מכיוון שמקבוצה הגנתית של גוטמן הם הפכו לקבוצה התקפית שהאוהדים שמחים לראות. היום עטר כאמור לא ניראה כאחד ששולט בקבוצתו , ולא ניראה כאחד שיש לו שיטה לעומת העונה שעברה, מה עוד שגם האוהדים כבר לוחצים על המאמן ללכת הביתה. אני חושב שראובן צריך לקחת אחריות וללכת הביתה, המאמן לא צריך לרשום לעצמו כישלון ,כי חבל מאוד אנשים זוכרים את עטר כשחקן טוב בנתניה וכאחד שעשה איתם המון הצלחות הן בתור מאמן והן בתור שחקן, עכשיו זה הזמן שלו ללכת הקבוצה במקום ה-2 בליגה עם אפשרות מצויינת לסיים שמה או אפילו לנסות להפתיע ולהתחרות על האליפות, שיפנה את מקומו למאמן אחר.

קודם כול מי שאמר את זה זה מזואה אנסומבו ששיחק באותה תקופה בבית"ר אם אני לא טועה וזה היה באחד על אחד עם דני ענבר. ראזק היה שחקן גדול למרות שהרבה לעשות שטויות מחוץ למגרש, לראזק היה מן קסם ברגליו, הוא היה עושה מהלכים פשוט מדהימים וכל מסירה שלו הייתה פשוט תאווה לעיניים.

אפשרות טובה שפאוליניו יחליף את כהן, אנו שמים לב שבמשחקים האחרונים פאוליניו רק משתפר , בחיפה למרות השיפור כבר התגבשה החלטה לזרוק אותו מהקבוצה לא משנה מה תהיה יכולתו, הברזילאי יכול להיות חיזוק טוב במקום כהן שילך.
    בקשר למסיקה הוא בכלל לא קשר אחורי אז ככה שאין מה לדון בנושא שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/07
  6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

נזכרתי בשם של התכנית, קראו לה "שישי חי ובועט" ומי שהנחה אותה היה מודי בר און.
    אתה מתכוון לתכנית עם דרק בואטנג. מזואה אנסומבו מעולם לא התארח אצל דני ענבר.

לא מדוייק בעליל. האוהדים לא שמחים לראות את מכבי נתניה מזה שנתיים. שני המשחקים היחידים שבאמת נהנתי ממכבי נתניה בשנתיים האחרונות היו מול מכבי חיפה ובית"ר ירושלים בעונה שעברה. ודווקא אלי גוטמן אימן אותנו בתקופה הזאת.

בקשר לפאוליניו - זה מבזה אותי כאוהד. זה רק מראה עד כמה ראובן עטר מאמן בינוני. פאוליניו לא מספיק טוב למכבי חיפה, אז למכבי נתניה זה מספיק? הסיבה היחידה שראובן עטר באמת רוצה את פאוליניו היא לא היכולת המקצועית, אלא הידיעה שהוא קשר אחורי. הוא פוחד להביא שחקן בעצמו ואז לגלות שהוא בטעות שוער. מאמן חובבן.

7. Don Joan Roman Member

לדעתי פאוליניו במכבי נתניה יכול להצליח יופי, הקופסא הוא מגרש מאוד קטן ושם למהירות של פאוליניו יכולה להיות חשיבות מכרעת.

8. beitar4ever Member

בדיוק וגם אני חושב שהוא במגמת שיפור ולכן אני חושב שאם ניראה אותו מגיע לנתניה יש מצב שתיראו פאוליניו שונה לחלוטין מפאוליניו של תחילת העונה, הוא שחקן מהיר מאוד יחסית לעמדה שהוא משחק בה , דווקא לאט לאט אני רואה שהוא לא כ"כ מאכזב כפי שמתארים אותו.

