מכבי נתניה 07/08: לותר מתיאוס נחת בישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ReL, ‏6/7/07.

1. Fabio Junior Member

יש לך מושג למה, איפה הוא משחק היום ובאיזו רמה? (יענו משחק טוב או לא)

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי נתניה מנצחת את הפועל תל אביב בבולמפילד וחוזרת למקום שהיא כל כך אוהבת להיות בו, המקום השני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

משחק גדול זה לא היה, אבל יש כמה בשורות טובות:
    איתי שכטר - 20, טל מעבי - 22, שניר גואטיה - 19, אלמוג כהן - 19, חן עזרא - 18, אדם ואייר - 20, אלון ויינסברג - 20.

איזה שלד צעיר וחזק הולך ונבנה למכבי נתניה. וזה עוד מבלי להזכיר את תמיר כהן שצפוי לעזוב, את אוקוצ'ה ואת אמיה טגה שכבר כל כך התרגלנו אליו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

ודבר אחרון - אתם חושבים שהתלבושת השחורה של מכבי חיפה מרשימה? 5 נצחונות מתוך 5 משחקים יש למכבי נתניה עם התלבושת הלבנה: מכבי הרצליה, מועדון ספורט אשדוד, מכבי תל אביב, בני יהודה, הפועל תל אביב.

3. oFiRzZz Member

חולצה לבנה=נגד קבוצות תחתית http://www.asoccer.co.il/fmisrael/html/emoticons/smile.Xxx

4. ReL Member

בינתיים במשחקי חוץ אנחנו מובילים את הטבלה , אם רק היינו לוקחים את הנקודות בבית היינו גם במקום הראשון.

בכל מקרה נתניה עומדת בפני מהפיכה נוספת בסגל , וזה לא רק השחקנים שישוחררו כמו בונדאה , אנגלוביץ' , רוזנטל , יש שחקנים כמו סטרול תמיר כהן ושכטר שלא נראה אותם עוד הרבה זמן בנתניה. אני מאמין שכבר בעונה הבאה כולם ישחקו באירופה. הליגה הבלגית שמה יותר מדי עין על הליגה הישראלית עכשיו ויהיה קשה להחזיק אותם.

חייבים להביא חיזוק מתאים , ובואו לא נשכח שגם לואיס מרין לא יהיה בעונה הבאה.

5. beitar4ever Member

:aa1: חוזהו של מאמנה של מכבי נתניה, ראובן עטר מסתיים בסוף העונה , בנתניה מרוצים מאוד מראובן עטר, והחליטו לקבוע איתו פגישות עימו בימים הקרובים על מנת להאריך את חוזהו בקבוצה, ככל הניראה בנתניה רוצים עם המאמן עוד שנתיים בקבוצה, כאשר ישדרגו לו את החוזה בהדרגה.
    מקורבים למאמן אומרים כי הוא יהיה מרוצה מאוד להמשיך בקבוצה לעוד שנתיים, וככל הניראה בקרוב הוא יקבל את מבוקשו.

:aa1: השבוע ישלימו בנתניה את מעברו של הזר הרומני, זנו בונדאה לקבוצתו של אלי גוטמן, הפועל ת"א, בנתניה לא מרוצים כלל מבונדאה שמאכזב מאוד העונה, והעסקה תסתיים בקרוב.

:aa1: בנתניה נעשים מאמצים כבירים להשאיר את תמיר כהן שכזכור יעבור בינואר לבולטון. אתמול נפגש דניאל יאמר עם אבי כהן, כדי לנסות לשכנעו להשאיר את בנו בקבוצה, לפחות עד תום העונה, יאמר אמר שהוא מוכן להגדיל באופן משמעותי את הצעתו הקודמת כדי לשכנעו להישאר בנתניה.
    לכהן מלבד, הסיכום עם בולטון יש עוד כמה הצעות מפתות מבלגיה, הסיכויים שיישאר בנתניה מאוד קלושים.

טוב בנוגע, לעטר אומנם אני בטוח שהרבה לא יהיו מרוצים מהישארותו של עטר בקבוצה, אך לפחות בעיני יאמר הוא עושה את עבודתו על הצד הטוב ביותר, והוא מצעיד את הקבוצה למקומות גבוהים בטבלה, דבר שמקנה לו שנתיים נוספות בקבוצה.

בקשר לבונדאה , יותר טוב עבור נתניה שיעזוב סתם תופס מקום של שחקן צעיר בהרכב.

