טוב מאוד, אני מצפה מהנתנייתים להגיע ולמלא את קרית אליעזר עד אפס מקום. המשחק הזה לדעתי הוא חשוב יותר מגמר גביע. אם ניקח את המעמד, את המצב של 0-0 זה בהחלט משחק חשוב ביותר. לנתניה יש את הפוטנציאל להביא את ה-15,000 אוהדים ואפילו יותר, אני מקווה שזה יקרה שתהיה אווירת חג בקריה וזה מה שיעזור לנתניה לעשות היסטוריה עבור המועדון הזה.
אני כל כך מפחד מהמשחק מול לייריה, דווקא כי אני חושב שיש לנו מה להפסיד. אני מאמין באמונה שלמה שיש למכבי נתניה סיכוי טוב לעבור והדחה כבר בשלב הזה תהיה עצובה עבור האוהדים, השחקנים וכל המערכת. אני שמח לשמוע שיש הענות גבוהה למשחק הזה. אם האוהדים היו נשארים אדישים גם לזה, הייתי מתאכזב מהם מאוד. אגב, ישנן חששות שהאצטדיון החדש לא יהיה מוכן לקראת עונת המשחקים הבאה. תוכלו להתעדכן כאן. http://www.kufsa.co.il/pictures/year/06-07/day20/1.Xxx יזכו לעבור לאצטדיון החדש בעונה הבאה. אוהדי מכבי נתניה.
בטח שיש לנתניה מה להפסיד. אני ממש יהיה מאוכזב לשמוע תגובות מאנשי נתניה כמו "הם פייבוריטים, הלחץ עליהם לנו אין מה להפסיד". אני לא קונה את התבוסתנות הזאת. נתניה באה משם עם תוצאה טובה, המשחק בבית, הלחץ הוא על נתניה ולא מעניין שלייריה היא הפייבוריטית (בגדול) ונתניה רק רוצה בכבוד. נתניה צריכה לעלות נקודה. ואני אומר את זה רק כי אני מאמין שנתניה באמת יכולה. בבית, לעיני הקהל הביתי, אסור לפחד, אבל צריך לשחק בזהירות ולהעפיל בסופו של דבר. הפורטוגזים לא ברמה כזאת שאפשר להגיד שהמשימה של נתניה היא כמעט בלתי אפשרית.
מבחינת סגל השחקנים שלה מכבי נתניה היא קבוצת טובה מאוד שיכולה לעבור. הבעיה היא שאם נתניה תציג את היכולת שהיא הציגה בשבת היא בבעיה. למרות החצי בישול של דדי בן-דיין יש לו אשמה גדולה בשער שהקבוצה ספגה ממכבי הרצליה אם שחקן כמו מהארן ראדי עבד עליו בצורה כזאת אז זו בעיה,ההגנה החזקה של נתניה שכל כך אפיינה אותה בעונה שעברה שיחקה מאוד מפוזר בשבת וביום חמישי מול קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי הרצליה השטויות האלה יכולת לעלות ביוקר. אני מאוד מקווה שאיתי שכטר לא נשחק מארבעה משחקים שהוא צריך לשחק בשבוע אחד כי הוא ורק הוא ההתקפה של מכבי נתניה, אוקוצ'ה גרוע,צאגי הוא שחקן עם יכולת התקפיות לא רעות בכלל אבל קשה לבנות עליו ורוזנטל לא נושם אחרי 45 דקות. מאוד מקווה מבחינתה של נתניה שיכול שיפור משבת, מאוד. ואם אפשר עצה לראובן עטר,תוותר על תמיר כהן, אמיר טגה להרכב!
השאלה איך מכבי נתניה תגיע למשחק? אסור לבוא שאננים גול אחד של הפורטוגלים ונתניה בבעיה אני מאוד מקוה בשביל נתניה שתצליח ותנצח ותעלה לשלב הבא אני גם מאוד שיגיע קהל מנתניה לדחוף את הקבוצה למרות שהמשחק לא במגרש הביתי אלא בקרית אליעזר.
שאננים אני בטוח (רוצה להיות בטוח) שנתניה לא תגיע. אני מאמין שנתניה לא עם האף למעלה כי אין לה שום סיבה לבוא ככה, נתניה היא שום דבר באירופה ויום חמישי זה אמור להיות צעד ראשון וקטן קדימה, כל חובת ההוכחה הוא על נתניה ואני מקווה שבנתניה יבואו דרוכים בהתאם. שאננים אין להם סיבה לבוא ואני סומך על עטר שהחניכים שלו לא יבואו ככה.
אני יכול לסמוך רק על החלק האחורי שלא יהיה שאנן. כל השחקנים כבר מנוסים לגמרי במשחקים מן הסוג הזה. אני מעריך שההגנה תבוא בשיא הריכוז. הם יודעים שזה בעיקר תלוי ביכולת שלהם לא לספוג. מה שמטריד אותי, זו ההתקפה. חוץ מאיתי שכטר, אין לנו אף שחקן שיכול לנצח משחק שכזה. אין לנו שחקן עם אש בעיניים, שלא מעניין אותו מיהי היריבה, אלא רק איך למצוא את הרשת. היחידי שמתקרב לזה הוא יחיאל צגאי, אבל הוא לא יוכל להשתתף במשחק הזה. אסור גם לשכוח שסטניסלאב אנגלוביץ' המצוין לא ישתתף במשחק הזה, מה שבטח יביא למצב שאמיה טגה ותמיר כהן פותחים במרכז יחדיו. זה כבר מחר. אני מתחיל להרגיש את המתח.
