מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. ManUtd Fan Member

אני לא חושב שאם לא יהיו לקבוצה את מספר הנקודות שציינת אז שחר יפטר אותו. אני חושב ששחר מבין טוב מאוד שלפטר את המאמן באמצע העונה לא יועיל לקבוצה (אלא אם, בצורה דרסטית, הדברים יראו ממש חרא). רק בסוף העונה הדברים צריכים לקרות. אם הקבוצה לא תיאבק על האליפות, אז אנחנו יודעים מה צריכה להיות ההחלטה, אבל שוב, בסוף העונה.
    ועוד משהו, האם "גזר הדין" של אלישע צריך להיות פיטורים גם אם זוכים באליפות לא הכי מרשימה?

נ.ב,
    למי שלא ראה את הכתבה על כיאל (ראיתי אותה רק לפני 20 דקות), שילחץ כאן.
    הלוואי החלום שלו יתנפץ במשחק הראשון.

2. alexshw Member

אני לא רוצה לראות את שחר עוזב את הקבוצה, אלא אם הוא איבד כל חשק להצליח.

קצת כפוי טובה מצידו של יענק'לה, לתחום לאלישע משחקים, במקום לתת לו גב מלא(אם כמובן NRG לא ממציאים).
    אלישע זה שהביא לו הכנסות שיא והביא לו אליפות, כאשר שחר עצמו ציפה למקום שלוש גג. שחר זה שלא עשה דבר כנגד הקיזוז, מה שדפק את הקבוצה.
    בעונה שעברה שחר בפירוש הכשיל את שלישע.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/10
  3. שגיא Guest

שמע, בוא נחזור בדיוק 12 חודשים אחורה.

מכבי חיפה בדיוק סיימה צמד משחקים מול אקטובה הקזחית. בחוץ לא הצלחנו לכבוש אפילו שער אחד, ובבית ספגנו 3 שערים שכל אחד יותר מביש מהשני. באותם ימים טישיירה קיבל ביקורות מפה ועד ציריך, אמרו על קינן שהוא לא יכול להוביל קבוצה, על מסיללה שהוא "עוד שחקן". באותו זמן, לפני תחילת העונה, מעמדו של שלומי ארבייטמן לא היה שונה בהרבה ממעדו הנוכחי של תומר חמד. עד העונה האחרונה ארבייטמן היה עוד פוטנציאל לא ממומש שבמקרה הטוב כבש עשרה שערים בעונה. תומר חמד אמנם מעט צעיר יותר מארבייטמן של תחילת העונה הקודמת, אבל המעמד שלהם לא שונה בהרבה.

מה שאני מנסה להגיד, העונה הקודמת לא הייתה רחוקה מלהתחיל בדיוק כמו זו בהפסד מביש בזירה האירופאית (נכון שהיינו ממשיכים שלב אחד באופ"א, אבל עדיין, הנקודה ברורה אני מאמין) ואלוהים יודע איך היה הייתה מסתיימת.

בהמשך של אותה עונה ארבייטמן חורר רשתות, את טישיירה כבר הספיקו לכנות כאחד הבלמים היותר טובים שנחתו פה בשנים האחרונות ואפילו דקל קינן סופסוף הנהיג הגנה מצויינת בראשותו - ההגנה הטובה בליגה. מסיללה סופסוף פרץ החוצה כשהוא מסיים עם מספר דו ספרתי של בישולים.

בקווים מקבילים אפשר להתחייס באותו מטבע לקאנוטו, שנכון שלא הרשים עד כה, אבל הוא גם הגיע באיחור ולכן עדיין ראוי לעוד כמה ימים של חסד. גם שי מיימון עושה את צעדיו הראשונים כשחקן הרכב בחיפה. תומר חמד במעמד של חלוץ שני שעולה מהספסל. הקישור שלנו התחזק וזה אין ספק. רבים אף מרוצים מעזיבתו של כיאל ומסילבה מצפים להרבה. עידן ורד שחקן שיוסיף המון ברגע שיחלים, ושאר הקישור נשאר אותו דבר עם שחקנים שאמורים להתבגר ולהפוך טובים יותר כמו גולסה וגאדיר.

