זה בדיוק מה שאני חושב. ושחושבים על זה, זה ממש בעיה להיות שחקן התקפי במערך של אלי גוטמן. הוא רוצה כדורגל סינטטי ומדויק שלפעמים אפילו בכדורסל לא דורשים כזאת רמה של סינטטיות. באתר הרשמי של מכבי נתניה היום פורסם שאדריאן פיטו יסיים את דרכו במכבי נתניה. עד היום היו השערות כאלה ואחרות, אבל אחרי שזה היה רשום האתר הרשמי שהולך ונבנה, אין מקום יותר לספקות.
ערן לוי הזה חתיכת אפס בכל המובנים,גם במגרש וגם מחוץ למגרש כזה טמבל לא מבין למה הוא לא פורש כבר מכדורגל. פיטו שוחרר מנתניה,צפוי אחרי הפתיחה הכושלת שלו בנתניה. לדעתי הוא שחקן טוב אבל לא השתלב בנתניה.
יש שחקנים כמו בירוק וערן לוי שכל הזמן מדברים על כמה מוכשרים הם כמה פוטנציאל יש להם , שהם מזמן היו צריכים להיות באירופה. ורק אני לא מבין על איזה פוטנציאל ואיזה מוכשרים אתם מדברים? לא ראיתי מהם אף פעם כלום וגם היום לא רואים מהם כלום
הייתי בטוח שעם אלי גוטמן רוב הזרים שלנו יהיו אירופאים, אבל אם אלה האפשרויות, זה אומר שמכבי נתניה תהיה מורכבת רק מאפריקאים והדרום אמריקאים. אם אני מסתכל על מצבת השחקנים הזרים, אז מכבי נתניה לא עשתה התקדמות כזאת גדולה בגזרה הזו. מערן לוי באמת לא ראיתי כלום, אבל כתבתי מה אני חושב לגבי השחרור שלו הודעה קודמת שלי, או אולי שתיים. שי בירוק הוא כשרון לא קטן ואת זה אני יכול להגיד בהתחייבות. אני לא מדבר על מה שהוא עשה באירופה כשהוא היה ילד, כי אני לא יודע בדיוק מה הוא עשה וגם לא ראיתי אותו משחק שם, אני רק ניזון ממה שהתקשורת אומרת. אבל ראיתי אותו במשחק מול מכבי תל אביב וגם מול הפועל פתח תקווה וממש התרשמתי. הוא משחק בנגיעה אחת, הוא לא אוהב את הכדור יותר מדי, יש לו שליטה מצויינת בכדור, הוא יודע לשחרר מסירה שטוחה, ארוכה ומדוייקת והוא לא מפסיק לרוץ. הוא גם נראה מאוד טכני, למרות שלא היה מצב מסוים בשני המשחקים שבהם הוא שיחק שהיה אפשר להגיד שלשם כך צריך טכניקה בלתי רגילה בקנה מידה ישראלי. והסיבה המרכזית ששניהם לא הצליחו בינתיים לתרום כלום למכבי נתניה היא שהם לא שיחקו בעמדות שלהם.
הוא לא אפס, את אל תגיד, כי זה לא קשור, לערן לוי יש מהירות, פיזיות, בעיטה לא רעה בכלל. לערן לוי יש התנהגות פשוט חוצפנית שלא מתאימה לשחקן כדורגל, הוא הרס את עצמו פשוט. ערן לוי הראה קצת כדורגל ברגע שהוא שיחק בקרית שמונה, נתניה שיחררה אותו לאחר שגטומן כעס עליו מאוד בחלק מהאימונים, מבחינת כדורגל הוא לא תרם כלום למכבי נתניה, אבל אולי בהמשך היה תורם לנתניה מעט. לגבי בירוק, בירוק הרס את עצמו, מתחיל לשתות באמצע הלילה, חשוד על אונס, הרס את עצמו, הוא יותר גרוע מערן לוי, בירוק עשה עונה מצוינת במכבי חיפה בעונת 2003/2004 כאשר כבש 7 שערים כשחקן מחליף אומנם לאחר עונה הוא לא הראה כלום ועזב. בקשר לאדריאן פיטו, לדעתי זאת הייתה טעות לשחרר אותו. שחקן מצוין שיש לו מה להראות, היה לדעתי המצטיין של סכנין בעונה שעברה למרות הירידה שלה לליגה הלאומית, לפיטו יש בעיטה יוצאת מן הכלל, שליטה לא רעה, אומנם הוא לא הראה כמעט כלום, אבל אני בטוח שאם גוטמן היה נותן לו עוד כמה הזמדנויות הוא היה מראה יכולת טובה.
