נו ומסודי נתן עונת שיא,אז כנראה שהשיטה הזאת עוזרת.... רק שיגלה ללוי מה לעשות. אם תלכי שנה אחורה לפורום תראי כמה הערכה יש לעטר גם בתור מאמן על זה שהוא לקח קבוצה שכולם היו בטוחים שהם ירדו ליגה והשאיר אותם בליגה תוך כדי הצגת כדורגל מהנה.
אין לך מושג כמה שאני מנסה להסביר את זה לרוב אוהדי מכבי נתניה. עם הקבוצה של שנה שעברה, אף מאמן בעולם לא היה מצליח להוציא ממכבי נתניה יותר ממה שהוציא ראובן עטר, יכלו רק להוציא כמו ראובן עטר. האיש ותלתלי הקסם עשה במכבי נתניה דברים שהם מעבר לכדורגל, שבזכותם נשארנו בליגה.
כנראה שצריך להראות להם הרבה משחקים מהעונה שעברה ששם היה את בנין[איפה הוא היום] וששם הסגל ברובו היה מורכב משחקנים שהיום לא משחקים באיזה קבוצה בכירה או אפילו בקבוצות אמצע טבלה בליגה שלנו. הוא שיחק בחוד עם פפי קימוטו ושלומי אדרי החלוצים של הכח והרצליה הוא שיחק בהגנה עם עופר טלקר הישיש עם אבי פרץ השוער של אשקלון[שהוא שוער טוב אבל עדיין יש הרבה יותר טובים ממנו] בהגנה היו לו גם קרופניק,חמודי בריק,גולן חרמון ואסף בן מוחה-היחיד שבאמת התקדם מאותה עונה הוא דקל קינן שחזר למכבי חיפה. הוא שילב מצויין בין שחקני בית,גילה את טוביאק שהיה מצויין[מה קורה איתו היום בכלל?],ידע איך להשתמש טוב במסודי ורזאק. בקיצור עטר עשה בנתניה עבודה מצויינת וכולם יודעים למה הוא לא המשיך שם.
אחת הסיבות שגורמות לי לרצות נורא את ראובן עטר, היא שאני יודע שהוא יתעקש על החזרת אלן מסודי למכבי נתניה, כי ראובן עטר עבור אלן מסודי זה מה שניצן שירזי עבור ראובן עובד. הוא גם ישתמש באיברהים ע'בדול ראזאק, כי הוא חושב שהוא הזר הכי איכותי שנחת כאן (גם אני חושב ככה ולא אכפת לי שהוא עוד לא הביע את חותמו בליגה שלנו, או אפילו לא לקח שום תואר) והוא ידע להוציא מאיתי שכטר את הדברים הטובים שאיתי שכטר הוכיח שהוא מסוגל לתת בליגת העל. אין לי ספק שאם ראובן עטר יגיע, מכבי נתניה תהיה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שהיא עכשיו. זה שהוא חסר נסיון, הסיבה שרוב מתנגדיי ראובן עטר משתמשים בה, לא מוכיחה כלום. כי כמו במקרה של אלון חזן, אי אפשר לקחת מהם את הגאונות שיש להם בכדורגל.
זה באמת מעצבן כל הקטע שמגמדים את ההישג של עטר. אני בעצמי זוכר איך במשחקי אימון קיללו אותו ואת אשר ואמרו שהקבוצה תרד כבר בסיבוב הראשון קבוצה של 2 שקל . ממש יום לפני המשחק הראשון הרוב היו בטוחים שאנחנו יורדים ליגה , אבל כשהתחילו הנצחונות וההצגות התיאבון גדל ופתאום המטרה כבר הייתה אירופה . זה לא שאני אומר שרובן הוא מאמן גדול , אין לו מושג בשיטות , הוא חובבן מדי , אבל יש פרט חשוב מאוד וזה שהוא מבין כדורגל מצויין . אני מעדיף אחד כמוהו על מאמן כמו אלי גוטמן שמה שמעניין אותו זה חזרה לעמדות והנעת כדור לרוחב
אף פעם לא זילזלתי בראובן כשחקן, או כאחד שמבין כדורגל . כי אין ספק שהוא מבין והיה בין השחקנים היותר גדולים ששיחקו פה בעשור האחרון. אבל מה לעשות , ליישם את זה כמאמן , הוא לא יודע . אם אני לא זוכרת את המשחקים הטובים , אז אתם בטח לא זוכרים את כל המשחקים של הכדורים הארוכים , ואני בטוחה-יותר מדי בטוחה .. שאני לא הייתי היחידה שהתעצבנה מהשיטה חסרת בסיס הזאת . איך אתם יכולים להבטיח שמאמן אחר לא היה עושה את אותו הדבר בעונה שעברה ? או אולי אפילו יותר ?(הרי בששת המשחקים האחרונים שנה שעברה, שהקבוצה לא עלתה למחצית השנייה - יכלנו לקחת עוד הרבה נקודות . אם הוא רק היה דוחף אותם להעלות למחצית שנייה כמו שחקנים .) זהו, שאי אפשר להבטיח . אל תעשו מראובן אליל כי בזכותו לא ירדנו ליגה . עם שחקנים כמו ראזאק מסודי בנין קינן שבא באמצע העונה וגם פרץ אי אפשר לרדת ליגה בכזאת קלות .
