חבל שבכלל מסתכלים על אחרים, הרי אף אחד לא מצפה משחר להשקיע מאה מליון שקל. למה בכלל להתייחס. שגולדהאר יעשה עם הכסף שלו מה שהוא רוצה, זה לא אמור להפריע למכבי חיפה להצליח. גם בתקופת ארקדי, אפשר היה להשיג יותר, אם הקבוצה הייתה מחתימה זרים נורמלים ולא דבילים כמו שאבייר אנדרסון או נרקומנים אחרים מברזיל. אם פרננדס מתאמן לך מתחת לאף כבר חודשיים ולא מתייחסים וממשיכים עם קולמה, אז עם כל הכבוד זה לא שייך לגולדהאר. לא חשבתי ששנה אחרי העליה לליגת האלופות, בהשקעה מינימלית(הישג גדול), אני שוב חוזרים לתירוצים, במקום למנף את זה לשליטה חוזרת בליגה.
ברעיון שהיה עם דאריו פרננדס לפני שבועים הוא אמר שהיו לו 3 הצעות מקבוצות ליגת העל(חיפה והתל-אביביות) והוא דחה את שלושתן ככה שגיששו אבל לדעתי אם הייתה עליו הצעה לפני שהתחיל להתאמן עם בית"ר אז היה למכבי חיפה אפשרות להביא אותו. ואגב אתה לפני עמוד-שניים אמרת שאתה מצפה משחר להעמד תקציב של 100 מיליון ש"ח אז איך פתאום לא מצפים ממנו? ואגב להביא 5 זרים תותחים זה 20 מיליון ש"ח, לא בא ברגל.
אני לא יודע למה שחר בכלל מתעסק עם גולדהאר. אם הוא לא רוצה להשקיע כמו הקנדי אז אולי שיחפש מקור אחר בשביל עוד כמה מיליוני שקלים. לי אין בעיה ששחר יביא לקבוצה שותף שהוא מכיר ומאמין בו. לדעתי גולדהאר לא דומה בכלל לגאיידמק ורואים את זה מיד בהתנהגות של נשיא מכבי ת"א. אני לא בטוח שגולדהאר יברח תוך כמה שנים מהארץ. למה מכבי חיפה צריכה להתחיל להמר על מה קורה עם הנשיאים האחרים? יפה מאד ששחר לא משקיע כמו אידיוט, אבל ברגע שהנטייה היא כן לעשות אותו דבר אתה לפחות צריך להשאר באזור. מכל השחקנים שמכבי ת"א הביאה אותי רק ההבאה של יצחקי מרגיזה. שחר בפרוש היה יכול ואולי צריך ללכת הרבה יותר אחרי החלוץ. אייאקס? אנא, שיעזוב אותנו במנוחה. כמו שאלכס אומר, הקבוצה שלי בהולנד גם מקרטעת ומספיק שתלכו לראות בדיון ההולנדי איזה עצבים הקבוצה הזאת מביאה למספר אוהדים פה. הוא יכול להשוות את הפילוסופייה שלו גם עם ברצלונה שיש לה גרעין מצויין של שחקני בית. קבוצה צריכה איזון בין צעירים לחבר'ה יותר מנוסים. אי אפשר לזרוק 8-9 צעירים למגרש ולצפות שיביאו אליפות. זה לא עובד באמסטרדם וגם לא בקאמפ נואו!
"ציטוט בבקשה?" - מה נראה לך אני משקר אותך? היה עליו כתבה/ראיון בידיעות ירושלים שהוא אמר שבתחילת הקיץ הוא דחה הצעה מהפועל ת"א ושנחת בארץ כדי להתאמן עם בית"ר(לפני מחנה האימונים) הוא קיבל פניות מחיפה וממכבי וסירב עד שיתבהר המצב עם בית"ר, נכון לכרגע הוא ישחק בארץ רק בבית"ר ואם לא בבית"ר אז בפאוק. 12 מיליון יורו זה בערך 60 מיליון ש"ח, נראה לך שאם שחר יעמיד תקציב כזה שנה אחרי שנה הוא לא יסיים עם הפסדים? גם עכשיו הוא אומר שלמרות כל ההכנסות מהצ'מפיונס עדיין יש גירעון כל שנה, ומי יכסה את זה, ואסילי? אתה מדבר כאן כאילו הכסף יוצא מהכיס של האוהדים ושחר מרמה אותכם, חוצפה לשמה.