9. beitar4ever Member

:aa1: אמייה טגה יחזור למגרשים בעוד כ 5-6 שבועות כך העריכו הרופאים שבדקו אותו, היום אמייה חזר לארץ אחרי טיפולים אצל רופא קבוצת הכדורגל הגרמנית ,בורסיה דורטמונד.
    אמייה הסובל מפציעה טורדנית וממושכת בשרירי הבטן יחזור בעוד כשבועיים לאימונים חלקיים, ריצה וכו'..
    ושלושה שבועות אחרי הוא יחזור כבר לשחק כדורגל כרגיל, כך לפחות התיכנון.

http://images.one.co.il/images/d/gg500900.Xxx
    בעוד כחודש וחצי בערך יחזור טגה למגרשים.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרו לנו שהוא יעדר 6 שבועות לפני כ-6 שבועות. מה נסגר עם הצוות הרפואי שלנו? יש לי יותר מתחושה שהצוות הרפואי בקבוצה מתרשל בעבודתו. יותר מדי שחקנים נפצעים וברוב המקרים מדובר בשחקנים שרק חזרו מפציעות. זה אומר שההערכות והתחזיות הרפואיות שגויות.

11. עוגי Member

שני זרים יגיעו למבחנים במכבי נתניה
    המועמדים של עטר: קשר אחורי מהנבחרת האולימפית של ניגריה העונה לשם שינדו אזימורה וחלוץ המשתייך לסגל נבחרת דרום אפריקה, מתנשא לגובה 1.92 ועונה לשם המסובך אנדללה נונסינסאני

מובא מספורט 5
    ===============================

משהו שמע על זה משהו?

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אכן מדובר בקשר אחורי, אז מצידי שיחתימו אותו מבלי לבחון. רצוי שיהיה טוב, אבל בעיקר שיהיה מישהו במרכז השדה שידע פחות את יותר את העבודה. אי אפשר שמכבי נתניה תמשיך לשחק כמו שכונה.

ואני לא מצליח להבין למה בוחנים חלוץ. ג'ורג' בה בינתיים די מוכיח את עצמו ואוקוצ'ה משוריין בגלל דניאל יאמר. הקבוצה צריכה יותר קשר התקפי.

13. oFiRzZz Member

אם הקשר האחורי טוב אז סבבה אבל לא נראה לי ... ידוע שעטר מביא זרים לא משהו ..
    קשר התקפי דחוף...לא ליצן כמו אנגלוביץ'(אני יודע שזה לא אותו תפקיד) אלא שחקן ברמה שינווט את האנטי-כדורגל שלנו..

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי נתניה ממשיכה לבחון שחקנים זרים שיחזקו את הקבוצה לקראת חלון ההעברות שיפתח בינואר.

הראשון הוא החלוץ לונגיסיאני אנדללה (Lungisani Ndlela) בן ה-27, המשחק בקבוצת ממלודי סאנדאונס (Mamelodi Sundowns) בדרום אפריקה.
    השחקן מתנשא לגובה 2.00 מטרים ונחשב לאחד השחקנים הגבוהים ביותר בעולם. על פי האתר הרשמי של קבוצתו, הוא כבש 27 שערים ב-54 משחקים בליגה הראשונה בדרום אפריקה. החלוץ השתייך בעבר לסגל נבחרת נבחרת דרום אפריקה.

http://www.kufsa.co.il/pictures/uploads/Ndlela.Xxx
    מצד ימין, בלבן.

השני הוא הקשר ההתקפי סיבוסיסו מלנגו (Sibusiso Mahlangu) בן ה-25 שמשחק בקבוצת סופר ספורט יונייטד (Super Sport United) בדרא"פ.

http://www.kufsa.co.il/pictures/uploads/Mahlangu.Xxx
    מצד שמאל, בכחול.

:aa1: ועוד שני בונוסים - ראיונות עם אמיה טגה ושניר גואטה, שניים מדור העתיד של המועדון.

אמיה טגה - כשאנשים יקבלו את השונה, הם יקבלו אחד את השני.

http://www.fcmn.co.il/files/taga/118235046517144992.Xxx

שניר גואטה - שמח שהגעתי למחלקת הנוער של מכבי נתניה. בזכות המעבר הגעתי לבוגרים.

http://www.fcmn.co.il/files/gallery/119815466518077685.Xxx

15. Ariel Member

לא מצאתי שום מילה בהודעות האחרונות על בונדאה. איך ההרגשה הכללית של אוהדי נתניה על שחרור השחקן שכנראה ימצא עצמו בסיום חלון ההעברות בבני יהודה או בהפועל ב"ש?