בגלל זה ציינתי שהבעיה כרגע היא מנטלית. אם אפשר לומר שהעליה לליגת האלופות בעונה שעברה נתנה דחיפה עצומה לקבוצה, לפחות בתחילת העונה (במה שהיה לתחילת עונה מעולה) אז ההפסד הזה, יכול לעשות בדיוק את הפעולה ההפוכה, ופה נכנס אלישע לוי לפעולה.

4. alexshw Member

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מסכים עם כל ההודעה שלך מלבד דבר אחד.
    לוי עדיין בונה על קטן שימשיך להוליך את הקבוצה ואני חושב שזה די טעות. קטן של חצי השנה האחרונה היה נראה עייף, סחוט, עם בעיות גב וחסר תנועה. ניתוח בסופו של דבר הוא לא עשה, מה שרק מחזק אצלי את ההרגשה שהעונה קטן יהיה עוד פחות טוב מזו של העונה אשתקד, עונה שלדעתי החצי שנה הראשונה היינו הקבוצה הטובה בארץ עם הכדורגל הטוב בארץ, בעיקר בגלל הכושר הפנטסטי שהוא הציג. יש לי התחושה שגם אם הוא יהיה במשבר לוי לא יחשוב אפילו על אופציה של הורדה לספסל ועלייה שלו לשם שינוי המשחק. לבנות על קטן עוד עונה נראה לי טעות.
    לגבי בוקולי, כמובן שגם הוא לא הופך לנער ככל שמתקדמים הימים, אך יש לי התחושה שעם ורד וסילבה, שאגב נראה לי זר לא רע בכלל, יש לנו מספיק שחקנים שיוכלו להכנס לקישור ולתפוס את מקומו.

6. שגיא Guest

זו בכלל בעיה שיש עם אלישע. הקבעון הזה. קטן הוא רק דוגמא. אפשר להכניס לפה גם את קולמה ואת משומר שמקבלים כרדיט הרבה יותר גדול. נוסף אליהם יש את ההתעקשות שלו אף פעם לא לשחק עם שני חלוצים וגם כשהוא מכניס חלוץ שני אז הוא מרכיב אותו באגף. כך היה עם ארבייטמן וכך עכשיו עם חמד. אלישע לוי מאוד נעול על דברים שבסופו של דבר פוגעים בקבוצה, וחבל.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בטוח שיניב קטן זה תוצאה של קבעון של אלישע לוי. לפני כמה שנים רוני לוי קנה את אלן מסודי, כדי שיוביל את הקבוצה ובאותו קיץ בדיוק יניב קטן חזר מווסטהאם, מהלך שלשמו יעקב שחר נדרש להוציא כסף רב, שזה לא מהלך טיפוסי של הבעלים הירוק. אולי יעקב שחר הוא זה שכופה על המאמנים את יניב קטן? אי אפשר לפסול את האפשרות הזו.

8. שגיא Guest

אבירם. הגזמת ממש.

אלישע לוי מעריץ את קטן. ברור שקטן שחקן מרכזי בחיפה, אבל עדיין, צריך לדעת גם לא להעמיס עליו וגם להתכונן לתקופה שאחריו. הרי קטן עם כל הפציעות שעבר ועם כל הפציעות שהוא סוחב עכשיו, יצליח אולי לתת עוד שנתיים וגם ככה הוא לא יכול לסחוב עונה מלאה כך ששחקנים כמו גולסה צריכים להתחיל להיכנס לנעלים שלו, או להיות מוכנסים לשם. אני חושב שגם בשיטת המשחק עצמו, קטן לא חייב להיות השחקן המרכזי.

9. alexshw Member

בתלות הבלעדית בקטן(שמעולם לא נתן יותר שנה מצוינת רצופה, והתפקיד המושלם עבורו בהיררכיה זה שחקן משלים) היא הגורם הראשי לבינוניות המועדון מבחינה מקצועית.
    זה מגביל את הקבוצה וגורם לה נזק ישיר.
    קטן מתקרב לגיל 30 והבריאות שלו בעייתית, אי אפשר להסתמך רק עליו.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עם שגיא,אני חושב ששופטים יותר מידי מהר את השחקנים ומגיעים יותר מידי מהר למסקנות,תחילת עונה שעברה הייתה מאוד מאוד דומה מבחינת הביקורות לתחילת העונה הזאת.

מי שלא מאמין בחמד שיזכור ששנה שעברה אף אחד לא חשב שארביטמן יכבוש שליש ממה שהוא כבש.

