מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. קרלס פויול5 Member

אני חושב שכן טיפלנו בבעיה הזו, בשנה שעברה היו לנו שני קשרים אחוריים שהקשר ביניהם לבין התקפה מקרי בהחלט(כיאל וקולמה) עכשיו כיאל עזב וסילבה בא, סילבה הוא זה שאמור להיות היצירתי.

נערך לאחרונה ב: ‏13/8/10
  2. ManUtd Fan Member

הקשר בין כיאל להתקפה מקרי בהחלט? אתה רציני?
    משחק ההתקפה של כיאל הוא לא להיט, אבל הוא מספיק טוב בהתקפה, בטח שלשים את היכולות ההתקפיות שלו אל מול היכולות ההתקפיות של קולמה באותו משפט זה מחדל (וזה בלי קשר לעובדה שהוא בן זונה, וסליחה אם מישהו נעלב).
    חוץ מזה, אני לא אמרתי קשר יצרתי, אני אמרתי מישהו בסגנון שלו שלפחות יוכל לתת את הפס קדימה. קולמה לא עושה את זה בכלל. שלא נדבר שלוקח לו לפחות שנתיים לשחק עם הרגליים עד שהוא מגיע לעמידה הנוחה בשבילו על מנת למסור.

3. קובי ברייאנט Member

מכבי חיפה נחלשה מאוד לעומת שנה שעברה.כיאל אברטמיין קינן שחקנים מאוד משמעותיים שעזבו את חיפה.לא הביעו חיזוקים משמעותיים חוץ מעידן ורד.השנה לא רואה אותם מתמודדים על האליפות חיפה חלשה מאוד והיא תסיים מקומות 4-6.

4. קרלס פויול5 Member

היכולות ההתקפיות של כיאל טובות משל קולמה אבל התרומה שלו להתקפה עדיין אפסית וזו אחת הסיבות לכדורגל המשעמם שהצגנו בשנתיים האחרונות, שני שחקנים לא יצרתיים באמצע.טוב שהיה לנו אחד שהוא גרזן גם היכולות ההתקפיות שלו לקויות ואחד שהוא קשר 50/50 שידע להביא את היכולת היצירתית, בזה אני חושב שאלישע טיפל יפה(רק חבל שהוא לא משתמש בזה בשטח), כל עוד לקולמה תהיה את שני המשימות א.להגן ב. למסור כדור לסילבה שיטפל בשאר, נקבל שחקן נהדר.

5. ManUtd Fan Member

למסור את הכדור לסילבה ושהוא ישבור את הראש... אחלה, בדיוק ככה קבוצות גדולות פועלות.
    ויש לי שאלה, מה קורה אם סילבה תופס משחק רע? כל הקבוצה נתקעת.

6. Igi Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

שחקן הזוי.

7. קרלס פויול5 Member

אבל קולמה עושה את ההגנה וסילבה בוא השחקן היצרתי לכל אחד יש תפקיד מסויים במאחר, על אותו עיקרון אני יכול לומר שאם קולמה יתפוס יום רע אין לנו הגנה, זה קורה.

8. ManUtd Fan Member

שחקנים לא צריכים לעשות רק מה שתפקיד המוגדר שלהם דורש מהם לעשות. זה העיקר כמובן, אבל זה לא הדבר היחיד. מצטער, אבל קולמה לא מוסיף כלום וחוץ ממשחקים נגד שתי קבוצות אנחנו פשוט לא צריכים אותו. היינו צריכים לרכוש מישהו באותו סיגנון שהוא לא מפגר התקפית.
    חוץ מזה, אם קולמה תופס משחק רע אין לנו הגנה... גם בלי הגנה אנחנו אמורים לנצח את רוב הקבוצות בליגה הזאת.

9. alexshw Member

http://www.youtube.com/watch?v=Dn43mhzblfc&feature=player

תסתכלו על השער הראשון של מכבי חיפה. תראו איזה מסירה של ואסילי איבנוב. והוא היה האבא של הנגרים(17 צהובים בעונה אחת), רק כשהוא הבין גם כדורגל.
    קולמה יודע לתקל, למסור לרוחב ואחורה.
    זה קשר אחורי של לפני 30 שנה.