יום חג יהיה מחר פשוט יום חג , הצלחתי להוציא גימלים בשביל המשחק הזה ומה לא הייתי עושה בשביל להיות בו. אבירם באיזה יציע אתה תשב? האמת שמרוב ההתרגשות מכמות הכרטיסים שנמכרה אני בכלל לא חושב על המשחק מחר , החלום שלי הוא רק לראות את קריית אליעזר מפוצץ באוהדים , זאת תהיה הגשמת חלום , סוף סוף נוכיח שאנחנו לא קבוצה של 4000 אוהדים.
ממש הרגע הקמב"צית שלי התקשרה אליי ואמרה לי שיש סיכוי די גבוה שאני אסגור את השבת הזאת. במידה וכן, היא אמרה שהיא תנסה לסדר את זה שאני אסגור אותה רק מיום שישי ולא מיום חמישי. אני פשוט לא מאמין שזה קורה לי. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
אני מאמין שנתניה תעבור,נתניה הוכיחה שהיא מסוגלת להתמודד איתה יפה מאוד במשחק החוץ שנערך בפורטוגל,היא באה אחרי ניצחון 2-1 על מכבי הרצליה. מישהו יודע אולי את ההרכב המשוער?
את הדברים שאני הולך לרשום עכשיו, אני ממש לא הולך לרשום בלהט ההפסד. קודם כל, כי אין כזה. שנית כל, כי אני חשבתי על זה לאורך כל המשחק ובכל שניה שחלפה, זה רק הלך וגבר. מכבי נתניה נחלשה בקיץ הזה ובצורה משמעותית. בהתחלה עוד חשבתי שמדובר בתחלופה של שחקנים, דבר שהוא טבעי אצל קבוצת כדורגל, אבל מול לייריה הבנתי שהשחקנים החסרים לא היו חסרים כל כך ושלמרות זאת זה היה נראה רע. אין לנו קשר אחורי חזק. סטניסלאב אנגלוביץ' יכול להיות שחקן נפלא, אבל הוא לא האיש שיתן את הכח במרכז המגרש. איך הפרשנים אוהדים להגיד? "במקום שהיה צריך להביא גאטוסו, הביאו פירלו". אמיה טגה ותמיר כהן לא יכולים להתמודד מול קשרים אחוריים חזקים מהם. כל אחד, תורם בדרכו שלו למשחק ההגנה וההתקפה, אבל אף אחד מהם לא משמש במחסום עבור הקבוצה היריבה. השחרור של מזואה אנסומבו היה חפוז מדי. אני מבין את הסיבות לשחרור שלו, כיוון שגם אני די רציתי בשחרורו. אך אם אין מחליף ראוי להביא במקומו, הרי שזו טעות מקצועית חמורה. לראובן עטר היה את כל הקיץ להביא שחקן אין לנו קשר יצירתי. איתי שכטר לא יכול גם להגביה כדור וגם לנגוח אותו פנימה. אנחנו חייבים קשר יצירתי במרכז ההתקפה שיעשה את הפעולות הפשוטות, שעושות את המשחק לכל כך יפה. מריוס בונדאה הוא לא כזה והוא גם לא יהיה כזה. חזרתי לפני כמה דקות מהמשחק מול לייריה, כשבמכונית נמצאים איתי אבא שלי, דוד שלי, בן דוד של אבא שלי ועוד חבר. כולנו הגענו למסקנה שפשוט לא כיף לראות את הקבוצה הזאת משחקת. אין לנו שחקנים שיודעים לרגש. אז יש לנו את לואיס מארין, יש לנו את דדי בן דיין, אבל ממתי מכבי נתניה כל כך התלהבה משחקני הגנה? איזה כיף היה לראות את מכבי נתניה כשאיברהים ראזאק היה נותן מסירות שחותכות הגנות שלמות ומשאיר את אלן מסודי לבד מול השוער. איזה כיף היה לראות את טל בנין מוציא אותנו קדימה. זאת הייתה מכבי נתניה שהיה כיף לראות. את הקבוצה הזאת לא כיף לראות (עדיין יותר כיף לראות אותה מקבוצות אחרות, אבל זה כבר אומר על הליגה, לא על מכבי נתניה) וגם אליפות אירופה לא תגרום לה להראות יותר תוססת ועניינית.
