אמור להיות לך בצד המנוי 4 עיגולים למשחקי גביע הטוטו, ככה זה לפחות במנוי של מכבי ת"א, ואם אין לך אז כנראה שזה לא תופס...
כרגיל, הודעה מטופשת. שום דבר חדש. ונעבור למכבי חיפה. הייתי בחופשה ככה שלא יצא לי להיות בעיניינים. התעדכנתי כמובן בתוצאה ממינסק וכמה שזה חרא לא להגיע לבתים, ושהעונה בעצם הלכה לפח, באיזשהו מקום זה העלה לי חיוך קטן על הפנים. אני שמח שהכל מתפוצץ למאמן הזה בפנים. ומי שחושב שהתקציב זה הבעייה, פשוט אין לו מושג. תקציב זה דבר חשוב, אבל לעוף מאירופה בגלל פאקינג דינמו מינסק? איזה תקציב יש להם בדיוק? כמעט כולם שם זה שחקנים מקומיים. אלישע בדרך הבטוחה לאבד את משרתו. הכתובת היתה על הקיר. כשנותנים לאנשים טיפשים להוביל, זה מה שקורה. אלישע אולי לא יודע את זה אבל הוא בעצם הגיע לנקודת האל חזור - אני מכיר מצוין איך דברים עובדים במכבי חיפה. עם המעמד הנוכחי של אלישע בקבוצה, במיוחד עם הקהל, הוא בחוץ וזה רק שאלה של זמן.
תפסיקו לקשקש, למכבי חיפה אסור להפסיד לסגנית אלופת בלארוס גם עם חצי מהתקציב הנוכחי. מלבד השארת קולמה ואי הבאת זר מתאים ממנו, קשה לי להאשים את שחר באיזשהו שיקול דעת מוטעה שהוא עשה בקיץ. תמוז לא היה שווה את מה שדרשו ממנו, יצחקי לא היה שווה את מה שדרשו ממנו. ארבייטמן, כיאל, קינן וטשיירה לא רצו להשאר, ואצל רובם הם גם נמכרו במחיר שהיתה טיפשות להגיד לא. מה היתה החלופה? לשלם מיליון דולר על טוטו תמוז? להמר על מיליון וחצי דולר על שחקן שהיה בעיקר במיטת הטיפולים במנשגלאבך? שחר אשם בדבר אחד. שהשאיר את אלישע לוי
אני רוצה לומר משהו בנימה אחרת. אלישע אמר לשחקנים שלו משהו בסגנון של : "נכנסים לתקופה קשה, אל תתפרקו" מה זה הדיבור הלוזרי הזה? מה הוא ניסה להגיד בזה? זאת פאקינג מכבי חיפה, קבוצה שכל הליגה אמורה לרעוד כשהיא משחקת מולה. שיפסיק להתנהג אליה כאילו היא בני יהודה או הפועל ב"ש. מה זה "אל תתפרקו" , אז הפסידו משחק אחד במינסק, קורה שקבוצה לא משחק טוב ביום מסויים, קורה. קורה שקבוצה קצת שאננית, קורה. הדיבור הזה של אלישע רק יוריד את הבטחון של השחקנים, אני בטוח שחוץ מאלישע אף אחד באמת מהשחקנים חשב שהם עומדים להתפרק. סה"כ שיחקו טוב בשביל משחקים רישמיים ראשונים, לזכור שחוץ מ-2 משחקנים מול מינסק היה להם משחק אחד מול עכו, שגם אותו ניצחו 3-0 (אבל ביננו, זה כמו משחק ידידות),אז בנוסף לזה גם גולסה לאט לאט יחזור לכושר ולעצמו ויש לזכור שאנחנו עוד נקבל את ורד ודי, שיפסיק להתנהג למכבי חיפה כמו אל קבוצה שרק אתמול עלתה ליגה ויתייחס אליה כאל קבוצה שמפילה יריבות. לילה טוב.
