כ300 אוהדים של נתניה באימון הראשון בוינגייט , האימון איך לא כמובן פוצץ. http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg819686.Xxx בשונה ממאמנים אחרים כבר באימון הראשון השחקנים משחקים עם כדור ולא עובדים רק על כושר , כמו שאר המאמנים הישראלים. ביום שישי יתקיים משחק אימון נגד הנוער, עד אז האימונים יהיו ב9 בבוקר ו6 בערב עקב החום.
סליחה שאני מפריע, אבל אתן תגובה שלא ממש קשורה לכדורגל, הרי אני מאוד מופתע לראות כזאת דמות בישראל. בוואלה הסתכלתי על התגובות של האנשים וראיתי אחת שתפסה מאוד את תשומת הלב שלי. "להביא את מתיאוס לנתניה זה כמו להביא את סטפן הוקינג ללמד חשבון בגן ילדים. ולכן השאלה הנותרת היא בשביל מה זה טוב? מדוע יאמר שופך ככה את הכסף של גיסו האוליגרך הרוסי המסתורי? אני חושש (למעשה, בטוח) שמה שבאמת מתחולל כאן זו השתלטות של מאפיה על הרשות המקומית הפרטאצ'ית והפרובינציאלית שנקראת עיריית נתניה לצורך תפישת חזקה על אחד מהנכסים הרדומים של המדינה הזאת - הנדל"ן של איזור נתניה ומרכז השרון והסביבה. וזאת ע"י זריית חול בעיניים בדמות השתתפות-כביכול במפעלים ציבוריים ומצג שווא של הבאת עניין וחיוניות לציבור בעיר, בדמות קבוצת ספורט מובילה. כמובן, לא דובים ולא זאבים ואפילו לא שועלים: קבוצה זבל בליגת זבל, שמן הסתם לא תעשה כלום באירופה, ושלמרות שהיתה במקום שני בליגת העל כבר שנה שנייה ברציפות, איש לא חולם אפילו שתיקח אליפות מקומית." אכן?
אני התייחסתי דווקא למאפיה של העסקנים הגרמנים, חשבתי אולי יודעים על זה משהו. בעיקרון אני כבר לא רואה המון שנים כדורגל ישראלי, אבל לראות את לותאר בישראל זה ממש סוריאליסטי. כמאמן אני לא יודע אם הוא הוכיח את עצמו ופה בישראל הוא ילמד משהו לעתיד, אני בטוח.
התרומה של דניאל יאמר היא הרבה יותר ממכבי נתניה , לא כולם יודעים על התרומה הגדולה שלו לאוכלוסייה האתיופית בנתניה. הוא בהשוואה לאוליגרכים אחרים עושה דברים בשקט.
אני דיי בטוח שנתניה לא תחזיק עוד פעם מקום שני בליגת העל. וגם לא תעלה לראשון, שיש 3 קבוצות עם סגל יותר מוכשר ממנה. אני חושב שהעונה היא תחזור למאבקי מרכז טבלה.
תנו למשחקים לעשות את שלהם,אל תפתחו בהצהרות שאנחנו נאבק במרכז טבלה,זה מה שאמרתם שנה שעברה ושוב,סיימנו כסגנית. מצפה לרכש מסיבי מצד הגרמני הבין לאומי.
לא שמתי לב להודעה, מצטער. נדמה לי שנתתי פה את דעתי בקשר לנדב קידר, יש לו פוטנציאל להיות בלם ראוי לליגת העל, אני לא יצאתי מגדרי העונה בגללו, אבל אולי זה בגלל שהקבוצה כולה הייתה חלשה. אבל בלי ספק הוא היה אחת מנקודות האור הבודדות של הקבוצה. השאלה היא לאיזה תפקיד נתניה רכשה אותו, אם זה לכיוון ההרכב הפותח אני בספק גדול שהמהלך הזה יתגלה כמוצלח, אם זה לטווח הארוך ומתכננים להשאיל אותו אז זה יכול להיות מהלך מצויין. אם זה לכיוון של בלם שלישי... יכול להרוס אותו, הכל שאלה של כמה מגרש הוא יראה.
