מכבי נתניה: סגנית האלופה מתחילה לבצע רכש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ReL, ‏10/7/06.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בשורות טובות לאוהדי נתניה, ולאוהדי חיפה שבינינו קצת פחות ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx ) :
    לואיס מרין, התאושש מפציעתו וערך היום (רביעי) אימון מלא. מרין יעמוד לרשותו של ראובן עטר ביום שבת, כך גם לגבי ישראל זביטי, אשר החלים אף הוא מהפציעה בקרסול וערך אף הוא אימון מלא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/4/07
  2. ReL Member

מבחינתי המשחק בשבת הוא מבחן בשביל עטר , הוא צריך להוכיח לנו שהוא מסוגל לנצח קבוצות גדולות עם הסגל הקיים. מול מכבי ת"א והפועל ת"א איבדנו נקודות , והגיע הזמן שנוציא נקודות בקריית אליעזר.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה די אכזרי לשפוט את ראובן עטר דווקא במפגש חוץ מול מכבי חיפה, אבל אם אני מוכן להתפשר על התוצאה, על הדרך אני לא מוכן להתפשר. יום טוב של מוסא סאנוגו ואנחנו חזק בתמונת הנצחון. המהירות שלו מהווה נטל על כל הגנה בליגת העל ולבלמים בליגה שלנו קשה לעקוב אחריו.
    אם יש שחקן שעומד תחת מבחן, מבחינתי, וזה יהיה המשחק האחרון שלו להוכיח לי שהוא מתאים לרמות הגבוהות של הכדורגל הישראלי, הוא מזואה אנסומבו. אם הוא לא יקח על עצמו את ניהול המשחק ויכפה את עצמו על המשחק כדי לנטרל את מכבי חיפה, אני חושב שאפשר יהיה להתחיל לנהל מגעים עם מועדון ספורט אשדוד לגבי צירופו של ז'אן ז'אק גוסו גוסו.

אגב, היום קראתי עוד בדיחה מבית היוצר של יעקב שחר ורוני לוי. מסתבר שבנוסף ללואיס מארין, הם רוצים גם את אמיר טגה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/07
  4. Yellow Hell - מכבי נתניה Member

טגה בעצמו לא ירצה לעזוב את נתניה למכבי חיפה בחיים, גם אם הם יציעו לו 200,000 דולר לעונה אני בטוח שהוא יישאר.
    טגה הוא שחקן שבכל משחק נותן 200% מעצמו, וגם אם לא הולך לו רואים כמה שהוא רוצה והוא נלחם.

*אפשר לבוא ולנצח אצל חיפה, למרות שמאז ההדחה מאירופה הם נראים יותר טוב ומפסידים פחות , אבל אם הכח רמת גן ניצחה שם גם אנחנו יכולים.

5. a.m Member

אנחנו רוצים חצי ליגה, אל תתפלאו אם תשמעו עוד כמה שחקנים מבוקשים, אבל אין מה להילחץ, מתוך כל המבוקשים בקושי 20% זה רציני.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/07
  6. Don Joan Roman Member

בבית"ר ירושלים אנסומבו הוכיח שהוא מתאים לרמות הגבוהות של הכדורגל הישראלי עם משחקים נהדרים גם מול מכבי חיפה (מלבד ה3:0 שם שיחק כמגן ימני), גם מול מכבי ת"א ומול עוד קבוצות טובות.
    אנסומבו זה נכס ולדעתי הוא לא נופל מגוסו גוסו בשום פרמטר.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אז היום פורסם שהקבוצה מעוניינת במאור מליקסון וליאור רפאלוב לעונה הבאה. פנייה למכבי חיפה תעשה בימים הקרובים. בקבוצה בטוחים כי כרטיס למפעל אירופאי בסוף העונה, יצליח לשכנע לפחות מהקשרים הצעירים לוותר על החולצה הירוקה, למרות שלשניים חוזים בחיפה גם לעונה הבאה.

קשה לי לראות את השניים עוזבים את מכבי חיפה. כמובן שהעניין תלוי בהאם יגיע קשר אחר אשר יתפוס מקום בהרכב, או שמא לא יהיה חיזוק בקישור מה שיבטיח, לפחות לרפאלוב מקום בהרכב הפותח בעונה הבאה. מליקסון לא זכה העונה לדקות רבות, אך גם במקרה שלו קשה לי להאמיןש הוא יעזוב את הירוקים כבר לאחר עונה אחת במועדון, אולי לאחר שתתחיל העונה והוא ייראה שהוא לא בתמונת ההרכב הוא יבקש לעזוב.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינה הגנתית, הוא נכס לכל קבוצה, אבל זה לא שווה הרבה אם אין לזה צד התקפי. אפילו טל בנין, בעונת פרישה, כבש עבורינו שער אחד ובישל שמונה. למזואה אנסומבו בינתיים יש בישול אחד בלבד. הוא לא יודע לנהל את משחק ההתקפה כמו שצריך וכמו שהוא עושה את זה, זה לא יספיק לאליפות (שוב - אם נשארים עוד עונה בקופסא, המטרה היא אליפות). אני מסתכל על כל הקשרים האחוריים בליגה שלנו ואם אני רואה מישהו שעוד איכשהו יכול לאיים על השליטה המוחלטת של דרק בואטנג, זהו קשרה האחורי של מועדון ספורט אשדוד.