מסכים בהחלט שהטענה נגד גולדהאר מטופשת (ואף ילדותית). זכותו של הקנדי לשלם כמה כסף שבא לו. אם שחר מחפש אשמים שיפנה ללוזון שהוא באמת נזק לכדורגל הישראלי. לא ממש משנה לי באיזה מודל יעקב שחר יבחר לנהל את הקבוצה, אין לי טענות לשחרורים שנעשו, ובטח לא לגודל התקציב (כל עוד שחר לא לוקח כסף לכיס שלו). רק חבל לי שהוא לא כזה מבין כדורגל גדול כמו שעושים ממנו.
כן ביקשתי ציטוט, כי אתה מסלף את דבריי. תקציב שהצעתי מאפשר לקבוצה להתמודד גם באירופה וגם לקחת אליפויות באופן רצוף ובגלל השיטה באלופות זה יכול להבטיח השתתפות בשלב הבתים במפעל, כמה פעמים ולא פעם ב - 7 שנים. לגבי מה יכול להיות, הרי שברור שאין 100% הבטחה להצלחה. וזה שהתקציב של השנתיים הוא גרעוני אני לא מאמין.
קטן היה רחוק מלהיות טוב בשנה שעברה, היה לו יותר מדי משחקי נפל, שלא הרגישו אותו בכלל, ברגעי אמת קרי במשחקים האחרונים של הפליאוף, קטן בכלל ולא הורגש, הוא כן מנהיג וכן משקיע, אבל שחקן גדול הוא אף פעם לא יהיה, אין לו את זה באופי ולא ביכולת, הוא גמלוני ואיטי מידי. לגבי שחר, אחר כך אומרים שהפועל בכיניים, שחר הוא בן אדם מקצוען ברמות הכי גבוהות שיש, בנוגע לניהול קבוצה, אבל בכיין מהשורה הראשונה, אנשים כמו הקנדי שמוציא מכספו האישי רק תורמים לכדורגל שלנו, ושחר נכנע להם ובוכה כמו ילד קטן, גם על שיטת הקיזוז בעונה שעברה הוא בכה, הוא אף פעם לא יודע להפסיד בכבוד.
בוא נעשה סדר בכמה דברים. מה ששחר היום אמר זה אכן בכיינות. הטענה שלי בזמנו לגאיידמק היה בעיקר שהוא פיתה עם הרבה כסף שחקנים של קבוצות יריבות. כל עוד גולדהאר לא עושה את זה הוא יכול מצדי לשלם 10 מיליון אירו לשחקן ישראלי בעונה. לתרום לכדורגל הישראלי זה לא לתת יותר מדי כסף לשחקנים ישראלים כדי שיהיו יותר עצלנים, יתנהגו כמו סלברטיז ויעופו כמו בית"ר נגד קבוצות שעל הנייר לא יותר חזקות. לתרום לכדורגל שלנו זה בעיקר לדאוג שהם משתפרים ועושים הרבה כבוד למדינת ישראל באירופה. לתרום לכדורגל הישראלי זה לגדל שחקנים ממחלקות הנוער ולמכור אותם לחו"ל כדי שישתפרו ויעזרו לנבחרת לעלות לטורניר גדול. כל הדברים האלה עשה שחר, בנתיים ראינו מגולדהאר רק ניצחון מרשים של שחקניו מול אולימפיאקוס... ודבר אחרון, היות שאתה נדמה לי אוהד הפועל ת"א אני חושב שאתה צריך על בשרך עוד לחוות איך זה כשמובילים את כל הליגה בביטחה ולבסוף מפסידים את האליפות בגלל שהורידו לך סתם 3 נק'...אם למשל זה יקרה לאדומים העונה מול מכבי ת"א אני מבקש שתחזור אלינו וספר אז ששחר לא יודע להפסיד בכבוד...
