מכבי חיפה 2018/19 - ממשיכים להתרסק. מרקו בלבול הוא המאמן החדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י EsheD, ‏16/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,653
    לייקים שהתקבלו:
    26,870
    מין:
    זכר
    שחר תמיד רצה וירצה לנהל את המועדון בצורה ידנית. דיקטטורה מוחלטת בה הכל מתנהל לצרכי תדמיתו ולצרכים צרים של סביבתו.

    לעולם אצלו לא תבוא פיגורה שתיקח ממנו שליטה מספיקה כדי לעשות שינוי. הוא לא מעוניין בכך ובטח שלא סביבתו שנהנת כלכלית מהמצב.
    המועדון שבוי מוחלט שלו ויש סיכוי גובר שהוא גם ירד אצלו בליגה בסוף.

    אם אוהדי מכבי חיפה לא היו טפשים ברובם הם היו מגרשים אותו לפני שנים.

    וגוטמן היה במכבי חיפה, אבל בתור עוזר של שליימה בעונת הדאבל.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
    נערך לאחרונה ב: ‏24/10/18
  2. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,642
    לייקים שהתקבלו:
    3,525
    מין:
    זכר
    אני לא מבין למה לא מספיקות הדוגמאות מ-'שבע השנים הרעות' בהן מכבי חיפה בקושי לקחה גביע ולא הייתה אף פעם במאבק האליפות באמת כדי להסביר עד כמה יעקב שחר מסב נזק למועדון. לא צריך לזלזל בהישגי העבר. מכבי חיפה תמיד הציגה תקציב גבוה משל הפועל ת"א אבל בתחילת העשור הקודם היא זכתה בשתי אליפויות כשעומדת מולה יריבה חזקה מאוד - הפועל של קשטן, זו של רבע גמר גביע אופ"א, עם הגנת הברזל והאמת שאני מתגעגע להפועל הזו. וגם בסוף העשור - מכבי חיפה זכתה בשתי אליפויות והפסידה אחת גם בגלל הקיזוז, נגד הפועל חזקה מאוד ויש היאמרו - הפועל הטובה בהיסטוריה[שלה]. בשנתיים הראשונות של הנפילה עם רוני לוי - בעונת 2006/07 מכבי חיפה לא הבריקה אבל הגיעה לשמינית גמר גביע אופ"א והייתה קבוצה קשה, זו הייתה עונה לא טובה אבל בטח לא קטסטרופה. כנראה שינעקלה ידע דבר או שניים בכדורגל, תחתיו באותו פרק זמן לא שולמו משכורות גבוהות לכוכבים בניגוד למכבי או בית"ר["שחקן ישראלי שווה 100-150 אלף דולר, אחרת שיילך לשחק בחו"ל"] ומכבי חיפה תמיד ידעה לצרף את השחקנים הטובים.
     
  3. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,653
    לייקים שהתקבלו:
    26,870
    מין:
    זכר
    השוק קובע מחירים ולא יעקב שחר. כלומר כשהיה קרטל אז הוא קבע. החוכמה לדעת להתחרות גם כשיש תחרות ניהולית.

    וזה לא רק רכש. שחר גם אחרי 26 שנים מנהל את קבוצה באופן ידני. אין הבדל בין אופן הניהול ב - 1998 ל - 2018 וזו הבעיה העיקרית.
    מבעלים עם כאלה אמצעים הייתי מצפה שידע עם השנים לבנות היררכיה שתריץ את המועדון בהצלחה באופן עצמאי.
    פשוט לשחר אף פעם לא היה אינטרס כזה, כי המטרה העיקרית הייתה לפאר את שמו בכל מחיר.
    הוא תמיד מתפאר בכמות השנים שהוא נמצא בכדורגל. את מי זה מעניין? אין בכך שום אתגר ניהולי.
    אין טעם ביציבות רק לשם "יציבות".
     
  4. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,936
    לייקים שהתקבלו:
    20,999
    שחר אף פעם לא הפסיק להתערב. הוא (ומקורביו) ממשיכים להגיד "אולי יענקלה צריך לחזור להיות יותר מעורב, הוא יודע יותר טוב מכולם אבל הקהל רצה מנהל מקצועי..." אבל ברור לכל בר דעת שהוא מעולם לא הפסיק להתערב.

    אולי אופי ההתערבות שונה, אבל הוא מתערב ועוד איך.

    חוץ מזה שבשורה התחתונה הוא לא מעוניין להתחרות על שחקני מובילים מתוך עלאק עיקרון של "לא נשתולל" כשבפועל אומר שלא בזין שלו להוציא כסף.


    ולפני שאומרים לי שזה כסף שלו וזכותו לא להוציא - אני לא מתווכח על זה בכלל. אבל שלא יזיין לי בשכל שהוא כן מוציא כסף והרבה (כזכור הוא התנהגד הכי גדול לשקיפות התקציב בכדורגל הישראלי) ושימכור את המועדון. כי אם אין לו עניין להתחרות ולקחת תארים הוא מחטיא את התכלית של הספורט ואין לו מה לחפש בו.
    זה ברור שהספורט זה לא מה שחשוב לשחר בבעלות שלו על המועדון.
     