בינתיים מסתמן שהוא מגיע להיות בלם בהרכב, לפחות בפתיחת העונה. גולן חרמון פצוע ויחמיץ את פתיחת העונה ואני משער שאם היו סומכים לגמרי על עשהאל בן שבת ומעוז סמיה, אז כלל לא היו מביאים אותו.
עכשיו, כשכותבים על מכבי נתניה בגרמניה ויש לה מאמן גרמני ובעל בית גרמני,ומשחקי אימון כמעט רק נגד קבוצות גרמנית לדעתי אפשר כבר לקרוא למכבי נתניה: "הקבוצה הישראלית-הגרמנית הראשונה" תירגמתי כתבה מעיתון הבילד הגרמני על האימון הראשון של מכבי נתניה העונה. לפניכם: http://www.bild.de/BILD/System/Bilder/logo.Xxx כשלותר מתיאוס(47) עלה עם שחקניו לכר הדשא במתקן האימונים הסמוך לעיר נתניה,מיד פרצו 250 אוהדים שהרימו את המאמן על הכתפיים ואת שחקניו,וכולם שרו רקדו ושמחו. כשלותר מתיאוס נשאל לגבי האוהדים ע"י התקשורת הגרמנית,ענה מתיאוס במלוא ההתלהבות:" טרוף, מה שקורה באימון הראשון כאן. אני עוד לא התנסיתי במשהו דומה." קרתה תקרית משעשעת ומצחיקה,כאשר מתיאוס החנה את מכונית ה"אאודי שלו" לא במקום הנכון,ויצר פקק תנועה קטן בכניסה למתחם האימונים. המאמן בעל הרקורד העולמי-דיבר עם השחקנים שלו שעתיים ארוכות ליפני תחילת האימון. המאמן השתדל לדבר אנגלית,אך כשהתקשה,נחלץ עוזר המאמן דוד פיזנטי לתרגם את השפה הגרמנית לשחקניו. http://img509.imageshack.us/img509/2636/lotharmatthaeus9700092mtr7.Xxx מתיאוס אמר לתקשורת הגרמנית: אני מכבד מאוד את שחקניי,וגם רוצה כבוד בחזרה. אם יש בעיה כל שהיא,דלתי פתוחה בפני השחקנים 24 שעות ביממה. שחקן מרכזי במכבי נתניה,דדי בן דיין אמר: הוא בכלל לא התייחס כאדם שבכמה מעלות מעילנו. הוא דיבר עם כולם בגובה העיניים. איתי אישית הוא דיבר,כאילו שיחקנו לפני 5 שנים יחדיו בטורניר גביע העולם. איתו אנחנו יכולים לדבר על אליפות. מעתה ואילך,לותר מתיאוס יאמן את שחקניו בשעות תשע בבוקר,ו6 בערב. עקב החום הכבד השורר בישראל בכל יום. http://img509.imageshack.us/img509/8318/matthaeusundjammer97015dl9.Xxx ב13 ליוני מכבי נתניה תצא למחנה ההאימונים באוסטריה,ובין היתר התקיימו משחקים נגד קבוצות הפאר הגרמניות-ורדר ברמן וסט.פאולי. הכתבה בגרמנית כפי שפורסמה.
שוב, תודה עומר . ------- על פי ספורט 5 חיימוביץ' על סף חתימה . ואני שואל - למה לעזאזל הבאתם את קידר ? זה או הרכב או כלום מבחינתו .. אני בעד השאלה .
אין על מה אופיר,חשבתי גם לאוהדי אייסוקר מגיע. אני גם שואל אותה שאלה בנוגע לקידר,למה הבאתם בלם מחליף בעוד שיש לך בלם מחליף נשמה (חרמון) ובלם תוצרת בית?(בן שבת)
גם אני שואל את עצמי את אותה השאלה .. כנראה שבן שת יעזוב .. אני אישית מעדיף להשאיל את בן שבת וקידר , ולהשאיר את סמיה וחרמון בספסל .