אם כל הכבוד, כל העצבים והכעס לא היו מתפרצים אילולא היינו מובסים בדקה ה-90 ע"י קבוצת דייגים עלובה, לאחר שעוד הובלנו. וזה לא קשור לאף אחד, גם מכבי חיפה בימי השפל שלה יכולה לנצח את הקבוצה העלובה הזאת. היינו חייבים לפחות לעבור שלב אחד, ולא עשינו את זה, ומכאן בא כל העצבים והכעס. "אלישע הביתה" , "שחר אשם שישלם כסף" , "סתם עשינו מנויים" ... הבעיות האלו תמיד היו קיימות. האם בעלים אחרים אשמים? ממש לא, שיסתדר לבד. אם היה חיזוק נורמלי בעונה הקודמת הליגה הייתה שלנו בהליכה, הפועל לא הייתה מתחזקת ככה וכל השחקנים שלה היו בורחים מהר לחו"ל, בזמן ששחקנים כמו טשיירה וארביטמן לא היו מפסידים עוד ניסיון בליגת האלופות איתנו. הטעות היא בעונה שעברה, ועכשיו אנחנו אוכלים את כל הזבל מהפסד האליפות. קבוצה של לוזרים שבוכים ומאשימים אחד את השני ואחרים. מגעיל אותי לראות את הקבוצה ככה.
איפה היית ב2-3 של העמודים האחרונים? בסדר,די זה קורה. זאת מכבי חיפה והיא תחזיר לעצמה את הכבוד, את התארים, את הכסף ואת הגדולה. סבלנות זו המפתח, לא צפינו לזכות בתואר הליגה האירופאית, אז סיימנו את דרכינו מוקדם, הפסדנו כסף,לא נורא. נוכל להתרכז יותר בליגה בזמן שהת"אביבות יבזבזו כוחות באירופה, נוכל להתמקד בגביע שכבר הרבה זמן לא נכח בידיים ירוקות ונקווה שבשנה הבאה נזכה להגיע שוב לליגת האלופות אחרי אליפות פה בארץ, עד אז צריך להפסיק עם הקיטורים, להרים את הראש, לתת חיוך מאוזן לאוזן, שכל קבוצה תפחד לשחק מולנו. מול ההפסד ביום חמישי, ניצב לו כבוד ירוק שלא נגמר לעולם, ולא יגמר. אז במקום בכיינויות למינהם צריך להתחיל להזיז את הרגליים, לנצח ולקחת את האליפות.
אני אומר לך מעכשיו, שלא תירא שום ביקורת על השיטה ועל הקבוצה שזכתה, חשיטה כבר נקבעה מראש, וכמו שזה פגע בחיפה זה יכול לפגוע גם בהפועל, אני מבטיח לך שעם זה יועיל לחיפה העונה לא תירא אף אחד ממכבי חיפה שהתלונן, אבל שזה לא לטובתם אז שחר מתלונן, זה נקרא צביעות. כבר דיברנו על זה מספיק, וחיפה יכולה להאשים רק את עצמה, היא לא ניצחה את בני יהודה, היא הפסידה להפועל במשחק העונה במגרשה הביתי, שום תירוץ לא מתקבל על הדעת. השיטה נקבעה מראש והיא לא נועדה בשביל להזיק לקבוצה מסויימת, זה יכול להזיק לכל הקבוצות ולועיל לכולם. נכון, ואני מסכים איתך ב100 אחוז שהשקעה במחקת הנוער וכו' זה דברים שתורמים לכדורגל, אבל בכדורגל של היום כסף זה שם המשחק. כמה שיהיה יותר כסף ככה הליגה תגדל ותצמח, שחקנים יותר בכירים יגיעו לכאן(כמו מדונאינין למשל), והליגה תיהיה הרבה יותר שיווקית. מגיעים ליוון שחקנים כמו מרסקה, דודו, ג'רבריל סיסה כי יש שם כסף, בטורקיה גלאטסראיי, פנר', בשיקטאש מוציאות מיליוניים בשנים האחרונות, ומביאות שחקנים נפלאים כמו גוטי, מילאן בארוש, אלכס, אלאנו. הכדורגל שלנו צריך לשאוף גם לאותו מקום.
