מכבי נתניה: סגנית האלופה מתחילה לבצע רכש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ReL, ‏10/7/06.

1. Number 8 Member

איך אתה יכול להשוות שחקן שמשחק בליגה שלנו עונה ראשונה מרשים בסה"כ בשני סיבובים לשחקנים ששיחקו אצלנו שנים רבות?

אני לא שופט אף אחד לפי ההשגיות, נכון הוא בלם שלא ראינו הרה זמן בליגה שלנו אבל להשוות אותו לטובים ביותר ב-10 השנים האחרונות על פני שמעון גרשון ויעקב הילל, זה פשוט לא נכון.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

טוב יש לי משחק בווסרמיל אני חייב לעוף, משפט לסיכום- אני לא אומר שהוא הכי טוב בעשור האחרון, היו טובים ממנו אבל הם לא שמעון גרשון ויעקב הילל, זה הכל.

3. Number 8 Member

אני מצטער אבל אי אפשר לקבוע זאת אחרי שני סיבובים. נדבר על העניין הזה בסוף העונה אבל גם שם אני לא מבטיח כלום. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

נ.ב בהצלחה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/3/07
  4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ראיתי את סרגיי טרטיאק (כשמכבי נתניה הייתה בזמנו בליגה הלאומית, בית"ר ירושלים הייתה המועדפת עליי בליגת העל) המון ולא, הוא לא טוב יותר מלואיס מארין. גם שמעון גרשון ואריק בנאדו בשיאם לא טובים יותר מלואיס מארין. אני לא אומר את זה כי אני אוהב מכבי נתניה, אני אומר את זה כי זה באמת מה שאני חושב. יש לו תכונות שלא ראיתי אצל אף בלם בליגה שלנו וזה לא משהו שאני יכול להסביר במילים.

5. Milevskiy Member

סתם שאלה.. מתי אמור להיגמר למארין החוזה?

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד כמה שאני יודע, הוא חתם בקבוצה לעונה אחת ולקבוצה יש אפשרות להאריך לו את החוזה לעוד עונה.

7. Milevskiy Member

אז הנה..
    אם הוא חתום לעונה אחת, לפי חוקי פיפ"א הוא יכול לנהל משא ומתן עם כל קבוצה שהוא רוצה כחצי שנה לפני סיום החוזה שלו.

8. Number 8 Member

חבל על הויכוח, אז עזוב את טרטיאק. אבל יותר טוב מבנאדו וגרשון? כיום כן, בשיאם לא. לואיס מרין הוא אחד הבלמים הטובים שנחתו אצלנו בארץ בזמן האחרון אבל לא הטוב מכולם, לא ולא.

9. Pipe Member

אם הוא הגיע לנתניה בתחילת העונה,כקבוצה בהתהוות, וכשהוא ידע שלא יאבק על האליפות, אני משוכנע שהוא ישאר גם לעונה הבאה, כשכעת הקבוצה היא פקטור בצמרת, ועם גב כלכלי מאחוריה יש לה עתיד ורוד. מה עוד שאם הוא לא מצא קבוצה בליגה טובה יותר מליגת העל בקיץ, ובגילו, כשהוא לקראת סוף הקריירה, אין לו סיבה לעזוב.

10. Number 8 Member

הקבוצה שבאמת יכולה להיכנס למאבק צמוד עם יאמר על מארין זאת בית"ר ירושלים אבל אין לה שום סיבה לעשות זאת כאשר יש לה את שלושת הבלמים בין הטובים בליגה.

11. Pipe Member

ומה עם חיפה? גם יעקב שחר לא בדיור תפרן, והוא בניגוד לבית"ר,זקוק לבלם כמו שרון קופמן זקוק לסיגריה. ולמרות שחיפה השנה נחותה מנתניה, הן ביכולת והן בטבלה, חיפה היא עדין שם גדול מאוד ומפתה בכדורגל הישראלי. בכל מקרה, אני עדן חושב שהוא ישאר בנתניה.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

חבל סתם לדון בזה. כמו שאבירם אמר כמה הודעות מעלי נתניה לא תוותר על מארין. גם אם השחקן יירצה תוספת מסויימת בשכר אני מאמין שיאמר יפתח את הכיס וידאג לכך שהשחקן הכל כך חשוב הזה, העוגן בהגנה של הקבוצה, יישאר במועדון.

13. Gady Member

אם מה שחשוב למארין זה הכסף, ואכן הירושלמים יירצו אותו, יאמר לא יוכל להתמודד עם ההצעות השמנות של אדון גידאמק. ראשית, אני בכלל לא חושב שלמארין הדבר היחיד שחשוב זה הכסף. שנית, בית"ר ירושלים לא צריכה בלם כרגע, יש לה 3 בלמים בין הטובים בליגה. אני בתור אוהד חיפה, הייתי מאושר לראות בכרמל את מארין, ואת אולארה הולך לדגמן ברוברטו. אבל כנראה זה רק חלום רטוב.

14. ReL Member

אני מאמין שמארין הוא הבלם הכי טוב שנחת פה . הוא פשוט בלם ענק שהיה צריך לצאת מזמן לאירופה , ורק העונה החליט לעשות את הצעד הזה וחבל . לדעתי הוא משתלב בליגה הספרדית והאיטלקית ויכל לשחק ברמות הכי גבוהות . גם היום בהפסד מול הפועל היו לו 2 הצלות מדהימות שרק לואיס מסוגל להן . היו הרבה בלמים טובים בכדורגל הישראלי ואני לא מזלזל לרגע במגמאדוב , טרטיאק , בנאדו בשנים הטובות שלו אבל מארין הוא פשוט לא לרמה הזאת . הוא שמר על החלוצים הטובים ביותר במונדיאל , הקפטן של נבחרת קוסטה ריקה , ובשבילי הוא פשוט אגדה , שחקן שאני אזכור גם עוד 50 שנה .

15. Don Joan Roman Member

מארין בלם ענק והוא בהחלט ראוי להיות ברשימה של הבלמים הטובים ביותר ששיחקו כאן, אבל להשוות אותו למגמאדוב שכבר 15 שנה הוא אחד הבלמים הטובים בארץ ולטרטיאק שהוא אגדה מהלכת על 2, זה קצת יומרני במיוחד כשהוא רק שנה ראשונה בארץ ושהיו המון זרים שבעונתם הראשונה הרשימו ובעונה השנייה נראו כמו רוחות רפאים, זה בין בזרים, בין הישראלים גם שמעון גרשון ואריק בנאדו בשיאם כנ"ל טל בן חיים טובים ממארין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/3/07