אין עוררין על ההשקעה של הבחור, אבל הוא ממולידי הבינוניות.
    זה פגיעה במסורת של מכבי חיפה, ששחקן כזה עולה אצלה בהרכב.
    וברור לחלוטין שבלי פועלים שחורים, שום קבוצה לא תצליח, אבל יש ויש.
    הכדורגל התקדם וגם קשר אחורי אפור צריך להבין בהתקפה.

10. קרלס פויול5 Member

גם באירופה נזדקק לו בשנים הבאות, ואני לא רואה בעיה אם זה שכל אחד יעשה תפקיד מוגדר, זה דבר טוב מאוד. בקיצור גם אם ליותר מ3-4 משחקים הוא לא יותר מאשר עוד שחקן הוא חלק חשוב מאוד בקבוצה.

11. N כמוני Member

תגיד אתה שפוי?
    אתה אומר שצריך להשאיר את קולמה בקבוצה בשביל אירופה שנה הבאה?
    עד כדי כך קשה לך להודות בטעות, שאתה מתחיל לרשום כאלה שטויות?
    מה עד, אז? לא יודע אם מישהו סיפר לך, אבל עד לאירופה של שנה הבאה,יש איזה טורניר איזוטרי שנקרא הליגה הישראלית. מכבי חיפה צריכה להבנות קודם בשביל הליגה, ואחר כך לאירופה, ולליגה קולמה פשוט לא מתאים. גם דירסאו וגם ז'וטאוטס נתנו תרומה התקפית כלשהי מלבד התרומה ההגנתית, קולמה לא יודע לתת פס.
    קולמה חלק חשוב, איך בדיוק? אם היה נגזר לוותר על איזשהו שחקן בהרכב, על מי היית מוותר לפני קולמה?

12. WellNeverDie Member

קולמה רע מאוד, אני מניח שאת זה הבנו כבר. הוא לא תורם בשום דבר. משחק ההתקפה וראיית המשחק של קינן וטשיירה היה יותר טוב משלו, והשחק נתן בישול אחד בליגה (וגם זה בטעות) במשחק שבו כבשנו במהירות נגד בני יהודה, זה היה שער של שלומי בנגיחה (בטעות עף לקולמה הכדור קדימה, השוער יצא עלוב והבלמים הכתומים חלמו). זהו, אני גם לא זוכר משהו בעונות שלפני כן. תוסיפו לכל זה שהוא עוד תופס מקום של שחקן זר - להעיף!

13. קרלס פויול5 Member

אבל מי אמר שלא צריך אותו לליגה הישראלית, קולמה הוא גרזן שנזדקק לו לבערך 15 משחקים בעונה, הוא לא נדיק כמו זוטא לדוגמה אבל אין קשר אחורי ישראלי טוב ממנו ואין קשר אחורי טוב ממנו בליגה הישראלית(אולי חוץ מבאנינג אבל גם זה עוד מוקדם לדעת). והייתי מוותר על רוב השחקנים לפני קולמה, כי לרוב השחקנים יש מחליף טוב בסגל, רק לקולמה, דוידויץ ולשחקני ההגנה אין.

14. ManUtd Fan Member

15 משחקים בעונה? אתה צוחק?
    חוץ משתי התל-אביביות אנחנו אמורים להסתדר מצוין בלעדיו, אבוי לנו אם לו. בשביל שתי הקבוצות האלו היינו צריכים לרכוש מישהו שיודע לעשות גם עבודה הגנתית טובה (בעיקר) אבל שכמובן ידע מזה פס קדימה. קולמה לא יודע את זה.

15. קרלס פויול5 Member

גם לקבוצות כמו בני יהודה או בית"ר ירושלים או מ.ס. אשדוד או מכבי פ"ת שיש להם שחקנים כמו מקרייב או עומר גולן שכן יוכלו לעשות צרות, ואל תשכח שיש שני סיבובים+פלייאוף עליון.