על ליאור רפאלוב אין בכלל מה לדבר. בקשר למאור מליקסון, יש הרבה דברים שמפחידים אותי. אם הוא היה מגיע בעונה שעברה, אז זה היה זמן מושלם עבורינו, אבל עכשיו, כשיש את איתי שכטר, אני לא יודע כמה זה בריא לתת להם לשחק יחד. חוץ מזה, שאני עדיין מפנטז שהצמד חמד האגדי (הקונגולוזי והגנאי) יחזרו לשחק יחד בהתקפה של מכבי נתניה.

9. ReL Member

על רפאלוב באמת אין מה לדבר , למה לו לעזוב את חיפה אחרי שהרוויח את מקומו בהרכב ביושר.

מליקסון הוא שחקן שנכשל כבר בכמה קבוצות למרות הכישרון שלו , אני בכלל הייתי מנסה להביא את ורמוט או עובד.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שאותם יהיה לנו הרבה יותר קשה להביא. גם אם ראובן עובד יחליט שהוא רוצה לעזוב את בני יהודה, כל קבוצות הצמרת בליגת העל ירדפו אחריו והמחיר שלו יעלה. זה שיש לדניאל יאמר כסף, לא אומר שאני רוצה לראות בזבוזים סתם. לגבי גילי ורמוט, הוא לא סגור לעוד כמה עונות בהפועל תל אביב?

לגבי מאור מליקסון, הוא לא כל כך נכשל במכבי חיפה. בהזדמנויות שהוא קיבל, הוא שיחק לא רע ואם רוני לוי היה מאמין בו כמו שהוא הצהיר בתחילת העונה, אני חושב שמאור מליקסון היה מרויח את מקומו בהרכב ביושר. אין ספק בכלל שזה שחקן שיכול להיות הטוב בליגה ואני חושב שראובן עטר יכול להפוך אותו לכזה.

11. Gustavo Boccoli Member

אם מאור מליקסון יקבל דקות, הוא יהיה שחקן מצויין, אבל אני לא רואה איפה הוא יקבל מספיק דקות במכבי נתניה. הוא צריך לעבור לקבוצה עם פחות שחקני קישור טובים, שהוא יכול גם לזכות בחלוצת ההרכב, ומשם להתפתח. מה שבטוח, הוא כישרוני והוא יודע כדורגל, אבל חייבים לתת לו דקות.

12. Don Joan Roman Member

על הצד ההתקפי ובניית ההתקפות אחראי אמיר טגה שהוא קשר ה-50/50 בנתניה ולא אנסומבו שכל מה שהוא צריך לעשות על פי הוראות זה לחטוף כדור משחקן יריב ולתת לטגה/בונדאה/שכטר שיידעו מה לעשות איתו.

בקשר למאור מליקסון, אם הוא לא רוצה להיות עוד 5 שנים בקבוצות כמו מכבי יבנה, כדאי לו להפחית מהאגו ולעבור לשחק בקבוצת אמצע טבלה שתיתן לו דקות משחק במקום להתייבש על הספסל של הגדולות.

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

המצב הזה נוצר, רק בגלל העקרות של מזואה אנסומבו בחלק ההתקפי. במכבי חיפה של שנה שעברה היו עידן טל וחאבייר דרסאו ולשניהם הייתה תרומה התקפית. השנה גם לגל אלברמן וגם לדרק בואטנג יש תרומה התקפית ואני יכול לתת את הדוגמא הזאת בכל קבוצות אמצע הטבלה בליגה שלנו.
    אני לא מבקש ממנו דברים שעולים בסטטיסטיקה. אין לי בעיה שיסיים עונה שלמה בלי לבשל או לכבוש, אבל הוא יהיה זה שבונה את המהלכים. הבעיה היא שאפילו את זה הוא לא עושה.
    בית"ר ירושלים הבינו שהוא לא מספיק טוב כדי לרוץ איתו לאליפות והגיע הזמן שגם מכבי נתניה תבין את זה.

14. Don Joan Roman Member

אנסומבו לא יודע לבנות מהלכים, הוא יודע להרוס מהלכי יריב ומדיי פעם גם יוצא לו לכבוש שערים ולבשל(עונה ממוצעת של אנסומבו זה 3-4 שערים וסכום דומה של בישולים).
    ואם תשאל אותי אנסומבו ואלברמן הם צמד מוצלח יותר מבואטנג ואלברמן ולא בגלל שאנסומבו טוב מהשניים להפך, אלא בגלל שיוסי מזרחי לא יודע להציב לדרק גבולות.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

העונה יש לו רק בישול אחד. הוא יצטרך לתת עונה הירואית כדי להגיע למספרים שציינת. בתור הברומטר באמצע, הוא חייב לתת הרבה יותר להתקפה. הוא הנווט, לא זה שעושה את ההצטרפות. אני מרוצה מהשילוב ההגנתי שלו עם אמיר טגה, אבל שוב, זה רק מבחינה הגנתית. אני עדיין אשמח לראות כאן את הקשר האחורי של מועדון ספורט אשדוד ולשמחתי, קראתי שהם מועמדים לשחרר אותו, כי הם מאוכזבים ממנו.

משהו ששכחתי לכתוב קודם. יכול לקרות מצב ששתי הקבוצות שבבעלותו של דניאל יאמר, מכבי נתניה הישראלית וסנץ הסלובקית, יעפילו השנה לגביע אופ"א. במצב כזה, דניאל יאמר ירשום את סנץ על אחד ממקורביו.