  5. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,728
    לייקים שהתקבלו:
    1,808
    מין:
    זכר
    בדרך למשחק נגד נתניה שמעתי ברדיו את התוכנית של אופירה וברקוביץ'
    הם העלו לשידור את אורי אוזן ותום בנאדו .
    הם דיברו שאלאך לא מנהל מקצועי אלא מנהל טכני (לי אישית זה לא אומר הרבה יש הבדל בכלל?).
    דיברו על דרך של אלאך לשדרוג הנוער ועליית שחקנים לבוגרים שעוד כמה שנים יהיו שחקנים בכירים
    בחיים לא הסכמתי כל כך עם מה שברקוביץ' אמר "זו מכבי חיפה" אין זמן לתהליך אין זמן לשחקנים צעירים אלפי אוהדים רוצים תוצאות ועכשיו "זו מכבי חיפה"
    במהלך העשור הקודם ששלטנו בליגה בכל פרמטר יעקב שחר הביא את כל או כמעט את כל מי שהוא רצה.
    אלונה ברקת ובאר שבע עשו הקיץ הזה המון טעיות אבל ברגע שיכלו לתקן הם עשו את זה
    מה זה אומר? - הביאו שחקנים חדשים וברמה גבוהה לפחות לליגה שלנו כמו למשל דיא סבע.
    לא הגיוני ששחקנים כמו עידן ורד דיא סבע ועוד שמות שכן היו מועמדים אלינו בסופו של דבר לא הגיעו אלינו . יעקב שחר לפני עשור היה מביא אותם ואפילו עוד איזה כוכב או שתיים. בסופו של דבר לשחר יש את הזכות המלאה לשמור על הכסף שלו אבל שאף אחד לא יתפלא שאנחנו נראים ככה.
    לא הגיוני שבמכבי חיפה אחרי העונה הגרועה בהיסטוריה שלה אולי ומאבק תחתית מסווה (או לא מסווה) לא מוציאה במהלך הקיץ שקל על רכש רק חוזים. וההגנה נשארה אותה הגנה.
    אם באמת זה הדרך של אלאך הוא פשוט לא מתאים, יכול להיות מדהים בקבוצה עם שאיפות אחרות.

    עד לפני כמה שנים לפני כל פתיחת עונה הייתה נערכת מסיבת עיתונאים שעומד בראשה יענקל'ה מכריז באופן הכי ברור ומוצדק שיש - מכבי חיפה הולכת להיאבק על כל התארים. מה קרה להצהרה הזאת ? עברנו לאיצטדיון פאר והקבוצה הפכה לפח אשפה, לנמושה.
    הדבר הזה הוחלף במנהל מקצועי שטען שהמטרה היא מקום 5 אז מה ההפתעה אם זה השאיפה זה מה שיהיה (כרגע אפילו המקום ה-5 נראה רחוק מאוד).
    ברגע שמישהו לא משנה מי זה אומר שהמטרה היא פחות מתארים ואירופה אין לו מקום במכבי חיפה.

    לא צריך לחכות שנים או עונות, אם לוקחים את ההחלטות הנכונות תהליך יכול לקרות במהלך קיץ אחד שבו מביאים מאמן נכון (לא יודע מי ) ושחקנים ברמה ולא ילדים מהנוער, כוכבים בדימוס או איזה זרים לכדורגל.
    כרגע הרמה הן של הצוות המקצועי אלאך רוטן וכל השאר (איתי מורדכי רוב מאס) ושל השחקנים היא בינונית במקרה הטוב.

    כרגע הבעלים הכי ותיקים בכדורגל שלנו בפער מאוד גדול מכל השאר הם שחר ואריאל שיימן הבעלים של מכבי הרצליה שמתרסקת מעונה לעונה.
    יעקב שחר נתן למכבי חיפה המון - סדר, מקצועיות ולפי דעתי הכי חשוב איזשהו קלאס אירופאי מדהים. יש משהו בי שלא יכול לראות אותו כמישהו שאחראי על הכישלון אבל כרגע גם אם לא 100 אחוז באשמתו יש לו חלק ענק בהידרדרות.

    השאלה אם הוא עוד יכול לשנות את הקבוצה למה שאנחנו רוצים שהיא תיהיה והשאלה היותר גדולה אם הוא יכול להשתנות בעצמו ולחזור להיות הבעלים שכולם מקנאים בניהול שלו. על סמך השנים האחרונות התשובה היא מאוד קלה והיא לא.


    תחזירו לנו את מכבי חיפה
    ירוק עולה.*/aaarse
     
  6. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,653
    לייקים שהתקבלו:
    26,870
    מין:
    זכר
    קלאס אירופי זה כשלא קרא פאקס שעלה לו בעשרות מיליוני שקלים או כשאף מאמן זר לא מסיים אצלו עונה שלמה? או כשנפל עם 75% מהשחקנים הזרים?