נו.לילה. תסלחו על הסיניליות שלי. בנוסף, זה בדיוק הדבר שפחדתי והזהרתי ממנו: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...1654.83118.html החתמה של בלופים בגלל הרגע האחרון
אני מאוד מקווה שלא יחתימו את אבו חצירה. תנו לחמד את הדקות שלו. הרי אבו חצירה בנה קריירה על סיבוב אחד טוב בליגת העל, לא יותר מזה. מעבר לזה, העמדה היחידה אולי שעוד עובדת בקבוצה מתחילת העונה זה עמדת חלוץ השפיץ. עם כל הביקורות על דבלשווילי, הוא בינתיים כבש בכל משחק. גם בקריית אליעזר מול מינסק, גם במשחק מול עכו בגביע הטוטו וגם במשחק שנערך בבלארוס והוא עושה רושם השחקן שנכנס הכי טוב לתחילת העונה הזו. הסגל מספיק טוב וגם מספיק רחב. פשוט צריך לדעת מה לעשות איתו.
מסכים, מילא היינו ממשיכים לשלב הבתים, ההחתמה הזו הייתה עוד איכשהו מובנת, אבל לליגה? חמד ודבה בהחלט מספיקים. יש לי הרגשה אגב שפשוט קישרו את השם שלו באופן אוטומטי למכבי חיפה.
ברור, יתחילו עכשיו הרבה שמות להיות מוזכרים, כפי שגם שמו של טוטו תמוז שוב עולה. אני גם לא יודע כמה מהפכות יוכלו לעזור. אגב, ביממה האחרונה פורסם בכמה מקורות שקאנוטו איחר לאסיפה (או לארוחה, תלוי במקור) עם הקבוצה ביום המשחק (או לאחריו, תלוי במקור) במה שמתברר כמובן כפרסום שקרי ונבזי. מחפשים סיפורים, וימשיכו לחפש סיפורים כי זה זמן טוב להלהיט את העניינים.
יעקב שחר התראיין באריכות על כל מה שקורה במכבי חיפה http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/3/Black354X281/181093.Xxx "אחרי המשחק נגד מינסק היה בא לי לתת סטירה לכל אחד שלקח חלק בביזיון הזה, אבל צריך לבלוע את הגלולה ולהמשיך הלאה". "גם אם אביא חצי מנבחרת ברזיל זה לא יעזור לי למכור עוד מנויים במכבי חיפה". "אימצנו את הגישה של אייאקס שאחת לכמה שנים משחררת מאסה של שחקני בית ומעלה צעירים, בונה תוך שנה או שנתיים את הקבוצה, מגיעה להישגים ואז זה חוזר על עצמו". "גם כשהחזרנו את ג'ובאני רוסו היו בעיות עם הקהל בהתחלה. אריק עזב את מכבי חיפה בצורה יפה ואמרנו לו שהדלת של המועדון תמיד תיהיה פתוחה בפניו. הוא נתן למכבי חיפה כל-כך הרבה והוא יעזור לנו הן מקצועית והן כשישמש דוגמא לשחקנים הצעירים". "לא שאלנו שאלות שהביאו את הקיזוז וכך יצא שהשיטה לא עברה במלואה על פי המתכונת השוויצרית אבל אין מה לעשות. היינו שותפים להחלטה הזו אבל אני מבטיח שזה לא יקרה שוב". ככה לא מדבר נשיא שבע אלא אחד שרעב להשיג עוד ועוד תארים. אם בעבר הייתה לי ביקורת על הפרצוף החמוץ של שחר ביציע אם הקבוצה שלו מובילה בהפרש של ארבעה שערים ופתאום היא סופגת שער מצמק - הפעם אני מצדיק את הביקורת הקשה שהוא פתח על השחקנים שלו, הוא צריך להעיר אותם וחבל שאלישע לא מספיק קשוח איתם. הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו היא הקלות בה חיפה משחררת שחקנים בזמן האחרון, יש הבדל בין לתת לשחקן להתקדם לבין להיכנע מהר מידיי. אני גם רואה כאן ביקורת סמויה על הקהל של מכבי חיפה, דרך-אגב. בנוגע לעמדת החלוץ - אבוחצירא נתן סיבוב ראשון ענק לפני שנתיים אך אני בספק אם זה בר שיחזור. אני לא חושב שהוא טוב מחמד כמה דרגות. כמובן שזה ייתן עוד עומק בהתקפה, אך אבוחצירא יעלה יותר ממה שהוא שווה.