מלא מזכירים אותו בהקשר של מהירות ואני לא ממש מצליח להבין למה. לא רק שהוא לא מהיר, אי אפשר להגיד עליו שהמהירות שלו לגיטימית, כי הוא פשוט איטי וכבד. אני לא חושב שזה היה חכם לשחרר אותו ואני לא אגיד על שחקן שלא שיחק בעמדה שלו שהוא החה לא טוב, אבל בקשר למהירות, אין לו. אני גם חושב שהוא שחקן נהדר, אבל הוא לא מתאים למערך של אלי גוטמן וקשה לו מאוד לבוא לידי ביטוי שאלי גוטמן מאלץ אותו לשחק על קו מחצית המגרש קרוב מאוד לקו החוץ. הטכניקה הנפלאה שלו לא מצליחה לחפות על האיטיות שלו והיכן שהוא ממוקם, המהירות היא חלק חשוב מאוד.
על ערן לוי אפשר להגיד הכל , חוץ מזה שיש לו מהירות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx :aaagath:
בירוק היה מצויין מול פתח תקווה ומכבי ת"א ? הוא היה על הפנים ולא תרם בכלום למשחק , אולי הוא פתח פה ושם רגליים הראה קצת טכניקה , אבל תכלס פשוט כלום . ואל תגיד שהוא לא משחק בעמדה שלו , רק מול מכבי ת"א הוא לא שיחק בעמדה שלו . אני מההתחלה עוד בעונת מלפפונים פחדתי מהחלק החלש שלנו בקישור ההתקפי , אמרו לי שמספיק לנו 2 קשרים אבל ידעתי שעל קישור התקפי בעצם כל הקבוצה נשענת ולא מספיק שיש לנו רק 2 קשרים התקפיים גם עליהם הימרו ובעצם הביאו 2 חתולים בשק . אני מקווה שגוטמן ויאמר יתעוררו וירכשו 2 קשרים התקפיים.
מול הפועל פתח תקווה הוא דווקא היה אחד הטובים כאשר הוא נכנס. ההתקפה שלנו התחילה לזוז קצת, חיברנו יותר משתי מסירות רצופות. אם נחלשנו, זה משום שאמיר טגה התחלץ בגלל פציעה ואז הפסדנו את מרכז השדה, אבל ההתקפה ללא ספק התחזקה. ואגב, גם מול הפועל פתח תקווה הוא לא שיחק מתחת לחלוצים, אלא כשחקן קו בצד שמאל.
אין לבירוק בעיה לשחק בתור שחקן אגף , להיפך. אף שחקן התקפה עד היום לא תרם משהו להתקפה חוץ משכטר בכל המשחקים , ואוקוצ'ה במשחק אחד . כל השאר פשוט חושך.
מריוס בונדאה, קשר רומני בן 29, מועמד להיות הזר החמישי של מכבי נתניה במקומו של אדריאן פיטו. אלי גוטמן עוקב אחריו כבר הרבה זמן. ככל הנראה מאמבודה קאמארה יועבר לקבוצת סנץ הסלובקית של דניאל יאמר.
לפי המנג'ר מריוס בסך הכל מזכיר מאוד את אדריאן פיטו כמעט בלי הבדלים , חוץ מההבדל הגדול שהוא בעצם ווינגר .
העונה כבר התחילה, אבל במכבי נתניה יש תחושה של עונת המלפפונים בשיאה. אלי גוטמן ביקש מההנהלה לצרף את ג'ניור אוליביירה המכונה ג'פרסון למבחנים. ככל הנראה מכבי נתניה תשחרר עוד אחד משחקניה הזרים, בנוסף לאדריאן פיטו. לדעתי זה מהלך טוב, כיוון שהקבוצה חייבת שני קשרים התקפיים ואם אלי גוטמן התרשם מהביצועים שלהם, אז זה מסמל על כך שהם שחקנים ברמה, כי אלי גוטמן ידוע כאחד שיודע לבחור היטב את השחקנים הזרים שלו.
בנוסף לשני השחקנים שציינתי בהודעות הקודמות שלי, מסתבר שעכשיו יבחן בקבוצה גם שנון קול, שחקן נבחרת אוסטרליה הצעירה. עכשיו זה רישמי, מכבי נתניה פתחה לעצמה עונת מלפפונים משל עצמה.