    יעקב שחר מאז ומעולם הנציח את הישראליות בכדורגל פה. פשוט הוא גאון ביחסי ציבור.
    האיש ארכיעסקן. אם לוזון היה משקיע יותר כסף והוריו היו נולדים באירופה, הוא היה יעקב שחר.
     
    ASROMA, סמואל אטו ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  7. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,728
    לייקים שהתקבלו:
    1,808
    מין:
    זכר
    כשאני רואה את טביב, לוזון, יואב כץ, איזי שרצקי, אבו יונס, האחים ניסנוב ועוד ועוד (כמעט כל הבעלים בכדורגל שלנו ) אז לעומתם יעקב שחר הוא מלך הקלאס האירופאי.
    מקרה הפקס יכול לקרות בכל מקום גם במועדוני פאר באירופה ואני מאמין שבכל מקום קרו פאדיחות נוראיות.
    אני לא חוסך ממנו ביקורת והוא אשם גדול במצב של הקבוצה ומחאה נגדו היא סופר לגיטמית.
    אבל לפחות באישיות לא הייתי מחליף אותו באף אחד.

    אני לא יודע מה איתך אבל אני לפחות לא מעדיף בעלים שחושב שהוא מאמן או שרב עם מאמן באמצע משחק או שמקלל וצועק באמצע המשחק .
     
    נערך לאחרונה ב: ‏24/10/18
  8. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,653
    לייקים שהתקבלו:
    26,870
    מין:
    זכר
    טביב מתקשר למאמן באמצע משחק, שירצקי עושה את זה בתקשורת, שחר משפיע על מי צריך לשחק בשקט בשקט ומאחורי הקלעים - בתכלס אין הבדל. שוב זה עניין של איך כל אחד מוכר את זה. עבורי זה לא חשוב.
     
  9. Scouser Member

    הצטרף ב:
    ‏19/3/16
    הודעות:
    5,113
    לייקים שהתקבלו:
    4,683
    פה יש קונצנזוס מסויים על האחריות של שחר, בינתיים אני שומע לא מעט אוהדי חיפה שעולים לרדיו לדוגמה ובוכים שיענקל'ה עזב אותם וצריך לחזור לקבל החלטות. כל עוד לא תהיה אחידות אצל כל הקהל אז שום דבר לא ישתנה.
     
  10. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,728
    לייקים שהתקבלו:
    1,808
    מין:
    זכר
    כי אף אחד לא יודע איפה ומתחיל ונגמר התפקיד וקבלת ההחלטות של אלאך.
    אם בכלל הוא עושה משהו או שהכל מזויף.
    גם הוא יקח את כל ההחלטות אני לא בטוח שהוא האיש הנכון.

    בתכלס איתו או עם קרלסן או בלי שניהם אין הבדל גדול
     
    EsheD ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  11. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,653
    לייקים שהתקבלו:
    26,870
    מין:
    זכר
    מה יש פה לדעת בדיוק. הכל ברור לכל מי שעיניו בראשו ולא סתם מדלקם ססמאות ששחר עצמו משדר.
     
    oranfu אוהב/ת את זה.
  12. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,728
    לייקים שהתקבלו:
    1,808
    מין:
    זכר
    הכותרת המשנית באתר של ספורט 5
    מתיחות בקהל בעקבות הרצון למחות נגד שחר: "בלעדיו נהיה עוד קבוצה בליגה".
    אפשר לחשוב שאיתו במהלך ה-7 שנים האחרונות אנחנו לא עוד קבוצה בליגה.
     
    de Middenweg ו-oranfu אוהבים את זה.
  13. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,653
    לייקים שהתקבלו:
    26,870
    מין:
    זכר
    עוד קבוצה בליגה זה יותר טוב ממה שיש עכשיו.
    עצוב לראות שעם השנים לא מעט אוהדים, הם לא באמת אוהדי כדורגל ואוהדי מכבי חיפה אלא אוהדי אדם פרטי.
     
    de Middenweg ו-G.B7 אוהבים את זה.
  14. גלץ Member

    הצטרף ב:
    ‏8/7/17
    הודעות:
    5,312
    לייקים שהתקבלו:
    1,074
    מין:
    זכר
    de Middenweg אוהב/ת את זה.
  15. Butragueño מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏18/12/05
    הודעות:
    15,675
    לייקים שהתקבלו:
    6,769
    יותר מציק לי האמירה "פרד רוטן יסיים את דרכו אם יפסיק".
    הציטוט הזה, ממי שאמר את זה מהמועדון, מראה על אפס מודעות עצמית וחוסר ידע בניהול קבוצת כדורגל.

    כי אם נניח חיפה מצליחה לנצח 1-0 גועלי, במשחק רע מאוד. זה ישאיר את פרד רוטן בתפקיד? זה יראה על התקדמות?
    מה זה יעזור להשאיר מאמן על סמך משחק בודד? במשחק בודד אפשר לנצח כל קבוצה. הוא נכשל ב-7 משחקים רצופים (שלא נדבר על העונה הקודמת), אז ניצחון על הפועל ת"א יהפוך אותו להיות מאמן גדול?
     
    EsheD, G.B7, oranfu ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.