אבל זה כל הקטע, שעכשיו את אומרת את זה בדיעבד. את היית אומרת את אותם הדברים על אלן מסודי לפני העונה שעברה? לא בטוח, כי היה את הכל הקטע שהוא בעייתי בהתנהגות שלו. גם על טל בנין לא בטוח שהיית מדברת ככה בתחילת העונה, כי כולם כבר חשבו שהוא שחקן גמור לגמרי. אותו הדבר לגבי אבי פרץ. עכשיו, אחרי שהעונה שעברה מאחורינו, זה קל מאוד להגיד שיכולנו לעשות יותר. ואולי זה בעצם ההישג הכי גדול של ראובן עטר, שהוא הצליח להרגיל אותנו למשהו טוב, שרק רצינו להתרגל למשהו סביר שיספיק לליגת העל. ואני יודע שכרגע הוא לא המאמן הישראלי הכי טוב שיש, אבל כמו שהוא היה שחקן חכם, הוא יהיה מאמן חכם יום אחד. אני נורא אהבתי את התהליך שהוא עבר עם מכבי נתניה ואהבתי מאוד שהקבוצה התעצבה בצלמו כשחקן כדורגל. כאב לי מאוד שהתהליך הזה נקטע ושאני רואה את מכבי נתניה של היום, עם כל הכסף הגדול, אני מבין רק עד כמה צדקתי בהערכה שלי כלפי ראובן עטר.
אני בטוח שלא אמרת את זה בתחילת העונה שעברה כשאמרתם שבקושי עליתם ליגה רק עם רזאק כשמסודי בא אליכם בתור שחקן מחליף בבני סכנין ואבי פרץ-תאמיני לי בתור אוהד מכבי חיפה אני יודע טוב מאוד מי זה אבי פרץ,הוא שחקן נשמה אבל הוא הוא כבר הרבה מעבר לשיא,נוטה מאוד להיפצע בתקופה האחרונה[אם אני לא טועה עונה שעברה הוא נפצע המון] והוא בטח ובטח לא זה שיצעור ירידת ליגה. איך את יכולה להבטיח שמאמן אחר לא היה מוריד ליגה? העובדות הם שבתחילת העונה רוב האנשים היו בטוחים שנתניה תרד אחרי שהיא התבססה על הסגל שהעלה אותה מהלאומית בדקות האחרונות + חיזוק של זר פרובלמטי שבקושי שיחק בסכנין והעובדות הן שנתניה הייתה הצלחה יחסית והם לא ירדו ליגה,עוד פעם אם מישהו מוכן להביא לפה לינק לדיון של תחילת עונה שעברה את תראי כמה "האמינו" שאפשר באמת להישאר עם ה-3 שנתת.
אתם יודעים מה מעניין ? שאתם טוענים שאני שוכחת הרבה דברים , אולי .. אבל גם אתם לא בשיא הזיכרון שלכם . איפה כל החילופים המטומטמים ? השיטות המציקות ? הפרטקציות ? הבושה וההשפלה שעבר וילנר בגללו (אעלק אתה בחוץ בגלל אבא שלך), העברת ההפסדים בחפיפניקיות . אני אולי לא יכולה להבטיח שמאמן אחר היה עושה יותר טוב , אבל אני מתערבת אתכם.. שגם אתם לא יכולים להבטיח שמאמן אחר היה עושה פחות .