6. oFiRzZz Member

לגבי שכטר וסטרול נראה לי שהם ישארו לפחות עוד 2 עונות

לגבי מרין חיבים לההביא זר ברמה לפחות כמוהו . . .

7. ReL Member

לגבי בונדאה אפשר להגיד שעטר פשוט הרס אותו , הוא לא שם אותו בתפקיד המתאים והוא שחקן שלא מתאים לשיטה של עטר.

אני לא מזלזל בבונדאה , הוא שחקן ברמה של ליגת העל , אבל גם לא מתלהב ממנו מי יודע מה. השאלה איזה תחליף עטר יביא.

הייתי מת לראות את סמואל יבואה בנתניה , מעניין עד מתי החוזה שלו בכפר סבא ואם הם יסכימו לשחררו תמורת סכום כספי.

8. Don Joan Roman Member

יבואה חתום בכפ"ס עד שנת 2011 עם אופציה לעוד שנתיים והם לא מוכנים לשחרר אותו לקבוצה בארץ.

ומריוס בונדאה הוא שחקן לא רע שמתאים לליגת העל אבל לא לקבוצה עם יומרות לצמרת כמו מכבי נתניה.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר הרבה זמן שאני חושב על זה, אבל אני פשוט מעדיף להדחיק. מפחידה אותי המחשבה שאבי סטרול, איתי שכטר, לואיס מארין ותמיר כהן (שכנראה יעזוב כבר בינואר) לא יהיו כאן בעונה הבאה, אבל כנראה שזה מה שיהיה. אני לא יודע אם מכבי נתניה תוכל לשרוד את זה.
    דניאל יאמר יצטרך לפתוח את הארנק ולהוציא הרבה מטבעות. עם כל הכבוד לנוער שגדל בקבוצה, זה לא יספיק לקבוצה כדי להישאר חזקה, בטח שלא בעונה הראשונה. מכבי נתניה אמנם נתפסת היום בעיניי הציבור כקבוצת צמרת, אבל אסור לשכוח שהקבוצה עדיין שברירית. 25 שנים של בינוניות לא נמחקות ברגע.

מעוניין בהסבר פשוט? בחוץ אנחנו לא צריכים ליזום מי יודע מה, בבית כן. מכבי נתניה לא נבנתה כקבוצה שתחזיק בכדור. לעקוץ מהר זה משהו שאנחנו טובים בו יותר.

השחרור של מריוס בונדאה ישתלם למכבי נתניה בטווח הארוך. גם אם לא יביאו מישהו במקומו, עדיין לא שווה להשאיר אותו. קידום של שחקני הנוער חשוב יותר, במיוחד לקראת התקופה שמחכה לנו בשנה הבאה.

10. עוגי Member

קראתי הרבה דעות לטוב ולרע לגבי בונדאה, כולן נכונות, אבל לא מדויקות.

מריוס בעונה שעברה היה אחד מהברגים המרכזיים במיקומה הגבוה והתברגותה למפעל אירופי בכיר בפעם ראשונה בתולדותיה (היו רגעים שהזכיר לי רומני אחר, ויורל טנסה לכמה רגעים).
    מריוס במקור קשר התקפי, שחקן צנוע שלא מחפש להיות מי שהוא לא, ראיית משחק טובה בעיטה טובה ומהירות לא רעה.

רק מה, עטר מתחיל להגזים, הוא מזהה שחקנים טובים ולפי הנתונים שלהם הוא חושב שהם יכולים לשחק בתפקיד אחר, תפקיד שמתאים לרובן מבחינה טקטית.

כרובן העביר את מריוס לקישור האחורי, מריוס סתם את הפה ועשה את עבודה, כי חשב שזה חד פעמי בגלל שיטת המשחק למשחקים ספציפים.
    אבל כשהבין שרובן שינה לו את התפקיד לגמרי, זה גומר אותך.
    יש שחקנים שמאוד קשה להם להתמודד עם זה, להעביר שחקן שרגיל להיות בצד ההתקפי ולהיות פקטור רציני במשחק, פתאום מועבר לחלק האחורי.
    בונדאה התקשה עם זה מאוד ומאז המשחק נגד ליריה, הבנאדם פשוט נעלם על המגרש.
    הרגע היחיד שמזהים אותו זה שיש כדור חופשי.