בכיינות ודמגוגיה. תקציב גרעוני - מביא שחקנים בשני שקל(רכישה גאונית של טישיירה) והשיג הכנסות של 60 מליון ועוד עכשיו הוא יש הכנסות ממכירות שחקנים. איך בדיוק זה גרעוני? עוקץ את הקהל שנתן עונה מדהימה. דברים מאכזבים. ואגב איאקס, לקחה מאז 1998 2 אליפויות. לא כל כך הייתי לוקח מהם דוגמא בהתנהלות של העשור האחרון. רכש לא מספיק טוב, צעירים שבורחים מהר מדי. מכבי חיפה צריכה להיות מועדון הישגי לא משנה מה קורה.
בכיינות ועוד איך. מה אדון שחר (שאני מאוד מעריך אותו) רוצה ממיץ' גולדהאר? גולדהאר רוצה אליפות, ולשחר אין זכות להיכנס לו לכיס. בתקופה ששחר היה הבעלים הכי עשיר בליגה, הוא פירק את הפועל פתח תקווה ולקח את השחקנים הטובים בשוק, אף אחד לא דיבר על זה. העיקר לבכות, שחר רואה את הסכומים שמכבי והפועל שמו השנה והחליט שלא שווה לו להשקיע כסף בכלל ובגלל זה הוא טעון את הטענה המגוכחת שגולדהאר פוגע בליגה.
קצת מאכזב לשמוע את יעקב שחר.. הוא מראה שהוא די נכנע לשפיכת הכספים של התל אביביות והבין (לפי מה שהוא אומר) שהדרך היחידה להצלחה היא מיקוד בנוער ובבניית קבוצה סביב שחקני בית-כמעט נטו וככה גם היה בזמנו בעידן גאידמק כשהרכש של מכבי חיפב מול העוזבים לא השתווה וכדי "לפצות" נתנו קצת יותר במה לשחקנים צעירים. אני חלילה לא אומר שהמיקוד בנוער הוא דבר רע, אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח כי אם רוצים להצליח בליגה שלנו במיוחד כשיש קבוצות יריבות עם תקציבים אסטרונומיים- חייבים להביא שחקני רכש איכותיים כדי לשדרג את הקבוצה. ויתור על הבאת שחקנים כמו אלירן עטר, יואב זיו, ברק יצחקי ועוד כל מני שמות שקושרו ובסוף לא הגיעו לקבוצה, עלול בסופו של דבר להתפרש במיקום נמוך יותר בליגה. על אחת כמה וכמה כשהקבוצה מאבדת כל כך הרבה שחקני הרכב חשובים שהקבוצה היתה מושתתת עליהם ועזיבתם בפירוש יצרה חור. מעבר לזה אם שנה שעברה מכבי חיפה היתה מצליחה לקחת גם איזשהו מומנטום מליגת האלופות (היה בר השגה אם שחר היה מנצל כראוי את המענק שקיבל) אני בטוח שהיתה לזה השלכה גם לליגה והקבוצה אולי לא היתה מאבדת את האליפות. נגזרת מזה, גם היתה מצליחה להשאיר את רוב העוזבים ואולי לשכנע את האוהדים לקנות יותר מנויים. בשורה התחתונה, אני לא בא להספיד את מכבי חיפה. נכון שהקבוצה נכון להיום נראית רע מאוד. השחקנים לא מחוברים כליל והתוצאות עד עכשיו מאכזבות חוץ מאיזו רביעייה מול עכו בגביע הטוטו שקצת הצילה את הכבוד. בסך הכל כשמסתכלים על הקבוצה היא בנוייה משחקנים מאוד איכותיים. יהיה פחות עניין בקבוצה השנה בגלל ההעדרות מאירופה ואולי זה גם יתן לירוקים קצת שקט תעשייתי.. בכל מקרה אם הקבוצה תצליח להתחבר, אין סיבה שלא תסיים במקום השלישי ואולי גם למעלה מזה. אבל הכל תלוי נטו באלישע לוי והדרך בה יעמיד את הקבוצה ויצליח ליצור את החיבור בין השחקנים שכרגע לוקה בחסר.