אני רק רוצה להודות לדניאל יאמר , לראובן עטר ולשחקנים שהביאו אותנו לאירופה. היה פשוט מרגש לראות סוף סוף 9 אלף אוהדים של נתניה , צבענו את קריית אליעזר בצהוב , הייתה אווירה פשוט מדהימה והיה פשוט כיף לקחת חלק בהיסטוריה הזאת. לגבי המשחק עצמו , אולי הפורטוגלים שלטו אבל הגענו ל3 מצבים של גול בטוח , וזה היה ברור שהמשחק הולך לכאן או לכאן , אי אפשר להאשים מישהו בהפסד , כמו שליירה ניצחה גם אנחנו יכלנו לקחת את המשחק הזה. בסך הכל נתנו הופעות מכובדות , צברנו ניסיון , וחבל שלא עלינו אבל זה ממש לא אסון. אסון היה אולי הדרך חזרה עם הפקקים הלא נורמליים בכביש החוף , שעתיים וחצי לקח לי להגיע הבייתה. מכבי נתניה אהבה שהיא חלום.
טוב, אז עשיתי מאמצים כבירים והגעתי למשחק לפני שאני טס לחו"ל (שתבינו את ההקרבה והאהבה שלי למכבי נתניה !!!). האווירה הייתה מצוינת, הקהל של נתניה היה מעולה עם מגוון שירים, עודד לאורך כל המשחק, גם ברגעים שהקבוצה לא שיחקה טוב ודחף אותה לאורך כל ה-90 דקות. רוב האוהדים גם נשארו בסיום המשחק למחוא כפיים ולהודות לשחקנים . לגבי הכדורגל עצמו, כדורגל חסר מעוף ויצירתיות ברוב שלבי המשחק. לייריה קבוצה טובה ואי אפשר לזלזל בה אבל יש תחושה של פספוס כי נתניה הייתה יכולה לעשות זאת. השוער הפורטוגזי לקח 2 נגיחות של שערים בטוחים משכטר ואוקוצ'ה, מן הצד השני הייתה לשטראובר הדיפה אחת קשה ופרט לכך לא יותר מדי עבודה. האשם העיקרי בהפסד הזה הוא ראובן עטר עם ניהול משחק כושל. כבר מבחירת ההרכב, הבנו שעטר קודם מנסה לא לספוג במקום להבקיע. במשחק גומלין בבית כשמגיעים עם 0:0, המטרה היא להבקיע את השער הראשון ולא לנסות להגיע לפנדלים. מכבי נתניה לא יכלה לייצר יותר מדי מצבים כשרביעיית הקישור שלה מורכבת מ-3 קשרים דפנסיביים (שני הכהנים וטגה )וזנו בונדאה שהיה חלש. אי אפשר לייצר מצבים כשבעמדת הווינגרים מוצבים שחקנים בעלי טכניקה נמוכה (טגה ותמיר כהן). טגה היה השחקן הגרוע ביותר על המגרש, הוא לא הצליח לתת פס אחד מדויק ובפעם המאה נוכחנו לדעת שאין לו ממש רגש ברגל. תועלתו הסתכמה בכמה תיקולים ובנסיון לבעיטה מהאוויר. בנוסף, הטעות החמורה הנוספת של עטר היא שהוא לא קרא את מהלכי המשחק בהם נתניה לא מצליחה לייצר כמעט מצבים מהאגפים. הוא חימם את סבסטיאן רוזנטל במשך 40 דקות, במקום להכניס אותו ישר בדקה ה-60 במקום בונדאה החלש. ראינו כבר בנגיעה הראשונה של רוזנטל כמה כדורגל יש לו והוא בישל הזדמנות נהדרת לאוקוצ'ה. איתי שכטר יכול היה כבר בדקה ה-1 לקרוע את הרשת אבל שחרר דרדל'ה מצחיקה. סה"כ שכטר השתדל וניסה, אבל הוא היה די בודד בחוד כשאוקוצ'ה לא ממש מצליח להתחבר למשחק . ההגנה של נתניה הייתה די טובה, במיוחד מארין שמחפה כל פעם מחדש עם הנסיון שלו על חוסר המהירות שלו, שחקן חכם מאד. קלמי סבן לא תרם בכלל בחלק ההתקפי, בעוד לדדי בן דיין היה משחק בינוני יחסית לסטנדרטים הגבוהים שהתרגלנו ממנו. סה"כ הופעה מכובדת מאד של מכבי נתניה בגביע אופ"א ואני מקווה שנהיה שם גם בשנה הבאה, בעזרת השם כבר באצטדיון החדש שלנו. אל לכם להקיש מההפסד הזה לגבי הליגה, כי סה"כ קבוצות הליגה פחות טובות מלייריה ואני סומך על ראובן שלמרות הטעויות שלו היום, הוא יפיק את הלקחים. לנתניה יש לטעמי את ההגנה הטובה ביותר בליגה, עכשיו נשאר לנו לשפר את היצירתיות בחלק הקדמי על מנת שנגיע ליותר מצבים ונבקיע יותר שערים. http://aycu26.webshots.com/image/27265/2002088895535504368_rs.Xxx http://aycu06.webshots.com/image/26045/2002097088738271816_rs.Xxx http://aycu33.webshots.com/image/26392/2002058637039865452_rs.Xxx http://aycu35.webshots.com/image/24634/2002007217188782275_rs.Xxx http://aycu14.webshots.com/image/26933/2002093286204635424_rs.Xxx