מה את מעדיפה גוטמן או עטר? ואל עטר תמיד היו לי תלונות . אין לי ספק שאין לו שיטת משחק ברורה , שהאימונים שלו לא מהטובים ביותר , אבל העיקר שהוא מבין כדורגל מצויין . היום בכדורגל כבר לא צריך להיות מומחה גדול בטקטיקה , צריך לבנות סגל נכון . יש היום מספיק דוגמאות למאמנים צעירים שעושים בית ספר למבוגרים מהם , תראו את ביליץ' בקרואטיה . וחוץ מזה זה לא שאני מעדיף דווקא את עטר , זאת פשוט העובדה שיאמר מת על עטר והוא בכלל היה אמור לאמן אותנו השנה אם ברקוביץ' לא היה מתערב . הרי יאמר רצה את עטר ואז ברקוביץ' הביא את גוטמן . אז בשביל מה לי להיכנס עכשיו לאופציות אחרות כשהאופציה שיאמר רוצה היא אופציה שאני לא מתנגד אליה?
לא אותו ולא אותו . שוב , מה עוזר לי אם אני מחליפה רע ברע פחות ? אז עטר יבוא , והקהל לא יאהב את מה שהוא רואה . ומה יאמר יגיד " החלפתי לכם מאמן כמו שרציתם , מה עכשיו ?" . יש מאמנים הרבה יותר רציניים וטובים ממנו , נקודה .
אבל לא מאמנים שבאמת אפשר להביא לכאן. ושוב, לא בטוח שהם יתאימו למכבי נתניה. ראובן עטר הוכיח שהוא כן מתאים למכבי נתניה. החילופים היו מטומטמים, כי לא היו מחליפים ראויים, אז גם לא היה עם מי לרענן את השורות. אפילו בהרכב הפותח, במצב שכולם בריאים, היו למכבי נתניה שחקנים שלא ראויים לשחק בליגת העל. בקשר לעניין ההפסדים, אז זה ממש לא עבר בחפיפניקיות, אבל גם לא התאבלו על זה יותר מדי. זה היה שכבר ידענו בוודאות שאנחנו נשארים בליגה ואחרי שחצי סגל (זה שדווקא כן התאים לליגת העל) היה פצוע. בקשר ללירון וילנר, אפשר להתווכח על היכולת שלו עד מחר, אבל אבא שלו באמת לא היה צריך להתבטא ככה בתקשורת. בכלל, אבא שלו לא היה צריך להתבטא בכל מה שקשור לקריירה של הבן שלו.
אפשר לחשוב מי זה וילנר,זה שחקן שכבר שנים הולך לו בליגה לאומית,איך שהוא מגיע לליגת העל הוא לא מבין שפה צריך אשכרה להתאמן ולא סתם להסתמך על כישרון ואז הוא נופל כרגיל. דבר שני-כל הזמן נופלים על גוטמן שהוא צועק על שכטר ושהוא עושה לו סדרת חינוך...עכשיו...אחרי האדום שראיתי שהוא קיבל אני מבין את גוטמן,אימון הבא הוא צריך לשלוח אותו לחדר בלי טלויזיה ובלי מחשב לשבוע.
שכטר היחידי שעוד מחזיק את גוטמן בקבוצה בכלל . הטאמבל הזה הרג אותו מתחילת העונה , מה בכלל היינו עושים בלעדיו? כל הקבוצה לא שווה כלום בלעדיו . מאז שגוטמן התחיל לזיין לו תשכל על סדרת חינוך הוא לא עושה כלום וסתם נאבד באגף , פוחד לעשות דריבלים , פוחד להנהיג את ההתקפה. שכטר צעיר ילד והוא נורא אמציונלי הוא חייב לפרוק מתחים , זה ברור שהוא יחטוף מתישהו אדום , אבל הוא האחרון שצריכים לבוא אליו בטענות
נתניה משחקים מגעיל , פשוט גועל נפש איך שהם נראים. חבל שהם לקחו את כל הזבל של מכבי , איך הם רוצים להצליח אם הם לוקחים עגלות? אם נתניה רוצה להצליח היא צריכה לנקות הכל ולהתחיל מהתחלה , להחזיק רק את שכטר ומרין.