11. Raulito Madridista

קטן בשנה שעברה היה מצויין בניגוד לשנה בה חזר לארץ אחרי ההרפתקאה הלא-מוצלחת בווסטהאם כשהוא מקבל חוזה עתק. אני לא מבין את התלונות לגבי קטן - זה מזכיר לי את הטעות לגבי נמני שאף שחקן צעיר לא פרח תחתיו במכבי. גולסה עדיין לא היה בשל להנהיג את מכבי חיפה לבדו וקטן היה הברמוטר ברוב הזמן. איפה ההערכה לקפטן שמשחק פצוע שבוע אחר שבוע כי הוא יודע שחיפה תתקשה בלעדיו? אפילו שחקנים בחיפה אמרו בשנה שעברה שבלי קטן הם מתקשים לעבור את החצי. אל תצפו ששנה הבאה קטן יהיה שחקן ספסל כי התהליך הזה יקח יותר זמן - ממעמד של השחקן הבכיר בקבוצה ועד אחד שעולה בדקה ה-60 כדי לשנות משחק - יש הרבה שטח. אם בחיפה לוחצים על קטן למנוע את הניתוח, ואין מדובר ברצון שלו, אז כאן כבר יש בעייה ואולי עדיף לגמור עם זה אחת ולתמיד. בכל-מקרה, בעונה הבאה לא בטוח שחיפה תיהיה תלויה בקטן בצורה מוגזמת מידי כי יש את גולסה שהתקדם, ורד מצויין וגם גאדיר אמור להפוך לשחקן טוב יותר.

12. שגיא Guest

דור, התלונות הן בכלל לא לקטן. ברור שקטן מקריב פה את בריאותו. התלונות הן לאלישע שבכל לא מנסה להתכונן לרגע שאחרי קטן. את התלות הגדולה הזו בקטן אלישע לוי בנה בעונה הראשונה שלו בקבוצה ועכשיו כאילו אי אפשר להשתחרר מזה. זה גם משפיע על שחקנים. קטן לא יוכל לסחוב לעד את הקבוצה וכבר עכשיו מתחיל לקרטע. אני לא אומר שצריך להוציא אותו מהקבוצה, בכלל לא, הוא דמות חשובה מקצועית וחברתית, אבל אי אפשר להיות תלויים בו ללא תנאי. הקריירה שלו גם עלולה להסתיים מהר מהצפוי בגלל פציעה וזה לא משהו שלא סביר שיקרה.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גולסה יכול להיות יופי האיש שיחליף את קטן, אבל אם הוא אחרי חצי עונה טובה עושה תרגיל מסריח ורוצה לברוח מהמועדון מהדלת האחורית האם הבחור הזה מתאים להיות היורש?

קראתי עכשיו טור מעניין ב-ONE, טור שקול ולא מתלהם כמו שאופייני באתר הזה.
    http://www.one.co.il/Oppinion/225/163399.html

כמה מהמשפטים שמאד עניינו אותי:
    "כעת על ראשיה להטמיע עובדה נוספת: צעירים מוכשרים, מסונוורים, רוצים אירופה מה שיותר מהר, גם אם לא הוכיחו שהם ראויים לה, ויותר ויותר קשה להשאירם בארץ"

אגב, מעניין האם הסכום שהפסיד שחר על ההדחה המוקדמת מאירופה נמוך או גבוה מהסכום שהיה עולה לו חיזוק נוסף, ראוי, שהיה מונע את ההדחה

מבחינתי אלו נקודות מאד חשובות. האם יש דרך להשאיר את החבר'ה הצעירים על הקרקע? גילי וורמוט, איתי שכטר ואפילו דאגלס דה סילבה יכלו לדעתי בקלות לצאת לאירופה, אבל נשארו. אם שחר היה נותן יותר כסף לארבייטמן, קינן וכיאל הם היו נשארים?

וזה בדיוק מביא אותי לנקודה השנייה, לדעתי שחר הימר והפעם הוא הימר לא נכון. ההדחה מול מינסק לא היה צפוי ועכשיו אנא עארף מאיפה הוא מביא את העשרים מיליון שקל שהלכו לאיבוד. לכם יש את התשובות?

14. alexshw Member

שחר רוצה לרקוד על כל החתונות, אבל מה לעשות שזה מאוד קשה.
    בעונה שעברה הוא כמעט הצליח אגב.

15. Daniel plotnik Member

מנוי תופס גם לגביע הטוטו?