הקבוצה תנסה בימים הקרובים לסגור את עסקת טוטו תמוז, אולם בהנהלת הקבוצה לא מתכוונים להגיש לחלוץ בית"ר הצעה גבוהה יותר מזו שהובאה בפניו עד כה. אם יתגמש, יחתום לארבע שנים. http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Arti..._medium=twitter
ההתבטאות של שחר נגד גולדהאר היא פאתטית בעיניי, הרי מדובר באותו יעקב שחר שהחל מתחילת ההעשור ועד לאמצעו קנה כל מה שזז בליגה והעלה את המחירים בצורה דרסטית נכון לנקודת הזמן ההיא ולנקודת השקל והדולר ובעצם מחק פה את הליגה. אז עם כל הכבוד מי הוא שיגיד על גולדהאר שהוא מזיק לכדורגל? אם יש משהו שגולדהאר עושה זה עוזר לכדורגל,ף הבן אדם שם קרוב ל-2 מיליון דולר תקציב השנה על קבוצת הנוער! סכום שיא בארץ, הבן אדם נכון משלם הרבה כסף אבל למי? לא לשחקנים שנפלטו מעירוני אום אל פאחם, לשחקנים שחזרו מחו"ל, לברק יצחקי, לזרים שהובאו מהליגה הספרדית. זה שאדון יעקב שחר מנסה להעביר את האש אליו כאילו הוא אשם בזה שהוא לא משקיע זו הבעיה כולה של אדון יעקב שחר. הרי לאדון שחר יש 70 מיליון מליגת האלופות, ולא שאני אומר לו מה לעשות, אבל אם יש מישהו שאדון שחר יכול לבוא בטענות זה קודם כל לעצמו כי עליו יש את השליחות הישירה להדחה בהתחשב בעובדה שהקבוצה איבדה 5 שחקנים שהיו די מרכזיים והתחזקה למעשה ב-0 שחקנים דומיננטים נכון לעכשיו, עם כל הכבוד לאדיראן סילבה ולאחיין של זהבי. אנשים צריכים להבין שבלי השקעה נוסח גולדהאר הסיכוי של הכדורגל הישראלי או של קבוצות להתקרב לאירופה הוא אפסי. הרי התקציב של הפועל הוא כמעט 60 מיליון למה? כי יש להם שאיפה להתקרב. זה שחיפה ירדה ל-35 זו הבעיה שלה, ורק שלה. למה אדון שחר לא בא בטענות לטביב וחברו הראל הרי יש להם תקציב כמעט כפול מזה של מכבי חיפה? ועוד דבר על מכבי של גולדהאר, אומנם התקציב כולו הוא 100 מיליון, אבל אם נוציא 10 מיליון שקל על חובות ועוד כ-7 מיליון שקל על נוער ועוד כסף ששולם על שחקנים אנחנו מגיעים למשהו כמו 70 מיליון שקל, לא כזה הרבה יותר מהפועל, אולי כפול מחיפה, אבל ההבדל הוא שמכבי היתה צריכה להחליף קבוצה שלמה ולהביא שחקנים "בכירים" ולא את דודו ביטון. כך שיעקב שחר מבחינתי יצא ליצן, כי אותו אדון שחר, השקיע תקציבים של 60 מיליון לפני 7-8 שנים בשביל להגיע לליגת האלופות וה-060 האלה זה משהו כמו 80 היום, הרי לכסף של אתמול יש יותר ערך מכסף של היום זה ידוע.
אני אישית גם לא אוהב את הטחות האשמה של שחר, אבל אתה בכל זאת מגזים וכן יש משהו בדבריו. שחר אז הביא שחקנים יקרים מחו"ל, זרים. בתקופת גידאמק וגם היום השוק הישראלי לוהט, וכל שחקן ששוה 50 אלף מקבל 300. לזה שחר בעיקר מתכוון, אי אפשר למשוך את השחקנים לכיוון המועדון שלך. היום אין תקרת שכר, אז זה חוקי ומותר. הוא צודק, אבל מה הקשר לכישלון של חיפה? הוא יכל למנוע את כל זה בכך שהיה מביא מישהו נורמלי מקולמה ושחקני גיבוי אמיתיים.