בונדאה שחקן מצוין לטעמי, אך כבר לא משחק בשביל הקבוצה. אז כנראה יהיה עדיף שילך.
    אבל אם כבר להפועל אז יאמר ורובן חייבים לחשוב על טרייד אין (למרות שאני מפחד שאיזה אדום יבוא וינחס גם את נתניה)

לענייננו, רובן חייב להפסיק את הניסיון הזה של החלפות תפקידים בסיטונאות, את הפאשלה הגדולה שלו הוא עשה עם אנגלוביץ' שבכלל מגן ימני במקור, עטר משחק איתו בלי הרף בקישור האחורי, אני לא אבין זה בחיים.
    עקבת אחרי שחקן שני וחצי, אתה רואה אותו משחק כמגן ימני, אתה מביא אותו לנתניה ומשחק איתו כקשר?

ראיתי פה כמה תגובות על זה שעדיף שבונדאה ילך ויפנה מקום לשחקני הנוער, עם כל הכבוד לרובן שנותן לנוער לשחק והרבה, שאני אחד המעודדים הגדולים של מהלך זה, לתת לשחקן נוער לשחקן כקשר אחורי, יותר נכון שני שחקני נוער (אני מחשיב את אלמוג כהן גם) לנהל את המשחק זה ממש לא מקצועי.
    והטענה היא לשיתופו של שניר גואטה, אני לא אתווכח על זה, שחקן מצויין טכני והכל טוב ויפה.
    אבל הוא עדיין ילד! הוא אוהב את הכדור יותר מדי, שיחק פעם אחת מחליף, הציג יכולת טובה והופ להרכב הראשון למשחק טעון מול הפועל?
    טעות גדולה.. תן לו להתבשל להתבשל ולהתחמם, אם תוציא אותו לאויר מהר מדי זה עלול לפגוע בו מאוד עד לנקודה של אל-חזור.

11. beitar4ever Member

:aa1: שלושה שחקנים החלו להיבחן החל מהיום במכבי נתניה, שני שחקנים מדרום אפריקה ואחד מרוסיה. לקבוצה מועמד להצטרף החלוץ הצעיר ,רוסי ממוצא גרוזיני, אירקלי גיפירדזה בן ה-20, שבעונה שעברה השתייך לסגל טורפדו מוסקבה.
    בנוסף יחלו להתאמן שני שחקנים דרום אפריקאים, הקשר אריק במוזה סונו מקבוצת ג'ומו קוסמוס ולני כהן, כהן הוא בנו של שחקן עבר במכבי נתניה, וסונו נופה לאחרונה מנבחרת דרום אפריקה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/12/07
  12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוגי - קראתי את ההודעה שלך בעיון רב. כיף לקרוא הודעות שלך. אני מסיק מהכתיבה שלך שאתה אוהד את מכבי נתניה, אני צודק?

ולעניינינו. אני מבין לגמרי את מה שכתבת על מריוס בונדאה. ברור לי שלשנות לכדורגלן את העמדה זה לגזור עליו חצי מוות, אבל עוד בעונה שעברה לא החזקתי מי יודע מה מהרומני. תוכל להסתכל בדיון הקודם של מכבי נתניה ולהיווכח בכך. הוא שחקן עם איכויות, אך הוא פרווה לחלוטין. מובל, לא מוביל.

בינתיים מדווחים שאריק סונו מגלה יכולת גבוהה מאוד באימונים. השאלה המתבקשת ביותר, ודווקא עליה טרם נתקלה תשובה, היא מה התפקיד שלו. גם הגיל מסקרן אותי.
    הנבחן היהודי גם נשמע לא רע. זה בטח לא יכול להזיק.

13. Joaquin Member

יש לי שאלה לאוהדי נתניה:

לפני ששטראובר בועט את הבעיטת שוער הוא עושה לחלוצים תנועה עם היד להצטופף לכיוון המרכז.
    עם איזו יד הוא עושה את זה?

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ב-08/01/08 תשחק מכבי נתניה מול נבחרת 'כוכבי הליגה'. כל הכסף שיאסף ממכירת הכרטיסים ינתן לעמותת "עושים חיים", המגשימה חלומות לילדים חולי סרטן.

יש קולות על כך שתמיר כהן עשוי להישאר בקבוצה. יש שמועות שהוא לא שלם אם אף הצעה שקיבל.

3 הנבחנים בינתיים מותירים רושם טוב, במיוחד הקשר הדרום אפריקאי, אריק סונו.

15. oFiRzZz Member

:aa1: קבוצת הבוגרים של מכבי נתניה ניצחו את קבוצת הנערים בתוצאה 4-0.

2 שערים של הנבחן זאפטרלה(או משהו כזה חח ),שער של שכטר ושער של אלמוג כהן.